ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.06.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2022
DURATA: 7 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Vacanță în Curtea de Argeș!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Pentru că ni s-a oferit oportunitatea unei săptămâni de concediu aproape neașteptat, ne-am zis să profităm și să plecăm într-o scurtă vacanță. Bine, dar unde?

Și aici mi-a revenit sarcina de a căuta un loc în care nu mai fusesem, un loc frumos, un loc din care să putem pleca spre alte destinații turistice. Zona nu trebuia să fie nici prea departe de casă, șoferul nu dorea să conducă prea mult :) așa că uitându-mă bine pe hartă, am pus ochii pe Curtea de Argeș. Acolo va fi „sediul” nostru, iar pentru cazare am consultat booking-ul. Am ales Hotel Subcarpați, despre care vă voi povesti curând, deși au mai făcut-o și alții. Vorba ceea, mai bine mai multe păreri, decât niciuna, nu?

Dar, haideți să vă povestesc ce am făcut noi acolo!

Prima zi, luni, am ajuns în jur de 12 la hotel, am făcut rapid check-in-ul, am luat masa de prânz, apoi am dedicat toată după-amiaza orașului gazdă. Am plecat pe jos de la hotel, descoperind puțin câte puțin farmecul orașului regal, obiectiv după obiectiv, stradă după stradă, în aroma îmbietoare și suavă a florilor de mai. Parfumul serii era catifelat de iasomie, caprifoi, tei și castani, ici-colo mai erau magnolii rătăcite, garofițe și mușcate, trandafiri delicați, se întreceau în culori și suave arome.

Despre orașul Curtea de Argeș, voi scrie separat, așa că vă voi povesti despre ziua a doua. Pentru că se anunța ceva ploaie, am hotărât să plecăm dimineața spre Râmnicu-Vâlcea, de acolo mergând spre nord la Băile Olănești. Era un pic înnorat, dar speram să putem vedea ceva înainte de ploaie. În centru, ne-am învârtit un pic, am zărit câteva hoteluri, case de vacanță, drept să spun era destul de pustiu, ori am nimerit noi prea devreme. O doamnă ne-a spus să nu ratăm lacul cu nuferi, ne-a și dat indicații așa că acolo ne-am îndreptat. L-am și găsit, după ce-am mers pe o potecă prin pădure, doar că nuferii nu erau înfloriți. Oricum, peisajul frumos, multă liniște, a fost minunat.

Al doilea obiectiv a fost Salina Ocnele Mari. Interesant, se poate vizita, mai ales copiilor sigur le va plăcea, sunt modalități de recreere-cart, tenis, badminton, leagăne, etc. Biletele mi s-au părut cam scumpuțe, dar de, asta e! 40 de lei de adult, iar parcarea încă 10 lei. Nu spun că este un capăt de țară, dar față de celelalte bilete plătite la alte obiective mi s-a părut mărișor.

Trebuie să vă spun că în fiecare zi ne întorceam spre ora 14-15 la hotel, luam prânzul, făceam rapid un duș, ne schimbam și plecam în oraș, în fiecare zi într-o altă direcție, exploram case, muzee, biserici.

Seara mâncam de obicei la un restaurant care ne-a plăcut așa de tare, încât i-am călcat pragul în fiecare seară, așa că vă voi povesti cândva despre el.

Ziua trei după micul dejun de la hotel, am plecat din nou spre Râmnicu- Vâlcea, cu o altă destinație, spre Mânăstirea Cozia. Sigur că drumul este frumos, trecând mai întâi prin stațiunile Călimănești apoi Căciulata, înșirate una după alta pe malul Oltului. Câțiva stropi de ploaie ne-au fericit chiar când am oprit în parcarea de la mânăstire, ne-am luat hainele de ploaie și am intrat. Prima parte a pozelor, în curte și grădină, sunt făcute pe ploaie. După ce am intrat la mânăstire, acolo neputând face poze-e interzis, am respectat asta, am ieșit și nu mare ne-a fost mirarea să vedem că a ieșit soarele iar ploaia se oprise. Ni se întâmpla asta deja pentru a doua oară, prima dată chiar în prima zi, la Mânăstirea Negru Vodă din Câmpulung.

