ROMÂNIA — atracţii turistice; excursii opţionale; unde/cum ne distrăm? unde mâncăm? [pag. 8/33]
Fotografie populară / ROMÂNIA [46 voturi]

La pas prin zona Poaiana Marului
Având rude in Timisoara pe care nu le-am vazut de mult timp, anul acesta, 2021, ne-am propus sa ajungem în concediu într-o zona apropiată de acest oraș dar sa fie și undeva într-o zonă muntoasă. Dupa„investigatii” amanuntite, am ales Poiana Marului – Pensiunea Florina - https://www.pensiunea-florina.ro/index. html.
Venind dinpre Bucuresti, am ales drumul mai lung dar mult mai placut prin Horezu, Transalpina, Obarsia Lotrului, Petrosani, Otelul Rosu, Poiana Mărului. Drumul [...] — citește
- Vezi toate cele 10 impresii Descoperă Poiana Mărului / POIANA MĂRULUI [CS]

Poiana Marului
La 40 km de Brasov intre Zarnesti si Fagaras la 8 km de Zarnesti este localitatea Poiana Marului o comuna cu oamenii respectosi si gata oricand sa te ajute. Drumurile din localitate inguste dar bune.
Privelistea zonei este superba te face sa crezi ca visezi, uiti de galagie, poloare, aglomeratie, muzica de proata calitate sau muzica data la maxim. Dealurile te asteapta sa le strabatii la picior odata ajuns in varf esti recompensat cu privelisti de vis.
Prietenii spuneau de aceasta [...] — citește

3 generatii la Poiana cu Narcise
Luna mai la narcise
Drumetia lunii mai 2018 avea sa fie la Poiana cu Narcise din Muntii Baiului. De ce? Pentru ca pe la mijlocul lui mai infloresc narcisele. In tara noastra sunt mai multe poiene cu narcise, chiar si festivaluri ale narciselor. Unele se gasesc la Vad pe langa Sercaia (BV), altele in Muntii Apuseni, altele in Rodnei si cu siguranta se mai gasesc.
Am dat sfoara-n tara cine vrea si cine poate sa vina cu noi. Care noi? Initial eu si cu Emi (13).
Invitatia initiala pentru 19 [...] — citește
- Vezi toate cele 3 impresii Descoperă Poiana Narciselor [Munţii Baiului] / MASIVUL BAIULUI (GÂRBOVA)

La Bella Vista: O pensiune de vis in inima Bucovinei
Am vizitat pensiunea in octombrie 2017, fiind in cautarea unei locatii cu piscina. Desi ne cazasem in Vatra Dornei la Hotel Carol, pot spune ca aceasta locatie este cu multe stele peste acel hotel.
Piscina este suficient de mare si apa foarte curata. Intrarea la piscina, saune si salina este 30 lei/ pers. Poti inchiria propop cu 5 lei/buc.
Din piscina poti iesi pe terasa unde privelistea este minunata. Jacuzii este situat langa piscina. Pensiunea dispune si de masa de biliard si tenis de [...] — citește

Luisenthal - un loc de legenda
Pentru sambata hotarasem sa mergem la herghelia de la Lucina, pe care nu o vazusem nici unul dintre noi si pe care sotul meu isi dorea demult sa o vada, apoi mai aveam in program manastirea Orata si o casa traditionala devenita muzeu.
Pentru herghelie, sotul meu a sunat la un numar afisat pe site-ul acestei unitati si a vorbit cu inginerul sef, care ne-a recomandat sa venim cat mai repede pentru a putea beneficia si de cateva explicatii privind “locuitorii “ acestei herghelii.
Herghelia [...] — citește
- Vezi toate cele 12 impresii Descoperă Pojorâta și împrejurimile / POJORÂTA

Etna Romaniei, situl geologic Racosul de Jos
Buna dragilor,
Astazi as fi vrut sa va propun o scurta lectie de geologie, pornind de la convingerea ca Mama Natura prin vointa Creatorului realizeaza deseori incredibile opere de arta…
Aria Protejata Complexul Geologic Racosul de Jos reprezinta cu siguranta una dintre aceste minunate opere ale naturii, geositul ce include Coloanele de bazalt si Vulcanul stins fiind declarat monument al naturii inca din anul 1962.
Dar citind pe site impresiile de calatorie despre aceasta destinatie ale [...] — citește
- Vezi toate cele 16 impresii Descoperă Racoș și 'comorile' ascunse ale zonei / VISCRI [BV]

