Manastirea TURNU [Târgşoru Vechi, Prahova]
La numai câţiva kilometri de Ploieşti în comuna Târgşoru Vechi se află o mică mânăstire de călugări purtând hramul Sfântului ierarh Nicolae şi ţinând cont că am vizitat-o m-am gândit să v-o prezint în acest REVIEW.
Mânăstirea este foarte veche (data sfinţirii: 24 iunie 1461) şi este o ctitorie a voievodului... Vlad Ţepeş!!! Ca şi arhitectură mânăstirea nu excelează cu nimic senzaţional, însă slujbele ţinute aici atrag tot mai mulţi enoriaşi de la o săptămână la alta. De un an de zile pe lângă mânăstire au apărut multe şanţuri, de fapt un vast şantier arheologic care ia nemulţumit atât pe călugări cât şi pe enoriaşii care vin aici datorită "slalomurilor" pe care ei trebuie să le facă.
Pentru cei din Ploieşti care vor să ajungă cu transportul în comun îi informez că există traseul 17 (foarte puţină lume ştie asta) care are curse până în apropierea mânăstirii.
Pentru cei doritori de mai multe amănunte despre această mânăstire se poate accesa: click aici siteul oficial al mânăstirii!!!
Trimis de RobertCodescu in 20.07.10 22:45:31
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RobertCodescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Exista o cursa care ajunge pana acolo din Ploiesti? Si de unde pleaca? De curiozitate...
De la "Bariera Strejnicului", de lângă Gara de Vest (lângă Billa şi Altex Megastore) scuze chiar nu mi-am dat seama de amănuntul ăsta !
Mutat în rubrica "Mănăstirea Turnu [Târgşoru Vechi, PH], PLOIEȘTI" (nou-creată între timp pe sait)
- Nov.2022 Mănăstirea Turnu între arheologie, istorie şi religie — scris în 20.12.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Manastirea Turnu, Prahova — scris în 11.05.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Turnu de Prahova — scris în 22.08.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2016 O cetate mănăstirească renăscută – Mănăstirea Turnu (jud. Prahova) — scris în 10.11.16 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2012 Mănăstirea Turnu — scris în 16.10.13 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