Foarte frumoasă și deosebită mânăstirea Cozia, la prima vedere pentru noi, am plusat și cu muzeul din curte, iar de la etaj am prins niște cadre spectaculoase cu Oltul.

Ziua a patra, după ce am luat micul dejun, am pornit spre Câmpulung, acum cu destinația Mânăstirea Robaia. Mulțumesc încă o dată tuturor colegilor care au scris așa de frumos despre aceste locuri, aducându-ne la cunoștință despre ele și iată, vizitându-le. Așa am ajuns și la Mânăstirea Robaia într-o zi splendidă, cu un soare perfect și un cer senin, într-un cadru de vis, o liniște absolută, ce mai, de parcă ar fi un paradis! Pentru că știam și despre Izvorul De Leac, am fost și acolo!

Pur și simplu parcă nu aș mai fi plecat...

Obiectivul al doilea pentru ziua aceea era Mânăstirea Corbii de Piatră așa că am purces la drum prin satele pitorești, cu case frumoase, cu dealuri verzi.

Am ajuns la parcare, era destul de pustiu, domnul de la casa albastră ne-a invitat să o vizităm, ceea ce am și făcut. L-am admirat pentru ceea ce face, pentru că păstrează perfectă căsuța bunicilor și povestește mai ceva ca un ghid profesionist.

Mânăstirea Corbii de Piatră, m-a impresionat maxim și deși o știam din descrierile voastre și din poze, senzația de la fața locului este unică. Iar sus pe deasupra stâncilor vederea este magnifică și nu poți decât să te bucuri pentru toate astea.

De la Corbi am plecat spre Nucșoara, străbătând alte dealuri și văi, am trecut din nou prin sate răsfirate, unele parcă oprite în timp, doar mașinile parcate în fața porților ne aduceau undeva mai aproape de anii noștri.

Câini alergau de colo-colo, pisicuțe, amintindu-ne că ei mereu sunt prietenii noștri.

Am găsit satul Nucșoara destul de ușor, mi-a plăcut mult; era un sentiment straniu aici-deși era aparent pustiu, abia de zărisem vreo 4-5 oameni și câteva mașini, erau copii probabil în pauză și se jucau în curtea școlii. Cumva aceste elemente erau în contradicție. Am admirat mult casele frumoase, multe renovate sau chiar noi, am văzut și case părăsite și te cuprinde tristețea... Dar văzând copiii se vede treaba că mai avem un viitor!

Am văzut lacul de cum am intrat în sat, acolo chiar în parcare, vis-a-vis de biserică. Am făcut primele poze și am ascultat orăcăitul broscuțelor. Apoi am pornit pe strada principală, nebănuind că trebuie să existe o cale de a mai ajunge la lac. Doar când am văzut mica potecă am pornit pe ea și desigur că am nimerit unde trebuia!

Câteva gâște jucăușe parcă ne așteptau, pentru că, de cum ne-au văzut au început să zburde prin apă făcând spectacol. Ne-am rotit prin jurul lacului Învârtita sau Nucșoara, admirând lacul din toate părțile. Oare de asta se cheamă și Învârtita, că e cam rotund? Țin să cred că da!

Oricum peisajul este de vis, salcâmii și sălciile aplecate cu ramurile verzi oferă un cadru perfect pentru poze, ierburile, stuful, totul este parcă calculat pentru a face o ședință foto. Iar biserica „pică” perfect în cadru.

Mi-a plăcut foarte tare și aici.

Ziua cinci, plecăm spre Pitești, cu intenția Muzeul Golești. Ajungem devreme, pe la 10.30. Deja un grup de copii se aliniau la poartă, așteptând nerăbdători semnalul de a intra pe poartă.

Am intrat și noi, iar după plata biletului, 10 lei de adult, (vezi diferența), am pornit să explorăm zona, începând cu conacul. Nu prea ne-am intersectat cu copii, ei au stat mai mult în parc, la locurile de joacă, la mica tiroliană, iar după cele vreo 3 ore petrecute acolo, i-am lăsat încă luptându-se cu săbiile din lemn, foarte fericiți și veseli.

