ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.08.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 1 zile
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 10 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

„Castelul Artelor” de la Drobeta-Turnu Severin

TIPĂREȘTE URM de aici

În această vară am ajuns pentru prima dată la Drobeta-Turnu Severin. Înainte de a merge acolo, citisem câte ceva despre ceea ce s-ar putea vizita în municipiul de reședință a județului Mehedinți. Am găsit informații detaliate atât pe AFA, cât și pe alte site-uri, astfel că ne-am propus să vedem câteva locuri din acest oraș mângâiat de apele Dunării. Nu am avut prea mult timp la dispoziție pentru că am ajuns acolo după-amiază, iar a doua zi dimineața deja stabilisem că vom pleca mai departe.

Un obiectiv pe care ne propusesem să îl vizităm a fost Castelul de Apă, unul dintre simbolurile acestui oraș. Aflat într-o mică piață, la intersecția străzilor Adrian și Crișan, acest turn de apă a fost construit în cel mai înalt loc din oraș, la 104 metri altitudine. Construcția în stil medieval a fost realizată în perioada 1910 - 1913, iar inaugurarea a avut loc un an mai târziu. Având înălțimea de 27 de metri, turnul a fost prevăzut în interior cu două rezervoare suprapuse, cu ajutorul cărora apa deja filtrată era distribuită către oraș.

Evenimentele din cele două războaie mondiale nu au afectat turnul. În timpul Primului Război Mondial, armata germană a folosit acest obiectiv ca punct de observație, iar în Al Doilea Război Mondial în turn se aflau oameni care dirijau bombardamentele din zonă.

În anul 1980, utilizarea de bază a construcției a încetat, turnul fiind ulterior folosit ca spațiu pentru diferite birouri. În ultimul deceniu, prin atragerea unor fonduri, clădirea a fost reabilitată și a fost transformată în spațiu muzeal.

Noi am ajuns târziu la acest obiectiv (cu vreo 45 de minute înainte de închidere), având noroc pentru că programul de vizitare era între orele 09.00 și 21.00. Tarife vizitare: 5 lei/adult și 3 lei/copil.

La parter se află o colecție de fotografii, dar și câteva suveniruri ce pot fi achiziționate de către vizitatori. Un muzeograf tânăr ne-a prezentat anumite aspecte despre acest castel de apă, numit în prezent și ” Castelul Artelor” , apoi ne-a spus că putem ajunge la ultimul nivel atât pe scări, cât și cu liftul. Pentru că voiam să admirăm de sus împrejurimile înainte de a se însera, am ales să urcăm cu liftul. Am ajuns repejor la ultimul nivel și am ieșit imediat pe balconul îngust care înconjoară turnul la înălțime. Ne-am convins imediat că acolo este un excelent punct de belvedere atât asupra orașului, cât și asupra fluviului sau chiar către malul sârbesc. La nivelul superior, turnul este prevăzut cu alte patru turnulețe, pe care le-am putut ocoli fără probleme. Observarea orașului și a împrejurimilor de la înălțime a fost o experiență frumoasă, o recomandăm tuturor celor care ajung acolo și nu au rău de înălțime. Oricum, balustrada metalică a balconului este înaltă și oferă siguranță.

După ce am făcut mai multe fotografii și ne-am minunat de tot ceea ce am văzut de sus, am ales să coborâm pe scara circulară pentru a vizita fiecare dintre etajele turnului. Am avut astfel posibilitatea de a vedea fotografii vechi cu orașul și cu diferitele sale obiective, dar și alte exponate. Îmi amintesc de un obiect interesant - este vorba despre un acordeon cu care s-a cântat pe insula Ada-Kaleh, înainte ca locul să fie acoperit de apele Dunării. Erau expuse și câteva tablouri, realizate probabil de artiști locali.

Ne-am încadrat la limită în programul de vizitare a obiectivului, fiind foarte încântați că am reușit să admirăm de la înălțime orașul Drobeta-Turnu Severin și împrejurimile sale.

În încheiere, recomandăm vizitarea acestui obiectiv tuturor celor care ajung la Drobeta-Turnu Severin!

Toate cele bune!

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 25.08.20 08:30:42
Validat / Publicat: 25.08.20 09:54:09
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în DROBETA TR SEVERIN

VIZUALIZĂRI: 2410 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Castelul de Apă a devenit Castelul Artelor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Drobeta şi împrejurimi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.188080072403 sec
    ecranul dvs: 1 x 1