Solicitare CMR / GRECIA - I. CORFU (i. Ionice)

Varianta drum Lefkada

Trimisă în 22.08.14 06:28
de c0rneliaJR [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 2593

Doresc ca in drumul nostru spre Lefkada sa ne oprim o noapte la Meteore. Cum e mai bine ca ruta, la dus sau la intors? . Ce variante avem? Autostrada sau drumul prin munti? . Cum e drumul peste munti? . A mai fost cineva? .

Multumesc.


 • PERIOADA: septembrie
 • BUGET: 100 -- TRANSPORT: personal
 • ADULŢI: 3

Răspunsuri la solicitare

Denisa13PA[Ghimbav]30r[22.08.14 08:32]

Pentru Meteora mergeti pe autostrada si iesiti de pe ea la Grevena. Este drumul pe care ni l-au indicat gazdele noastre ca fiind cel mai usor si chiar a fost mai usor decat cel pe care am ajuns la Kastraki.

Vacanta frumoasa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

AlexEJR[Bucuresti]1r[22.08.14 09:25]

Eu as opri la dus la Meteora mai este destul de putin pana in Lefkada.

Vizitarea efectiva ar fi in ziua a 2-a inainte de continuarea drumului.

Aveti avantajul ca vizitat idimineata si evitat iaglomeratia de peste zi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CostiCO[Piteşti]18r[22.08.14 10:53]

@c0rnelia:

Pentru informații suplimentare, poți citi review-ul meu, de aici, scris acum un an.

Este bine să citești și ecourile din continuare, unde vei găsi informații actualizate, de anul acesta.

Cât privește partea cu Meteorele, ieșiți la Grevena, așa cum spune și stefan_cristina, la venire, sau imediat după Metsovo, la întoarcere. Dacă folosiți un GPS, vă duce exact acolo.

Nu aveți de ales între autostradă și drumul prin munți, este obligatoriu să ieșiți de pe autostradă și să urmați un drum prin munți, de altfel foarte frumos, nu foarte ușor, dar nici prea greu, atenție doar că, dacă mergeți acolo la ducere, șoferul va fi cam obosit (dar poate sunteți mai mulți șoferi).

De oprit, puteți opri la fel de bine la ducere, ca și la întoarcere, este la fel de bine, dar părerea mea este să începeți cu Meteora și apoi să mergeți în Lefkada.

Având în vedere că vă duceți să vizitați, este însă necesar să stați cel puțin o noapte în zonă, eventual puteți sta unde am stat și noi, la Bloutsos Rooms, este foarte bine.

Trebuie, de asemenea, să ții cont că drumul din București până la Kalabaka/Kastraki (adică Meteora) are aproximativ 1000 km și vă ia vreo 12 ore fără pauze.

Este de subliniat și faptul că, dacă vrei să vezi toate cele șase mănăstiri, nu este suficientă o singură zi (dar vă puteți mulțumi cu Marele Meteor și cu încă vreo două-trei).

Și la întoarcere este necesar să faceți o oprire (v-aș recomanda Sidirokastro, iar acolo hotelul Agnantio).

Dacă dorești și alte informații, ți le dau cu plăcere.

Vacanță frumoasă!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

AncaTMJR[Timisoara]2r[22.08.14 11:13]

@c0rnelia: Ne-am intors saptamana asta din Lefkada la Timisoara si am oprit cateva ore la Meteora. Am luat drumul prin munti, de la Ioannina am iesit de pe autostrada. Este un drum bun, dar cu o banda pe sens, din loc in loc se fac coloane in spatele cate unui tir, cateva zone de urcare si coborare, in rest drumul serpuieste printre dealuri, parca seamana cu drumurile romanesti. Peisajul este frumos, multe vai cu sate tipic grecesti cu case in trepte, sunt multe parcari neamenajate pe margine, am gasit si o benzinarie mica, dar unde am putut plati cu cardul.

Pentru ziua de oprire la Meteora: merita vizitata manastirea "Marele Metor" - Schimbarea la Fata care este inchisa martea, este cea mai mare manastire, are un muzeu care merita vazut. Orele de intrare sunt 9-13 si 15:15-18. Manastirea Sf. Varlaam este inchisa vinerea, Manastirea Sf. Stefan este inchisa luni, cam astea sunt cele mai vizitate. Intrarea la manastiri este 4 eur sau 6 eur.

De la tarabele din fata fiecarei manastiri se poate cumpara o brosura cu 2 eur si in limba romana, are o mica schita a zonei, cateva poze si orarul manastirilor, a fost suficienta sa ne descurcam acolo. La magazinele de suveniruri din ultimul sat erau harti cu zona de la 4 eur, dar nu mi s-a parut ca merita.

Din Lefkada am plecat la 6:30, am ajuns la Meteora pe la 11, am prins vizita inainte de aglomeratia autocarelor, am stat cateva ore, am ajuns la Timisoara la 12 noaptea, am fost 3 soferi intr-o masina.

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

MalkoSV[Craiova]2r[22.08.14 13:32]

@c0rnelia: In iulie m-am intors din Lefkada, iar la intoarcere m-am abatut la Meteore, unde am stat pana seara, unde am vizitat cat am putut. Acum, cand te intorci din Lefkada si urci pe autostrada Egnatio, mergi pana intalnesti indicatorul spre Trikala si iesi de pe autostrada. Cand te intorci ai doua variante, fie te intorci pe unde ai venit si iesi in autostrada, fie o iei la dreapta spre Grevena, unde iesi tot pe Egnatio! Daca te mai pot ajuta cu alte informatii iti stau la dispozitie Drum bun!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ebirsanPA[Constanţa]24r[22.08.14 13:41]

Ca si in cazul piramidelor, o data-n viata trebuie vazuta si Meteora, chiar daca nu sunteti un fan al celor bisericesti (asa cum este cazul meu). Combinatia arhitectura-peisaj face insa toti banii si merita pe deplin o escala la Meteora.