Probabil că voi reveni cu un articol separat, este un loc despre care ai ce spune, minunat.

Plecând de la muzeu, am trecut pe la lacul Budeasa, liniștit, albastru, foarte calm.

Ce locuri frumoase avem în țară, păcat că multe din drumurile țării sunt destul de jalnice.

Am ajuns la ziua șase, adică sâmbătă, preziua plecării și am programat-o pentru o vizită la Lacul și Barajul Vidraru. Nu mai fusesem nici acolo, deci era un obiectiv must see! Am plecat devreme, de pe la 9.30, cu gândul de a nu găsi aglomerație. Nici nu a fost, doar când ne întorceam s-au mai îngroșat rândurile în sensul opus.

Cum l-am găsit pe baraj? Minunat! Spectaculos! Era puțin înnorat, speram să nu plouă, iar dorința ne-a fost îndeplinită, ba chiar pe alocuri mai apărea și soarele, ca un bonus.

La întoarcere l-am văzut și pe moș Martin, ce-i drept un puiuț, l-am pozat din mașină, doar în trecere, nu am oprit.

Dorința de acasă era să mergem și la Cetatea Poienari, dar din nefericire este închisă pentru reabilitare pentru câteva luni. Va trebui să revenim.

Întorși la Curtea De Argeș, am luat prânzul tot la hotel și cum încă nu începuse ploaia, ba chiar era foarte cald, contrazicând prognoza, am pornit din nou în oraș cu ideea de a vizita Casa Norocea, deoarece la prima încercare, marți, nimerisem puțin înainte de închidere. Acum am avut ~noroc~ la Norocea, un muzeu etnografic dedicat lui Dumitru Norocea, omul care a executat primele mozaicuri în România. Un muzeu interesant, pe care vi-l recomand dacă ajungeți în zonă. De la Norocea am pornit spre Muzeul Municipal, un muzeu situat în centrul orașului, peste drum de Curtea Domnească, ușor de găsit, împărțit în două secțiuni-una de istorie și una de artă.

Frumos, recomand.

Ziua șapte a fost cea a plecării. N-am stat prea mult după micul dejun, deși check-out este la 12, noi mai aveam câte ceva în plan. Am pornit așadar, însoțiți de stropi ușori de ploaie, dar cu nori cenușii și o prognoză destul de urâtă.

Când am ajuns la Mânăstirea Nămăiești, ploua binișor deja, ne-am luat hainele de ploaie și am pornit. Pesemne că din nou vremea ne-a făcut cu ochiul, ploaia s-a oprit, dar fiind duminică, n-am putut ajunge decât în pridvorul bisericii, era foarte multă lume la slujbă. M-am mulțumit cu câteva clipe de rugăciune, am făcut poze, cu admirație pentru combinația dintre vechi și nou, stânca în spate, fațada cea nouă. Vom reveni probabil.

Doar peste câțiva kilometri ne opream din nou, pentru Mausoleul de la Mateiaș. Aici era foarte multă lume, autocare cu copii, cu seniori, pensionari, tineri, de toate vârstele. Am urcat treptele mausoleului, am coborât la subsol unde sunt criptele, am fotografiat mozaicurile frumoase.

Nu puteam rata nici vizita la micul muzeu militar, iar când s-a adunat un grup suficient de mare, am avut parte și de un mic montaj cu sunet și lumini, reprezentând un asalt, bineînțeles victorios.

Nu în ultimul rând, priveliștea văzută de sus, din punctul cel mai înalt este magnific.

A urmat apoi Dâmbovicioara, culoarul Rucăr-Bran, zone absolut minunate, deși câteodată erau învăluite în ceață. Ploaia ne-a ocolit, ajungând cu bine acasă.

