;
Solicitare CMR / TURCIA - MED.» ANTALYA

Selectum sau similar, buget 2500 euro / fam copil 13ani

Trimisă în 07.11.19 13:06
de Corina70SR [Ploieşti]
» VIZUALIZĂRI: 811

Salut comunitate AFA,

La recomandarea WM, deschid un CMR separat de cel similar, initiat ieri de bazilman.

Va rog sa-mi recomandati un hotel/resort, 5*, zona Belek, Lara sau Side, unde copilul de 13 ani impliniti sa beneficieze de gratuitate la cazare sau sa aiba o reducere cat mai mare din tariful pentru un adult.

Ne dorim ceva similar sau mai bun decat Gural Premier Belek, unde am fost anul acesta, si ar fi fost perfect pentru noi daca nu erau atat de multi copii mici in resort.

Am primit deja o prima recomandare pentru Selectum Luxury, il aveam in vedere si noi inca de anul trecut, sa vedem daca ne incadram totusi in buget.

Stiu ca o varianta ar fi sa renuntam la charter si sa mergem cu masina, economisind astfel la transport, pentru a aloca o suma mai mare pentru cazare, care poate ne-ar asigura si un numar mai mare de zile pentru sejur. Insa mi se pare destul de obositor, plus ca ar trebui sa prelungim concediul cu inca 3 zile (pentru deplasare), sa gasim cazari intermediare, sa ne documentam in privinta celui mai bun traseu. Nu excludem asadar nici aceasta varianta, desi mai rapid si mai comod este sa calatorim cu avionul.

Multumesc anticipat!


 • PERIOADA: Septembrie 2020 -- NOPŢI CAZARE: 7-9
 • BUGET: 2500-2600 euro -- TRANSPORT: Avion Bucuresti
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 13

Răspunsuri la solicitare — pag 1 / 4

boncotaGD[Constanţa]2r[07.11.19 13:34]

După ce va hotărâți pe hotel luați avionul de la Istanbul la Antalya (intre 80 si 100 euro de persoană dus-intors) si transfer aeroport - hotel - aeroport la 15-20 de euro de persoană și evitați un drum de 2 zile cu cazarile aferente prin Turcia.

Parcarea la Istanbul la aeroport este 20 lire pe zi cu transfer inclus.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + -1 PMA (1 voturi)]

nrsSE[Craiova]30r[07.11.19 13:55]

pai si la Istanbul cu ce ajunge?

plus ca 350 euro doar pe segmentul Istanbul-Antalya cert este mai mult decat daca face drumul cu masina si cazarea intermediara.

de fapt nu elimina partea mai grea de traseu Romania-Bulgaria

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

YodaPM[Bucuresti]10r[07.11.19 14:12]

@boncota: Deci, pe mine m-a costat 245 EUR benzina si 75 EUR cazarea intermediara (doua nopti). De la Istanbul incolo, platesti foarte putin la HGS, ca mai mult mergi pe D650 si D400. Deci nu vad nici o sfaraiala.

@nrs: La Istanbul ajunge cu masina, pe care o lasa in parcarea aeroportului.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1050 PMA (2 voturi)]

tm67bruPA[Timişoara]ConsAFA2r[07.11.19 15:20]

Delphin Palace -- te încadrezi în buget

Eventual unul dintre Royal-urile din Side, sau dacă mai pui ceva (nu mult) și cele di Lara.

Dintre cele de mai sus - pentru mine Delphin Palace ar fi *de departe* prima alegere

N.B.: tm67bru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 6300 PMA (9 voturi)]

nicole33AU[București]ConsAFA44r[07.11.19 21:26]

@Corina70:

La recomandarea WM, deschid un CMR separat de cel similar, initiat ieri de bazilman.

WM a avut dreptate cu recomandarea, deoarece tu doreşti ALTCEVA decât el, singura similitudine cu userul respectiv fiind faptul că aveţi copii de aceeaşi vârstă .

Va rog sa-mi recomandati un hotel/resort, 5*, zona Belek, Lara sau Side, unde copilul de 13 ani impliniti sa beneficieze de gratuitate la cazare sau sa aiba o reducere cat mai mare din tariful pentru un adult.

