Solicitare CMR / ROMÂNIAPINNED

Lista roșie, lista galbenă, lista verde - situația „la zi”

Trimisă în 05.06.21 14:00
de Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 1437

Fir de discuție destinat discuțiilor și informării „la zi” în ce privește „Clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată COVID”

Lista este importantă pentru cei care se întorc în România - dacă vin din țări aflate pe Lista Galbenă sau Lista Roșie (ale României), este posibil să fie necesar să se supună unor măsuri de carantină, în anumite condiții și cu anumite excepții

IMPORTANT: a NU se face confuzie cu regulile și condițiile de PLECARE din România = de intrare în țările respective.

Regulile de intrare în fiecare țară sunt decise de țara respectivă - și NU de ”listele României”!

Nu confundați, de exemplu, regulile de SOSIRE din Grecia (Grecia este pe lista galbenă -> necesar TEST PCR) cu cele de PLECARE, INTRARE în Grecia!

--

În prezent

1. la întoarcerea din țări de pe Lista Galbenă, la intrarea în România:

- fie se prezintă test Covid negativ, fie se intră în carantină (la alegere)

- persoanele vaccinate complet (14 zile de la vaccinare) sunt exceptate (nu trebuie să prezinte test, nu intră în carantină)

2. La întoarcerea dintr-o țară aflată pe Lista ROȘIE

- la intrarea în țară se primește decizie de carantinare (testul negativ nu te scutește de carantină)

- persoanele vaccinate complet sunt exceptate (NU intră în carantină, nu trebuie prezentat test etc)

=

Ieri a fost făcută publică cea mai nouă actualizare a „listelor-semafor”.

Cele mai importante schimbări:

- Croatia, Turcia, Tunisia și Cipru devin „verzi”

- Suedia, Olanda, Letonia trec pe Lista Galbenă

Franța și Marea Britanie — pe Lista Roșie.

Grecia și Emiratele Arabe — pe Lista Galbenă (necesită test la intrarea în România).

-

Listele complete — actualizate în 4.6. 2021 — aici: cnscbt.ro/index.php/liste ... 04-06-2021/file

Adaug aici și situația europeană ecdc.europa.eu/en/covid-1 ... n-free-movement (situația e actualizată „live”)

-

Când apar schimbări, ele pot fi anunțate aici -- fie de echipa administrativă, fie de utilizatori - prin intervenții pe firul de discuție


 • PERIOADA: -- -- NOPŢI CAZARE: --
 • BUGET: -- -- TRANSPORT: --
 • ADULŢI: --

Răspunsuri la solicitare — pag 1 / 2

webmaster26[Alexandria][11.06.21 13:06]

Listele complete — actualizate în 10. 6.2021 — aici:

cnscbt.ro/index.php/liste ... nexa-lista/file

Grecia in continuare pe lista galbena.

Franta a trecut pe lista galbena.


LVGD[Deva][14.06.21 15:19]

@webmaster26: Buna! Lista cu tarile pe verde, galben si rosu publicata de Romania, este exact aceeasi cu cea a ECDC, nu?

Intreb deoarece saptamana viitoare urmeaza sa plec in Croatia si am vazut pe site-ul oficial al Croatiei ca cetatenii UE care vin din tari "verzi" vor intra in Croatia ca pana acum (doar cu buletinul, fara teste, vaccin etc).

Linkul aici koronavirus.hr/recommenda ... tate-border/736

Daca cumva mai este cineva care pleaca intre timp in Croația ar ajuta un status cu situatia de la granita.

Multumesc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmaster[Timisoara][14.06.21 16:47]

@LV:

Lista cu tarile pe verde, galben si rosu publicata de Romania, este exact aceeasi cu cea a ECDC, nu?

Nu e aceeași listă! Vezi lista ECDC aici: ecdc.europa.eu/en/covid-1 ... n-free-movement

Deși destul de asemănătoare (ca și conținut), cele două liste trebuie privite diferit

- listele României = sunt aplicabile celor care sosesc (intră în România) dintr-o țară de pe lista galbenă (ori roție, ori verde)

- culoarea verde a României din acest moment pe lista ECDC este aplicată cetățenilor Români care intră în Croația (în cazul tău)

Cu alte cuvinte:

- când SOSEȘTI / VII dinspre o țară și vrei să afli în ce condiții intri în România = consulți listele României

- când PLECI din România și INTRI într-o altă țară = consulți condițiile de intrare în țara respectivă (listele țării respective sau ista CDCD, dacă acea țară o folosește)


NasshuSE[Bascov [AG]]5r[14.06.21 17:55]

@LV: pe siteul indicat de tine spune intradevar ca persoanele care vin direct din tari UE/Schengen intra in Croatia ca inainte de pandemie (fara nicio dovada).