În încheiere, vreau să vă spun că m-am simțit minunat, fericită că am descoperit așa locuri frumoase, mulțumită vouă, celor de pe AFA. La rândul meu, nu pot decât să vă recomand să vizitați aceste zone dacă nu cumva deja ați făcut-o. Chiar și atunci, puteți reveni! Cred că noi o vom face!

Webmaster, o rugăminte:

https://youtu. be/lXY4DtEHAds

Mulțumesc frumos!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 01.06.22 21:32:15
Validat / Publicat: 02.06.22 07:23:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #CĂLĂTORII prin MUNTENIA.

VIZUALIZĂRI: 477 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Mânăstirea Robaia, un adevărat colț de rai!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51900 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

Carmen IonPHONE
[02.06.22 08:25:37]
»

@maryka: O săptămână pe cinste în locuri minunate. Bravo!

webmaster
[02.06.22 09:06:28]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[02.06.22 09:07:52]
»

@webmaster:

Mulțumesc frumos!!!

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[02.06.22 09:11:04]
»

@Carmen Ion:

Într-adevăr! Pot spune asta că a fost o săptămână încărcată în drumeții și vizite, în foarte multe locuri, vremea ne-a fost prielnică, ne-a avantajat, am avut zile perfecte pentru plimbări, iar noi ne-am bucurat pentru tot ce am descoperit!!!

Vacanță plăcută vă doresc și eu! ????

Rodel
[02.06.22 09:57:15]
»

Locurile alese să le vizitați sunt într-adevăr deosebit de frumoase. Nu le cunosc pe toate, așa că review-ul tău este o invitație de a le descoperi. Mânăstirea Cozia, mai aproape de Sibiu, este un loc drag pe care l-am revăzut chiar ieri.

Felicitări pentru impresiile și pozele postate!

marykaAUTOR REVIEW
[02.06.22 10:29:49]
»

@Rodel:

Da, recunosc, am văzut locuri minunate. Nici eu nu știam despre multe din ele, dar citind pe aici, am aflat. Sigur că sunt mult mai multe, dar nu-i așa, ce bine e când revii undeva unde ți-a plăcut așa de tare?

Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot! Vă îmbrățișez cu drag și dor!

irinad
[02.06.22 20:28:50]
»

@maryka: Aşteptam review-ul tău, doar că abia acum am reuşit să votez şi să citesc. Aţi văzut şi aţi vizitat locuri frumoase într-o arie nu foarte îndepărtată şi de mine, în unele am ajuns şi mi-a făcut mare plăcere să privesc fotografii de acolo (superbe!), pe altele le-am cunoscut prin intermediul tău.

Vremea este întotdeauna discutabilă, însă per total v-aţi bucurat de una bună. Până şi ploaia are farmecul ei, aşa că nu e rău deloc. De mănăstirea Negru Vodă, acolo unde soarele a ieşit imediat după ploaia ce începuse odată cu vizita voastră, mă simt legată mai special, având în vedere că se află în vecinătatea casei socrilor mei.

Rămâne să vedem cazarea aleasă şi mai cu seamă să aflăm cum v-aţi simţit acolo. Seară frumoasă, te îmbrăţişez cu drag!

marykaAUTOR REVIEW
[02.06.22 20:38:35]
»

@irinad:

Să știi că dacă vorbim despre vreme, mă declar foarte mulțumită, în prima parte a zilei, când plecam hai-hui, am avut mereu parte de soare, chiar de a fost și înnorat, sau au căzut câteva picături de ploaie, per ansamblu a fost foarte cald și bine. Mai bine decât speram!

Despre locurile vizitate, ce să spun, mi-au plăcut foarte tare, știu că ai văzut și tu parte din ele, în rest poți de acum încolo, pentru că merită! Da, la Mânăstirea Negru Vodă a fost tare, după ce a plouat bine, bine, brusc, s-a oprit ploaia și a ieșit soarele. Semn divin? Poate că da! ????

Da, voi scrie curând și despre hotel pentru că la reușita unei vacanțe, e important să ai un foarte bun punct de plecare.

Seară faină și liniștită, te pup cu drag!

elenaadinaPHONE
[03.06.22 09:34:29]
»

Felicitări pentru vacanța minunată și pentru articolul scris din inimă!

