Solicitare CMR / BULGARIAîncărcată de pe telefon!

Bulgaria pt incepatori

Trimisă în 17.08.20 11:43
de bela26CH [Neamt]
» VIZUALIZĂRI: 899

Bună ziua, vrem sa mergem pt prima data în Bulgaria.

Caut ceva aproape de granița, all inclusive, suntem un cuplu care nu mănâncă carne (dar mancam peste, lactate).

Vrem ceva pe plaja, sau la maxim 100 m plaja, balcon neapărat.

Cautam un hotel în care se respecta regulile de prevenire Covid.

Nu ne interesează piscina, vrem sa punem cearșaful pe plaja chiar dacă sezlongul e inclus în preț.

Nu ne judecați, dați-ne sugestii reale, eventual fotografii.

Nu ne cramponam de nr. de stele.

Bugetul nu e bătut în cuie dar variază în mica măsură.

Mulțumesc anticipat pt răspunsurile pe care le vom primi!


 • PERIOADA: Sept -- NOPŢI CAZARE: 9
 • BUGET: 500 eur -- TRANSPORT: Auto
 • ADULŢI: 2

Răspunsuri la solicitare — pag 1 / 2

renteaPA[București]1r[17.08.20 12:13]

Evitati tot ce e allinclusive, sunt prea multi oameni acolo, NU se vor respecta regulile, este imposibil chiar daca ar exista vointa. Bulgarii stau MAI RAU decat noi la asa ceva... Stati acasa, mergeti in locuri izolate de la noi, cautati si veti gasi cu siguranta si pe litoral. Mai aveti rabdare pt. allinclusive... singura exceptie care as face-o ar fi Turcia, la un hotel din categoria premium, dar premium "bine"... altfel, un nu categoric.

Nu mi-o luati in nume de rau, va recomand acest lucru ca intre prieteni. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2097 PMA (6 voturi)

Adi 1982UC[Brasov]1r[17.08.20 12:32]

@rentea:Buna ziua.

Nu o sa găsiți la nici un hotel în Bulgaria unde sa se respecte masurile,   chiar dacă angajați poarta masca și all-inclusive înseamnă, mai nou, sa fi servita ca la împinge tava și asta tot din cauza romanilor care se înghesuie la masă, da nici cu bulgarii nu îmi este rușine, asta ca idee.

NumA ce am venit din Bulgaria (topola sky resort) și din 9 nopți după 7 am plecat. Mâncare de cea mai proasta calitate, adică zilnic pui, porc, orez, cartofi, scoici (simpli sau cu orez) salate și o ciorba care indiferent de fel avea aceiași culoare/gust. Ca și peste dacă găsiți altceva inafara de file de pangasius, ceva rechin și macrou sa zice "sarumana". Chiar dacă nu serviți, dar carnatii și micii cred ca sunt făcuți din resturile de carne rămasă, nici un gust, numa condiment de nu i-am putut manca.

Hotel pe plaja foarte greu o sa găsiți și în nici un caz la 500€. Acolo deja vb de cel puțin 1500€. Pentru 7 nopți in iulie m-a costat 2800leva, adică 5500 de lei 2 adulți și 2 copii sub 8 ani în apartament, ce-i drept.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

KavarnapPM[Bucureşti]7r[17.08.20 13:09]

Generalizările folosite mai sus și anatema aruncată probabil din prejudecăți mă forțează să intervin:

” Evitati tot ce e allinclusive, sunt prea multi oameni acolo, NU se vor respecta regulile, este imposibil chiar daca ar exista vointa. Bulgarii stau MAI RAU decat noi la asa ceva...”

În primul rând, datorită întreruperii multor zboruri și din cauza creșterii numărului de cazuri în Balcani (cel mai mult în România, să fim înțeleși!), bulgarii au fost afectați mult pentru că mulți germani dar și polonezi și alți europeni nu au mai ajuns la hotelurile cu care multe agenții au contracte. Astfel, multe hoteluri nu s-au mai deschis sezonul acesta ori s-au închis mai devreme ori au capacitățile mult subocupate.

Evident că pot exista dezavantaje, dar acest grad mic de ocupare din Bulgaria este foarte favorabil turiștilor din zone apropiate care pot ajunge cu transport propriu, din Bulgaria, România, Moldova, Ucraina.

Și întreb eu, unde sunt mulți oameni, la all inclusive în Bulgaria? Sau pe litoralul românesc, de unde vedem zilnic imaginile aglomerării și ale lipsei de civilizație?

Unde o fi mai aglomerat, în cei 82 de km de coastă utili (Năvodari - Vama Veche) sau pe cei 354 de km de coastă bulgărească?

