Solicitare CMR / TURCIA

Drum Targu Jiu - Kusadasi, cazare Istanbul

Trimisă în 21.05.19 11:52
autor ciucuadrianSV [Targu Jiu]
» VIZUALIZĂRI: 3310

Buna ziua.

În 23 iunie plecam spre Kusadasi si as dori ajutor din partea dvs: orice fel de sfaturi privind traseul (alimentare pe traseu, eventuale camere radar, traversare cu bacul-cum se face plata cash, card, taxa de drum in Bulgaria / Turcia - modalitate plata, etc etc etc).

Prima oprire am stabilit-o la Izmir.

După sejurul din Kusadasi-Ephesia Resort, vrem sa mergem prin Istanbul in perioada 4-6/7 iulie: o recomandare de hotel care sa se incadreze in bugetul de 70 euro / noapte / familie, pentru 2 familii cu 1 copil de 12 ani, care sa poata asigura parcare gratuita.

Pentru orice sfat, cat de mic, va multumesc.


  • PERIOADA: iulie -- NOPŢI CAZARE: 2
  • BUGET: 70 euro/noapte - cazare Istanbul -- TRANSPORT: autoturism propriu
  • ADULŢI: 4 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 12

Răspunsuri — pag 1 / 2

Doru16JR1r[21.05.19 15:57]

@ciucuadrian: Buna ziua! Imi pare rau ca nu va pot ajuta cu un sfat pentru ca eu am fost cu autocarul în Kusadasi. Nu cunosc detalii despre camere radar, taxe de drum etc.

Noi am trecut pe la Canakkale cu fery. O zi buna!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ciucuadrianSVAUTOR SOL[21.05.19 16:05]

@Doru16: Multumesc pentru intentie.


edulescuGD4r[21.05.19 16:17]

++follow Salutare, Noi vom face tocmai invers, la dus vom vizita Istanbul apoi vom pleca catre Kusadasi.

Ca si hotel am rezervat Hotel SultanHill/Sultanahmet Mahallesi Tavukhane Sokak No:17 Sultanahmet, Fatih, 34122 Istanbul, la recomandarea unor prieteni... Poate macar acest info iti va fi de ajutor.

Si eu sunt in cautarea unui traseu din/catre Kusadasi prin Instanbul. Am gasit pe AFA dar informatiile sunt incomplete si/sau vechi, de exemplu traseul catre Antalya prin Istanbul este comun pana la un anumit punct, apoi...

Eu am facut acest drum din Kusadasi catre Istanbul dar prin 2015 parca, asa ca nu mai este de actualitate, intre timp am imbatranit si am uitat.

Ramanem recunoscatori celui/celor care ne poate ajuta cu un traseu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

SibiuGD2r[21.05.19 16:37]

@ciucuadrian: Anul trecut am hotarat sa facem concediul in Turcia... Pentru ca Turcia are foarte multe locuri de vizitat ne-am hotarat sa mergem cu masina si sa facem un circuit astfel incat sa vedem cat mai multe locuri.

Am fost trei familii si am rezervat 7 nopti la resort Palm Wing Ephesus Kusadasi.

Pe drum ne-am oprit prima noapte la Edirne (cazare la Unisite) fosta capitala a Imperiului Otoman (Adrianopol) unde am vizitat Moscheea Selimiye (înscrisă în anul 2011 pe lista patrimoniului mondial UNESCO). Am vazut calul Troian in Canakkale unde am trecut cu feribotul stramtoarea Dardanele.

In cele In cele 8 zile la resort fiindca era la doar cativa km am vizitat cetatea de la Efes (merita!!!) si cea de la Selcuk.

Dupa sejurul de la Kusadasi am plecat pentru o zi la Pamukkale (NU ratati! pe lista patrimoniului mondial UNESCO ne-am cazat o noapte la Sunrise Aya Hotel)

Apoi au urmat 2 zile la Sunlight Hotel- Istanbul (putea fi mai mult), o zi de vizitat si una de bazaruri. Despre toate locatiile gasesti amanunte pe wikipedia.

Totul a durat 12 zile si Turcia chiar merita vazuta (aceasta fiind doar o mica parte) pentru ca ai ce vedea si pe deasupra drumuri ireprosabile, amabilitate excesiva, cazare si masa ieftine, motorina sub 1 euro litrul.