Se vede că v-a plăcut și ați fost fericiți după descrierea obiectivelor vizitate!

Și nici nu ai cum să nu fii fericit când vezi atâtea locuri frumoase, care din fericire sunt în țara ta natală!

Pozele au ieșit minunat și ați prins o perioadă când natura a explodat în culori și miresme de primăvară!

Aștept să mă delectez și cu impresiile următoare! ????

MaraMuraPHONE
[03.06.22 14:21:02]
»

Câte locuri frumoase ați văzut! E clar, trebuie să ne întoarcem, mai avem de cutreierat! ☺️Și văzând pozele, mi s-a făcut așa un dor de zilele petrecute acolo...

Să vă fie de bine și vacanțe reușite în continuare! ????

marykaAUTOR REVIEW
[03.06.22 17:53:49]
»

@elenaadina:

Mare dreptate ai, ne-am simțit tare bine și am ajuns în locuri frumoase, iar vremea frumoasă ne-a ajutat mult. Peste tot am văzut flori multe și colorate, copaci înfloriți, peste tot mirosea atât de plăcut, e și normal, pentru că este vremea iasomiei, a început să înflorească și caprifoiul, o adevărată încântare.

Mă bucur că ți-au plăcut și pozele, eu m-am străduit, știi că fac multe, „la tot ce mișcă sau nu”

Toate cele bune, o vară minunată!

marykaAUTOR REVIEW
[03.06.22 17:57:14]
»

@MaraMura:

Mulțumesc frumos!

Da, recunosc că am avut o săptămână plină, se putea și mai mult, dar așa ne-am organizat încât o parte din zi s-o petrecem în Curtea de Argeș, pe care am bătut-o la pas, pe fiece străduță.

Și noi ne vom întoarce cândva, au mai rămas locuri de bifat, dar ăsta e farmecul, nu?

mprofeanu
[05.06.22 20:31:25]
»

@maryka: Off! Ce frumoasă vacanță ai avut într-o zonă apropiată de mine. Lacul Învârtita de lângă Nucșoara este în plan, a scris și @Aurici și de atunci îmi pusesem în gând să-l văd... Mă bucur că ți-a plăcut Robaia deși se ajunge mai greu la ea...

marykaAUTOR REVIEW
[06.06.22 08:26:41]
»

@mprofeanu:

Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Într-adevăr, am avut o vacanță minunată, am văzut locuri noi din țara noastră și mă bucur pentru asta. Lacul Învârtita este o minunăție, mai ales în această perioadă, verdeața din jur conferindu-i un farmec aparte.

Despre mânăstire, un loc atât de frumos și atât de liniștit, doar susurul apei și cântecul păsărilor. Am prins și o vreme superbă, am fost și la izvorul de leac. Drumul e acceptabil, am mers cu mașina până acolo, încetișor, la întoarcere, văcuțele s-au pus în drum și a trebuit să așteptăm până se dădeau la o parte. Ei, atunci m-am gândit la căprițele din Grecia. Iată că semănăm!

Dar lăsând gluma la o parte, mânăstirea are privilegiul de a fi într-o zonă minunată, un adevărat colț de rai, iar liniștea pe care am resimțit-o acolo ne-a încărcat cu multă energie pozitivă. Recomand cu drag celor ce pot ajunge acolo!

Vă îmbrățișez cu drag!

mishu
[14.06.22 18:54:04]
»

@maryka: Sunt poze unde daca nu as fi stiut ca sunt facute in ara mi-as fi pus intrebarea:"Oare unde sunt acest locuri minunate! "

O adevarata incantare, felicitari, votat cu mare drag.

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[14.06.22 22:10:25]
»

@mishu:

Mulțumesc mult pentru aprecieri, da, avem o țară foarte frumoasă!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elenaadina, irinad, MaraMura, maryka, mishu, mprofeanu, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂ (Alte) Mănăstiri și biserici argeșene:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.087009191513062 sec
    ecranul dvs: 1 x 1