Asta se aplica usor in cazul zborului cu avionul, dar tu parca mergi cu masina, deci nu prea te duci direct. Tranzitezi - si pe poate chiar inoptezi in- tari aflate pe lista portocalie. Poate doar sa tragi tare la dus si sa alegi cazarea intermediara in Croatia.

Pe site-ul croat scrie :

Dacă persoanele menționate mai sus au tranzitat fără întârziere la punctele de trecere a frontierei din Republica Croația prin alte țări / regiuni, la punctul de trecere a frontierei ar trebui să demonstreze că nu au rămas în zonele de tranzit și, în acest caz, nu li se va cere să aibă dovada testării, un certificat de vaccinare împotriva bolii SARS-CoV-2, dovada recuperării și nici nu va trebui să rămână în izolare.

Deci, in cazul tau - chiar daca mergi ''blana'' pina in Croatia, o sa fie cam dificil sa demostrezi - nu stii ce dovezi cer/accepta croatii - ca nu ai ramas in tarile de tranzit - te poti trezi ca aplica regula care inca este pe siteul mae.ro

Cetățenii străini care sosesc din zone sau state ale UE sau ale Spațiului Schengen și state asociate Spațiului Schengen, inclusiv România, sunt obligați să prezinte la intrarea în Republica Croația:

un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore de la momentul testării sau un test rapid antigen negativ (testele rapide antigen admise se regăsesc în Lista comună a testelor rapide antigen recunoscute reciproc de către statele membre ale Uniunii Europene, publicată de Comisia Europeană), efectuat cu maximum 48 ore anterior intrării în Croația.

Daca nu ai chef de carantina pe acolo, ar fi mai indicat sa ai una din dovezile care te scapa de izolare. Daca insa decizi sa risti sfatul meu este sa alimentezi inainte de a iesi din Romania, sa mergi glont in Croatia si sa pastrezi cu sfintenie bonul fiscal (e cam singura dovada sa demonstrezi ca nu te-ai oprit (inoptat) in Ungaria) .

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmaster[Timisoara][14.06.21 18:10]

completare la condițiile enunțate mai sus

În Croația se poate intra și cu

  • un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, dacă au trecut cel puțin 14 zile de la cea de-a doua doză de vaccin sau de la doza unică, în cazul vaccinului care se administrează într-o singură doză (Janssen/Johnson&Johnson). Vaccinurile trebuie să fie dintre cele agreate de UE.

Sursa = mae mae.ro/travel-conditions/3688


NasshuSE[Bascov [AG]]5r[14.06.21 18:19]

@webmaster: asa e in plus tot pe mae.ro

Persoanele care au fost vaccinate cu vaccinurile Pfizer, Moderna sau Gamaleya pot intra în Republica Croația în perioada începând de la a 22-a până la cel mai târziu a 42-a zi de la data efectuării primei doze de vaccin Pfizer, Moderna sau Gamaleya, respectiv în perioada de la a 22-a până la cel mai târziu a 84-a zi de la data efectuării primei doze de vaccin AstraZeneca.

De asemenea accepta si dovada ca ai fost bolnav de covid in intervalul de 6 luni anterior intrarii in Croatia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

LVGD[Deva][14.06.21 21:43]

Multumesc tuturor pt raspunsuri! Sunt la curent cu toate detaliile de mai sus. Eram nedumerita referitor la cele 2 liste (a României si cea la nivel european), nu stiam dacă sunt una si aceeasi ca si componenta, nu ca si reguli. Noutatea descoperita in weekend pe siteul oficial al Croatiei fiind cea legata de zonele verzi. Noi vom tranzita Ungaria iar referitor la dovada ma gandeam la bonul pt vigneta. Ar trebui sa aiba trecuta ora.

Vad ca si pe siteul hotelului aceasta info ref la zonele verzi apare. Deci cred ca in curand si mae.ro va updata informatia, dar pana nu stiu ceva sigur, o sa ma pregatesc cu doc necesare (dovada boala, respectiv test PCR).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

DUDUJR[Onești][15.06.21 14:29]

Buna ziua,

Am o nelamurire referitoare la formularul PLF pentru Grecia. Daca in auto sunt cu membrii familiei dar si cu sora mea, pot sa o includ pe aceasta din urma pe formularul PLF pe care l completez pentru familia mea sau trebuie sa faca ea separat unul?

Va rog un raspuns de la cei care stiu sigur daca da sau nu.

Multumesc,

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]5r[15.06.21 14:43]

@DUDU:

pot sa o includ pe aceasta din urma pe formularul PLF pe care l completez pentru familia mea sau trebuie sa faca ea separat unul?