Am cheltuit in total 1500 euro din care 700 resortul, 300 motorina, cazarile de pe drum cam 35 euro/noapte. Autostrada 15 euro.

Daca ai si alte intrebari, iti raspund. O zi buna.Daca doresti traseul mai exact ti-l trimit pe email.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Fl0r3ntinaSV1r[21.05.19 17:58]

Bună, mie mi se pare prea lung drumul Târgu jiu-Izmir, noi ne-am oprit in Canakkale anul trecut, anul ăsta ne oprim in Ayvalik, mergem in Marmaris.

In Istanbul am fost in 2013, am stat la Grand Ons, cartier Laleli, foarte aproape de obiectivele turistice si ok hotelul. Dar nu are parcare, noi am lasat mașina in fata hotelului si nu au fost probleme.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

ciucuadrianSVAUTOR SOL[21.05.19 18:14]

@Sibiu: Bună ziua. M-ați făcut curios și v-aș fi recunoscător pentru traseu. Unde ați alimentat în Turcia, la ce peco? Mulțumesc.


edulescuGD4r[21.05.19 18:26]

@ciucuadrian: acum ceva timp am scris despre drumul către Kusadasi varianta clasica, inclusiv costuri și alimentari vezi impresii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

YodaPA16r[21.05.19 20:10]

@ciucuadrian: Am sa incerc sa raspund la cateva din intrebarile tale:

1. Vigneta in Bulgaria se poate lua online de aici: bgtoll. bg/ro Nu se mai lipeste nimic pe parbriz.

2. In Turcia iti trebuie un sticker HGS, pentru autostrazi si poduri. Asta se ia de la oficiile PTT si se plateste numai cash. Prima data va trebui sa platesti 60 lire, din care 5 lire e stickerul propriu zis. Se lipeste pe mijlocul parbrizului, in spatele oglinzii retrovizoare si e citit automat la portile de intrare si iesire de pe autostrada. Cel mai bine e sa il lipesti cu scotch. Poti lua stickerul in termen de 7 zile de la prima intrare pe autostrada. Cred ca tu poti ajunge la Kusadasi fara sa intri pe autostrada, dar iti va trebui la intoarcerea la Istanbul.

Este adevarat ca si acolo poti merge pe drumurile nationale (D100, de exemplu) si sa eviti autostrada. Podurile nu se platesc la trecerea din Asia in Europa. Poti citi mai multe aici: amfostacolo.ro/sol-cmr.php?iid=10697

3. E cel mai bine sa pui benzina de la Shell, si in special de la statii mari. Benzina in Turcia e cam un euro, dar e cam slabuta,

4. Camere radar fixe in Bulgaria: paralax.org/garmin. In Turcia habar n-am, dar viteza maxima e 110 pe drumurile nationale si 120 pe autostrada. Poti depasi cu max. 10% fara sa te amendeze. Pe urma, depinde de tine...

Cauta review-irile lui nicole33, gasesti acolo sfaturi mult mai avizate.

Mai gasesti sfaturi si pe AFA aici amfostacolo.ro/impresii-s ... egee-1&sid=3514

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

M'LiviuPA48r[21.05.19 20:38]

Salutare. Drumul până la Izmir este foarte lung. Depinde când pleci.

Eu anul trecut am fost spre Antalya și am mers prin Edirne Ayvalik Izmir. Prima oprire am făcut o la Ayvalik și am făcut foarte mult. Planificasem sa fac 11 ore dar am mers mai mult... sfatul meu este sa nu te grăbești. Ia ți o cazare la Cannakale.

Probabil vei trece granita pe la Calafat. Prima porțiune de drum prin Bulgaria este mai grea. Drumul prin munți. Dar apoi ai numai autostradă până în granita. In Turcia vei merge numai pe autostrăzi și drumuri Express. Ai 2 opțiuni de a trece cu bacul. Ori prin Gelibolu ori prin Cannakale. Peisajele sunt mai frumoase prin Cannakale.

Daca poți și dorești pleacă cu o zi mai devreme și înnoptează la Cannakale.

Rovinieta la bulgari o poți lua din benzinării sau de pe net. La turci ai de luat card hgs. Un sticker care îl lipești pe oglinda in spate.

La Istanbul tind sa cred că vei găsii un hotel bun la acest buget de 70 euro. Nu toate hotelurile au parcare. La multe eu am lăsat o in fata hotelului sau am parcat în otoparcuri... cam 20 lei pe zi. Nu ai probleme. Sa stai fara grija.