Unde e buluceala mai mare, în hotelurile românești care nu mai contenesc să umfle prețurile exagerat pentru a aspira cât mai mult din pomana statului și unde se îngrămădesc tot mai mulți turiști speriați că le expiră voucherele primite fără efort?

Sau pe plajele” virgine” și neatinse de atingerea toaletelor și a facilităților civilizației dar călcate de SUV-uri și cotropite de mii de turiști ale căror urme abia se pot strânge în zilele următoare de către autorități?

Mizeria din stațiuni, jegul de pe plaje, apa plină de... (mă abțin) și prețurile nesimțite sunt certitudinile litoralului românesc. Și nu numai în 2020, că dacă vorbim de respectarea normelor împotriva epidemiei, e catastrofă.

Eu de suficienți ani găsesc Bulgaria mai curată decât România, cu plaje mai primitoare (fără șezlonguri în buza apei), cu apă mai curată, cu hoteluri cu servicii mai bune la prețuri decente. Și la ei sunt locuri mai bune și locuri mai rele, deci trebuie atenție la alegerea unui loc de petrecut vacanța.

Dar mi se pare incomparabil mai bine în Bulgaria decât în România, ca de la respect la bătaie de joc, iar anul acesta nici nu discut să ajung în România la mare altfel decât în excursie de o zi, și sunt foarte mulțumit că am apucat să petrec 9 zile minunate la bulgari.

Ca să fiu de folos pentru solicitare, pentru o primă vizită aș recomanda hotelul Kaliakra Mare (este amplasat pe plajă) din Albena (probabil la 8-8,5 ore de Piatra Neamț), de la care am rămas cu o impresie pozitivă în 2017. Atunci am luat masa numai pe terasa exterioară, unde sunt convins că-n septembrie se poate sta relaxat și-n condiții de distanțare.

Am găsit disponibile sejururi pentru 2 persoane începând cu 14 septembrie la sub 500 de euro (7 nopți) sau puțin peste 600 (9 nopți).

Nu cred că se pune problema de aglomerație în septembrie și cred că rămâne de verificat un pic prin review-uri dacă varianta vă este potrivită pentru acest an.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 9450 PMA (14 voturi)

renteaPA[București]1r[17.08.20 13:14]

@Kavarnap:  nu e nicio prejudecata, e pur si simplu realitatea din punctul meu de vedere. Daca a ta este diferita, prezint-o, te rog, fara a divaga legat de originea opiniilor mele.

 Și întreb eu, unde sunt mulți oameni, la all inclusive în Bulgaria? Sau pe litoralul românesc, de unde vedem zilnic imaginile aglomerării și ale lipsei de civilizație?  

In ambele locatii e la fel de rau, faptul ca nu vezi nebunia din Bulgaria, de la allinc, aceasta nu inseamna ca nu exista, esti doar un pic mai departe. Anul aceste ESTE UNUL SPECIAL, in care nu cred ca e bine sa mergi la impinge-tava sau la allinc. in Ro sau Bg.

Fiecare e liber sa faca ce vrea, poa' sa nici nu respecte vreo recomandare, nu?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

mihais68GD[bucuresti]1r[17.08.20 13:18]

Puteti merge in Balcic, la un hotel de pe promenada, balcon, vedere la mare, dar fara all inclusive -nu merita oricum.

​Statiunea era destul de libera la inceput de august. Sunt multe restaurante pe faleza (si nu numai), cu muzica de bun gust seara, iar mancarea e mult mai buna ca la all inclusive.

​Plaja locala nu e cine stie ce, dar in cursul saptamanii nu e aglomerata.

​Daca aveti masina, va recomnd sa va duceti sa faceti plaja la Bolata (~ 30 min). Puteti vizita si statiunile din jur.

​Ca buget 500E/9 zile, ar veni 55E/zi, in conditiile in care un hotel decent e 40E/zi. Nu prea iese la socoteala.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

CcucuPM[Brad]4r[17.08.20 13:49]

@bela26:  Bună. Acum suntem în Bulgaria, la Nisipuri. Adevărul este că nu se prea respectă măsurile, dar nu de către hotelieri, ci de turişti. Suntem la AI şi a costat 815 euro pe 8 nopți, vacanță cumpărată cu o săptămână în urmă, 2 adulți şi un copil, cu plajă privată.

Nu e aglomerația din alți ani, hotelul în care stăm noi e ocupat cam 50%. Mâncarea lasă de dorit, din păcate​​, cel puțin aici la noi, varietate puțină şi produse de proastă calitate. Prețurile prin stațiune sunt mici, însă, cam ca la noi în zonele neturistice.

Nu ştiu să vă spun de alte zone, dar​​ dacă la Varna nu e aglomerat, în alte părți nici atât nu cred că e. Căutați în reviewuri aici pe site să alegeți un hotel decent şi vacanță plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

KavarnapPM[Bucureşti]7r[17.08.20 13:51]

@rentea:  Este o mare exagerare a spune că este la fel de rău.

