GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am vizitat recent, pentru prima oara, Palatul Snagov cu ocazia aniversarii de catre o renumita institutie de cercetare a 60 de ani de existenta.
Recunosc ca, nu stiam prea multe despre aceasta adevarata minune arhitecturala construita in stil brancovenesc.
Situat pe DN1 la circa 40 km de Bucuresti, Palatul Snagov este un monument de o frumusete aparte. Intrarea se face in localitatea Ciolpani, unde luand-o spre dreapta de pe DN1 intri intr-o padure de vis (o ultima "ramasita" a fostilor codrii ai Vlasiei). Dupa ce traversezi padurea generoasa care te imbie cu miresmele pamantului reavan plin de frunze rapuse de primul frig al toamnei, insotiti de razele unui soare obosit decat a dogorit in vara, ajungi sa intri, facand stanga, in Complexul turistic Palatul Snagov.
Palatul Snagov a fost edificat de Printul Nicolae in anii '30, acesta retragandu-se aici indeosebi vara cu ocazia diverselor sale escapade vanatoresti dar si... amoroase dar, era in acelasi timp un loc de intrunire a politicienilor vremii lucru perpetuat pana in zilele noastre.
Arhitectura palatului apartine cunoscutei arhitecte Henriette Delavrancea, fiica celebrului scriitor Barbu Stefanescu Delavrancea.
Palatul este amplasat pe malul lacului Snagov si are in fata situata pe insula cu acelasi nume, manastirea Snagov, a carei silueta impunatoare se ridica dintre ape, tasnind catre cer parca pentru a aminti celor de "vis a vis" ca sunt doar niste trecatori prin palat care nu trebuie sa uite ca EA manastirea va dainui peste timp!
Complexul Snagov are mai multe constructii care s-au adaugat Palatului dupa anii '80 unde a stat uneori familia Ceausescu. Palatul are mai multe incaperi: sali de conferinte, sali de mese, dormitoare, bai etc... toate mobilate in stil clasic amintind parca de palatele occidentale. Palatul dispune si de o piscina dar care este goala.
Palatul a fost, de-a lungul istoriei sale, locuit vremelnic de mari personalitati politice printre care generalul Antonescu si mai tarziu comunistul Gheorghe Gheorgiu Dej.
De remarcat ca incinta palatului poate fi vizitata doar daca te programezi telefonic sau on line. In cladirile sale se pot organiza intruniri, conferinte, diverse petreceri private, personalul fiind amabil si profesionist.
In palat s-au mentinut ultimele amenajari avute in decembrie 1989 dupa fuga cu elicopterul, exact de aici, a cuplului Ceausescu (mobilier, opere de arta-picturi, sculpturi, deosebit de frumoase si valoroase, celebrele bai cu robinetele din aur).
In orice anotimp aici peisajele sunt superbe si de neuitat! Este un loc minunat, aproape de Bucuresti care-ti va oferi mai mult ca sigur o zi de relaxare si de placere.
Trimis de sandu.53 in 14.10.10 10:51:43
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sandu.53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ce nunti se fac acolo... De vis!!
Am fost eu la doua nunti, am vazut si Manastirea Snagov, am facut si plimbare pe lac...
Poveste, nu alta!
aniversarea de care pomeneam a avut loc la Palatul Snagov in data de 30 septembrie invitatii putand vizita Palatul insotiti de personalul de acolo cu explicatiile de rigoare!
Multumim Sandu. 53 pentru detalii binevenite. Eu nu am vizitat Palatul, dar datorita tie imi doresc sa-l vad. Felicitari.
rog sa nu pierdeti vizualizarea fotografiilor pentru ca zic eu sunt foarte frumoase!
Informații utile, ilustrate de fotografii excelente!
Palatul a fost retrocedat urmașilor de drept sau aparține statului român? Ca simplu vizitator trebuie să plătești intrarea ,sau accesul, programat înțeleg, este liber?
@mariana. olaru din cate stiu palatul a fost cerut de familia regala dar nu stiu daca s-a finalizat ceva... referitor la vizita, informatii primesti direct la nr. 021 3208954... eu am avut invitatie cu ocazia unei aniversari a unei institutii, a fost balamuc mare cu formatii si solisti, cu bufet suedez si a durat f. mult, timp in care ne-au invitat sa vizitam si palatul... deci eu nu am platit dar am intrebat de programare si mi-au dat nr. acesta care apare si pe site-ul lor, dand click aici. se organizeaza multe nunti, petreceri private, intruniri...
Nu pot decat sa te felicit ca ai avut onoarea sa vizitezi palatul... intr-adevar pozele sunt foarte frumoase.
Nea' Nicu nu era acasa, sa puna securica pe voi?
Felicitari, sandu53!
Palatul Snagov este o locatie excelenta pentru o nunta fastuoasa, insa si foarte costisitoare... numai inchirierea costa multe mii de euro, la care se adauga firma de catering, mese, scaune...
oricum, foarte frumos reviewul!
O locatie de vis pentru orice eveniment! Felicitari si un vot si din partea mea!
Nu am fost la palat niciodata, dar in apropiere am ajuns de o suta de ori cel putin, primavara mergem la Snagov si ne plimbam prin padure in apropiere de palat, exista usturoi salbatic in padure, un foarte bun medicament natural care curata sangele si arterele.
In schimb in 1990 in vara am facut o plimbare cu Yachtul prezidential, a costat 100 Lei si in pret intra si un pahar de sampanie, ma rog atunci asa se numea, acum se numeste vin spumos. S-a facut o oprire si la pontonul de la palat. A fost foarte frumos dar mi s-a parut la data respectiva monstruos de scump. Atunci un dolar era cam 3 lei, deci 33 de dolari...
Cu banii astia in Grecia faci o croaziera de o zi intreaga, atunci am mers cam 1 ora doar, dar cu barca lui nea Nicul.
Am citit review-ul mai devreme, dar am tinut mortis sa mai intru o data, dupa validarea fotografiilor. A meritat, pentru ca, fotografiile-s fabuloase de-a dreptul. Felicitari pentru review ( unul de nota 10 ).
@creivean recunosc ca si eu am fost surprins de ceea ce am vazut in acest Palat... am facut cred vreo 300 de poze si nu am facut vreo selectie anume pentru site pt. ca intr-adevar toate sunt superbe si mi-ar fi fost foarte greu sa le aleg! sincer nu credeam cu exceptiile renumite (Peles...) ca in Romania interioarele unui Palat pot arata la fel ca si cele occidentale. Multumesc frumos!
Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în zona Snagovului, SNAGOV" (nou creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 O capodoperă de arhitectură religioasă din sec XXI: Manastirea călugărilor Carmelitani desculţi din Ciofliceni — scris în 17.03.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Părinți Carmeliți Desculți — scris în 09.07.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2018 În mijlocul lacului, pe ostrov – Mănăstirea Snagov — scris în 05.04.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2018 Mănăstirea carmelitană de la Snagov — scris în 01.04.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2018 Grădina Vlahiia din Snagov – un proiect de suflet devenit un colț de rai — scris în 28.04.18 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2012 Mânăstirea Snagov şi ciudatul călugăr care slujeşte acolo — scris în 23.11.14 de Locomotiva din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2012 La Snagov — scris în 23.04.12 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