Încearcă să cauți hotel in jurul marelui bazar.

Toate cele bune și concedii frumoase!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

M'LiviuPA48r[21.05.19 20:56]

@ciucuadrian: Poți alimenta la Shell. Dar sunt multe peco care au combustibil ok. Îmi scapă denumirea... acum dar sunt verzi????????... Întâlnești peste tot... In momentul de față prețul la motorină este aproximativ 1 euro...

Multe peco au si spălătorii proprii și iti spala mașină cu 2-3 lire... un exterior rapid.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

ireedeejayPM20r[21.05.19 21:30]

@ciucuadrian: Salutare!

Cam greu sa gasiti in aceasta perioada cazare ieftina, mai ales si cu parcare gratis... e greu cu parcarea in Istanbul, daramite sa gasiti si gratis.

In fine, cunosc situatia bine deoarece si eu cautasem cazare cu parcare gratis, gasisem dar rezervarile le facusem inca din octombrie anul trecut si de-abia mai aveai de de unde sa alegi ceva...

Zonele cu parcari, unele gratis, le gasiti in Cankurtaran sau Kumkapi dar cam greu sa gasiti cazare la bani putini.

Va pot indruma spre 3 hoteluri din zona Cankurtaran care spuneau ca au parcarea gratis in fata hotelurilor, in limita locurilor, sau daca nu aveau va trimiteau lao parcare apropiata pentru suma de cca 30 TL...

Multe hoteluri care ofera parcare sau recomanda parcari apropiate, cer intre 5 si 20 euro pe zi...

Incercati pe Booking daca mai gasiti cazare la hotelurile Hanedan, Peninsula sau Ipekyolu. Daca gasiti, luati legatura cu cei de la hotel ca sa va lamureasca legat de parcare.

Daca nu gasiti, mai dati o cautare si alegeti Sultanahmet si bifati parcare la preferinte dar sa fiti atent la pretul afisat pentru parcare.

Drumuri line!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

SibiuGD2r[21.05.19 22:55]

@ciucuadrian: Am alimentat in Bulgaria, desi am constatat mai apoi ca era mai ieftin in Turcia. La dus am alimentat prima data la Edirne.

Problema a fost la intoarcere. Cam cu 100 km inainte de iesirea din Turcia nu mai sunt benzinarii.

La dus: Ruse, Razgrad, Targoviste (de Bulgaria), Omurtag, Kotel, Yambol, Hamzabeyli, Edirne, Kesan, Eceabat (e cel mai aproape de calul Troian), Bergama, Izmir, Selcuk, Kusadasi, Aydin, Denizli, Pamukkale, Alasehir, Akhisar, Balikesir, Bursa, Gemlik, Gebze, Kadikoi si am trecut Bosforul prin Avrasia tunel. Din Istanbul

Pentru cazari, cum v-am spus va pot trimite pe o adresa de email.

Anul acesta mergem tot in Turcia, langa Sigacik, apoi Istanbul, trei nopti la Istanbul Sirkeci Hotel cu 60 euro cu mic dejun si parcare 2 adulti si un copil de 13 ani. Prima cazare o avem in Kesan la NEHİR HOTEL KEŞAN.

Va sfatuiesc sa mergeti pe la vama Ruse. Pe la Vidin ca sa evitati traseul din munti trebuie sa o luati prin Vratsa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

ciucuadrianSVAUTOR SOL[21.05.19 23:18]

@m liviu: Multumesc pentru ajutor. Nu vreau sa merg pe la Calafat.

Intentionez sa plec in jurul orei 00:00, in data de 23.05, cu trecerea granitei la bulgari pe la Giurgiu. Daca as trece pe la Calafat as merge noaptea prin Bulgaria si am vazut ca drumul pana la Montana nu e prea OK. De aceea as vrea sa merg pe la Ruse.

Pe Google Map imi arata ca pana in Izmir sunt cam 17 ore de mers, acum depinde cat vor mai lua vamele. Stiu ca este cam mult, de aceea am cerut informatii mai detaliate.

Sper sa iau decizia cea mai corecta in final. Si am masina pe benzina.

Inca o data multumesc tuturor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ciucuadrianSVAUTOR SOL[22.05.19 00:27]

@Sibiu: Deja incep sa apara primele certitudini.

