- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
La pas prin Horezu și împrejurimi / HOREZU
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 26 din care: 11 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.59
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
La pas prin Horezu și împrejurimi / HOREZU - impresii și recomandări [pag 1 / 2]
[26] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2020
- trimis de: mprofeanu AUGUSTUS, din [Piteşti] — în 27.10.20
Arnota și Bistrița două frumoase mănăstiri din Oltenia de sub Munte
În vezi impresii vorbeam despre mănăstirile de pe Valea Cheii din estul Parcului Naţional Buila-Vânturarița, acum voi vorbi despre câteva din mănăstirile din vestul Parcului, regiune cunoscută și ca Oltenia de sub munte, văzute în circuitului făcut vara aceasta și prin Oltenia. De la Pitești la Mănăstirea Arnota sunt circa 110 kilometri pe care i-am parcurs în 1 oră și 45 de minute, ajungând acolo în jurul orei 10. Am mers mai întâi pe E81 până la Rm. Vâlcea, de [...] — vezi review [+80 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2019
- trimis de: tata123 APOLLO, din [București] — în 03.02.20
Schiturile Olteniei – „44 de Izvoare” și „Păpușa”
Toamna pe meleagurile Olteniei de sub Munte e magnifică, pornind de la arămiul frunzelor și soarele domol, până la mirosul autumnal al merelor. După un mic dejun copios la Pensiunea Andreea din Baia de Fier (vezi impresii), gazda noastră în acest ținut submontan, am pornit spre Horezu și împrejurimi. Căutam locuri mai puțin vizitate/căutate de turiști, dar cu peisaje pitorești oferite de Natură. Schitul 44 de Izvoare sau Schitul de sub Piatră Pentru a ajunge la acest mic [...] — vezi review [+23 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2018
- trimis de: Safta Radu PRETOR, din [Rosiorii de Vede] — în 29.10.18
La plimbare prin Costeşti, atât cât ne-a permis vremea
În scurta noastră şedere la Hanul Vatra, ne-am propus să facem şi o plimbare pe raza comunei Costeşti, pentru a vizita măcar câteva dintre obiectivele turistice din această frumoasă aşezare rurală. Aşadar, discutăm despre comuna Costeşti, din judeţul Vâlcea, o comună întinsă, situată la poalele masivului Buila-Vânturăriţa, parte a Munţilor Căpăţânii, formată din 4 sate, Costeşti (reşedinţa) Bistriţa, Pietreni şi Văratici, locul unde în fiecare an, pe 8 [...] — vezi review [+22 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2017
- trimis de: zlatna AUGUSTUS, din [Râmnicu Vâlcea] — în 26.06.17
Relaxare cu Ghiţă şi Sofia [Centrul de echitaţie ˝Cuib Liniştit˝ Chiceni, Tomşani, VL]
Era o zi destul de înnorată la Rm. Vâlcea dar nu aveam chef să stam în casă. Am consultat un site specializat în predicţii meteu şi am afat că înspre judeţul Gorj nu plouă. Aşa că ne-am urcat în maşini şi hai la drum, vedem noi unde, eram 5 adulţi şi 2 copii. Cineva din grup îşi aduce aminte că undeva pe drum a văzut un panou care te îndrumă spre un centru de echitaţie. Suntem de acord că dacă îl vedem (panoul) să mergem să călărim puţin. Bucuria nepoţilor. [...] — vezi review [+21 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: DECEMBRIE, 2016
- trimis de: papadie GOLD, din [Bucuresti] — în 03.12.16
3 zile la Horezu
De 1 decembrie am decis sa mergem intr-o mini-vacanta la Horezu. In prima zi am vizitat pesterile Polovragi si Muierilor (in aceasta ordine). Desi impresia generala este ca Pestera Muierilor este mai frumoasa, mie mi-a placut Pestera Polovragi deoarece ghida (Felicia) este pasionata de coltul ei de rai din adincul muntelui si de prietenii lilieci care traiesc aici. Este o adevarata placere sa o asculti vorbind despre proprietatile miraculoase ale apelor din pestera sau despre liliecii care [...] — vezi reviewGrad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2016
- trimis de: copilu31 SILVER, din [Drobeta-Turnu Severin] — în 03.09.16
Centrul de echitatie Tomsani - Chiceni
Va salut pe toti cei prezenti aici si vreau sa va recomand centrul de echitatie de la Tomsani Valcea. Am fost intr-o escapada cu sotia si fetita in locatia sus mentionata pentru ca este cel mai apropiat centru de echitatie de Dr Tr Severin, sa o ducem pe cea mica la calarie. Am fost intampinati de dl Razvan si sotia dansului unde a preluat-o pe cea mica si ca un bun pedagog i-a explicat alaturi de calul Sultan toti pasii pt a fi in siguranta si pt o mai buna stapanire a calului. Tin sa [...] — vezi reviewGrad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: ela r GOLD, din [Cluj-Napoca] — în 29.11.16
Prin Horezu - sat Olari
Mergând spre Grecia, am hoţărât şi noi să trecem pe Transalpina. Auzisem destule, poze văzusem, deci zis şi făcut. Drumul e puţin spectaculos până către Obârşia Lotrului, în schimb de acolo, pe măsură ce urci peisajul se dezvăluie în toată frumuseţea lui. Urcarea pe serpentinele strânse, practic înghţite de fuioarele de ceaţă coborâte din senin peste vârfuri a fost inedită. Apoi, din senin pe versantul opus a apărut staţiunea Rânca, asemeni unei picturi pe un [...] — vezi review [+3 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2016
