ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.07.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 28.06.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

O duminica la Parcul 'Constantin Stere' Bucov

TIPĂREȘTE

Daca tot am avut parte de vreme frumoasa am fost sa ne racorim la Parcul "Constantin Stere " din Bucov sau Parcul Bucov asa cum il stim noi de cand eram copii. Daca sunteti din Ploiesti probabil ca ati fost macar odata la Parcul Bucov, unde accesul este facil cu masina, cu autobuzul 40 barat (circula sambata si duminica si puteti consulta graficul de transport pe ratph.ro/graficeautobuz.html) sau cum am ajuns noi, cu taxiul, de la Podul Inalt pana la Parcul Bucov am platit 18 lei.

Pentru cei care nu ati fost niciodata este usor de ajuns, la aproximativ 5 km. spre est, din centrul oraşului Ploiesti, pe soseaua spre Buzau, dupa podul peste raul Teleajen, inainte de intrarea in comuna Bucov, la sensul giratoriu, o faci spre stanga, iar la 500 de metri se gaseste intrarea in Parcul Bucov.

Cei care doresc sa se opreasca si sa viziteze Gradina Botanica, 2 lei intrarea, aceasta este la aproximativ 100 metri de sensul giratoriu, tot spre stanga.

Din cate am citit, pe locul Parcului Bucov, o adevarata oaza de verdeata, se afla un conac construit la sfarsitul secolului 19 şi începutul secolului 20, propietatea Anetei Radovici, sotia lui Constantin Stere. Pe vremea comunistilor, conacul a adapostit un restaurant iar dupa revolutie a fost retrocedat mostenitorilor familiei Stere care au transformat conacul in Muzeul Memorial "Constantin Stere", ce poate fi vizitat de marti pana duminica.

Exista parcare care costa 5 lei pe zi si unde va puteti lasa masina daca veniti cu masina.

Parcul este superb, este ingrijit, fata de anul trecut ai mai multe posibilitati de a petrece timpul liber. La intrarea in parc se deschide o alee centrala, Aleea Scriitorilor, care este marginita pe ambele parti de 10 statui de scriitori romani. Apoi, pasii tai pot urma tot felul de alei, poti ajunge la locuri de joaca, la lac, la umbra copacilor, la Gradina zoologica, unde doresti.

La Gradina zoologica, daca va plac animalele sau daca sunteti cu copii si vor sa le vada, intrarea este 5 lei pentru adulti si 2 lei pentru copiii peste 7 ani. Noi vizitam animalele de fiecare data cand ajungem la Parcul Bucov si de fiecare data vedem unele animalute noi, cel mai mult iubim poneii si lebedele.

Peste tot sunt locuri de joaca pentru copii dotate cu leagane, tobogane, balansoare, invartitori, nisip. Am vazut si gonflabile, trambuline, masinute electrice, trenulete electrice pentru copii, cart-uri unde trebuie sa platesti (5-10 lei). Pe lac va puteti plimba cu barca sau hidrobicicleta iar pe insulita din mijlocul lacului a aparut un restaurant. Daca vi se face foame, sunt diverse terase cu preturi la meniu de 13-15 lei (friptura, cartofi prajiti, salata), mititei etc. Pentru copii, gasiti, peste tot, jucarii, floricele de porumb (3-10 lei in functie de punga), vata de zahar 3 lei, porumb fiert 3 lei, inghetata, suc si alte dulciuri.

Loc este destul, cine iubeste iarba poate sa stea la umbra, pe o patura sau la soare sa faca plaja ori poti sta pe o banca, vopsite, mai nou, in culorile tricolorului.

Frumos, verde, aer curat, oamenii decenti, gardieni care asigura paza, singurul aspect negativ este legat de un loc in care, la un moment dat, trebuie sa te duci. Toaletele sau toaleta, pentru ca este una singura construita, cu intrare separata pentru femei/ barbati. Cea pentru femei, cu 2 locuri, au modernizat-o, cu gresie si faianta si au inlocuit vechile wc turcesti cu vase de toaleta de ceramica si cu o treapta pe care sa te urci, un loc extrem de stramt, asa ca este o adevarata aventura sa folosesti asa ceva.