Cam la acest traseu m-am gandit si eu, dar aveam nevoie de certitudini / incurajari: Targu Jiu - Craiova - Caracal - Alexandria - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Targoviste (de Bulgaria) - Omurtag - Kotel - Yambol - Hamzabeyli - Edirne - Kesan - Eceabat - Bergama - Izmir - Selcuk - Kusadasi.

Deocamdata am rezervare la Izmir la hotelul Life Corner. Incolteste ideea unui popas si la Canakkale. Astept in contiunare sfaturi, idei etc.

Multumesc frumos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

SibiuGD2r[22.05.19 00:47]

@ciucuadrian: As fi rezervat mai inainte de Izmir. Tg. Jiu - Izmir e cam lung traseul si pe deasupra nu recomand sa coborati din autostrada pentru cazare in Izmir. E un oras imens.

Cum am spus noi am rezervat la Nehir Kesan anul acesta.

Daca treceti la Eceabat cu feribotul (e cel mai scurt ca timp), calul troian e acolo pe faleza cand coborati de pe feribot.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ciucuadrianSVAUTOR SOL[22.05.19 01:04]

@Sibiu: Am spus ca trec pe la Eceabat, dar ma gandeam si la celalalt bac de la Kilitbahir. Care ar fi avantajele si dezavantajele fiecaruia[?].

O noapte frumoasa.


ButzGD1r[22.05.19 03:41]

Mi se pare drumul foarte lung de la Tg. Jiu la Izmir, mai ales ca aveti copii... cred ca sunt 1200 km. Veti face pana la ferry la Chanakhale 10-11 ore si de acolo mai aveti o gramada... poate cu 2 soferi sa faceti acest drum dintr-o bucata.

Vinieta pt Bulgaria gasiti si la vamile romanesti.

La ferry la turci se plateste doar pt masina, persoanele nu platesc.

Pt benzina cred ca e mai bine sa alimentati la iesirea din Bulgaria spre Turcia, apoi mai vedeti. E bine sa platiti cu card si colo si colo.

In Istanbul hoteluri cu parcare nu prea gasiti, sunt f. multe strazi unde incape doar o masina... puteti parca in fata hotelului fara nicio problema.

In rest, vacanta frumoasa!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

M'LiviuPA48r[22.05.19 07:21]

@ciucuadrian: Da ai dreptate. Drumul până la Montana este greu.

Prin Ruse-Razgrad vei merge foarte bine. Ai o porțiune mai grea prin munți după Târgoviște al lor... In rest e ok.

Plecând pe 23 vei fi vineri dimineață în vama. Undeva intre 7-8. Din ultimele drumuri făcute în Turcia vinerea și sâmbătă dimineață se aglomerează vama către Turcia. Pleacă mulți bulgari la shoping... Sper sa nu prinzi foarte aglomerat.

Numai bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nrs †SE42r[22.05.19 07:22]

nu stiu unde ai citit ca drumul pana la Montana nu e bun, este proaspat refacut, in schimb drumul Alexandria - Giurgiu este destul de rau. In plus daca iesi pe la Calafat ai doar 150-180 km pe sosea normala in BG restul autostrada.

de alimentat e bine sa alimentezi la Shell sau BP, nu vad de ce ai alimenta la iesirea din BG (a trecut timpul cand era mai scumpa benzina in TR)

diferenta dintre ferry: la Gelibolu multe camioane dar circula mai des, la Kilitbahir sunt numai masini mici, este mai mic ferry, cea mai rapida si mai iefitina trecere (bine diferenta este de 5 lire) dar nu circula noaptea

calul troian de pe faleza nu este decat o reclama, Troia este la 30 km de Canakkale

nici eu nu recomand sa intri in Izmir doar pentru a te caza, este un oras foarte mare si aglomerat

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (4 voturi)

ciucuadrianSVAUTOR SOL[22.05.19 08:24]

@nrs: Salutare.

De unde pana unde este refacut drumul spre Montana si care ar fi traseul pe care il propui pentru cei 150-180 km pana la autostrada?

Referitor la drumul Alexandria-Giurgiu, am fost anul trecut pe ruta Alexandria - Prunaru - Izvoarele -- Radu Voda Oncesti - Balanu - Giurgiu si drumul a fost bun, s-a stricat intre timp, pentru ca de doi ani il fac in drumul spre Sunny Beach.

Deci, partea de drum Targu Jiu-Craiova-Giurgiu-Razgrad o cunosc binisor, de aceea tind sa urmez si acest an acest traseu.

