ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.05.2019
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: braila
ÎNSCRIS: 02.04.18
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 5 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
70.00%
Satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 6 MIN

Hotel Iberostar şi împrejurimi

TIPĂREȘTE

În iarnă am căutat oferte în România pentru vacanţa de Paşti. Toate ofertele depăşeau 2000 lei pentru 3 nopţi cu pensiune completă.

Aşa că ne-am hotărât să mergem în Sunny Beach la hotel Iberostar pentru care am găsit o ofertă de 5 nopţi cu all inclusiv la 1800 lei pentru 2 persoane.

Am trecut prin Sunny Beach în urmă cu vreo 12 ani, locul s-a schimbat de atunci, însă a rămas cu aceeaşi lipsă de vegetaţie şi amenajare a staţiunii.

Am mers pe traseul Vama Veche – Varna – Byala – Obzor – Sunny Beach.

După ce am trecut de Obzor prin două mici localităţi am sperat să întâlnesc un indicator către Sunny Beach. Nici vorbă. Am continuat drumul până la intersecţia cu Nesebar şi apoi am intrat în Sunny Beach după un indicator electronic aflat lângă sensul giratoriu. După aceea mi-am dat seama că ei numesc Sunny Beach – Slanchev Bryag (pe GPS chiar aşa apare).

Aşa cum spuneam în urmă cu vreo 12 ani nu erau atâtea hoteluri şi pe strada care merge spre centrul staţiunii nu există nici un indicator către hotelul X sau Y.

Am întrebat un taximetrist cât mai este până la Iberostar şi mi-a spus să îi dau 5 euro că ne însoţeşte. Am refuzat, am deschis aplicaţia hărţi pe telefon şi după vreo 2-3 km am dat de hotel.

Am găsit loc de parcare în interiorul hotelului, taxa este de 10 leva pe zi, locurile sunt cca 100, foarte puţine, restul maşinilor au fost parcate pe stradă sau în parcarea privată de peste drum. Am crezut că celor de pe stradă nu le va cere bani, dar au spus că au fost taxaţi tot cu 10 leva.

La recepţie era o aglomeraţie cum nu am mai văzut, nu ştiu ce anume nu înţelegeau cu privire la cazare, după ceva timp au pus brăţările la toţi şi ne-au spus să mergem la masă şi apoi vor face şi cazarea.

Pentru că mai erau doar 3 persoane în faţă am stat la recepţie şi am asistat cum recepţionerele dădeau telefoane în stânga şi în dreapta şi nu am priceput ce se întâmpla cu actele celorlalţi. Mie mi-a dat după 2 minute camera după ce a verificat în calculator şi nu a fost nici o problemă.

Camerele sunt mari, spaţioase, curate, balcon mare cu măsuţă, scaune, uscător pentru rufe.

În fiecare dimineaţă au fost schimbate prosoapele, s-a spălat în baie, dar de la sosire până la plecare nu au pus săpun, şampon, nimic. După 2 zile am spus la recepţie şi mi-au dat 2 geluri de duş şi 2 şampoane şi gata. Nu mai m-am dus să le cer pentru că am considerat că au ceva probleme la capitolul ăsta.

Restaurantul e bine organizat, debarasarea se face repede, găseşti de toate, au şi meniu pentru copii, produse fără gluten. Au şi mic dejun întârziat.

Barurile funcţionează de la ora 10-0, barmanii sunt amabili, servesc ceea ce ceri, nu fac figuri ca prin alte părţi.

Hotelul Iberostar are 3 corpuri de clădire A, B, şi C, acum au fost deschise doar A şi B.

Fiecare corp are 3 lifturi principale, iar în corpul B mai este un lift care merge la piscină, saună, masaj.

Resortul are 2 piscine mari, una mai mică în dreptul corpului C, una pentru copii, loc de joacă, o piscină interioară cu apă încălzită, vestiare.

Afară a fost destul de rece aşa că nu s-a putut intra în piscinile exterioare, la piscina interioară era bine până când veneau copiii nesupravegheaţi, săreau în apă deşi e interzis, aruncau cu mingea unul în altul. Asta e, sunt de ai noştri.

A doua zi am fost la Nesebar, oraşul antic, semănător cu Sighişoara, mult mai bine conservat. Aproape la toate casele u magazine cu diverse, preţurile mi s-au părut mari, marfa provenită în mare parte din China şi Turcia. Atenţie la cumpărături că am avut surpriza să dau 10 leva pentru produse şi să îmi spună că nu i-am dat, însă ştiu un pic de rusă şi m-am certat cu doamna până când mi-a zis să i-au produsele „aşa ca să nu mă mai supăr”. Ca să vezi ce darnică era pe banii mei.

Am mers mai departe şi în oraşul nou Nesebar şi aici lângă primărie foarte interesant erau afişate lucrările care urmau a se executa în oraş, costurile, data finalizării şi fotografii cum va arăta lucrarea.

Am continuat drumul şi în localitatea Ravda care aparţine tot de Nesebar, peste tot s-a construit, s-a refăcut infrastructura, curat pe străzi şi lângă locuinţe, am trecut şi pe lângă hotel Sol Nesebar, iar la înapoiere am găsit o scurtătură nou făcută cu piste de biciclete, trotuare super, mai mare dragul să te plimbi.

