GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am observat pe site un oarecare inters pentru acest obiectiv turistic din Jud. Buzau. Marea intrebare a tuturor a fost daca se merita a fi vizitat? Parerile au fost impartite intre da si nu/nu prea.
Este adevarat ca te astepti la ceva fenomenal, dar in realitate sunt flacari, care izbucnesc din pamantul natural, uneori cu o inaltime mai mare, alteori, abia palpaind>depinde f. mult de presiunea gazelor din interior si de starea vremii. : La fel de bine, poate sa nu fie deloc (toti stim ca natura inca nu poate fi stapanita de catre oameni). Cu toate acestea, este un locsor ascuns intr-un peisaj de vis la care ajungi -cu mari greutati si poate si acest lucru are un farmec al sau- trecand prin sate uitate de lume, presarate cu urme de unelte arhaice, care insa, chiar si azi, functioneaza.
O alta problema care se ridica este starea jalnica a drumurilor catre acest obiectiv. Noi am venit dinspre Buzau pe 102 F (Vernesti-Plescoi-Berca-Joseni-Chillile-Lopatari-Terca). Drumul este la fel de prost ca cel de pe DJ203K dinspre Maracineni. Am reusit totusi sa-l strabatem cu o masina de oras (Skoda), usurel, avand grija la toate cele 90% gropi/hartopi. In principiu se lasa masina in apropiere de Terca si... cu Domnu' inainte, dar musai cu sfaturi/indicatii de la localnici pornesti pe jos, prin vai inguste si desfundate, prin ograzile localnicilor si dupa un urcus zdravan, ai, sau nu ai norocul sa dai peste focurile vii (depinde f. mult de "precizia" descrierii facute de localnici, intrucat, indicatoare nu exista.
Sfarsit de oboseala, intalnesti aceste flacari, care, pe moment, te pot dezamagi -doar atat??? , te intrebi!!?? - Daca insa tii cont ca sunt unice prin Europa, te poti multumi si doar cu atat. Daca adaugi peisajele, satele, oamenii pe care ii intalnesti, satisfactia creste simtitor. Daca esti in vacanta/concediu si n-ai vreo graba si ai si-un pic de simt al umorului, chiar o sa-ti placa la final ca ai reusit sa te intorci in "civilizatie" fara baia de ulei sparta sau cu amortizoarele/rotulele intregi. Iar daca ti-ai propus, fiind in zona, sa vezi si Vulcanii noroiosi si poti combina confortul oferit de masina cu mersul pe jos simtind "mirosul pamantului" s-ar putea sa ramai cu amintiri unice despre aceasta calatorie "in timp".
Stiu ca cei mai multi se gandesc la masini, dar asa cum v-am spus, cu putina rabdare si prudenta, se poate ajunge pana la Terca si inapoi. Noua chiar ne-a placut, iar seara, pe terasa casei, la un gratar bun stropit c-un sprit si-o bere rece am depanat intamplarile de peste zi si am vizionat fotografiile facute, minunandu-ne cam pe unde am haladuit si daca am mai avea curajul s-o mai facem inca odata, cu alti prieteni. Sa fiu sincer, cand va scriu ACUM, as zice ca INCA NU! Si totusi...
Trimis de BEBEPETRESCU in 17.01.12 10:56:36
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BEBEPETRESCU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la "Periplu prin frumusetile Buzaului" - rubrica deja existenta pe site.
@webmaster77: Multumesc mult pentru sprijin! (mai am inca de invatat!)
@BEBEPETRESCU: Interesant, este prima data cand aud de aceste locuri! Omul cat traieste invata!
@johnnyredlabel: Cine stie? poate ai sa vrei sa le si vezi si s-ar putea sa-ti si placa! (daca cauti si pe GoogleEarth in preajma Lopatari-Terca mai poti vedea ceva poze- este f. greu de localizat cu exactitate - iti mai poti face o idee privind traseul prin satele mentionate)
@BEBEPETRESCU: Acum citva timp am pus o intrebare cu privire la Focurile vii de la Lopatari. Am si primit niste raspunsuri dar ma bucur pentru faptul ca ai scris un review despre acele locuri si ai adus mai multe lamuriri. Astept vremea frumoasa pentru a le vizita si eu. Inteleg ca pe vreme rea nu este prea placut si, oricum, drumul nu este de loc bun.
Multumesc pentru detalii. Sper ca imi vor folosi la vizita planificata.
@BEBEPETRESCU: Asteptam de mult aceste impresii. Nu neaparat de la tine, ci de la orice curajos care sa fi strabatut drumul pana acolo.
Multumim pentru informatii!
Candva am vazut intr-un ziar un mic articol - fireste - cu poze. La putin timp, daca-mi amintesc bine, cineva intreba aici pe AFA despre focurile vii de la Lopatari.
Subiectul mi-a captivat interesul si mi-am spus: Asadar, pamantul Buzaului nu refuleaza doar noroi (la Vulcanii Noroiosi) ci si foc (la Lopatari) !
