ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.07.2026
LUNA
JUL-2026

Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:

O bălăceală bună, care a băgat cardul la apă !

TIPĂREȘTE

Chiar în comuna în care m-am născut și unde lucrez de 42 de ani (aoleu, ce mulți!!!) s-a deschis de vreo doi Domeniul Terraqua.

Ce este? Un complex format din spații de cazare și o piscină.

Se află în comuna Micești, la câțiva kilometri de Pitești, pe un platou însorit, mărginit de pădure.

Se ajunge ușor, toate aplicațiile de navigație au găsit rapid obiectivul.

Dar vă imaginați că eu nu AmFostAcolo să mă cazez. Am fost pentru piscină, cu cele trei nepoate și o verișoară de-a lor. De-abia ce au venit din Grecia și le era dor de-o bălăceală!

Norocul lor că într-o zi de luni a fost anunțată o întrerupere a curentului electric în zona cabinetului meu, de la ora 11. Așa că am început programul mai devreme, am reprogramat pentru a doua zi câțiva pacienți, astfel încât la ora 11.30 le-am preluat de la ginerele meu, care le-a adus în parcarea domeniului.

Am fost și vara trecută de câteva ori, dar nu am scris. Acum mi-a venit cheful, să sperăm că și inspirația!

Așa cum am spus, domeniul are spații de cazare. Corpul principal adăpostește 8 camere și restaurantul. Alte 6, respectiv 4 locuri de cazare sunt asigurate de două căsuțe de lemn.

În fața corpului principal se află terasa acoperită, răcoroasă chiar în zilele toride. Terasa este drăguță, suficient de mare,  are mese de 4 sau 6 persoane, scaune comode. Nu sunt fețe de masă, doar naproane de hârtie cerată.

Mesele erau curate, cred că erau șterse temeinic după fiecare utilizare.

Am observat  că acoperișul terasei este retractabil.

Curtea domeniului este mare, îngrijită, gazonul tuns la liniuță.

Așa cum am zis, motivul vizitei a fost piscina.

Prețul de intrare este 60 lei de luni până vineri și 100 lei sâmbătă și duminică. Copiii sub 6 ani nu plătesc.

Piscina este destul de mare, estimez că are cam 25 /10 metri și 1,6 m adâncime. Dacă greșesc nu mă certați!

Are o zonă de adâncime foarte mică, bună pentru copii. Doar că mi se pare un pic nesigură, pentru că de aici se coboară pe 4-5 trepte în zona adâncă. În plus, marginile care delimitează cele două zone pot fi trecute cu ușurință de cei mici și foarte mici.

Apa este foarte curată, mirosul de clor nu este foarte puternic. Probabil are filtre de calitate, așa mi-a spus un cunoscător al piscinelor!

Când am fost noi, apa nu era foarte caldă, dar nici rece nu pot spune. Îmi amintesc că vara trecută am prins-o de câteva ori foarte caldă, o dată mai rece.

În afară de acele trepte, accesul în piscină se face și pe doua scări, aflate pe laturile lungi.

Pe 3 laturi ale piscinei se află șezlonguri curate, în stare bună, așezate pe două rânduri.

Nu au saltele, dar sunt din plasă, fiind confortabile. Există și măsuțe, ușoare, se pot muta după necesități.

Umbrelele sunt mari, se deschid/închid cu ușurință. Au un sistem foarte bun, am putut chiar eu, la 1,5 metri ai mei, să le manevrez!

Pe una din laturile lungi terenul este mai înalt. Acolo sunt baldachine, nu știu care e prețul pentru ocuparea lor.

Pe cealaltă latură lungă, în spatele șezlongurilor, este gazon și două porți mici, unde se jucau copiii.

Pe latura scurtă opusă intrării se află o clădire care adăpostește grupul sanitar. La doamne sunt vreo 4 cabine de WC și două de duș.

Deasupra se află o terasă, nu știu la ce folosește. Sigur de acolo se văd împrejurimile.

Dacă ești cazat acolo, cu siguranța e plăcut să stai cu o bere rece sau un pahar de vin.

Printre șezlonguri umblă destul de des ospătari, cărora le poți comanda băuturi, chiar și mâncare.

Nu am văzut scris că nu ar fi permis accesul cu alimente sau băuturi, toată lumea avea apă sau mici gustări.

Bineînțeles că am mâncat și noi acolo.

