Solicitare CMR / TURCIAîncărcată de pe telefon!

Turcia pentru prima data 2018 - plaja cu nisip

Trimisă în 02.08.17 09:59
autor fraPA [Paşcani [IS], Hannover (începând cu aug2020)]
» VIZUALIZĂRI: 9597

Buna ziua,

Am evitat Turcia pana acum pentru ca am considerat ca e un fel de vacanta de ingrasat, dar am citit recent ca se poate sa nu te plictisesti intr-un resort si ca treaba cu kilogramele depinde de mine...

Deci pentru vacanta urmatoare vreau deja sa ma pregatesc si sa fac o alegere buna: ce hotel imi recomandati? Ce statiune?

Nu am mai fost in Turcia si nici la hotel cu all inclusive.

Ce ar trebui sa am in vedere cand aleg hotelul? Cand sa fac rezervarea? Prin agentie sau pe cont propriu? Concediu cel mai probabil ne vom putea lua in iulie, la inceput.

Am putea gasi ceva in jurul pretului de 1500 euro cu transport avion (din Iasi preferabil)?

Prin ofertele de aici de pe afatravel am vazut si preturi apropiate, dar nu-mi dau seama daca hotelurile sunt ok pentru ce vrem noi...

Am citit ca si hotelurile astea variaza mult la pret unele de altele, intre ele, dar noi fiind pentru prima data la un astfel de hotel nu avem pretentii mari.

Dar as prefera o statiune cu nisip pe plaja, o zona de unde sa putem face eventual ceva excursie sau un aquapark pe aproape.

Ce hoteluri sa am in vedere?

Stiu ca am pus intrebarea cu mult timp inainte, dar vreau sa fiu pregatita cu toate informatiile atunci cand apar ofertele... si cu ocazia asta poate imi raspund mai multi useri

Multumesc anticipat.


  • PERIOADA: Iulie 2018 -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 1500 euro -- TRANSPORT: Avion
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 2 / 2

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[05.08.17 10:28]

@nrs:

atentie la orarul charterelor. din tara pleaca, de obicei, dupa amiaza si poti ajunge la hotel dupa ora 22 iar la plecare trebuie sa pleci la 5 dimineata

Exact la situaţii de acest gen mă refeream, în care plăteşti pentru şapte nopţi, dar în realitate beneficiezi doar de şase zile pline, prima şi ultima fiind plătite, dar pierdute.

Variantele ideale, dar greu de prins, alegerea nefiind la latitudinea turistului, sunt de a ajunge în Antalya dimineaţa la 9-10 şi de a pleca seara 20-22, caz în care se câştigă şi prima şi ultima zi, ştiut fiind că la turci beneficiezi de toate facilităţile din momentul în care intri pe uşa hotelului, poate mai puţin de cameră.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

webmasterX[05.08.17 16:21]

@caesar_ave:

Aici vezi postarile mele pentru Titanic deluxe si Rixos Premium cu amendamentele incluse in comentariile mele ca user!

În usercadul tău sunt doar impresiile de la Rixos Premium. Să fi scris pe cele de la Titanic de pe un alt cont?

-

Aici ti-as recomanda Ali Bey si Kumkoy

Ar fi super să putem citi și impresiile de la acele cazări scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


sebigeaninaSR17r[06.08.17 10:43]

Salut, în funcţie de buget şi preferinţe îţi recomand Belek, Side şi Lara-Kundu ca staţiuni cu plaje de nisip

şi mai puţin Zona Kemer care are pietricele pe plajă

şi poate zona Alanya care este cel mai departe de aeroport unde faci cel puţin 2 ore la transfer şi plajă cu nisip practic nu prea există doar pietre şi stânci pe mal şi în apă.

Citeşte cu atenţie ce ţi-a recomandat Nicole pentru că a detaliat foarte bine.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

fraPAAUTOR SOL[06.08.17 19:41]

@nicole33: sunt sigura ca preturile pot varia din diverse motive. Totusi hotelurile de top tot de top raman si cele low-budget la fel. Adica banuiesc ca cele care anul acesta sunt la 1200 euro de exemplu, la anul poate vor fi la 1500 sau la 1000 daca scad. Dar nu cred ca-si parasesc clasa, nu? Si cel mai probabil vor fi mai slabe la servicii. Imbunatatiri mai rar se fac din cate stiu eu... Gresesc?