Rășinari, perla munților Cindrel
La ţară, la marginea unui câmp, un pictor tocmai îşi instalase ustensilele de pictat.
În faţa lui se afla o turmă de oi si un baci care le păzea.
Pictorul îl intreabă:
– Îmi dai voie să-ţi pictez oile?
– Apăi nu, domnule, nu. Aş dori să rămână albe.
Am revenit zilele astea la Rășinari perla munților Cindrel. Am revenit cu scopul precis de a vizita un loc încă nevăzut de mine muzeul etnografic și de a revizita localitatea și împrejurimile sale. [...] — citește
- Vezi toate cele 5 impresii Descoperă Rășinari / MĂRGINIMEA SIBIULUI

O drumeţie excelentă în plină caniculă
Una dintre drumeţiile situate în Top 3 anul trecut a fost cea din Cheile Râmeţului. Deşi a înregistrat un număr semnificativ de participanţi, distracţia şi peripeţiile ivite de-a lungul zilei au constituit prilej de povestit mai mereu în întâlnirile noastre dar i-au şi incitat pe cei care nu au luat parte la explorarea respectivelor chei.
Astfel că – la cererea publicului (drumeţilor) – am pus de un bis în ultima duminică din august. Unde altundeva se [...] — citește
- Vezi toate cele 9 impresii Descoperă Râmeț și Cheile Râmețului / RÂMEȚ & CHEILE RÂMEȚULUI

Oaza de liniște de la marginea comunei Cristian
Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou - Cristian
Data vizitei: 14 august 2022
Adresa: JGH6+4G Cristian
Pagina FB: click aici
Link Google Maps: click aici
”Dumnezeu face un drum acolo unde tu vezi un zid.
Am mers de multe ori pe DN73 (Pitesti - Brasov) si in special pe tronsonul Bran - Rasnov - Cristian - Brasov si am observat un indicator cu aceasta locatie. Avand destul de de mult timp la dispozitie, intr-una din zile, am urmat calea indicatoarelor si am mers catre Mănăstirea [...] — citește
- Vezi toate cele 10 impresii Descoperă Râșnov și împrejurimile / RÂȘNOV

Rimetea - farmecul unui sat medieval încremenit în timp
Citisem despre Rimetea, văzusem fotografii și eram convinsă că locul are ceva magic, care mă tot chema de ceva vreme, așa că abia așteptam să descopăr farmecul acestui micuț sat cuibărit în inima Ardealului! Ocazia a venit de la sine atunci când am hotărât să ne cazăm prin vecini, la Conacul Secuiesc. Și, pentru ca experiența să fie deplină, am rezervat o zi întreagă pentru ruinele Cetății Trascăului și Rimetea, decizie ce avea a se dovedi cât se poate de [...] — citește
- Vezi toate cele 16 impresii Descoperă Rimetea și împrejurimile / RIMETEA [AB]

Mihai Eminescu – periplu la 175 de ani de la naștere
În contextul împlinirii a 175 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu anul 2025 a fost declarat de către Academia Română și Academia de Științe a Moldovei drept Anul Eminescu. De asemenea, în ziua de 15 ianuarie, dată care marchează nașterea „poetului nepereche” , a fost instituită prin lege Ziua Culturii Naționale.
În decursul timpului am fost în mai multe locuri care au legătură cu Mihai Eminescu și familia sa; pe majoritatea le-am prezentat în articole postate [...] — citește
- Vezi toate cele 99 impresii Descoperă România / PRIN şi PENTRU ROMÂNIA

Biserica romano-catolica din Sannicolau Mare
Daca in drum spre iesirea din tara faceti un mic popas in orasul nostru, care se afla la 20 km fata de granita cu Ungaria, va recomand sa rezervati ceva timp ca sa vizitati Biserica Catolica. Aceasta biserica are un istoric foarte incarcat si interesant, avand in vedere faptul ca este cea mai mare biserica din Sannicolau Mare.
De mic imi placea foarte mult aceasta biserica, simteam ceva special pentru ea. Biserica Romano-Catolica pentru mine inseamna foarte mult, dar si pentru oras avand o [...] — citește
- Vezi toate cele 6 impresii Descoperă Sannicolaul Mare / SANNICOLAU MARE

Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa
In urma cu doi ani am vizitat Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei inainte de razboaiele cu imperiul roman.
Acum a venit randul Coloniei Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, capitala provinciei dupa cucerirea Daciei de catre romani.
Cetatea Ulpia Traiana se afla la cca. 8 km. de " Portile de fier ale Transilvaniei", in partea de vest a Tarii Hategului.
Zidurile orasului antic aveau o lungime de 500/600 metri, cuprinzand o suprafata de cca. 33 hectare.
In afara zidurilor [...] — citește
- Vezi toate cele 7 impresii Descoperă Sarmisegetusa Ulpia Traiana / SARMIZEGETUSA [HD]

Sarmizegetusa Regia – cetatea-nucleu a civilizației dacice
Iată că s-au adunat în portofoliul AmFostAcolo un număr de 600 de articole încadrate în rubricile dedicate României (525 materiale), țărilor străine (Bulgaria, Turcia, Grecia și Ungaria) sau zStratosferei. Dedic articolul cu numărul 600 unui obiectiv încă învăluit în mister, generator de multiple idei și ipoteze, centrul lumii dacice – Sarmizegetusa Regia.
Poziționare și acces. Aparținând administrativ de localitatea Grădiștea de Munte, capitala Regatului dac este [...] — citește
- Vezi toate cele 24 impresii Descoperă Sarmizegetusa Regia [M-ții Orăştiei] / COSTEȘTI [HD]

O zi plăcută în natură
Sejurul în Munții Apuseni din vara anului 2020 avea programată ca etapă de final o zi de drumeții în zona Sălciua, în Munții Trascăului.
La vremea respectivă, aflându-ne pe drum spre această zonă – mai exact la Câmpeni pentru servirea mesei – și consultând prognoza meteo pe ziua ce urma să vină, am luat decizia de a scurta concediul și a reveni acasă, o drumeție prin ploaie și descărcări electrice nu prea fiind de dorit.
Cum zona îmi rămăsese cuibărită [...] — citește
- Vezi toate cele 3 impresii Descoperă Sălciua / SĂLCIUA [AB]

La Sarata Monteoru, din nou
Dupa Pietroasele, drumul nostru a continuat catre Sarata Monteoru. Doua au fost motivele pentru care Statiunea balneoclimaterica Sarata Monteoru a fost inclusa in programul minivacantei noastre: mai intai pentru a vedea ce schimbari au mai intervenit in fizionomia statiunii de la curbura carpatilor (trecusera cativa ani de cand nu am mai fost la Sarata Monteoru) si apoi pentru ca vremea amiezei ne-a amintit ca trebuie sa si mancam ceva.
Autocarul ne-a lasat la intrarea in statiune, acolo unde [...] — citește
- Vezi toate cele 13 impresii Descoperă Sărata Monteoru / SĂRATA MONTEORU [BZ]

O plimbare în Țara Făgărașului
Așa cum am descris în review-ul precedent, în ultima zi înainte să intre Sibiul în carantină am făcut o excursie în Țara Făgărașului. În afară de Cincșor am vizitat și revizitat locuri cum ar fi Sâmbăta de Jos, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, orașul Victoria, Ucea de Sus, Arpașul de Sus și Cârțișoara. Am parcurs mai mult drumuri comunale în această zonă, mai mult sau mai puțin bune. Condițiile meteo au fost foarte bune culmile munților Făgăraș [...] — citește
- Vezi toate cele 19 impresii Descoperă Sâmbăta de Sus și împrejurimile / SÂMBĂTA de SUS [BV]

O statiune neasteptat de frumoasa
La inca aprox 27 km de Nasaud, se afla statiunea balneoclimaterica Sangeorz Bai. Desi credeam pana acum ca e o statiune uitata de lume si cu nici o investitie, am ramas surprinsa de cat de cocheta este.
M-au surprins in special strazile si bordurile la care chiar nu ma asteptam sa fie renovate, la faptul ca am putut servi cina si micul dejun la un local frumos si ieftin (Mega Park) unde un pastrav l-am putut manca la 18 lei, un pahar de vin rose la 3.50 lei, iar o omleta de mic dejun la 6 [...] — citește
- Vezi toate cele 3 impresii Descoperă Sângeorz Băi / SÂNGEORZ-BĂI [BN]

Pe calea apelor, la Sfântu Gheorghe
Străbătând un drum mai lung de 2840 km, colectând apele unui întins bazin hidrografic (cu o suprafaţă mai mare de 8% din cea a Europei), Dunărea - al doilea fluviu ca mărime de pe continent - aproape de vărsarea sa în Marea Neagră formează una dintre cele mai frumoase delte din Europa şi chiar din lume. Delta Dunării - cunoscută ca una dintre marile zone umede ale planetei - este cel mai nou pământ al Europei.
La ceatalul Pătlăgeanca, Dunărea se desparte în braţele [...] — citește
- Vezi toate cele 20 impresii Descoperă Sf. Gheorghe-Deltă / SF. GHEORGHE [TL]