Cand completezi acel formular ai acolo o bifa my family (familie) / household (persoane care stau cu tine in casa/gospodarie).

Prin urmare eu zic ca poti sa o treci linistit pe sora ta la comun, atita vreme cat calatoriti impreune/ sta cu tine la aceeasi adresa in Grecia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmaster[Timisoara][15.06.21 14:56]

@DUDU: pe un singur PLF se trec toate persoanele care vor locui împreună / la același hotel

- membrii aceleiași familii

- se pot trece și alte persoane, care nu fac parte din familie, dar cu care călătoriți și vă cazați împreună


DUDUJR[Onești][15.06.21 15:08]

@webmaster: multumesc pentru raspuns


LVGD[Deva][15.06.21 18:56]

@LV: vad ca a actualizat si mae.ro informațiile privind intrarea in Croatia pentru persoanele ce vin din tari "verzi": mae.ro/node/51907

Singura nelamurire pentru mine rămânând modul de dovedire a tranzitarii fara innoptare a Ungariei. Poate aveti voi sugestii... eu ma gandeam la data si ora de pe bonul cu care voi achizitiona vigneta de Ungaria.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]5r[15.06.21 19:06]

@LV:

eu ma gandeam la data si ora de pe bonul cu care voi achizitiona vigneta de Ungaria.

Vigneta e necesara doar pentru autostrazi si drumuri rapide, din cite stiu eu, in Ungaria. Ai grija ca se cumpara exclusiv electronic.

Daca sunt chitrosi (croatii) si cauta nod in papura pot sa mearga (si) pe ideea: ai achizitionat-o azi la ora X dar pina atunci poata ai stat o saptamana prin Ungaria si circulat numai pe sosele care nu necesita vigneta. E un scenariu, nu cred ca sunt asa chitrosi.

Nu strica, cum am zis mai sus, sa alimentezi inainte de a iesi din Romania si sa pastrezi si acel bon fiscal.

bonul de alimentare (Ro) + dovada electronica cumparare vigneta (HU) zic eu ca e arhisuficient ca dovada.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]5r[15.06.21 19:15]

L. E.

@LV: Acum mi-am dus aminte ca aveti un copilas de 2 ani cu voi. El sigur are pasaport, voi poate mergeti cu CI.

Nu stiu daca se mai poarta stampila in pasaport la vama (probabil ca da), in caz ca nu solicitati exprex - motivand ca e nevoie de dovada in Croatia - la iesirea din RO/intrarea in HU aplicarea stampilei in pasaportul copilului. E dovada cea mai buna/clara.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

LVGD[Deva][15.06.21 19:18]

@Nasshu: da, buna ideea cu bonul de alimentare. Ar fi stupid sa fie chitrosi din moment ce au hotarat sa primeasca in tara fara nici o dovada legata de Covid persoane din zone verzi. Prin masura asta probabil vor sa incurajeze turistii sa vina in tara lor, asa ca nu ar avea rost sa fie chitrosi.

Plus ca am vazut ca daca tara tranzitata e si ea pe "verde", e in regula fara dovadă. O sa vad Ungaria pe ce culoare e.

Ma bucura masura ca astfel pot sa imi prelungesc concediu cu 1 zi . Nu putea sotul sa faca testul luni ca laboratoarele sunt inchise, fiind a 2a zi de Rusalii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

LVGD[Deva][15.06.21 19:29]

@Nasshu: am verificat pasaportul. Doar acum 2 ani i-a fost pusa ștampila pe Serbia. Asta se intampla in drum spre Grecia. Bulgarii nu au pus nici ei anul trecut... deci nu toata lumea pune.

Poate daca le cer o sa puna. Vom vedea...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

tm67bruPA[Timişoara]5r[15.06.21 19:54]

nu strică să pregătești dovezi (bon benzină etc) dar în practică nu-ți va cere nimeni astfel de dovezi (că NU ai făcut ceva, orice) - e absurd.

Drum bun, vacanță fain.


LVGD[Deva][15.06.21 20:09]

@tm67bru: multumesc! O sa va tin la curent cu situatia de la granița de indata ce ajungem, cu bine sper. Poate mai sunt interesați.

