ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.06.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
prieteni
4 AD. + 1 COPII -- v: 2

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Zoo Ploiești – o ieșire în natură

TIPĂREȘTE

Luna trecută după ce am vizitat plaiuri dâmbovițene și am revăzut Zoo Târgoviște (vezi impresii), s-a întâmplat să ajungem în alt weekend într-un alt parc zoologic, de data aceasta puțin mai aproape de București, la Bucov, lângă Ploiești. Și această grădină zoologică am vizitat-o cu mulți ani în urmă, acum am revenit și am putut observa diferențele.

Localizare. Parcul zoologic se află amplasat într-o vastă zonă de agrement, numită Parcul Bucov, un trup de pădure de circa 100 de hectare. Până la Primăria Ploieștiului sunt circa 6 km distanță, iar de la București la Zoo Bucov sunt doar vreo 60 km. Adresa oficială este str. Dacia nr. 11, sat Bucov, comuna Bucov. Într-un spațiu amenajat, betonat, se asigură parcare contra cost: 5 lei/autovehicul/zi. În zilele de weekend și sărbători spațiul nu este suficient; am observat că s-a mai defrișat o bucată de pădure și se mai amenajează o parcare.

Tarife și program. Pe perioada caldă (mai-octombrie) programul de funcționare este de luni până vineri între orele 09.00-18.00, iar în week-end și sărbători legale de la 09.00 la 20.00. Costul unui bilet este de 10 lei/adult, 5 lei copii între 5-14 ani, sub 5 ani gratuit. Există mai multe pachete pentru familii, grupuri organizate, intrări gratuite în zilele săptămânii pentru pensionari și grupuri de preșcolari și școlari ploieșteni, informații pe care le găsiți în rubrica dedicată de pe site-ul web oficial: zooploiesti.ro/index.php/ ... ogram-si-tarife.

Scurt istoric. Zona de interes public (alei, lac, insulă, muzeul memorial, grădină zoo) poartă numele de Parcul Memorial „Constantin Stere”. Cu peste 100 de ani în urmă moșia Bucov aparținea familiei Ionescu Quintus. Ana, descendentă a acestei familii înstărite, a moștenit domeniul de la Bucov și s-a căsătorit (a doua oară) cu scriitorul și patriotul basarabean Constantin Stere. Acesta petrece mai mulți ani la conacul de pe moșie în perioada interbelică, loc unde își elaborează o parte din operă. În fostul conac al familiei a fost organizat un muzeu memorial (histmuseumph.ro/index.php ... id=75&Itemid=63).

Parcul de pe domeniu, situat pe malul Teleajenului, a constituit o oază de relaxare și evadare pentru ploieșteni de zeci de ani. Poporul se plimba prin natură, pescuia, se bălăcea în ștrand, făcea un gătar/picnic. Prin deceniul opt al secolului al XX-lea a fost înființată și Grădina Zoo, administrată de autoritățile din municipiu. Anii au trecut, condițiile și dotările s-au multiplicat și dezvoltat, au dispărut locuri, au apărut alte atracții, în concordanță cu „timpurile noi”.

Vizita la Zoo. Am achitat contravaloarea tichetelor de acces și am pătruns în lumea animalelor. Aleile sunt curate, există indicatoare către diversele specii de animale, în dreptul țarcurilor sunt plăcuțe informative privind animalul respectiv.

După ce am trimit de lama „zâmbitoare”, ne-a atras atenția o pasăre neliniștită, cu picioare lungi, o specie sud-americană: pasărea seriema. În voliera alăturată stă altă zburătoare cu cap de pasăre prădătoare: pasărea screamer – specie răspândită în câteva țări sud-americane.

Țarcurile largi dedicate animalelor erbivore mari sunt ocupate de: iac, maiestos exemplar Asiatic care seamănă întrucâtva cu zimbrul, watussi - un soi de vacă africană, coarnele impresionante au rol în termoreglarea organismului, bivoli, căprioare. Mai facem câțiva pași și întâlnim cămilele, trei la număr, care rumegă liniștite fânul oferit de îngrijitori.