Multumesc, am retinut partea cu bacul.

Momentan, in Izmir am facut rezervarea, cred ca m-am grabit putin, dar vedem... recalculare ruta, cu ajutorul comunitatii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE42r[22.05.19 08:35]

traseul este cel care eu il urmez din 2013 cand plec in GR sau TR: Craiova -

Calafat - Vidin - Montana - Vratsa - Sofia,

drumul Vidin- Montana a fost refacut in 2017 vezi ca am scris despre acest traseu. vezi impresii

muntii oricum trebuie a ii treci pe undeva in BG indiferent de traseu, pe acest traseu faci o parte a drumului de munte pe autostrada Varna-Sofia, asta ar fi un avantaj

anul trecut am plecat la 1.30 din Craiova si la 9 eram deja la Kapikule

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

ciucuadrianSVAUTOR SOL[22.05.19 08:46]

@nrs: Care este traseul intre Vidin si Montana?


ciucuadrianSVAUTOR SOL[22.05.19 08:54]

@m liviu: Plecarea deocamdata o sa fie pe 23 iunie. Acum am vazut, dupa postarea ta, ca eronat am trecut 23.05. Deci, concediul in Kusadasi, la Ephesia, incepe in data de 24 iunie. Imi cer scuze pentru eroarea mea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE42r[22.05.19 09:17]

Vidin-Dimovo- Montana, este cel mai simplu si este traseul pentru care ai indicatoare in BG

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

SibiuGD2r[22.05.19 09:40]

@ciucuadrian: pana la Montana e bun D81 La Montana se trece pe D1 Sumer, Vrata, Mezdra, Botevgrad.

In nici un caz nu ramaneti pe D81 (Bercovita, Godeci) caci acela este traseul prin munti chiar daca pare mai rapid, au fost niste prieteni si le-a fiert motorul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

YodaPA16r[22.05.19 10:40]

@nrs:

traseul este cel care eu il urmez din 2013 cand plec in GR sau TR: Craiova - Calafat - Vidin - Montana - Vratsa - Sofia,

Dar nu e mult mai scurt prin Bechet si pe urma direct in jos spre Vratsa? @ciucuadrian: Si eu cred ca e mult prea lung drumul pana la Izmir. Daca mai pui la socoteala si niste intarzieri in vama sau la ferry, devine chiar o problema.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ciucuadrianSVAUTOR SOL[22.05.19 11:02]

@Yoda: Nu-mi surâde ideea de a trece la Bechet deoarece programul ferry bogat-ului este de la 5 dimineața, iar eu intenționez sa plec la ora 00:00 din Târgu Jiu. Deci Bechetul pica din start. Mulțumesc.Într-adevăr, acum încep sa conștientizez și eu, e cam mult pana la Izmir dintr-una.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

edulescuGD4r[22.05.19 11:12]

@ciucuadrian: este foarte mult pana la Izmir, din propriile experiente pe bucata de drum intre Canakkale si Izmir o sa pierzi cam 6 ore., indiferent de ce spune google maps sau orice alt site.


zlatnaAU8r[22.05.19 11:20]

@ciucuadrian: Bună ziua. Am fost anul trecut în Kusadasi. Despre traseul făcut de noi am scris un articol detaliat. Dacă ieșiți din țară pe la Ruse taxa de pod 13 lei, dacă ieșiți pe la Calafat taxa e 27 lei. Vigneta în Bulgaria pentru o săptămână costa 15 leva, pentru o lună 30 leva. Pe traseul urmat de noi sunt două redare fixe în Bulgaria, unul la intrarea în Târgoviște și unul lângă Elhovo. Am trecut graniţa Bulgaro-Turcă pe la Hamzabeyi. Controlorul vamal bulgar, ne-a verificat pașapoartele, ne-a întrebat dacă avem țigări, răspunsul a fost negativ, apoi ne-a urat drum bun. De alimente am alimentat doar în Turcia de la Shell, era mai ieftin decat in Romania.Am trecut cu ferry de la Kilitbahir la Canakkale, pretul a fost de 35 lire turcesti, daca nu aveti lire puteti plati in euro si primiti restul in lire.Concediu placut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

ciucuadrianSVAUTOR SOL[22.05.19 11:31]

@zlatna: Multumesc frumos.


  • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 53 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.20099997520447 sec
    ecranul dvs: 1 x 1