După amiază am mers în Sunny Beach, dezolant, mizerie, pet-uri, saci cu gunoi în faţa hotelurilor rupţi de albatroşi şi înşiraţi pe stradă, terase în lucru care au aruncat materialele peste tot, nu au vegetaţie, multe trotuare stricate, chiar şi zona centrală este degradată.

În următoarea zi am mers în Sveti Vlas şi Elenite care aparţin tot de Nesebar, două localităţi refăcute, s-au construit aparthoteluri, hoteluri şi resorturi foarte frumoase, străzile refăcute, la fel şi şoseaua, pomi, flori, linişte, totul plăcut, doar că sunt izolate.

Următoarea zi am petrecut-o în Burgas şi Pomorie, două oraşe unul mare şi unul mic, curate, bine întreţinute, străzi bune, mai mare dragul să te plimbi în ele.

În Burgas parcarea este 0,50 leva pentru jumătate de oră şi 1 leva pe oră, lângă parcare care este trasată cu o linie albastră există aparat pentru achitat parcarea, merge doar cu monede, e foarte bine aşa.

Pe strada pietonală sunt multe magazine, spaţii verzi, bănci de toate formele, cred că strada are 2-3 km şi îţi ia ceva vreme de străbătut.

Lângă port se află autogara unde ajungeţi cu autocarul din Sunny Beach (eu am fost cu maşina), gara şi staţiile de autobuz.

La întoarcere am oprit lângă parcul de lângă mare, era amenajat cu flori, ouă colorate, o expoziţie de flori, multe standuri cu lucruri meşteşugăreşti pentru grădini, unelte şi tot felul de lucruri pentru grădini şi spaţii verzi.

Am mai oprit odată în oraşul Pomorie, are o întindere destul de mare, aici există un muzeu al sării, o faleză frumoasă cu palmieri, blocurile reabilitate viu colorate, multe magazine, posibil şi preţurile să fie mici la cazare.

Revenind la hotelul nostru am constatat că au fost cazaţi mulţi belgieni, francezi şi nemţi, doi negri belgieni au cântat şi au dansat în balcon cu câte o boxă în mână până spre zorii zilei. Noroc că hotelul e bine antifonat, uşa de la balcon odată închisă nu se mai aude nimic.

În schimb încălzirea în cameră se face cu aerul condiţionat care face zgomot toată noaptea şi ziua, fără dopuri pentru urechi e imposibil să dormi. Totuşi pentru un hotel de 4 stele e cam rău să nu poţi dormi.

În ziua de Paşti au oferit ouă roşii şi verzi, rachiul lor alături de un colac pe care te invitau să guşti alături de miere, sare, piper şi boia. Nu a lipsit nici friptura de miel.

În final, despre restaurant şi baruri nota 10, pentru cazare nota 7-8, pentru piscine nota 10, pentru parcare – neîncăpătoare, divertismentul 8, plaja de lângă mare este contra cost, hotelul nu are plajă proprie.

Sincer, nu aş recomanda staţiunea dat fiind distanţa foarte mare cam 8 ore de mers, există locuri mai aproape de ţară, cu mai multe facilităţi, locuri de relaxare şi divertisment, hoteluri cu plajă proprie, şezlong şi umbrelă în preţul biletului. Cred că e o staţiune destinată persoanelor până în 35 de ani dat fiind multitudinea de magazine sexshop.


[fb]
---
Trimis de steli68 in 03.05.19 13:32:33
Validat / Publicat: 03.05.19 14:17:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 2129 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (steli68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 parc Burgas
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 14 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    webmaster45
    [03.05.19 14:16:57]
    »

    @steli68, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    steli68AUTOR REVIEW
    [03.05.19 14:35:26]
    »

    @webmaster45: ok, aşa o să fac, am vrut doar să precizez că la o astfel de cazare trebuie să te plimbi în zonă că altfel te apucă plictiseala şi începi să vezi şi alte defecte ale cazării

    krisstinna
    [03.05.19 20:55:59]
    »

    @steli68: Știam unde ești, știam condițiile de acolo, o prietenă de pe AFA era cazată la acest hotel.

    Dacă timpul mi-ar fi permis, te căutam. M-am uitat după voi și după trotinetele voastre dar nu v-am zărit când ne-am plimbat printre gunoaiele și blocurile din stațiune.

    Când ți-am văzut pozele cu flori m-am mirat, eu n-am văzut petală de floare in Sunny Beach, apoi am observat că florile erau din Burgas

    Așteptam articolul tău, prietena mea nu va scrie despre hotel.

    Te felicit pentru alegerea făcută, mă bucur că nu ai ales iar Kaliakra

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    steli68AUTOR REVIEW
    [03.05.19 21:02:50]
    »

    @krisstinna: am folosit doar bicicletele, străzile aveau rupturi și denivelări și cu trotineta nu era posibilă plimbarea. Da, florile sunt din Burgas. M-au uimit și pe mine gunoaiele într-o stațiune cu hoteluri mari și aratoase

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    steli68
    Alte impresii din această RUBRICĂMelia Sunny Beach Resort (ex Iberostar) :

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049379110336304 sec
    ecranul dvs: 1 x 1