Da, probabil că se poate să fie rău în hoteluri inundate mai ales de români din nordul Bulgariei, mai ales la Nisipurile de Aur. Însă ce am experimentat personal în sudul Bulgariei acum 2 săptămâni plus excursiile din România, și relatările cunoscuților care au vizitat litoralul din România și Bulgaria vara aceasta mie îmi arată că diferența a crescut și s-a adâncit mult în defavoarea României (ca experiență per total incluzând atmosferă, servicii, plaje și costuri totale).

Este într-adevăr un an special, unde trebuie să aleagă fiecare mult mai bine.

Dar legat de distanțare și de respectarea regulilor: eu m-am simțit mult mai în siguranță la all inclusive în Bulgaria luând masa pe terasa restaurantului decât în România la Corbu, unde am luat doar o masă la o cherhana mizeră dar cu pretenții.

Iar dacă aduc vorba de prețuri discuția se încheie mult mai rapid.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

DragosAU[Bucureşti]52r[17.08.20 13:57]

@Kavarnap:  din păcate, am înțeles că stațiunea Albena se închide mai devreme de 15.09 anul acesta, din cauza numărului extrem de scăzut de turiști.

Recomandarea e bună în principiu, dar mă tem că nu e valabilă în actuala situație. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mihais68GD[bucuresti]1r[17.08.20 15:58]

@Ccucu:  De curiozitate la ce hotel sunteti?


mihais68GD[bucuresti]1r[17.08.20 16:47]

@Ccucu: Anul trecut am stat printre altele la Madara, unde mancarea a fost exceptionala ca si calitate si diveristate. E adevarat ca hotelul e departe de plaja si am fost si la inceput de sezon. In rest, am mai fost prin 5-6 hoteluri la Nisipuri cu AI si mancarea a fost mediocra si cam la fel. Noi ne-am lecuit de AI in Bulgaria.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CcucuPM[Brad]4r[17.08.20 16:50]

@mihais68:  si noi am fost anul trecut la Slavey si a fost ok. vezi impresii

​Anul asta am vrut ceva pe plaja, am ales aici, nu am nimerit prea bine, revin cu review dupa ce ma intorc acasa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Darius77JR[Iaşi]1r[18.08.20 09:45]

White Lagoon din Kavarna poate fi o varianta, noi am oscilat intre acesta si Topola Skies, l-am ales pe cel din urma pentru piscine si aqua park, dar surpriza plăcută a fost plaja, mult diferita (in bine) de aglomerația de pe litoralul ​românesc. In schimb e cam la 20-30 de minute de mers pe jos pe o poteca (cautati review-uri).

Cat despre preturi, asa cum bine puncta si altcineva aici, nici nu incape comparatie, faceti cateva cautari si va veti convinge.  

Iar legat de normele ​anti-Covid, tine pana la urma de fiecare. Daca te simti ​in siguranta pe sezlong, e ok, daca nu, ai optiunea sa stai mai departe pe un cearsaf, iar aici chiar vei gasi loc.

Una peste alta, eu m-am simtit ​mult mai in siguranta in Bulgaria decat in Romania si chiar ma bucur ca nu am ales aglomeratia de la noi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

steli68PM[braila]10r[18.08.20 09:58]

Eu plec în Albena pe 22 august la hotel Kaliakra, așa cum scriu și ei pe site-ul oficial au închis mai multe hoteluri din lipsa turiștilor străini.

​Fiica mea a fost relocat[ă] la Malibu.

​Săptămâna trecută au fost prietenii noștri tot la Kaliakra, se respecta măsurile de siguranță, desigur că sunt turiști români sau bulgari care nu respecta, dar puteți sta departe de ei. Stațiunea e mai libera că niciodată.

​Eu am un recipient cu spirt tip spray și chiar daca ei dezinfectează o să dau și eu înainte să mă așez.

​La jumătatea lunii iulie am fost 3 zile la Eforie Nord nu dezinfectează nimeni șezlongul, aglomerație maxima, gunoaie, îmbulzeală la terase.

