92880 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Casa Fecioarei Maria (Meryem Ana)

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
26.03.2019
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
70 lire turcesti
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Casa Fecioarei Maria


Urmare de aici

Anul trecut, concediul l-am petrecut la Kusadasi, în Turcia. Unul dintre obiectivele turistice din zonă, pe care ne-am dorit să-l vizităm a fost casa Fecioarei Maria.

Într-una din zile ne-am pornit la drum. Casa Fecioarei se află în apropierea oraşului Selcuk. De la Kusadasi la Selcuk sunt aproximativ 20 de kilometri. Selcukul este un orăşel cu o populaţie de 20000 de locuitori. În apropierea lui se găsesc mai multe obiective turistice şi anume: Casa Fecioarei Maria, oraşul antic Efes, Templul zeiţei Artemis - una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, mormântul Sfântului Ioan.

Ca să ajungem la Casa Fecioarei Maria, am trecut centrul Selcukului apoi am urmat drumul spre localitatea Camlik, la ieşire din Selcuk am virat dreapta şi apoi am început să urcăm spre Casa Fecioarei Maria. Am trecut pe lângă cea de-a doua intrare în Efes, apoi am oprit în dreptul statuii din bronz a Fecioarei Maria, de pe dealul Privighetorii din apropiere, de unde am admirat priveliştea. Statuia are o înălţime de 3 metri şi este aşezată pe un soclu.

După ce am urcat câteva serpentine am ajuns în parcarea obiectivului turistic pe care urma să-l vizităm. Coordonatele GPS ale parcării sunt următoarele: N – 37.912941 şi E – 27.332604.

Parcarea este foarte mare, cu locuri amenajte atât pentru autoturisme cât şi pentru autocare. Înainte de a intra în parcare am plătit taxa de vizitare, 35 lire turceşti/persoană (în preţ este inclusă şi parcarea). Casa se vizitează între orele 8-18, în lunile de vară şi 8 -17 în lunile de iarnă.

Acest loc este considerat ca fiind ultima locuinţă a Fecioarei Maria. De pe un panou informativ, scris în limba română, am aflat cum a fost descoperită această casă „ În secolul trecut a apărut o carte, Viaţa Fecioarei Maria, scrisă după revelaţiile unei credincioase germane Caterina Emmerich, care fără să fi venit vreodată în aceste locuri descria cu o exactitate surprinzătoare casa de pe colina de la Efes unde ea vedea pe Fecioara Maria petrecându-şi ultimii ani.

Urmând aceste indicaţii s-au format două expediţii ştiinţifice în anul 1891, în urma acestor expediţii a fost descoperit locul şi ruinele aşa cum fuseseră descrise de către Caterina Emmerich”.

În penultimul capitol al cărţii aflăm că „După Înălțarea lui Isus, Maria a trăit timp de trei ani pe muntele Sion, trei ani în Betania și nouă ani în Efes, unde Sfântul Ioan a luat-o imediat după ce iudeii și surorile lui s-au îndreptat spre mare. Locuința Fecioarei Maria se află pe un deal aflat la trei ore și jumătate de Efes. ”

Am pornit din parcare spre casa Fecioarei Maria, drumul este umbrit de copaci. Am trecut pe lângă un mic monument unde era redată naştera lui Isus în iesle, apoi pe lângă o groapă din piatră, în care se presupune că erau botezaţi primii creştini din zonă. Apoi am trecut pe lângă panourile informative cu descoperirea casei, scrise în mai multe limbi, a urmat o statuie a Fecioarei şi apoi casa.

Pentru a intra în casă a trebuit să stam la rând. Casa este construită din piatră, are un plan sub formă de cruce. În urma cercetărilor din secolul XIX, casa a fost descoperită fără acoperiş iar zidurile stăteau să se prăbuşească. Aceasta a fost renovată cu bani din donaţii, este formată dint-un antreu şi două încăperi. După ce am stat la rând vreo 10 minute, am intrat în casă, ne-am închinat la icoana Fecioarei, apoi am ieşit. Din interior se pot cumpăra lumânări albe, care se aprind afară. Se vizitează doar partea centrală şi camera din dreapta, pe unde se află şi ieşirea. În interior este interzis fotografiatul.

În imediata apropiere a casei se află un izvor, de unde turiştii pot bea apă pentru a-şi potoli setea. Se presupune că apa izvorului are şi puteri tămăduitoare, de aceia mulţi turişti îşi umpleau sticlele şi luau apa acasă.

De la izvor am pornit spre „Zidul dorinţelor”. Acesta se află pe peretele de sub capelă. Este plin de dorinţe scrise pe hârtie de turişti. Se spune că dacă îţi pui trei dorinţe şi legi hârtia de zid, atunci când aceasta va cădea jos ţi se vor îndeplini dorinţele. Se pare că hârtia cu dorinţele puse de mine nu a căzut încă... :).

În zonă sunt magazine cu suveniruri şi un restauranat, unde puteţi servi masa. Zona este păzită de militari înarmaţi.