Straja Dragonilor
Mergând pe strada 9 Mai de la Sibiu, treceam printre clădiri vechi, săsești, case cu un nivel și cu frontispiciu plan vertical, spre stradă, în diverse forme poligonale. Unele au acoperiș (parțial deteriorat) cu ochi pe casă ce priveau, înțepenit, pe stradă. Putea fi de speriat. După o vreme am început să dau peste pensiuni și tot felul de prăvălii amenajate în aceste case vechi. Am trecut pe lângă Casa Băcilă, Casa Sibianului, Casa Baciu și alte prăvălii. Și tot [...] — citește
- Vezi toate cele 64 impresii Descoperă Sibiul / SIBIU

Sighișoara medievală: o frumusețe!
În reviewul anterior vezi impresii, vă spuneam că scopul micro-sejurului la House Venesis a fost vizitarea temeinică a cetății Sighișoara. Lucru pe care l-am și făcut în două dimineți, nemairămânându-mi decât foarte puțin timp la dispoziție pentru Orașul de Jos.
Un succes turistic
Puține locuri din România se pot lăuda cu o istorie atât de îndelungată și totodată atât de bine conservată ca cea a Sighișoarei. „Perla Transilvaniei” , considerată una dintre cele [...] — citește
- Vezi toate cele 68 impresii Descoperă Sighișoara şi împrejurimile / SIGHIȘOARA [MS]

Plimbare la Sinaia într-o duminică frumoasă de octombrie
Vremea se anunța frumoasă iar noi voiam să ne plimbăm pe la Sinaia... așa că duminică dimineață am plecat cu trenul de la Brașov până la Sinaia. Nu am fost singurii care am profitat de vremea frumoasă, trenul a fost aglomerat... iar în gară la Sinaia s-a umplut peronul de turiști dornici de plimbare...
Nici nu mai știu de când nu am mai fost la plimbare prin Sinaia așa că ne-am propus să mergem până la Castelul Peleș cu oprire la Mănăstirea Sinaia și să mâncăm [...] — citește
- Vezi toate cele 57 impresii Descoperă Sinaia și împrejurimile / SINAIA

La Slănic, așa-ntr-o doară
Iarna nu-mi place în mod deosebit, ba, chiar deloc aș zice!
Pentru mine, Crăciunul și Revelionul sunt absolut de-ajuns pentru asigurarea fericirii spirituale și gastronomice, sunt singurele zile când, da, accept zăpada. Pe bune, pe data de 2 ianuarie ar fi minunat dacă ar apărea ghioceii și alte flori de primăvară și ar veni înapoi păsările călătoare, măcar de dragul poeziei lui Coșbuc, aia cu vestitorii primăverii, o țineți minte, nu:” Din alte țări de soare [...] — citește
- Vezi toate cele 31 impresii Descoperă Slănic Moldova / SLĂNIC MOLDOVA

Slănic Prahova la sfârsit de iunie
Chiar pe AFA întrebam ce lac sau ștrand îmi recomandați la Slănic Prahova, pentru a-mi pregăti cât mai bine concediul (amfostacolo.ro/sol-cmr.php?iid=12483). Mulțumesc celor care mi-au răspuns.
Două zile de iunie petrecute în această localitate mi-au înagăduit să-mi fac o părere proprie despre Slănic și băile sale tămăduitoare, părere pe care v-o împărtășesc.
Am ajuns cu o prietenă cu mașina, dinspre Ploiești. Pe drum ne-am oprit ca să admirăm un cuib de [...] — citește
- Vezi toate cele 29 impresii Descoperă Slănic Prahova / SLĂNIC [PH]

Du-mă mamă la Sovata să-l cunosc și eu pe tata...
“Vorba este veche, de la începutul secolului trecut. Pe atunci nu existau centre care să trateze problemele de infertilitate. Cei care ajungeau la Sovata observau că nămolul, în combinaţie cu apa sărată, aveau efecte benefice şi îi ajutau pe tineri să procreeze. Ei bine, există şi o legendă. Se spune că în zonă era o cazarmă militară, iar femeile singure care ajungeau la Sovata, în timpul liber se întâlneau cu militarii şi astfel în urma tratamentului cu apă sărată [...] — citește
- Vezi toate cele 49 impresii Descoperă Sovata / SOVATA [MS]