Inteleg ca drumul e anevoios nu numai pentru masina, dar si pentru "pedestrasii" care s-ar incumeta pana acolo. Nu e suficient norocul de a avea un timp frumos, fara mocirla si frig, dar si de a gasi micile flacari jucause. Trebuie neaparat un ghid?
@andrei44: Pai tocmai urmare intrebarilor voastre (inclusiv ale tale) am scris acest review si am incercat sa completez si cu ceva poze de la fata locului. Nu stiu cum e pe vreme rea (probabil ca nu se poate ajunge). Avantajul nostru este ca avem o casa de vacanta in Sarata Monteoru si fiind in concediu... am ales o zi "uscata"!
@iulianic: "Clientul nostru, stapanul nostru" > iaca raspunsul: noi am cam intrebat tot ce ne-a "cazut" in cale... (mai aveam putin si intrebam si stanca aia din poze). Am avut norocul ca era f. multa lume la muncile campului. De aceea am si scris ca satisfactia sejurului a cuprins si obiectivul propriu-zis, si peisajele superbe si satele si... oamenii (cu adevarat "oameni" in acele locuri). Cineva scria pe un site ca pentru ceva bani pe la sateni, poti gasi un insotitor care sa stie exact prin ograda cui e mai usor, pe hartoapa stanga sau dreapta, etc. Tocmai asta a fost "deliciul" ca in final am ajuns, neinsotiti, doar din sfaturi. In ce priveste curajul, cum spui tu, probabil ca a fost "curajul nebunului" pentru ca, cu cat era mai greu de gasit, cu atat ne inversunam mai mult sa mai mergem un pic (vecinul de la Monteoru ne-a zis doar ca nu e chiar "autostrada" dar... merge). Iti mai vand un pont! > eu am ales sa mergem cu masina prietenilor nostri, nu cu a mea, asa ca eram cel mai mucalit dintre toti cand scrasneau toate alea pe dedesupt... !!! (faceti si voi la fel... daca aveti prieteni si n-o sa va para rau deloc!)
Mai Domnu' Bebe, ce review frumos am citit de la dumneatale. Cel mai tare mi-a placut ultima fraza din ultimul ecou.
Am incercat si noi odata, acum citiva ani, sa gasim focurile vii... si tot asa am facut si eu (am ales masina unui prieten, deh, de aia-s buzoianca!!!) Numai ca la momentul in care am gasit drumul rupt in doua, n-a mai vrut "neam' sa faca un metru. Am abandonat utilajul in drum si am plecat pedestru si pentru ca era 1 mai, lumea petrecea pe la circiuma iar cind gaseam pe cite un sateanl imi zicea ca mai e de mers vreo ora. Iar dupa un ceas de mers pe coclauri, cind mai intilneam pe altul, tot cam o ora mai aveam de mers... sa fi mers noi doar in cerc?
Am abandonat dupa vreo 3 ore, vazind ca ultimul dintre cei intrebati imi zice "hahaaaaa, mai e muuult pina la focurile vii" si afara se insera.
N-am ajuns inca, dar sper sa gasesc pe vreunu ' care sa isi rupa masina cu mine pina acolo.
@BEBEPETRESCU: Asta da, informatie turistica! Daca pe acolo tren nu merge, autobuz nu merge... cu propriile picioare e cam greu... mai ramane masina unui prieten. Trebuie insa ca acesta sa fie de acord sa-si rupa masina pentru noi. Dar cine e convingator... felicitari!
Eu am sa spun prietenilor mei ca drumul e greu si am sa-i sfatuiesc sa citeasca si sa se multumeasca cu review-ul lui BEBEPETRESCU daca vor sa afle ceva despre focurile vii de la Lopatari.
Hai, dragi colegi, nu fiti atat de "carcotasi"! > drumul este greu accesibil dar se poate parcurge cu atentie, fara sa-ti rupi masina. Doar sa aveti timp si sa vreti (noi am consacrat o zi, aproape intreaga numai pentru focurile vii, de aceea este bine sa aveti cazare pe undeva prin zona ca sa cuprindeti si Vulcanii si eventual focurile). Problema care se pune insa este faptul ca noi am fost in 2009... Nu stiu cine ar garanta in 2012 ca drumul este mai bun, mai rau, la fel, sau deloc, avand in vedere ca in zona cu pricina, pamantul se mai si rupe sau fuge. Poate mai pun oarece poze sa va "cresc" apetitul pentru o aventura mai "de vara"
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Muzeul Chihlimbarului Colți și Complexul Rupestru Aluniș, de văzut în Comuna Colți — scris în 14.02.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Schiturile Rupestre Bozioru din Țara Luanei — scris în 13.01.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- May.2023 Din nou prin Ținutul Buzăului - jumătate de zi în jurul Bercăi — scris în 09.09.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Un altfel de „cuib de vulturi” – Chilia lui Ambrozie — scris în 07.12.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Biserica “Dintr-o Piatra” - de veghe pe dealurile Buzaului — scris în 28.06.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Tara Buzaului - un tinut cu multe povesti — scris în 26.06.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Pătârlagele — scris în 17.10.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