Cit timp alocati vizitei depinde de cite minastiri doriti efectiv sa vizitati (inclusiv la interior). Ca urmare durata turului poate fi intre 1.5 ore doar pt pozat din exterior toate minastirile pina la 5-7 ore daca chiar vreti sa urcati si intrati in toate minastirile deschise in acea zi. Este foarte important ca la minastirile unde este foarte mult de urcat sa va asigurati inainte de a porni ca este deschisa in ziua respective. Altfel veti ajunge sus, dupa 30-45 min de urcus si veti gasi o poarta inchisa.

Cum ajungem la Meteora (practice la Kalabaka) ?

Peste munte sau prin cimpie.

Daca va plac drumurile de munte si nu va deranjeaza o medie de viteza de max. 60 km/h, atunci:

- daca veniti din Lefkada, dupa Metsova parasiti A2 la iesirea spre Trikala (atentie sa nu o ratati, pt ca imediat dupa urmeaza un tunel si urmatoarea iesire spre Trikala este la Grevena)

Daca va opriti la dus, aveti varianta:

- sa parasiti A2 la iesirea spre Grevena Sud/Trikala si drumul spre Kalambaka e prin zona de deal deci mai usor

- sa treceti de Grevena si inainte de Metsovo sa iesiti din A2 spre Panaghia/Trikala

Mai exista si varianta de ajuns la Kalambaka prin Larissa - Trikala, dar asta inseamna ca dupa Salonic sa intrati pe autostrada A1 spre Atena si sa iesiti din A1 la Larissa. Acest drum este numai prin zona de deal si cimpie.

Varianta pe care am ales-o noi cind am plecat din Lefkada a fost 100% prin munte pe ruta: Amfilochia - Arta (Petra) -Paleochori - Pili - Trihala - Kalabaka (270 km in 8-9 ore). Descriere detaliata aici: http://amfostacolo.ro/grecia-pareri, 7/diverse-zone, 27,118/circuit-grecia, 1227/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__45128. htm

Si o ultima sugestie: puteti sa parcurgeti integral drumul vechi (inainte de construire A2 Egnatia Odos) Metsovo-Kalabaka, iesind din A2 la Metsovo, sa luati eventual masa de prinz in Metsovo si apoi cu burta plina sa faceti sutele de curbe prin munte pina la Kalabaka. Se trece prin pasul Katara la aproape 1700 m altitudine. Acolo am constatat eu prima data ca in luna august in Grecia pot sa-ti clantene dintii de frig.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Dana.CJR[Timisoara]2r[22.08.14 19:37]

@c0rnelia: Buna, din pacate nu pot sa ajut. Noi am plecat din Timisoara direct spre Lefkada pe autostrada. Drumul a fost de 16h.


c0rneliaJR[Bucuresti][22.08.14 22:01]

@stefan_cristina: Multumesc


c0rneliaJR[Bucuresti][22.08.14 22:03]

@AlexE: Multumesc. Oricum, oprim o noapte la Meteore.


c0rneliaJR[Bucuresti][22.08.14 22:09]

@Costi: Multumesc, de raspunsul tau amplu. Voi incepe acum sa citesc si restul detaliilor.


c0rneliaJR[Bucuresti][22.08.14 22:12]

@AncaTM: Multumesc mult de informatiile oferite.


c0rneliaJR[Bucuresti][22.08.14 22:18]

@ebirsan: SE pare ca nu ne vom putea vedea pe indelete totul, pana spre ora 14. Interesant pare si Metsovo despre care am citit cate ceva. Daca vom face la ducere Meteorele, probabil la intoarcere vom opri si in Metsovo.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

c0rneliaJR[Bucuresti][22.08.14 22:20]

@Malko: Merci.


killtoxPM[romania]17r[26.08.14 20:13]

@c0rnelia: eu m-as opri la dus la Meteore, iar drumul l-as face neaparat pe autostrada si la dus si la intors, in plus e absolut deosebita ruta pe Egnatia Odos pe ruta spre Lefkada/Corfu. Oricat de bun ar fi cel din munti te rupe la timp si consum+oboseala.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nicolaiUC[timisoara]1r[27.08.14 17:00]

@c0rnelia: Noi ne-am oprit la intoarcere din Lefcada cu o nopate cazare la San Giorgio Vilas in apropriere de Meterora. Drumul este ok.


webmasterX[București][27.08.14 17:08]

@nicolai: te rog ca pe viitor să eviţi folosirea exclusivă a literelor de tipar, această practică este nerecomandată şi în general considerată lipsită de politeţe pe internet. În limbaj internaut, s-ar traduce prin faptul că strigi la noi!!! Vezi detalii aici

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmaster26[Alexandria][27.08.14 17:09]

@nicolai:

Noi ne-am oprit la intoarcere din Lefcada cu o nopate cazare la San Giorgio Vilas in apropriere de Meterora.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

 • [17] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 25.09.20 -- 02:50:56 (acest segment de cache se va actualiza în 25.09 10:50:56)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.172832965851 sec
  ecranul dvs: 1 x 1