Stațiunea turistică Luna Șes – agrement la înălțime
Spuneți sincer: câți dintre voi ați auzit de această stațiune turistică? Probabil foarte puțini, iar printre cei care cunosc această nouă stațiune montană se numără cu siguranță locuitorii din zona Satu Mare. Autoritățile locale și regionale vorbesc despre „kilometrul zero al turismului sătmărean” și chiar Perla Nordului.
Întrucât vremea a fost capricioasă vreo două zile în zona Baia Mare și ne-a dat planurile peste cap cu ceva ploi torențiale și vânt [...] — citește

Concediu 'SOC'
Stana de vale, cea mai mare dezamagire traita vreodata.
Am facut concediul la Stana de vale, plecand cu nerabdare sa vad minunatiile promovate cu mult sarg pe toate site-urile de specialitate. Dupa un drum de sapte ore, am ajuns intr-un loc care nu stiu dupa ce criterii a fost numita statiune. Nu am aflat dupa ce criterii se acorda stelele spatiilor de cazare, toate de la trei stele in sus. Sunt un turist, care de treizeci de ani bate Romania in lung si in lat in concediul de odihna, dar [...] — citește
- Vezi toate cele 8 impresii Descoperă Stâna de Vale / STÂNA DE VALE

Prin Muzeele din Suceava - partea I
Voi părăsi mănăstirile sucevene, vezi impresii, dar voi rămâne în oraș pentru a vedea niște obiective pe care îmi place să le văd și încerc să nu le ratez în excursiile mele. Este vorba despre Muzee, cele din Suceava fiind alături de Case Muzee și Case Memoriale componente ale Muzeul Național al Bucovinei.
Cu o tradiție de peste 120 de ani, muzeistica din Suceava a pornit de la Societatea „Muzeul” înființată cu scopul de a păstra şi valorifica pentru public [...] — citește
- Vezi toate cele 11 impresii Descoperă Suceava și împrejurimile / SUCEAVA

Sulina mea
Cu doar cateva pauze, merg anual la Sulina, inca din 2006. Uneori chiar de doua ori pe an. Sulina este oraselul de la capatul estic al Romaniei. Ajungi acolo doar pe apa, cu barca, din Tulcea. In 2006 nu erau salupe rapide, era doar Diana – semirapida cu care faceai cam 2 ore din Tulcea si PAsagerul – nava mare, care transporta oameni, mancare, materiale de constructii si care ajungea in Sulina in 5 ore. Fiind prima experienta deltaica, am ales sa mergem cu Pasagerul, pentru a admira pe [...] — citește
- Vezi toate cele 41 impresii Descoperă Sulina / SULINA

Șelimbăr - locul victoriei lui Mihai Viteazul
În recenta noastră minivacanță în zona Sibiului, nu întâmplător am ales ca locație de cazare Vila Bel Ami - Șelimbăr. Situat pe cursul râului Seviș, la 5 km de Sibiu, Șelimbăr a rămas în istorie drept locul în care - la 28 octombrie 1599 - oastea Țării Românești condusă de Mihai Viteazul a înfruntat și a învins oastea lui Andrei Bathory, victoria deschizând drumul spre Alba Iulia și spre înfăptuirea primei uniri a Transilvaniei cu Țara Românească.
Desigur, [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Descoperă Șelimbăr / SIBIU

Casa Memorială “Visarion Puiu” - Reședința de vară a lui Mihail Sadoveanu de la Schitul Vovidenia
În comuna Vânători - Neamț, la distanță de numai 1 km de Mănăstirea Neamț, se află Schitul Vovidenia, unul dintre schiturile care aparțin de marea lavră a Neamțului. Voiam să ajungem la Schitul Vovidenia cu atât mai mult cu cât știam că în imediata apropiere putem vizita și una dintre casele memoriale Mihail Sadoveanu.
Venind dinspre Humulești, mai înainte chiar de a ajunge la Mănăstirea Neamț, pe lângă Seminarul Teologic Ortodox "Veniamin Costachi", din șoseaua [...] — citește
- Vezi toate cele 13 impresii Descoperă Târgu Neamț și împrejurimile / TÎRGU NEAMȚ