​Vacanta plăcută

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

steli68PM[braila]10r[18.08.20 10:02]

Acum am văzut o oferta hotel Boryana in Albena 7 nopți 490 euro în septembrie pentru 2 persoane, am stat acolo acum 2 ani, e chiar pe plajă și bucătăria buna și diversificata.


webmasterX[București][18.08.20 11:04]

@Darius77: 

White Lagoon din Kavarna

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


bela26CH[Neamt][18.08.20 12:31]

@steli68:  mulțumesc pt informații. Dacă mai aveți, în legătură cu subiectul, nu ezitați sa mi le împărtășiți. O săptămână buna!  


bela26CH[Neamt][18.08.20 12:33]

@Darius77:  mulțumesc pentru orice informație care ma ajuta sa_mi formez o imagine corecta despre Bulgaria/plaja/covid


bela26CH[Neamt][18.08.20 12:38]

@Kavarnap:  mulțumesc pt raspuns


bela26CH[Neamt][18.08.20 12:40]

@Ccucu:  fiecare opinie ma ajuta să-mi formez o idee cât mai aproape de realitate. Mulțumesc pt raspuns


KavarnapPM[Bucureşti]7r[18.08.20 12:51]

@bela26:  Cu plăcere, acolo am fost și vă recomand în limita datelor în care găsiți stațiunea deschisă.

Eu având copii și dorind liniște și plajă cu servicii evit Nisipurile (bine, și pentru alte inconveniente: aglomerație, comportamente, hinghereala cu parcarea).

Dacă nu se poate Albena (cea mai bună și frumoasă plajă din Bulgaria zic eu), căutați și la Kranevo (plaja continuată din Albena), Sf. Constantin și Elena, poate Sunny Day...

Și nu aș alege nimic mai la nord de Albena (între Balcic și Kavarna) pentru că plajele acolo sunt foarte deficitare, e compromisul prea mare.

Oricum, în Bulgaria sunt variante, inclusiv la sud de Varna.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ileePM[Bucureşti]3r[18.08.20 13:06]

@Kavarnap:  Buna! Sunt terase deschise? Intreb pt ca vrem sa mergem cateva zile in sudul litoralului bulgar, dar nu la hotel cu all inclusive. Ne gandim sa inchiriem un apartament si sa mancam la terase, daca sunt deschise...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

KavarnapPM[Bucureşti]7r[18.08.20 13:15]

@ilee:  În general sunt terase, dar depinde și de localitatea unde doriți să mergeți

Cel mai bine vă interesați de zona în care aveți cazarea, sau unde vă doriți...

În plus, contează și perioada, în august nu m-aștept să fie închise dar în septembrie probabil depinde. M-aștept să fie deschis și în septembrie în zone turistice sau în orășele mai răsărite gen Obzor, Sveti Vlas, Sunny Beach, Sozopol, Primorsko....

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

steli68PM[braila]10r[18.08.20 13:15]

@ilee:  da, sunt terase deschise, am vazut in filmarie prietenilor, au fost in Balcic, Varna, Constantin si Elena, preturile erau ok, chiar gateau langa ei

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

ileePM[Bucureşti]3r[18.08.20 13:27]

@steli68:  Multumesc mult pentru raspunsuri! Vrem sa plecam saptamana viitoare. Am gasit un apartament  in Sveti Vlas, aproape de plaja si de terase- Bademite Residence Apartments


bela26CH[Neamt][18.08.20 13:29]

@steli68:  prefer ceva cu masa asigurata. Îmi doresc sa ajungem la hotel (care o fi), sa am plaja la doi pași, sa se respecte normele de prevenire Covid. Vreau sa am totul asigurat, sa nu ies din perimetrul hotelului.  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CcucuPM[Brad]4r[18.08.20 13:30]

@ilee:  au inceput sa se inchida si pe la Nisipuri. Ieri s-a inchis Bierkonig care era una dintre cele mai aglomerate. Depinde cand vreti sa mergeti. Probabil din septembrie se vor inchide din ce in ce mai multe. In general, pe linia doi de terase, hoteluri, sunt cam inchise, cele din apropierea plajelor inca sunt majoritatea deschise.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

bela26CH[Neamt][18.08.20 13:32]

@Ccucu:  mulțumesc pt informatie


WinwinSV[IASI]3r[18.08.20 16:32]

Va recomand stațiunea Albena, la 1.2ore de Vama. Eu am fost in iulie la Kaliakra Mare si a fost in regula din punct de vedere distanțare pe plaja, curatenie si mancare. vezi impresii

​Verificati si Boryana tot pe plaja, e un hotel mai înalt decat Kaliakra Mare si vedere mai bună la mare, neavând copaci in fata.

Nu exista grad de comparatie cu ce se intampla pe litoralul românesc legat de curățenie, distanțare, preturi, mâncare.

​Î​n iulie hotelurile deschise aveau cam 50%grad de încărcare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1399 PMA (3 voturi)

bela26CH[Neamt][18.08.20 17:39]

@Winwin:  mulțumesc pt recomandari


 • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 32 răspunsuri la această solicitare
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 25.09.20 -- 23:53:52 (acest segment de cache se va actualiza în 26.09 07:53:52)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.198471069336 sec
  ecranul dvs: 1 x 1