GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Chiojdu, comuna buzoiana cu un potential turistic valorificat insuficient pana in prezent. Asezata in regiunea Subcarpatilor de Curbura, se afla in apropierea unor obiective turistice naturale deosebite. In comuna, posibilitatile de cazare sunt destul de reduse, existand doar cateva pensiuni cu un numar redus de locuri. Insa odata ajuns ca turist in zona, vei descoperi multe locuri minunate. Pietrele rotunde din zona Paltanea nu sunt nici pe departe cunoscute precum Babele, dar sunt la fel de spectaculoase. Valea Bascai admirata in toata splendoarea ei sau Lacul Vulturilor, unde poti ajunge mai greu traseul nefiind chiar asa bine marcat. Este o comuna unde se pastreaza inca multe case vechi, care au rezistat vremurilor si unde nu s-au construit inca acele vile cochete de care ne lovim la tot pasul pe valea Prahovei.
Am ajuns in aceasta comuna anul trecut cu ocazia sarbatorilor pascale. Eram pentru prima data in zona, nu stiam prea multe despre ea. Cu ajutorul gazdei noastre (am stat la Pensiunea TataLice) am aflat despre toate locurile frumoase. O noapte intreaga acestia ne-au delectat cu filmari din zona si ne-au prezentat-o. Asa ca in zilele urmatoare ne-am urcat in masina si la 40 km distanta am ajuns in localitatea Colti, unde am vizitat muzeul Chilimbarului, unic in Europa, deschis intr-o casa taraneasca, si unde sunt adapostite colectii variate de chilimbar, extras din zacamintele din muntii Buzaului, asezarile rupestre de la Alunis, nu foarte cunoscute, despre care o sa scriu in alt review, lacul Siriu si barajul de la Siriu, Manastirea Ciolanu si Tabara de sculptura de la Magura, pastravaria Calvini. Nu in ultimul rand, la intoarcerea spre casa ne-am oprit la Berca, la Vulcanii noroiosi.
AVIZ AUTORITATILOR LOCALE: DRUMURILE SUNT PROASTE, SPRE COLTI SI ALUNIS, ASTUPATI GROPILE. E O ZONA SUPERBA, VA DEVENI INACCESIBILA, E MARE PACAT!!!
Spuneam mai sus ca am stat la Pensiunea TataLice. Sunt niste gazde primitoare, mai ales domnul Lezeu, un bucatar desavarsit care ne-a gadilat simturile cu o pastrama adevarata dar si cu specialitatea casei, tuica mortala de Chiojdu, cu care a castigat si multe premii, fiind o marca inregistrata.
Pensiunea are cinci camere cu paturi duble, conditiile de cazare sunt bune, insa ceea ce te da gata sunt preparatele culinare, deosebite. Curtea pensiunii este extrem de generoasa, pe malul raului Basca, si unde poti sa admiri frumusetea unei lebede care se plimba pe iazul din curte, caprioara si iepurasii care te privesc cu ochii lor blanzi. Este o oaza de liniste, un loc unde te poti reface la sfarsit de saptamana sau un loc unde poti petrece o vacanta de neuitat. Sa nu uitam de odaia cu fan. Nu am mai intalnit asa ceva la alte pensiuni pana acum. Intr-o camaruta mica, un pat de fan si buchete de plante aromate (cimbru, levantica, etc) ceva atat de simplu dar atat de original.
Trimis de zangela69 in 08.02.10 10:41:15
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUZĂU. A mai fost în/la: maramures, bucovina, banat
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zangela69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
sincer, toata viata mi-am dorit sa dorm intr-o sura cu fan, insa merge si un pat, grozava idee, m-ai facut curios, merci pentru informatie! Ai cumva si poze? Multumesc!
Ma bucura nespus sa citesc aceste impresii, daca nu ma insel ai spart gheata pentru aceasta localitate.