Timișoara – am redescoperit orașul în zile de sărbătoare
Foarte lung mi s-a părut drumul până la Timișoara, cu toate că am plecat de la Brașov iar de la Sibiu am mers numai pe Autostradă... pardon, minus 15 km... este întreruptă autostrada pe motiv că nu s-a construit și tunel de acces pentru animalele din zonă...
După ce am rezolvat cu Hotelul Ibis unde am rezervat 3 nopți de cazare-voi scrie separat despre cazare-, am luat bilete pentru Expoziția Brâncuși, acesta fiind principalul motiv de a merge la Timișoara, practic am vrut [...] — citește
- Vezi toate cele 38 impresii Descoperă Timișoara și împrejurimile / TIMIȘOARA

Cheile Șușiței – creație continuă a Naturii
Pentru pitorescul peisajelor, obiective cultural-istorice și relaxare deplină alegem de multe ori să revenim într-o anumită zonă. Totuși de fiecare dată încercăm să găsim și locuri noi, fie ele de importanță locală, fără o amploare națională vădită. Pentru a îmbina cultura cu natura am căutat ceva oarecum apropiat de locul cazării, pensiunea Andreea din Baia de Fier (vezi impresii). Cercetând harta online am descoperit acest sector de chei situat în apropierea [...] — citește
- Vezi toate cele 34 impresii Descoperă Tîrgu Jiu și împrejurimile / TÎRGU JIU

Pe urmele lui Bolyai János (1)
Din nimic - am creat o lume nouă!
S-ar spune că doar Cel de Sus este îndreptățit să afirme așa ceva. Dar și unii dintre cei de aici, de jos, s-au lăudat la un moment dat că ar fi reușit asta. Pe bună dreptate, în anumite cazuri. Și nu, nu e vorba despre cei care au construit piramide sau imperii, aceștia au plecat de la ceva, nu de la zero. E vorba de oameni care au manevrat idei.
Bolyai János este cel care, într-o scrisoare din 1823 adresată tatălui său, a pus pe [...] — citește
- Vezi toate cele 24 impresii Descoperă Tîrgu Mureș / TÎRGU MUREȘ

Plimbare pentru conectare cu natura
Intrucat am ajuns la Portile Ocnei unde am fost cazata (vezi review) cat am stat acolo (4 nopti) am incercat sa vizitez imprejurimile cele mai apropiate, pentru ca dupa amiaza aveam program de spa. In schimb dimineata era ok pentru plimbare mai ales ca am prins vreme frumoasa.
In a doua zi am purces spre primul obiectiv barajul Valea Uzului, unde am ajuns destul de repede dar era interzis sa mergi pe baraj deoarece in zona era o captare de apa si era pusa bariera. Am facut o poza si apoi am [...] — citește
- Vezi toate cele 11 impresii Descoperă Tîrgu Ocna și împrejurimile sale / TÎRGU OCNA [BC]

# KÉZDI sau Târgu Secuiesc în alte cuvinte
Făcând acest minicircuit în județul Covasna -- vezi impresii -- a urmat vizita obligatorie în orașul Târgu Secuiesc. Dar cum a pus foamea stăpânire pe noi prima vizită acolo nu a fost una turistică ci o vizită pentru satisfacerea acestei necesități fiziologice mai exact hrănirea cu alimente propriul corp, am reușit treaba asta aici: vezi impresii
O dată rezolvată această problemă ne-am pus pe vizitat.
Localizare Târgu Secuiesc
Orașul se poate accesa prin căi [...] — citește
- Vezi toate cele 7 impresii Descoperă Tîrgu Secuiesc și împrejurimile / TG SECUIESC

Rugaciune pentru suflet
Manastirea Mihai Voda din Turda are hramul Sfintilor Mihail si Gavril si este infiintata in anul 2002, este una dintre manastirile subapreciate din Romania, nu este promovata la adevarata sa valoare, dar poate ca tocmai acest lucru nu o face comerciala, iar in momentul in care ajungi le ea realizezi ca linistea sufleteasca este la ea acasa.
Fiind cazati in Turda la Caza Zece – vezi impresii -- am hotarat sa vizitam Manatirea Mihai Voda, care este amplasata intr-un mirific parc natural, in [...] — citește
- Vezi toate cele 21 impresii Descoperă Turda şi împrejurimile / TURDA [CJ]

