ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.07.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Prin Kusadasi

TIPĂREȘTE URM de aici

Închei poveștile dedicate concediului nostru din Turcia, cu acest articol despre orașului Kusadasi.

În fiecare seară ne-am plimbat pe strazile orașului, astfel i-am descoperit multe din obiectivele turistice. De la hotelul unde am fost cazați, Charisma Deluxe, ajungeam repede la bulevardul principal din localitate și anume bulevardul Ataturk. Bulevardul este larg cu două benzi de circulatie pe sens, marginit de hoteluri pe o parte și marea pe cealaltă parte.

Yat Limani sau Marina, este unul dintre porturile orașului, aici sunt o mulțime de ambarcațiuni. De aici se organizează excursii în largul mării, unele ducând turiștii până pe insulele grecești din apropiere. De lângă port pornește o zonă pentru plimbare, construită sub forma unui bot de vapor care urcă deasupra magazinelor. Sus sunt montate bănci unde vă puteți odihnii sau admira priveliștea care este superbă, într-o parte marea iar în cealaltă parte orașul cu clădirele luminate. Tot de aici se vede foarte bine dealul Kesedog, în vârful căruia se află statuia întemeietorului Turciei moderne, Ataturk.

Imediat după portul Marina se găsește Plaja orașului – City Beach – o fâșie mică cu nisip fin, unde vă puteți relaxa pe un șezlong sau vă puteți ascunde de căldura soarelui sub o umbrelă din stuf. Am ajuns în fața unuia dintre simbolurile orașului, Mâna cu porumbei sau Mâna păcii cum mai este cunoscută. Este un antebraț cu palma desfăcută iar în podul palmei și pe degete stau porumbei.

De aici, în prima zi am pornit pe bulevardul Inonu spre Bazar. Chiar la intrarea pe bulevard se află o fântână arteziană, care îl are ca personaj principal pe Poseidon. Pe bulevard se găsesc o mulțime de magazine. Am ajuns în zona pietonală, mai întâi am oprit la un vânzător de înghețată care ne-a oferit un adevărat spectacol până ne-a servit înghețata. Am ajuns și în zona Bazarului. Bazarul este împărțit pe mai multe străduțe mici și înguste. Negustorii oferă spre vânzare o gamă largă de produse: bijuterii, poșete, parfumuri, îmbrăcăminte, încălțăminte, articole de plajă, dulciuri, suveniruri, covoare, etc. La nici un comerciant nu am văzut nici un preț la vreun produs, totul se negocia, dacă ești bun negociator obții un preț bun.

În altă zi ne-am continuat drumul pe bulevardul Ataturk, am ajuns la Karavansaray, fostă fortăreață a orașului, astăzi este un hotel de 5 stele. Pe lângă zidurile din piatră a vechii cetăți pornește un drum care duce spre Bazar. La capătul dinspre mare a drumului se află statuia din bronz a lui Okuz Mehmet Kara Pasa, mare vizir al Imperiului Otoman și guvernator al provinciei Aydin, cel care a construit Karavansaray între anii 1615-1618.

Pornim mai departe și ajungem în portul mare al orașului, unde se găsesc multe restaurante cu specific pescăresc. Imediat după port am ajuns într-un parc foarte frumos plin cu leandri. Parcul se numește Kusadasi Belediyesi. Trecem pe lângă un turn mare alb, care are în vârf un ceas, turnul se nemește Saat Kulesi.

Ținta vizitei noastre a fost Insula Porumbeilor sau Güvercinada în limba turcă. De fapt astăzi insula a devenit peninsulă pentru că prin ani 70 ai secolului trecut, s-a construit un dig care leagă insula de uscat. Digul are o lungime de 350 metri. Pe un zid al digului sunt puse tablouri cu imagini vechi ale insulei. Pe cealată parte a digului sunt ancorate mai multe vapoare, unele au rol de restaurant, iar altele te îmbie să le calci puntea, apoi să pornească pe valurile mării într-o croazieră. Am ajuns la poarta vechiului castel. Castelul Güvercinada a fost construit într-o poziție care protejează portul din Golful Kușadasi, de către Barbaros Hayrettin Pașa. În partea de sud se află poarta de intrare a castelului, care este păzită de două turnuri cu arcuri rotunde. Turnul nordic este pentagonal, iar turnul din sud este cilindric.

Castelul a fost închis o lungă perioadă de timp, a fost redeschis în 2018 după ample lucrări de renovare. În interiorul zidurilor se află o adevărată grădină botanică cu copaci și plante din diferite părți ale lumii și câțiva păuni. Din când în când mai pot fi zărite și tunuri vechi care amintesc de rolul de apărare pe care îl avea odată cetatea. În interior putem vedea și o statuie a întemeietorului acestei cetăți Barbaros Hayrettin Pașa. Într-o clădire din interiorul cetății este expus scheletul unei balene prinsă în apele din zonă.

După ce am vizitat cetatea ne-am întors la hotel fiind încântați de ceea ce am văzut.

Aici închei articolele dedicate concediului nostru în Turcia.


[fb]
---
Trimis de zlatna in 24.07.19 08:57:01
Validat / Publicat: 24.07.19 09:36:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 2019 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Mâna Păcii la apus de Soare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48350 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[24.07.19 17:52:29]
»

@zlatna:

Superbonus pentru un articol despre o staţiune dragă mie, locul în care m-am îndrăgostit iremediabil de această ţară în urmă cu mulţi ani.

Castelul a fost închis o lungă perioadă de timp, a fost redeschis în 2018 după ample lucrări de renovare. În interiorul zidurilor se află o adevărată grădină botanică cu copaci și plante din diferite părți ale lumii și câțiva păuni. Din când în când mai pot fi zărite și tunuri vechi care amintesc de rolul de apărare pe care îl avea odată cetatea.

Ştii cum se spune despre norocul începătorului?

Eşti norocos că ai ajuns în Kuşadasi după redeschiderea Castelului. Eu am fost acolo de mai multe ori, dar nu am avut norocul tău, un motiv să revin în această zonă.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kusadasi și împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.24340796470642 sec
    ecranul dvs: 1 x 1