De asemenea daca mai este cineva care merge zilele acestea in Croatia, rog sa ne updateze.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

arubPM[Orăştie [HD]][16.06.21 22:29]

Bună seara plec din Turcia in 18.06 cu Tarom să inteleg conform celor prezentate in liste că nu mai avem nevoie de teste. Turcia fiind zonă verde. Menționez NU suntem vaccinați


webmasterX[București][17.06.21 08:38]

@arub: AȘa este, cf prevderilor legale în vigoare în acest moment, la întoarcerea din Turcia, la intrare în România turiștilor nu le sunt solicitate teste, nu intră în carantină etc (chiar dacă NU SUNT vaccinați)

Există informații că unele companii aeriene încă mai solicită teste la îmbarcarea de pe aeroporturile din Turcia (de ex la Aeroportul Istanbul) - dar acest lucru este ABUZIV.

La îmbarcarea din Antalya (înspre România) nu am cunoștință de asemenea practici.


webmaster[Timisoara][18.06.21 08:20]

Ieri seară au fost actualizate listele

- Grecia a trecut pe lista verde! = nu mai e necesar test la întoarcerea din Grecia, la intrarea în România (pt cei NEvaccinați sau pentru copii)

- Franța, Belgia, Olanda au devenit și ele „verzi”

- Marea Britanie rămâne „roșie”

- dintre destinațiile populare de vacanță, doar Tunisia și Emiratele Arabe mai sunt „galbene”

Listele pot fi consultate aici: cnscbt.ro/index.php/liste ... -06-2021-1/file

Reamintesc că listele definesc condiții de INTRARE în ROMÂNIA -- pt cond de intrare în țările respective consultați MAE


arubPM[Orăştie [HD]][18.06.21 23:16]

Nevaccinati am aterizat in această seară la Timișoara cu plecare din Antalya nu se cere nici un test (Tarom)


nicole33APL[București]26r[19.06.21 09:34]

Am revenit aseară în România dintr-o ţară aflată pe lista galbenă. Toţi călătorii au fost obligaţi să completeze o declaraţie în două exemplare cu datele personale, adresa şi ţara de unde vin. DSP-ul de pe Otopeni le analiza cu atenţie şi apoi decidea "soarta" fiecăruia. Fiind vaccinaţi de câteva luni bune, noi am scăpat foarte ieftin, primind ştampila "Exceptat", deci fără carantină sau alte obligaţii suplimentare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5950 PMA (9 voturi)

nicosuCH[bucuresti][22.06.21 23:00]

Buna seara! Pentru Croatia mai este necesara completarea formularului de localizare?

Multumesc!


LVGD[Deva][22.06.21 23:23]

@nicosu: buna seara! Pe siteul mae.ro se mentineaza:

Cetățenilor străini care îndeplinesc condițiile de intrare în Republica Croaţia li se recomandă să își anunțe, în prealabil, intrarea în țară folosind aplicația https://entercroatia. mup. hr.

Noi chiar acum am plecat inspre Croatia si am completat acel formular pentru a nu mai pierde timpul in vama.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

LVGD[Deva][23.06.21 23:15]

@LV: buna! Am ajuns azi in Croatia. Nici la intrare in Ungaria si nici la intrarea in Croatia in afara de CI/pasaport nu ni s-a cerut nimic. Nici macar o intrebare de unde venim si incotro ne indreptam. De formular la fel, nu ne-a intrebat nimeni.

Am călătorit la fel ca inainte de pandemie.

A fost practic o intoarcere la normalitate dupa mai bine de 1 an de restrictii.

In rest... temperatura azi de 36 de grade, apa calda, relaxare

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicosuCH[bucuresti][24.06.21 07:36]

@LV: Vacanta placuta! Sunteti la Bluesun Neptun? Pana la urma am rezervat si noi tot acolo. Abia asteptam!


LVGD[Deva][24.06.21 07:40]

@nicosu: Da, la Bluesun hotel Neptun.


nicole33APL[București]26r[10.07.21 18:03]

O nouă actualizare (la data de 09.07.2021) a listelor - semafor este disponibilă aici:

cnscbt.ro/index.php/liste ... 08-07-2021/file

Marea Britanie, Cipru, Tunisia, Maldive sunt pe lista roşie.

Spania, Portugalia, Emiratele Arabe Unite sunt pe lista galbenă.

Totuşi alte destinaţii foarte populare de vacanţă se menţin pe lista verde, deci avem de unde alege unde să plecăm în vacanţă.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APL[București]26r[16.07.21 06:39]

O nouă actualizare (la data de 16.07.2021) a listelor - semafor este disponibilă aici:

cnscbt.ro/index.php/liste ... -07-2021-2/file

Spania şi Portugalia intră pe lista roşie

Grecia intră pe lista galbenă

Rămân pe lista verde Bulgaria, Turcia, Egiptul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

 • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 33 răspunsuri la această solicitare
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 01.08.21 -- 08:00:49 (acest segment de cache se va actualiza în 01.08 16:00:49)
  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.130704164505 sec
  ecranul dvs: 1 x 1