Adica ar trebui sa cercetez strict statiunile acum? Sa ma hotarasc la o statiune si sa vad ofertele din noiembrie-ianuarie si abia apoi sa verific hotelurile din oferte?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

fraPAAUTOR SOL[06.08.17 19:54]

@Andox: multumesc tare tare mult de raspuns. Chiar ieri am discutat cu un vecin care a mers deja de 3 ori in Turcia si tot varianta din Bucuresti a recomandat-o, tot din motivul dat de dumneavoastra, ca biletele costa mai mult doar pentru ca sunt din Iasi, bani cu care la fel de bine ne putem duce la Bucuresti. Si am mai primit si cateva ponturi legate de parcare etc.

Legat de preturi sunt constienta ca nu are sens sa bat nimic in cuie. Totusi eu cred ca nu-mi strica sa am cateva "preferate" pentru cand vor fi ofertele. Adica sa trebuiasca sa aleg intre 2-6 hoteluri/resorturi, nu 20-30.

Noi pe o vacanta de o saptamana in spania si in grecia, cu cazare decenta si toate cheltuielile pe mancare, transport etc am cheltuit 1000 euro. Ma incanta ideea ca as putea da din start 1500 euro si sa stiu ca nu mai cheltui nimic pe acolo si am si conditii mai mult decat decente... Asta ma atrage la Turcia si asa am ajuns sa pun intrebarea.

Daca tot ma apuc sa citesc, macar sa stiu la ce sa fiu atenta.

Anul trecut am luat biletele pentru luna mai in barcelona in luna septembrie. Si am mai vazut intrebari puse pentru vacanta de anul viitor, de asta am zis sa intreb si eu de ideea mea cu Turcia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

fraPAAUTOR SOL[06.08.17 19:57]

@nicole33:

"ştiut fiind că la turci beneficiezi de toate facilităţile din momentul în care intri pe uşa hotelului, poate mai puţin de cameră. "

- informatia aceasta e prima data cand o aud. Multumesc. Ma ajuta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

fraPAAUTOR SOL[06.08.17 20:01]

@sebigeanina: multumesc mult pentru raspuns.

Deja faptul ca si dumneavoastra recomandati aceleasi zone, e o confirmare pentru mine ca acolo trebuie sa mergem.


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[06.08.17 21:51]

@fra:

Totusi hotelurile de top tot de top raman si cele low-budget la fel. Adica banuiesc ca cele care anul acesta sunt la 1200 euro de exemplu, la anul poate vor fi la 1500 sau la 1000 daca scad. Dar nu cred ca-si parasesc clasa, nu?

În mod normal, este aşa cum ai spus. Sunt multe hoteluri de cinci stele în Turcia, dar nu sunt toate la fel . Cel mai bun indicator cu privire la nivelul hotelului şi al serviciilor oferite nu îl constituie numărul de stele, ci PREŢUL.

Şi eu şi colegul @Andox, cel mai bun consilier şi specialist pe Turcia, am încercat să-ţi explicăm de ce nu este indicat să rezervi deja de acum şi practic până la sfârşitul anului, preţurile fiind prea fluctuante.

Urmărind atent evoluţia acestora, prin luna noiembrie cam încep să apară, îţi poţi face o idee mult mai aproape de realitate despre ceea ce doreşti, ce anume ţi-ar plăcea şi ceea ce îîţi permiţi, iar atunci putem discuta mult mai la concret.

Teoretic, hotelurile nu-şi schimbă clasa, dar mai sunt şi excepţii. Pot apare reduceri consistente care să-ţi permită într-o anumită perioadă să accesezi un hotel altminteri mai scump.

Cu patru ani în urmă, cineva a făcut o solicitare asemănătoare cu a ta, neştiind ce să aleagă din vreo trei hoteluri pe care le-a enumerat, diferenţele de preţ fiind nesemnificative. În primă fază, am fost tentată să-i răspund că unul din ele se încadrează într-o categorie superioară de preţ, fiind dintr-o altă clasă, dar verificând preţul pentru perioada respectivă şi aplicând reducerea din acel moment, am constatat că este o ofertă chiar foarte bună şi l-am ales pentru mine, evident, după ce l-am recomandat şi userului respectiv .

Un alt exemplu l-ar constitui hoteluri noi, aflate în primul an de funcţionare, care ies pe piaţă cu un preţ mai mic în anul respectiv, preţ care poate creşte lejer cu 30-50% începând cu anul următor. Alegerea unui asemenea hotel incumbă unele riscuri, dar per total este ok.

