ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.04.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: craiova
ÎNSCRIS: 22.01.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
APR-2013
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

O zi de primavara in Horezu si imprejurimi

Ilustrație video-muzicală
The Morning After - ORCHESTRA JAMES LAST


TIPĂREȘTE

Pentru ca primavara aceasta s-a lasat asteptata in primul weekend calduros am decis sa plecam la plimbare. Si uite asa duminica dimineata la 9 dupa ce ne pregatisem si ne documentasem pe AFA am pornit spre destinatie: Horezu si imprejurimile.

Punctul de plecare a fost Craiova si prima oprire urma sa fie Manastirea Horezu. Am ales ca traseu Craiova - Balcesti - Horezu in total un drum de aproape 110 km peticit pana la Balcesti si chiar bun dupa.

Am ajuns in Horezu in jurul orei 11. Neavand Gps cu noi ne-am confruntat cu o problema des intalnita in Romania lipsa indicatoarelor cand ai nevoie de ele, insa am oprit si am intrebat trecatorii. Ne-au indrumat sa iesim din Horezu pe catre Rm. Valcea iar dupa ce vom trece de un deal se face la stanga strada catre manastire.

Am plecat pe drumul indicat si pentu ca tot mergeam si nu vedeam indicatorul am fost tentati sa ne intoarcem dupa vreo 4-5 km dar am mai mers vreo 2 km si am vazut pe stanga indicatorul catre manastire. Accesul se face pe un drum de tara care in prima portiune a lui se afla in reabilitare restul fiind bun.

Am ajuns dupa 3 km de mers la manastire, si am prins si din slujba. Peisajul deosebit care iti da un sentiment de liniste sufleteasca a fost primul care mi-a atras atentia. Am trecut cu masina de prima poarta a manastirii si am parcat aproape de cea de-a doua poarta unde se gaseste o parcare amenajata. Am stat la slujba si dupa am vizitat manastirea, insa nu am putut sa o admir intru totul datorita aglomeratiei. As reveni intr-o zi cand nu este asa multa lume.

Dupa manastirea Horezu am stabilit sa mergem la Arnota si la Bistrita. Cu toate ca Arnota este langa Bistrita si probabil cei mai multi aleg sa mearga intai la Bistrita noi am decis sa le vizitam in ordinea asta asa ca am iesit de pe drumul care ne-a dus la Horezu la strada principala. De acolo am mers spre Rm Valcea pana la un indicator aflat pe stanga care arata drumul catre cele doua manastiri.

Orientativ cele doua manastiri se afla pe raza comunei Costesti ajungandu-se prima data la Bistrita iar pentru a ajunge la Arnota se urca pe o strada de langa manastire. Drumul pana la Arnota e dificil plin de pietre si denivelari insa poate fi urcat si de o masina mai joasa.

Ajunsi la Arnota am fost placut surprinsi de peisajul minunat si de linistea care domneste asupra locului. Mi se pare locul potrivit pentru o manastire cu toate ca m-am intrebat cat de greu trebuie sa le fie maicutelor pe perioada iernii. In rest o manastire micuta, ingrijita, deosebit de frumoasa.

Dupa Arnota am mers la Bistrita care contrasteaza prin grandoare cu cea din urma. Arhitectura e diferita de alte manastiri vazute tocmai prin influienta arhitectului austriac.

De la Bistrita am hotarat ca vrem sa ne relaxam putin la iarba verde si cu ocazia asta sa vedem si Cheile Bistritei. Pentru a ajunge pe chei trebuie urmat exact drumul care merge pe langa manastire, este un drum neasfaltat pe alocuri cu gropi. Noua ni s-a parut mai dificil decat cel catre Arnota.

Am mers destul prin chei pana am ajuns la intrarea in Parcul Buila Vanturarita unde am gasit un popas amenajat cu o masuta cu cos de gunoi confectionat din lemn asezat exact langa apa. Mi-a placut ideea de a amenaja asemenea locuri pacat insa ca nu sunt f bine intretinute, nu pot spune ca erau gunoaie foarte multe dar nici curatenie nu era. Am petrecut aici 2 ore linistite contempland peisajul si ascultand susurul apei. Pot spune ca m-am relaxat cu adevarat si m-am incarcat de energie pozitiva.

