ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.07.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 14.07.13
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
MAY-2013
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Manastirea Ioanicesti (Arges), inceput de mantuire

TIPĂREȘTE

Am fost acolo de curand. E destul de usor de ajuns cu masina drumul fiind asfaltat pana la cativa zeci de metrii de viitoarea manastire. Este un traseu nemaipomenit si pentru cei care vor sa mearga acolo cu bicicleta.

Mai precis cum se ajunge: de pe DN7 (E81) Pitesti - Rm. Valcea la intersectia cu DJ 678A spre satul Penari. Apoi din satul Poenari, pe drum comunal asfaltat, indicator spre Ianicesti-Tomulesti (in intersectie se afla o statie de autobuz si un magazin). Se merge pe acest drum aproximativ 4-5km, se trece printr-o padure foarte frumoasa si locul viitoarei manastiri (sus pe un deal) este marcat cu un drapel ancorat intr-un pom foarte inalt.

La intrarea in gradina manastirii se afla o troita veche de stejar de la 1911, partial refacuta in 1981. De aici privelistea este minunata. Padure de jur impreujur si milioane de pasarele canta in cea mai mare orchestra, a carei dirijor este chiar Dumnezeu.

Am avut curiozitatea si am facut o plimbare prin padure. Am mers spre vest si am ajuns la un platou de unde se vede toata depresiunea pana la Ramnicu Valcea.

Este un loc minunat si nu cred ca a fost ales la intamplare pentru a devenii vatra unei noi manastiri. Ceea ce este si mai impresionant, in aceasta poveste este implicarea omenilor de aici. Terenul a fost donat de un preot care a slujit in acest sat, respectiv parintele Ioan Ioanicescu. Pe teren se afla o casa foarte veche, din paianta, jumatate cazuta, pe care viitoare obste (un preot si doua calugarite batrane) a trebuit sa o darame, sa curete locul si sa inceapa constructia uneia noi. Pe perioada constructiei noii case, preotul si calugaritele stau cu chirie pe la localnicii din sat, care toti au sarit in ajutor. Se da zor pentru a termina casa pana vine iarna. In paralel se lucreaza la ridicarea unui altar de vara din lemn.

Banii vin de unde da Dumnezeu, dar cert este ca Dumnezeu vrea sa se faca acolo o noua manastire. Si se va face! Doamne ajuta!


[fb]
---
Trimis de Hai-hui in 14.07.13 12:54:31
Validat / Publicat: 14.07.13 14:46:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #CĂLĂTORII prin MUNTENIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4405 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Hai-hui); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vedere din curtea Manastirii spre est. Se vede in vale biserica satului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3600 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂ (Alte) Mănăstiri și biserici argeșene:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057209968566895 sec
    ecranul dvs: 1 x 1