La polul opus se află hotelurile aflate pe o pantă descendentă. Ani de zile am suspinat după Mardan un hotel la care puteam doar să visez că aş ajunge vreodată. L-am rezervat anul trecut atrasă de o reducere de 40% plus încă 100 de euro. Preţul era suspect de mic pentru un hotel de calibrul lui şi am ştiut de la început că nu va fi totul aşa cum visam, preţul redus implicând o reducere a nivelului serviciilor. Chiar glumeam acolo când ceva nu mergea cum ar fi trebuit, că nu trebuie să ne enervăm, primim exact cum am plătit, adică mai puţin cu 40%

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[06.08.17 22:02]

@fra:

"ştiut fiind că la turci beneficiezi de toate facilităţile din momentul în care intri pe uşa hotelului, poate mai puţin de cameră. " - informatia aceasta e prima data cand o aud.

Nu am ştiut că nu ştii .

Din experienţa a peste douăzeci de hoteluri din Turcia, pot să-ţi spun că turcii sunt foarte ospitalieri. Poţi ajunge oricât de devreme la hotel şi poţi primi pe loc camera, în cazul în care există camere libere la ora respectivă, chiar dacă ora oficială de check in este 14.00, ca peste tot. Dar chiar dacă nu primeşti camera pe loc, poţi beneficia de toate facilităţile resortului. Noi nu odată ne-am început sejurul cu micul dejun .

În ziua plecării, predai camera la ora 12.00, laşi bagajele într-o cameră specială şi poţi merge la plajă, la masă, la bar poţi face orice doreşti ca şi cum ai fi încă oaspetele lor, până la ora la care ai transferul spre aeroport, chiar dacă vei pleca tocmai seara târziu.

Dacă mergi la plajă, ai posibilitatea de a face după aceea un duş în camere special amenajate, de a-ţi schimba hainele etc.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

fraPAAUTOR SOL[07.08.17 10:53]

@nicole33:" Şi eu şi colegul @Andox, cel mai bun consilier şi specialist pe Turcia, am încercat să-ţi explicăm de ce nu este indicat să rezervi deja de acum şi practic până la sfârşitul anului, preţurile fiind prea fluctuante" Clar nu voi rezerva acum nimic. Nici nu ma gandesc. In primul rand astept targul de turism din noiembrie, ca in fiecare an.

Ma refeream la faptul ca as putea lua pretul de anul acesta sa-mi dau seama daca un hotel e de nasul meu sau nu. Am inteles ca pretul arata calibrul hotelului, tocmai de asta m-as orienta dupa pret sa vad daca e sau nu accesibil mie inca de pe acum. Inteleg totusi ca daca-mi place un hotel scump pot totusi sa-l urmaresc ca nu se stie ce surprize am. Vedem la toamna.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

softytySV2r[07.08.17 14:26]

@fra In Turcia poti sa ai ai parte de aproape tot in materie de distractie ~ concediu pe care sa nu-l uiti usor. Din experienta personala, pot sa-ti spun ca cel mai bine incepi mai jos, sa nu fiu inteles gresit si in viitor sa iti maresti cerintele (aici ma refer la pretentii). Daca vrei numai cu avionul, trebuie sa iei in calcul ca din suma alocata, cam 300 Eur/persoana ii dai pe transport. Ce iti ramane e ptr hotel. In 99% din cazuri, agentiile de turism, asigura transportul de la aeroport la hotel. Sa continuam: cu avionul, ai variantele charter sau cursa de linie. Fiecare cu + sau -. La charter, plusul e ca ai un singur zbor, minusul (mare minus pentru mine), ai sanse ca orele de plecare sa sufere modificari chiar si in ziua zborului si sa te trezesti ca pleci f tarziu la dus si f devreme la intoarcere, practic pierzi doua zile. La cursa de linie, plusul e ca ai sanse mici sa fie modificate radical orele zborurilor, minusul mare (pentru unii) sunt doua zboruri pe sens (de obicei este escala la Istanbul ptr 1-4 ore depinde de zbor). Revenind la destinatie, cu charter exclus Kusadasi - cel mai apropiat aeroport este la Izmir si nu sunt chartere ptr acest aeroport (poate ar fi o idee sa apara chartere si ptr destinatia asta, dar banuiesc ca sunt motive ptr ca pana acum nimeni nu a oferit asa ceva). Iti raman destinatiile unde poti sa ajungi, folosind ambele variante - Bodrum, zona Marmaris si zona Antalya. Plaje cu nipis gasesti in toate cele trei zone (mai mult sau mai putin nisip de cariera). Pentru Bodrum sau Marmaris, te sfatuiesc sa incerci fiind ptr prima oara, varianata DP, iar zilele sa le petreci prin diverse excursii ca sa poti spune amfostacolo. Tarc (acele hoteluri cu AI>) gasesti peste tot. Este mult de citit, dar noi romanii sunt mai carcotasi din fire, iar daca gasesti un hotel despre care s-au spus numai lucruri bune, aproape sigur ca e ok. Pe site, gasesti pentru fiecare zona/destinatie un top al hotelurilor, asa ca ai de unde alege. Bani sa fie. Nu e rau ca te-ai apucat sa te interesezi de pe acum, ai timp sa lecturezi ce scriu utilizatorii si sa-ti faci o idee despre posibilele hoteluri. In generel, in Turcia, raportul pret/servicii primite este corect - in general.