La plecare am vrut sa vedem si Muzeul Trovantilor asa ca am mers un pic spre stanga pana spre iesirea din Costesti. Muzeul se afla chiar pe dreapta intr-o curba si singurul semn care atesta prezenta lui este o mica pancarta pe care noi nu am observat-o motiv pentru care l-am ratat si am fost nevoiti sa ne intoarcem. Am ramas cu un gust amar pentru ca acest loc ar putea fi exploatat, amenajat corespunzator. Insa nu... Daca nu as fi citit pe AFA nu as fi stiut de existenta lor si cred ca as fi trecut pe langa el cu ignoranta. Pacat...

Am mai oprit la tarabele cu oale din Horezu sa arunc un ochi; preturi pentru toate buzunarele insa nu tot ce se vinde acolo e si autentic, multe chinezarii si multe kitchuri. Am intrat insa intr-un magazin unde de altfel se si confectionau oalele (il puteti recunoaste usor una dintre cladiri este ea insasi in forma de oala) unde erau modele deosebite, frumoase si care se pare erau facute in atelierul propriu. Tot acolo poti vedea cum se confectioneaza un vas de lut. Preturile erau un pic mai mari decat la tarabe dar modelele mi s-au parut mai deosebite)

In concluzie am petrecut o zi minunata si va recomand si voua daca aveti posibilitatea sa ajungeti in aceste locuri.


[fb]
---
Trimis de floricica32 in 21.04.13 21:07:03
Validat / Publicat: 21.04.13 22:00:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în HOREZU. A mai fost în/la: litoral, bucuresti, tg mures, transilvania, valea prahovei, valea oltului, valea sohodolului, baile herculane etc.

VIZUALIZĂRI: 6006 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (floricica32); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Manastirea Bistrita
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster
[21.04.13 22:00:19]
»

Articolul a fost selectat ca MIC Ghid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmaster13
[21.04.13 22:16:12]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.04.13 23:29:39]
»

În drum spre Horezu aţi trecut cu siguranţă prin comuna Măldăreşti. Cu circa 3 km. înainte să intraţi în Horezu-venind dinspre Craiova-există un indicator pe partea dreaptă a drumului care atrage atenţia asupra unui obiectiv turistic de o frumuseţe şi importanţă istorică aparte, Complexul Muzeal Măldăreşti. Din şoseaua principală se merge mai puţin de 1 km. pe o uliţă puţin circulată care duce până la poarta complexului muzeal alcătuit din Casa Memorială I. Gh. Duca, Cula Duca şi, pe cealaltă parte a drumului, Cula Greceanu, cea mai veche, cu minunatele picturi ale Olgăi Greceanu.

În apropiere puteţi vedea biserica veche din Măldăreşti cu hramul Sf. Nicolae şi Sf. Voievozi, ctitorie a boierilor Măldăreşti din a doua parte a secolului al XVIII-lea.

În timpul verii şi la începutul toamnei locul are un farmec aparte, muşcatele înveselesc pridvoarele culelor, curtea e plină de flori... Ghidul muzeului povesteşte cu multă însufleţire despre istoria locului.

La următoarea vizită în zonă vă recomand din suflet Complexul Muzeal Măldăreşti, un loc încărcat de istorie, într-un cadru natural pitoresc, unde s-au filmat printre altele Iancu Jianu Haiducul, Drumul Oaselor, Trandafirul Galben...

nila moromete
[06.05.13 23:06:09]
»

@floricica32: "casa in forma de oala" este a mesterilor locali Pietreanu. Sunt printre putinii comercianti din zona care spun un "nu" hotarat ceramicii din china si bulgaria. Au ceramica romaneasca de peste tot, ceramica de Horezu este un tip aparte de ceramica, ai da faliment doar cu acest tip de ceramica. Dar e de apreciat dorinta lor de autentic romanesc si mai ales sinceritatea care ii caracterizeaza. Recomand si eu cu caldura ansamblul de cule de la Maldaresti, Manastirea dintr-un lemn, satul Olari si multe altele. Una dintre cele mai complexe zone turistice din Romania.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Floria, nila moromete
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Horezu și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.33143401145935 sec
    ecranul dvs: 1 x 1