Vâltorile de la Lisa
Sejurul de 5 zile petrecut la pensiunea Stela Drăguș (vezi impresii) ne-a oferit timpul necesar vizitării și altor obiective interesante din Țara Făgărașului. Despre Mănăstirea Rupestră Șinca Veche am scris aici - vezi impresii, despre altele voi relata cu altă ocazie.
Azi voi povesti despre unul dintre cele mai interesante obiective aflate în zonă, se pare că cel mai vechi de acest gen din România și anume complexul de instalații tradiționale de prelucrare a lânii ”La [...] — citește
- Vezi toate cele 11 impresii Descoperă Țara Făgărașului / FĂGĂRAȘ [BV]

Pe la obiective istorice importante din Țara Hațegului
Mâine-poimâine se împlinesc 20 de ani de când am fost prima dată prin Țara Hațegului vizitând în cadrul unei excursii organizate obiective istorice valoroase. Ajunși în această vară în Valea Jiului - zona Straja am hotărât să facem o incursiune spre Densuș și Sarmizegetusa, locuri unde oamenii dragi care ne însoțeau nu au mai fost niciodată.
Vom urma traseul șoselei DN 66 de la Petroșani la Hațeg, apoi DN 68 până la punctele turistice vizate. În această vacanță am [...] — citește
- Vezi toate cele 29 impresii Descoperă Țara Hațegului / HAȚEG [HD]

Rezervația Arheologică din Medieșu Aurit – dacii liberi și marele centru ceramic
Aflați în vara acestui an în nord-vestul țării, în zona Baia Mare, am dorit să vedem mai multe obiective aparținând unor categorii diversificate: naturale, istorice, culturale, spirituale. Un loc mai puțin cunoscut de turiști se află pe teritoriul comunei Medieșu Aurit din județul Satu Mare, o rezervație arheologică de mare valoare istorică care și-a dezvăluit doar o mică parte din comorile îngropate sub straturi de pământ.
Vizită: august 2022
Adresă: sat Medieșu [...] — citește
- Vezi toate cele 8 impresii Descoperă Țara Oașului / SATU MARE

Ţara Zarandului - o plăcută surpriză!
Există dispoziţii ale şefului care produc o aprigă dorinţă de a le pune în practică. Precum cea imperativă exprimată într-o zi de marţi de la care se împlinesc exact 2 săptămâni şi care dispunea obligativitatea de a mă prezenta la un curs ce urma să aibă loc la Vaţa Băi.
Cum de respectiva comună auzisem doar în strânsă legătură cu geriatria şi alte afecţiuni ce ţin de perioada ce urmează ieşirii la pensie, mă pun pe o documentare rapidă şi în câteva [...] — citește

Țara de Piatră – calcarele din zona Valea Ampoiului - Ampoița - Zlatna
Așezați pe băncile de lemn ale vagonului, Moții priveau munții. Erau colțuroși, prăpăstioși, acoperiți de zăpadă, într-o parte și alta a drumului, tari, de gresie, formați din stânci aspre și învălmășite. Moții îi priveau. Tăcuți, pe gânduri, cu fruntea încruntată, pleoapele lor se închideau și se deschideau, lăsând să se strecoare munții înăuntru, în fâșii subțiri, ca și cum ar fi fost o băutură rară pe care ar fi vrut să o guste cât mai [...] — citește
- Vezi toate cele 4 impresii Descoperă Valea & Cheile Ampoiței / IGHIU [AB]

Prin Apuseni
Servus,
Am revenit cu impresii din scurta noastră vizită din Apuseni și anume de la alegerea nefericită de la Roua Muntelui din Baia de Arieș (vezi impresii). Am zis că ne asumăm acestă alegere, vremea era destul de schimbătoare și e păcat să nu profită de ce are zona de oferit, deci, hai la drum!
Sâmbătă am făcut un drum până la Roșia Montană și ne-am bucurat de acest sat minunat, din păcate nu am putut vizita galeriile romane, era ceva problemă electrică, așa că am [...] — citește
- Vezi toate cele 32 impresii Descoperă Valea Arieșului / Țara Moților / #EXCURSII şi CĂLĂTORII

Dobraia si Prisacina, catunele izolate din Valea Cernei
Am încheiat concediul pe Valea Cernei cu încă o drumetie pe munte, către cătunele izolate Dobraia și Prisacina.
Prezența omului este dată de căpițele de fan, pantele cosite și chiar niște culturi de porumb, cu frunzele răsucite de secetă și dovleci cultivați pe la marginea lanului...
Intre cele două sate, aflate la 900m înălțime am găsit și biserica și cimitirul cu câteva morminte. La biserică preotul ajunge de câteva ori pe an (cam de 10 ori), conform [...] — citește
- Vezi toate cele 4 impresii Descoperă Valea Cernei / HERCULANE