Este intr-adevar o zona turistica la inceput de drum, dar care creste ca Fat Frumos. Beneficiaza de acelasi primar de fff multi ani, tanar, care a facut adevarate minuni: de la apa curenta, canalizare cu statie de epurare, pana la atragerea diferitilor intreprinzatori: companie de transport, exploatarea lemnului, etc, astfel incat bugetul primariei a inceput sa isi poata permite cota parte la atragerea fondurilor europene. Drumurile, momentan, sunt pulbere deoarece s-a sapat totul pentru introducerea canalizarii, nu mai stiu exact care este data preconizata pentru reasfaltare.
Pentru cei din Bucuresti care doresc sa ajunga in zona se pot alege trasee diferite pt dus si intors:
- dus: Bucuresti-Valenii de Munte - Basceni - Chiojdu (puteti face un mic popas in pitorescul oras Valenii de munte, sa vizitati Muzeul Memorial Nicolae Iorga)
- intors: Chiojdu - Cislau - Buzau - Bucuresti (in drum puteti poposi la Herghelia de la Cislau si/sau, asa cum spunea si zangela69, la Manastirea Ciolanu, tabara de sculptura de la Magura sau Vulcanii Noroiosi).
Este o localitate pitoreasca, unde intalnesti atat cele mai noi masini sau tehnologii (de ex am intalnit pe o pajiste un tanar care "statea pe net" cu un laptop in brate), dar si copii care nu au fost mai departe de scoala din comuna sau care se incalta cu aceeasi "adidasi" mosteniti de la cei 6-7 frati mai mari ai lui.
zangela69!
fii amabila si pune niste poze,oricat de vechi ar fi....e o destinatie mai virgina ochilor si cum aceasta informatie vine pentru noi cu gratuitate si in ideea ca, arareori ne indreapta pasii spre anumite locuri ale patriei, pozele ar face cat 7000 de cuvinte !! Exista poate posibilitatea de gasi pe net imagini dar sincer ma intereseaza din perspectiva ta.
este ceva inedit sa te odihnesti intr-o odaie cu fan. Nu rata aceasta experienta. Te vei simti alt om.
Din pacate nu am mai multe foto acum. Doar cele doua postate. eu am postat 18 fotografii. poate nu sunt cele mai relevante. mai pot pune cateva.
Felicitari, un vot din partea mea! Interesanta locatia!
Si eu am avut bucuria sa dorm intr-un pod cu fan, in Maramures, la Salistea de Sus! A fost ceva inedit... eram vreo 12, cu copii cu tot, toata noaptea ne-a mers gura, ba la unul, ba la celalalt, ca in tabara, daca va mai amintiti! Am cantat si cantece de pionieri!
Iar dimineata, nici nu vreti sa stiti ce pofta de mancare ai de la mirosul ala de fan prospat cosit!!!
WOW!!! "F. UTIL/F. BUN" 900 PMA si multumesc de idee trebuie sa ma bag si eu acum sa scriu un review despre Chiojdu ca doar am facut vacante intregi acolo!!!
Inca odata MULTUMESC de idee!!!
Multumesc pentru aprecieri si astept cu nerabdare si impresiile altor colegi care au fost in zona. Este o zona care pe mine m-a impresionat prin peisaj si imi place faptul ca deocamdata isi mai pastreaza locuri salbatice. Om vedea in viitorul apropiat.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2023 Drumeție scurtă la trovanții de la Chiojdu — scris în 08.05.23 de Gabel2015 din BUZăU - RECOMANDĂ
- Oct.2022 O zi in Chiojdu – sau ce puteti vedea in zona — scris în 10.11.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Casa cu blazoane - Chiojdu — scris în 22.07.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Fabulos: Lacul Vulturilor, Casa cu Blazoane, Tabla Butii — scris în 28.08.21 de popagelu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Escapadă de o zi pe Valea Chiojdului - Casa cu Blazoane, Cascada La Șipot și Barajul Chiojdu — scris în 17.10.19 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Casa cu Blazoane din Chiojdul Buzăului — scris în 19.03.21 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Arhitectură tradițională românească: „Casa cu blazoane” – Chiojdu (jud. Buzău) — scris în 14.01.19 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