Leul și consoartele sale dormitează în iarbă, într-un spațiu destul de mare, dotat și cu o mașină de safari drept decor. Am citit că leul provine de la Circul de Stat din București; la un moment dat răgetele acestor animale sălbatice se auzeau în tot parcul zoo. Urșii nu s-au arătat, în schimb am zărit un lup cenușiu odihnindu-se într-un colt de cușcă. Am zărit coada tigrului siberian, alt animal sosit anul trecut de la Circul Globus. Celebra zebră nu lipsește nici de la grădina zoologică. Kiang – măgarul sălbatic aproape că nu se deosebește de măgărușul prezent în satele românești.

Mai sociabili au fost purceii vietnamezi și cei pekari; de asemenea, căprițele se înghesuiau lângă gardul de sârmă pentru a prinde câteva frunze verzi. Ratonul, închis în spatele unui gard electric nu era de găsit, probabil fiind cuibărit în cușca de lemn.

Colțul maimuțelor este un perimetru foarte apreciat de copii, giumbușlucurile acestor primate declanșând hohote de râs; puii de maimuțe alergau permanent de-a lungul gardului metalic așteptând ceva de mâncare.

Păsăretul este reprezentat de lebede, gâște și rațe, păuni, fazani, diverse specii de găini decorative

Recomand o vizită la Zoo Bucov-Ploiești părinților cu copii; am găsit un loc mult mai îngrijit față de acum câțiva ani, amenajări mai recente, animale noi. În mijlocul parcului zoo se află un loc de joacă pentru copii. Pe alei găsiți din loc în loc țâșnitori pentru apă (nu sunt funcționale toate), dar și o toaletă publică. Ar fi bine să veniți dimineață sau târziu după-masă fiindcă în miezul zilei animalele se odihnesc ascunse la umbră. Totuși este loc întotdeauna de „mai bine”.

Vizita la Zoo Ploiești se poate încheia cu o plimbare în parc (pe Aleea Scriitorilor), o repriză de joacă în modulele instalate într-un loc special, o gustare luată la terasele din parc sau o masă la restaurantul de pe insulă, o plimbare cu hidrobicicleta pe lac. Presa locală scria că în cele două zile de Paște 2018 peste 10.000 de vizitatori au venit în Parcul „Constantin Stere” și la Grădina Zoo.

Alegeri inspirate!


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 05.06.18 09:02:14
Validat / Publicat: 05.06.18 10:28:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PLOIEȘTI.

VIZUALIZĂRI: 5306 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Macacul berber din Africa.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

mihaelavoicu
[05.06.18 21:46:44]
»

Și la doi pași de zoo, se află noua Grădină Botanică. Rămâne pentru altădată!

Frumos, am votat cu drag, e doar aici, lângă mine !

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[06.06.18 12:19:35]
»

@mihaelavoicu: Mulțumesc, nu știam că există o grădină botanică la Bucov. Nu am văzut pe nicăieri vreun indicator care să îndrume vizitatorii parcului către acest spațiu. Am citit acum că s-a redeschis la 1 aprilie, pe timpul iernii fiind în conservare - preț acces: 5 lei (ph-online.ro/eveniment/it ... mul-de-vizitare).

Cu altă ocazie poate ne vom plimba și prin grădina botanică.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yersinia Pestis
[08.06.18 18:13:07]
»

Cică dintr-un acvariu cu pești exotici se furau exemplarele cele mai scumpe.

Ca să nu se mai întâmple asta, un pește, cel mai scump și rar, este scos, pe timpul nopții și pus un acvariu mai mic, să fie păzit de un polițist.

Gaborului i se spune să fie cu ochii numai pe peștele ăla, să nu se întâmple ceva cu el. Toată noaptea, polițistul stă cu ochii pe peștișor. A doua zi, când îl scot pe polițist din cameră, ăsta-și mișca ritmic maxilarul, deschizând și-nchizând gura.

Morala:Cel mai deștept îl influențează pe cel mai prost!

De-aia nu merg eu la zoo, cine știe ce m-apuc să fac după aia!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mihaelavoicu, tata123 🔱, Yersinia Pestis
Alte impresii din această RUBRICĂGrădina zoologică Bucov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11852693557739 sec
    ecranul dvs: 1 x 1