- trimis de: zlatna AUGUSTUS, din [Râmnicu Vâlcea] — în 25.04.16
Lacul Balota - Vaideeni
Ca de obicei în ultimii ani, la începutul primăverii facem o excursie la munte, aşa că in weekendul trecut ne-am îndreptat maşinile şi mai apoi paşii spre Lacul Balota din Munţii Căpăţânii. Am pornit pe traseul Rămnicu Vâlcea – Horezu din Horezu am lut-o spre Văideeni. Până la Văideeieni drumul este asfaltat. De la ieşirea din Văideeni drumul este forestier, destul de bun, se poate merge cu orice tip de maşină. Din Văideeni până la lacul Balota distanţa este de [...] — vezi review [+19 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2015
- trimis de: tata123 APOLLO, din [București] — în 02.12.15
Horezu – cocoșul celebru de la șosea
Undeva pe la jumătatea distanței între Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu, pe DN 67, este amplasat orașul Horezu. Un oraș cu un aspect mai mult rural, așa cum sunt multe astfel de localități cu rang de oraș de la noi din țară, de fapt un vechi târg din Oltenia de sub Munte. Volumul doi al „Enciclopediei române”, autor Corneliu Diaconovich, publicată în anul 1884, descria astfel comuna urbană „Târgu-Horezu”: … la Tîrgu-Horezu aparțin și cătunele Olarii și [...] — vezi review [+24 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2015
- trimis de: zlatna AUGUSTUS, din [Râmnicu Vâlcea] — în 02.06.15
Manastirea Alina-Maria
Mănăstirea Alina-Maria este situată la mare altitudine de 1300 metri pe Varful lui Roman, pe un splendid platou montan, unde se ajunge cu greutate pe un drum forestier. De la Ramnicu-Valcea se merge spre Horezu, iar inainte de a intra in Horezu se face la dreapta pe drumul ce duce la manastirea Hurezu, iar apoi se urmareste drumul spre Romanii de Sus, se urcă înspre munte vreo 15 km pe drumul forestier şi acolo sus, pe platou intr-un peisaj montan superb se afla mănăstirea [...] — vezi review [+11 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2014
- trimis de: mihailm UCENIC, din [BARLAD] — în 30.07.14
Ceramica de Horezu - autenticitate si kitch
Dupa foarte multi ani, intamplarea a facut ca intr-un circuit in tara sa revin la Horezu. O zi frumoasa de iulie, multitudinea de magazine de la marginea drumului principal, faima de artizani ceramicari si dorinta unui suvenir traditional m-au facut sa opresc pentru cateva ore. Impreuna cu sotia, ea fiind cea mai interesata de obiectele din ceramica, am inceput sa intram in fiecare din "magazinele" aflate la zona de intrare in Horezu (dinspre Rm. Valcea). Buun. Dupa un prim tur "de control", [...] — vezi review [+3 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2013
- trimis de: andr2eea GOLD, din [Cluj Napoca] — în 08.08.13
Horezu, cocosu si sarpele
A doua zi din mini excursia mea a inceput de la Baia de Fier, o mica oprire la Polovragi, insa pestera se deschidea doar pe la ora 10, asa ca nu am mai zabovit si ne-am continuat drumul. Ajunsi in Horezu, oras care e asezat in partea centrala a județului Valcea, nu am avut cum sa nu ne oprim. O buna bucata de drum, pe o parte si pe cealalta oalele si obiectele artizanale din ceramica te imbie sa mergi sa le vezi si sa le cumperi. Nu cred ca e cineva cine sa nu fi auzit de celebra ceramica de [...] — vezi review [+6 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2013
- trimis de: floricica32 GOLD, din [craiova] — în 21.04.13
O zi de primavara in Horezu si imprejurimiMG
Pentru ca primavara aceasta s-a lasat asteptata in primul weekend calduros am decis sa plecam la plimbare. Si uite asa duminica dimineata la 9 dupa ce ne pregatisem si ne documentasem pe AFA am pornit spre destinatie: Horezu si imprejurimile. Punctul de plecare a fost Craiova si prima oprire urma sa fie Manastirea Horezu. Am ales ca traseu Craiova - Balcesti - Horezu in total un drum de aproape 110 km peticit pana la Balcesti si chiar bun dupa. Am ajuns in Horezu in jurul orei 11. Neavand [...] — vezi review [+21 poze]MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2011
- trimis de: adryana SENATOR, din [Bucuresti] — în 02.09.11
Horezu - arta si traditie
Horezu-cine nu a auzit de acest loc? Aici este patria lutului, a tuturor farfuriilor, oalelor si a tuturor obiectelor care se fac din lut. Ceramica de Horezu este deja recunoscuta peste hotare si admirata de multi dintre noi, caci suntem destui care avem prin case macar o ulcica din lut, vedem si pe la restaurantele traditionale cam peste tot, cum peretii le sunt decorati cu macar cateva farfurii autentice fabricate din lut, adevarate opere de arta. In alte restaurante cu specific traditional, [...] — vezi review [+35 poze]Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2011
- trimis de: nila moromete GOLD, din [București] — în 23.08.11