Va recomand, cu incredere, in zilele calduroase sa va plimbati in Parcul Bucov, o oaza de verdeata, la un pas de Ploiesti.


[fb]
---
Trimis de papalito in 20.07.15 00:05:32
Validat / Publicat: 20.07.15 10:07:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PLOIEȘTI.

VIZUALIZĂRI: 8219 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (papalito); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Muzeul "Constantin Stere" care poate fi vizitat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6750 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmaster10
[20.07.15 10:07:08]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Ploiești sau împrejurimi" (deja existentă pe sait)

papalitoAUTOR REVIEW
[20.07.15 10:49:51]
»

@webmaster10 - multumesc

crismis
[20.07.15 17:00:25]
»

@papalito: Parcul Bucov (sau Padurea Paulesti) erau cele 2 iesiri de week-end, pe vremea copilariei mele, adica acum muuulti ani! Chiar, nici n-as putea spune cu precizie de cand n-am mai fost la Bucov.

De cele mai multe ori stateam pe iarba si citeam sau jucam volei sau badminton cu fratele meu sau cu tata. Uneori vizitam si Gradina Zoo. Si cea mai tare fitza era cand ne duceam la restaurant sa mancam mici! Daca aveam noroc, gaseam si pepsi sau bere azuga!

Ce vremuri! Multumesc ca mi-ai reanimat amintirile! Cand vom mai trece prin Ploiesti, o sa ne abatem cu siguranta pe la Bucov!

papalitoAUTOR REVIEW
[20.07.15 20:42:32]
»

@crismis - Sa treceti, cu siguranta veti aprecia schimbarile din ultima vreme. Si in copilaria mea era un loc in care imi placea foarte mult sa ies cu familia.

Mihai18
[11.04.16 17:28:06]
»

Frumos și complet reviewul, la fel și fotografiile și primești din partea mea un FB meritat.

Așa cum scrie colega noastră @Crismis, reviewul tău mi-a reanimat amintiriile.

Dragă colegă de sit, să ști că eu ca și alte sute ori mii de tineri, am dat la lopată pentru construirea acestui parc. În anul când s-a construit parcul de agrement, s-a început cu nivelarea terenului de către buldozere și se făceau maluri de pământ care trebuiau încărcate cu lopata în camioane, transportat cine mai știe unde și descărcat tot cu lopata, deci trebuia forță de muncă numeroasă. Pe atunci eu aveam vărsta junioratului și în timpul liber sau vacanțe, „cu avânt revoluționar” trebuia să prestăm ore de muncă voluntară (fie vorba între noi, numai voluntară nu era).

Dar, acest episod îndepărat din viața mea, mi-a reanimat amintiri din vremuri și mai îndepărtate. Când eram în fragedă copilărie, am fost la un pas de moarte și numai întâmplarea a făcut ca să rămân în viață.

Nu scriu aici ca să nu fiu off-topic, dar voi scrie un review pe care îl voi urca pe acest sit în următoarele zile și poate fi găsit la rubrica Filozofări de suflet (mai puțin turistice) dar să ști că tu ești „vinovată” pentru că m-ai provocat.

Cu bine.

papalitoAUTOR REVIEW
[11.04.16 19:58:27]
»

@Mihai18 - Imi pare bine sa stiu ca postarea mea este apreciata. Sambata aceasta am avut ocazia sa fiu din nou la Parcul Bucov si sa vizitez Gradina zoologica si fata de anul trecut sunt multe imbunatatiri. Felicitari ca ati participat la aparitia acestui loc minunat si este nemaipomenit ca este intretinut.

webmasterX
[08.07.18 21:38:46]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «De văzut în apropierea Ploieștiului» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: O zi în Ploiești]

webmasterX
[15.10.21 18:51:04]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Casa memorială & Parcul Constantin Stere [Bucov]» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: O zi în Ploiești și împrejurimi]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Mihai18, papalito
Alte impresii din această RUBRICĂCasa memorială & Parcul Constantin Stere [Bucov]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.4387040138245 sec
    ecranul dvs: 1 x 1