Călătorie de o zi
Un loc superb, aproape de București.
Peisaje superbe! Merită vizitat dacă vrei să ai parte de o încărcată de liniște.
Ar fi de apreciat dacă nu s-ar mai arunca gunoaie la întâmplare...
Obiectivele sunt destul de aproape unele de altele. Barajul este închis, însă te poți bucura de splendoarea lacului, la Poiana Ciucaș. [...] — citește
- Vezi toate cele 24 impresii Descoperă Valea Doftanei / VALEA DOFTANEI

Valea Draganului o zona de relaxare aproape de Cluj
Valea Draganului este o zona des vizita cei din zona Clujului fiind cunoscuta ca un loc de relaxare in mijlocul naturi la max 70 km distanta de oras. Multi detin si casute de vacanta in acesta zona in care se pot recrea in week-enduri.
Dar ce este acesta zona?
Valea Draganului este situata intre Muntii Meses, Vladeasa si depresiunea Huedin, fiind strabatutata de Lacul de acumulare Dragan-Floroiu, aflat la confluenta dintre raurile Dragan si Sebesel.
Elementul central al acestei vai este [...] — citește
- Vezi toate cele 6 impresii Descoperă Valea Drăganului / VALEA DRĂGANULUI [CJ]

O frumoasa plimbare cu vaporasul electric pe Firiza
V-am spus anul acesta ca ma ard calcaiele si am tot fost pe ici-colo.
Se anuntau 40 de grade azi... si de dimineata il anunt pe pustiu ca "noi baietii" urmeaza sa facem o excursie singuri, dupa somnul de frumusute pana la Baia Mare.
Daca initial as fi vrut sa ne oprim in oras la trenulet si apoi sa urcam putin la munte, planurile s-au schimbat. Am saltat trenuletul si am trecut direct la apa, munte si padure. Aveam eu o vaga impresie ca pe lacul Firiza este ceva vaporas.
Rumegam eu [...] — citește

Cheile de pe Valea Jiului – am „descuiat” frumusețea Naturii
În vacanța petrecută în zona Văii Jiului – așa numitul „Ținut al Momârlanilor” (tinutulmomarlanilor.ro) – am reușit să vedem o serie de trecători montane, adevărate minunății ale Naturii, „chei” cu ajutorul cărora poți descuia frumusețile Muntelui.
Dacă acum câțiva ani am străbătut Defileul Jiului (vezi impresii) și m-am bucurat de peisajele și obiectivele întinse de-a lungul râului omonim, în acest an a venit rândul vizitării altor strâmtori [...] — citește
- Vezi toate cele 6 impresii Descoperă Valea Jiului / #VALEA JIULUI

O mini vacanta de neuitat
Valea lui Liman arata foarte frumos, situata intr-un peisaj fabulous intramontan care o sa va taie rasuflarea. Acolo gasiti o piscina frumoasa si curata, spatiu de joaca copii, loc de servit masa la un restaurant decent ca si preturi, cu personal dragut, locuri de cazare la hotel sau casutele situate pe un deal minunat.
Acolo va mai asteapta o mini gradina zoologica cu animalute blande si dragute. un mini parc aventura pt. copii si sa nu uitam de lacul superb de-o culoare verzuie cu lebede si [...] — citește
- Vezi toate cele 2 impresii Descoperă Valea lui Liman / [ALTE ZONE]

O particica din 'comorile' turismului romanesc: Cascadele Romaniei (V)
In aceasta zona a Vaii Oltului as recomanda o cascada... artificiala, din Muntii Capatanii, de langa Caciulata. Este vorba de Cascada Lotrisor.
Cascada Lotrisor
Este o optiune de vizitere atat pentru cei ce sunt cazati in zona Calimanesti-Caciulata, cat si pentru cei in tranzit pe Valea Oltului.
Te poti opri pentru o 1-1h30’ cat poate dura maxim plimbarea pe drumul forestier, aproape pe curba de nivel, fara a urca, parcurgand cei aprope 2km cat sunt pana la cascada.
Intrarea pe [...] — citește
- Vezi toate cele 7 impresii Descoperă Valea Oltului / #LA PAS PRIN OLTENIA
Afișate [351 - 400] din total 1609 rubrici DE CĂLĂTORIE ROMÂNIA
- Ai fost acolo? Scrie impresii din ROMÂNIA » Scrie REVIEW