Pe terasă este plăcut, confortabil, răcoare.

Mâncarea este bună, nu ceva la care să-ți rămână gândul, dar nici reproșuri legate de calitate nu am avut.

Singurul inconvenient este acela că se așteaptă foarte mult până vine mâncarea. Așa a fost și în cele patru vizite de anul trecut dar și acum.

Cred că a durat mai mult de oră până a venit mâncarea!

Ce sa facă fetițele în timpul ăsta? Să stea pe telefoane! Trei au terminat clasa a patra, deci au propriile telefoane, iar cea mică, absolventă de grădiniță, îl voia pe al meu.

Am arestat telefoanele și mi-am pus imaginația la treabă, punându-le întrebări amuzante despre etapa încheiată și despre cea viitoare.

Am avut idee bună, ne-am distrat copios, au uitat și de foame și de telefoane.

Fac o paranteză. O întrebarea se referea la cel mai puțin plăcut profesor. Două dintre fete au spus„doamna de religie„. Cea mică s-a gândit un pic și a zis la fel. Eu m-am mirat în sinea mea, nu știam că face religie la grădiniță. După câteva secunde izbucnește în râs și zice: eu nu am doamnă de religie și nici măcar nu știu ce înseamnă materia asta!!!

Vă dați seama ce am râs și ce încântată era ea că ne-a păcălit!

În ora aia am aflat că momentele cele mai plăcute erau pauza mare și soneria de final, taberele și excursiile, dar și că fiecare fetiță avea un băiat pe care îl place, cea mica având chiar doi!

Deci pot zice că nu am mai fost supărată pentru așteptarea lungă.

De data asta papanașii au venit repede, anul trecut a durat o veșnicie după felul principal.

Domnișoara care ne-a servit a fost amabilă, își cerea mereu scuze că durează așa mult.

Drept pentru care i-am spus la final că bacșișul îl merită doar ea, nu și bucătarul.

Fetele au împărțit o porție de șnițel de pui (42 lei) și una de stripsuri tot de pui (39 lei). Ambele aveau cartofi prăjiți. Au fost suficiente și bune. Porția de papanași conținea 5 bile, nu prea mari, cu multă smântână si dulceață de afine, la 28 lei. Două porții au ajuns.

Eu am luat o salată de pui cu crutoane, mai multă salată verde și mai puțină carne, dar nu

mi-a displăcut. (38 lei).

Totul a costat 190 lei, am plătit cu cardul, bacșișul in numerar.

Mai rețin din meniu: coaste de porc- 65 lei, burgeri: 59-63 lei, paste: 37-49 lei, tzatziki: 32

Pe plajă am băut câte o limonadă sau un fresch, la 23 lei. Limonadele, de diverse feluri au fost bune, fresch-ul nu prea. Am plătit tot cu cardul.

Încă ceva: atât la piscină cât și la terasă meniul se afla scanând un cod QR.

La intrarea în domeniu există un loc de joacă cu tobogane, castele gonflabile. Nu știu prețul, copiii nu au solicitat să intre acolo.

Parcarea este mare, acum nu era aglomerat, dar cred că și în weekend sunt suficiente locuri.

În concluzie a fost o zi frumoasă, m-am bucurat să o petrec cu nepoatele mele.

Dacă recomand? Da, locul este frumos, curat, civilizat. Dar este și scump, 5 persoane am cheltuit în câteva ore 560 lei, în condițiile în care patru copii au împărțit două porții de mâncare. Dacă erau băieți, probabil aveau nevoie de mai mult. Plus așteptarea lungă la masă.

Cu toate astea, sigur voi mai merge acolo.

Fotografii nu am făcut, pun câteva luate de pe net, să știți că refectă realitatea.

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

Trimis de adrianaglogo in 10.07.26 21:18:43
Validat / Publicat: 10.07.26 22:27:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PITEȘTI.

VIZUALIZĂRI: 20 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianaglogo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 Corpul principal, în spate grupul sanitar
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 900 PMA (din 1 vot)

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[10.07.26 22:27:21]

Mutat în rubrica "Domeniul Terraqua [Micești], PITEȘTI" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

adrianaglogoPHONEAUTOR REVIEW
[10.07.26 22:32:43]

@webmasterX: Acolo este.

• Niciun abonat la acest review, încă...

• SOCIALs

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.049829006195068 sec