După această vizită am pornit spre oraşul antic Efes, despre care o să vă povestesc în alt articol.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de zlatna in 26.03.2019 08:57:03

Validat / Publicat: 26.03.19 09:31:48


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
VIZUALIZĂRI: 1529


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  76600 PMA (din 59 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[26.03.19 17:59:52]
» mesaj pers

   @zlatna:

Se vizitează doar partea centrală şi camera din dreapta, pe unde se află şi ieşirea. În interior este interzis fotografiatul.

   Cu ani în urmă fotografiatul era permis şi în interior şi nici aglomerat nu era.

De la izvor am pornit spre „Zidul dorinţelor”. Acesta se află pe peretele de sub capelă. Este plin de dorinţe scrise pe hârtie de turişti. Se spune că dacă îţi pui trei dorinţe şi legi hârtia de zid, atunci când aceasta va cădea jos ţi se vor îndeplini dorinţele. Se pare că hârtia cu dorinţele puse de mine nu a căzut încă...

   =))

   Nici bileţelul pus de mine probabil nu a căzut încă :) Şi la toamnă se fac zece ani de când am fost la Meryemana.

   Legenda mai spune că după îndeplinirea dorinţei/dorinţelor trebuie să revii la Casa Fecioarei Maria în semn de mulţumire.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- zlatna
[26.03.19 18:17:40]
» mesaj pers

   @nicole33: Multumim pentru ecou. S-ar putea sa revenim la Casa Fecioarei Maria înainte de îndeplinirea dorințelor puse... 😊

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[26.03.19 19:27:30]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[26.03.19 19:48:14]
» mesaj pers

   @webmaster: multumesc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [22.08.19 02:28:36]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] statuia din bronz a Fecioarei înaltă de 3 metri -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061578">Şterge vot</a></div><span id="v91061578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] statuia din bronz a Fecioarei înaltă de 3 metri
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] parcarea este foarte mare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061579">Şterge vot</a></div><span id="v91061579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] parcarea este foarte mare
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] suntem la Casa fecioarei Maria -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061580">Şterge vot</a></div><span id="v91061580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] suntem la Casa fecioarei Maria
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2018] drumul spre casa Fecioarei e străjuit de copaci -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061581">Şterge vot</a></div><span id="v91061581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] drumul spre casa Fecioarei e străjuit de copaci
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] scena naşterii lui Isus -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061582">Şterge vot</a></div><span id="v91061582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] scena naşterii lui Isus
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] reguli din interiorul obiectivului turistic -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061583">Şterge vot</a></div><span id="v91061583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] reguli din interiorul obiectivului turistic
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2018] aici au fost creştinaţi primi oameni din zonă -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061584">Şterge vot</a></div><span id="v91061584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] aici au fost creştinaţi primi oameni din zonă
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] drumul spre casa Fecioarei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061585">Şterge vot</a></div><span id="v91061585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018] drumul spre casa Fecioarei
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2018] panoul informativ scris în limba română -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061586">Şterge vot</a></div><span id="v91061586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] panoul informativ scris în limba română
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] o statuie a Fecioarei Maria -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061587">Şterge vot</a></div><span id="v91061587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] o statuie a Fecioarei Maria
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2018] curtea e plină de măslini -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061588">Şterge vot</a></div><span id="v91061588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] curtea e plină de măslini
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2018] aici a locuit Fecioara Maria -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061589">Şterge vot</a></div><span id="v91061589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] aici a locuit Fecioara Maria
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2018] vara, se ţin slujbe afară -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061590">Şterge vot</a></div><span id="v91061590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2018] vara, se ţin slujbe afară
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2018] am stat puţin, la rând -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061591">Şterge vot</a></div><span id="v91061591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2018] am stat puţin, la rând
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2018] o mică statuie din curte -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061592">Şterge vot</a></div><span id="v91061592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2018] o mică statuie din curte
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2018] partea laterală a casei Fecioarei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061593">Şterge vot</a></div><span id="v91061593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2018] partea laterală a casei Fecioarei
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2018] izvorul cu apa tămăduitoare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061594">Şterge vot</a></div><span id="v91061594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2018] izvorul cu apa tămăduitoare
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2018] aici începe 'zidul dorinţelor' -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061595">Şterge vot</a></div><span id="v91061595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2018] aici începe "zidul dorinţelor"
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2018] sunt milioane de dorinţe -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061596">Şterge vot</a></div><span id="v91061596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2018] sunt milioane de dorinţe
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2018] peste tot e curăţenie, iarba tunsă -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061597">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061597"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061597">Şterge vot</a></div><span id="v91061597" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061597)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061597Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061597MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2018] peste tot e curăţenie, iarba tunsă
foto zlatna [26.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2018] alt loc umbros din curte -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 26.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1061598">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1061598"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1061598">Şterge vot</a></div><span id="v91061598" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1061598)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1061598Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1061598MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2018] alt loc umbros din curte
foto zlatna [26.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.163909912109 sec