Nu mai dau alte detalii, cele precedente acoperind aproape tot.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

fraPAAUTOR SOL[07.08.17 16:38]

@softyty: multumesc mult pentru raspuns. Cel mai probabil alegem charter, avand in vedere ca asa am avea si tranferul asigurat. Si mie imi ofera si un pic mai multa siguranta, vis-a-vis de evenimentele de tot felul care se petrec in Turcia...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alipiticotGD4r[15.08.17 00:47]

Buna! Eu mereu am cautat singura hotelul, nu este adevarat ca e mai iefin prin agentii... sau prin agentiile din Europa e mai ieftin, ca cele din Romania, ori sunt scumpe si de incredere ori ieftine si cu oferta limitata... Anul acesta voi pleca la Litore cu 1100 euro 8 nopti, 2 adulti si 2 copii mari 10 si 12 ani. Avionul l-am cautat eu si am dat 530 euro pt toti 4 dus/intors (pegasus) si am mai lipit 4 nopti in Cappadocia, pentru ca se poate cand iti faci singur sejurul. Nici o oferta de la vreo agentie din Romania nu mi-a dat sub 500 euro/pers cu tot cu avion pentru 7 nopti la hoteluri slab cotate, calculeaza si tu la 4 persoane cat este. Am luat prin agentie turceasca excursiile in Cappadocia, dar merita tinand cont de specificul zonei. Am mai fost de trei ori in Turcia, o singura data am cumparat printr-o agentie din Cluj. Daca ai timp sa rasfoiesti, sigur gasesti mult mai ieftin... mai ales pana la anul. Si da, hotelul l-am luat de anul trecut, biletele la avion de prin martie. Hotelul e cotat excelent pe tripadvisor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

fraPAAUTOR SOL[15.08.17 09:34]

@alipiticot: multumesc tare pentru raspuns. Stiu ca uneori e mai avantajos de luat cazarea si avionul separat, fara intermediari. De asta am si intrebat. Va dati seama ca am sa verific pretul in fel si chip pana voi face efectiv rezervarea...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE42r[15.08.17 10:05]

@alipiticot:

ai uitat sa pui transferul aeroport-hotel si retur care te va costa destul de mult


fraPAAUTOR SOL[05.11.17 10:39]

... am observat ca au inceput sa apara oferte pentru vara 2018 in Turcia! Pentru cei cunoscatori, ati reusit sa va faceti o parere vis-a-vis de o eventuala crestere a preturilor?

Eu m-am cam hotarat la Side, cu charter. Dar nu as vrea pe langa râu, ci pe partea de vest a orasului, daca am vazut eu bine pe hartă. Imi dau seama ca acolo ar fi resorturi mai scumpe, dar imi asum. Daca am merge in prima saptamana din octombrie ar fi mai bine legat de caldura? Imi fac parca griji ca ar fi prea cald, iar mai devreme, gen iunie, nu putem nicicum sa mergem, iar urmatoarea perioada disponibila pentru concediu ar fi prima saptamana din octombrie. Dar daca as face schimbarea, cred ca va fi prea rece afara...

Alta treaba care m-ar interesa ar fi ca hotelul sa aiba destule variante de preparate vegane. sunt sigura ca toate hotelurile au salate garnituri fara carne, dar m-ar interesa sa fie destule variante cat sa nu ma simt pedepsita, sau sa fie de calitate...

... Deja cred ca am facut destule mofturi cât să mai restang din multitudinea de variante disponibile. Deci aveti o recomandare concreta?

Nu de alta, dar peste doua saptamani sau chiar mai putin e targul de turism si sunt pusa pe fapte mari

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dan45UC1r[05.11.17 11:09]

@fra: Am fost la hotel The zen inn resort si spa in Turcia Turkler la aproximativ 2 ore de aeroport Antalia

Cu all inclusive, cu aqua park topogane si piscina, marea este la 600 de metri cu nisip si sezlonguri. [Nu este pe toata lungimea plajei nisip cum ai trecut de sezlongurile de la Zen este pietre] Este foarte bine la piscina si la aqua park, este aproape Alania Marina de unde poti face croaziere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-47] — din total 47 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.19465899467468 sec
    ecranul dvs: 1 x 1