La prima vedere, hotelurile Delphin sunt ceea ce cauţi, deoarece copilul 10-14,99 NU este considerat adult, ci tot copil, dar mai mare , astfel că beneficiază de o reducere de 50%.

Într-adevăr, Delphin Palace se încadrează într-un buget de 2500 euro camera cu vedere laterală la mare în prima săptămână din septembrie. Nu-ţi recomand cameră land view, cu vedere la drum, dar nici full sea view, acestea fiind expuse zgomotului de la piscină, restaurant etc. O vedere laterală la mare spre Imperial şi piscina de relaxare mi se pare mult mai ok. Am fost acolo în 2017. Eu personal nu am fost foarte încântată de serviciile oferite atunci, dar făcând comparaţie cu celelalte hoteluri Delphin la care fusesem anterior, Palace fiind al patrulea, poate nu a fost cel mai bun an al lor, însă nu exclud o revenire.

Realist vorbind, Delphin este SUB Gural la toate capitolele, dar rămâne un hotel bun, de recomandat. Singurul plus al Delphinului ar fi Luna Parkul gratuit .

Există şi hoteluri la care copilul de 13 ani împliniţi beneficiază de gratuitate, dar nivelul serviciilor oferite diferă destul de mult de cel cu care te-ai obişnuit.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 4900 PMA (7 voturi)]

nicole33AU[București]ConsAFA44r[07.11.19 21:30]

@Corina70:

Tot în Lara, alte variante ar fi Royal Holiday Palace sau Royal Seginus sau Royal Wings, care se încadrează într-un buget de 2500-2600 euro în prima săptămână din septembrie, mai scump decât Delphinul recomandat mai sus, deoarece copilul tău este considerat adult şi beneficiază doar de o reducere de 30%.

Regimul copiilor este acelaşi şi la hotelurile Royal din Side (Royal Alhambra, Royal Dragon şi Royal Taj Mahal), dar preţul este cu vreo sută de euro mai mic pe sejur şi plaja din Side este mai frumoasă decât cea din Lara, iar intrarea în mare este mai lină. Transferul până în Side durează cu cel puţin treizeci de minute mai mult ca la hotelurile din Lara.

Alegând un hotel din zona Side ai posibilitatea de a vizita gratuit oraşul antic Side - un adevărat muzeu în aer liber, uşor accesibil cu dolmuşul, în timp ce un hotel din Lara îţi oferă posibilităţi de shopping foarte aproape de hotel şi posibilitatea de a vizita oraşul Antalya, uşor accesibil cu autobuzul.

Şi hotelurile Royal sunt tot SUB Gural, dar având Luna Park gratuit - singurul plus.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 4900 PMA (7 voturi)]

nicole33AU[București]ConsAFA44r[07.11.19 21:56]

@Corina70:

Ne dorim ceva similar sau mai bun decat Gural Premier Belek, unde am fost anul acesta, si ar fi fost perfect pentru noi daca nu erau atat de multi copii mici in resort.

Vestea bună este că problema este ca şi rezolvată (garantez 99%) orice alt resort ai alege .

La Gural Premier Belek am întâlnit mai mulţi copilaşi decât în ORICE alt resort prin care am mai fost şi lista este lungă. Nici măcar la Gural Premier Tekirova parcă nu erau atâţia sau oricum m-au stresat mult mai puţin.

La Ela Quality mai erau destul de mulţi copii mici şi foarte mici, dar eu am fost pe acolo de câteva ori doar în vizită, am stat prea puţin, mai mult la bar. Dar nu intenţionez să ţi-l recomand deoarece oricum depăşeşte bugetul.

Am primit deja o prima recomandare pentru Selectum Luxury, il aveam in vedere si noi inca de anul trecut, sa vedem daca ne incadram totusi in buget.

Selectum Luxury Belek ar fi cea mai bună recomandare, fiind, în opinia mea, peste Gural aşa cum îţi doreşti. Ştiam că ţi-a atras atenţia încă de când ai comentat la articolul meu de la acest hotel .

Din păcate pentru tine, la Selectum copilul peste 13 ani este considerat adult şi beneficiază doar de o reducere de 25%. Hotelul este foarte bun şi îşi merită banii, chiar dacă s-a scumpit destul de la data vizitei mele. Bugetul specificat de tine este insuficient pentru un sejur la Selectum la început de septembrie, când preţul sare de 3000 euro, chiar 3100 pentru o cameră Luxury (cea mai ieftină) cu vedere parţială la mare.

Dacă totuşi îţi doreşti să mergi la Selectum, îţi propun un compromis: renunţi la avion în favoarea maşinii personale şi aşa te încadrezi în buget. Decizia de a renunţa la confortul avionului în favoarea luxului oferit de un hotel mai bun îţi aparţine. Eu am ales mereu maşina .

Fără transport, un sejur la Selectum te costă în jur de 2300 +/-50 euro.

Transportul cu avionul+ taxe+transfer pentru trei persoane te costă 750-800 euro, în timp ce drumul cu maşina (carburant, taxe de drum, câte o cazare intermediară pe sens) costă sensibil mai puţin, dar îţi mai trebuie două zile de concediu în plus pentru drum. Diferenţa de bani poate fi alocată pentru alegerea unui hotel mai bun.

=

Încearcă să ceri o ofertă şi aici pe AFA şi poate găseşti o variantă chiar mai bună decât cele pe care ţi le-am sugerat noi

amfostacolo.ro/solicitare ... erta.php?&tid=1

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 5600 PMA (8 voturi)]

tm67bruPA[Timişoara]ConsAFA2r[07.11.19 22:21]

eu sunt... mai conservator - așa că uite un punct de veder la fel de conservator

1. economia în bani ”mers cu mașina” vs ”cu avion” pentru 3 pers este de maxim 300 euro.

Dacă am un buget de 2500 - aș da oricând 300 E în plus pentru a-mi scuti familia de oboseala drumurilor (+ evitarea ”pierderii” a 2 zile din CO, în care poți merge de ex, într-un weekend undeva)

2. Gural, Selectum, Calista și celelalte (înspre) PREMIUM sunt supraevaluate, în opinia mea - conservatoare, repet

Puneți-vă întrebarea - ce-mi oferă aceste hoteluri în plus, ATÂT DE IMPORTAT încât să merite diferența substabțială față de un Royal sau Delphin, de ex?

Pentru nevoile (mele) de bază - păi... nu oferă cam nimic în plus. Mă refer la dormit (decent), mâncare (decentă, diversificată), servicii (decente), plajă, mare.

Unii pot să aibă nevoie de altceva, MAI MULT - nu contest. Eu nu.

-

Dacă atunci când merg la un restaurant, într-o zi de sărbătoare, aș prefera să beau Dom Perignon (sau altă șampanie scumpă) în loc de o șampanie obișnuită - atunci da, aș alege și Calista / Gural / Selectum / Maxx / etc.

Dar eu nu sunt așa - îmi pare ok și o șampanie obișnuită - astfel că voi prefera de 1000 de ori Delphinul. (dacă-mi permit) sau Lonicera - de exemplu!

N.B.: tm67bru este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 6300 PMA (10 voturi)]

Corina70SR[Ploieşti]9r[08.11.19 13:49]

Va multumesc tuturor pentru recomandari si sfaturi.

Am uitat sa mai intreb ceva: pentru 2020 se anunta ceva deschideri de hoteluri noi sau rebranduite? Stiu ca in general in astfel de situatii, pentru primul an, preturile sunt promotionale, pentru a atrage clientii.

Am oare sanse sa gasesc vreo oferta (si mai) buna in perioada targului de turism, care va avea loc in curand?

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

bazilmanCH[Iaşi][08.11.19 14:52]

@Corina70:

O altă variantă ar fi să ții legătura cu agentul tău de turism și poate în perioada 14-17 noiembrie, când se ține târgul de turism, să te aibă în vedere.


 • AFIȘATE rsp [1-10] — din total 39 răspunsuri la această solicitare
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 16.11.19 -- 20:56:00 (acest segment de cache se va actualiza în 17.11 04:56:00)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată în 0.252315044403 sec