;
Solicitare CMR / TURCIAîncărcată de pe telefon!

Variantă drum spre Antalya prin vama Călărași-Silistra

Trimisă în 22.08.18 19:51
de TinacrisGD [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 767

Salut. Pe 31.08.18 vom pleca spre Antalya cu mașina. Este primul nostru drum cu mașina în Turcia. Ne gândim să trecem granița pe la Călărași.

1. Stie cineva ceva de starea drumurilor pe varianta aceasta? Și pe unde ne recomandați să mergem mai departe (de la Silistra in Belek), care ar fi ruta cea mai lejeră și rapidă, fiind în mașină cu 2 copii de grădiniță!?

2. Unde ar fi cel mai bine și "în drum" să achiziționăm cardul HGS având în vedere că nu suntem genul să ieșim din resort astfel încât vrem sa îl achiziționăm pe drum spre destinație fără să ne abatem de la drum (ca să nu pierdem timp).

3. Încă o întrebare: ce aplicație de navigație offline cu hărţi recomandati sa fie instalate pe telefon?

Mulțumesc.


 • PERIOADA: Septembrie -- NOPŢI CAZARE: 1
 • BUGET: 50 -- TRANSPORT: Mașina
 • ADULŢI: 4 -- COPII: 3 -- VÂRSTA: 8/7/5

Răspunsuri la solicitare

cosminapSR[Focșani]8r[22.08.18 19:59]

1. Noi am trecut prin vama Călărași în iulie. E posibil să fi nimerit perioada concediilor vameșilor, dar am stat 2 ore în vamă🙄. Drumul mi s-a părut mult mai bun prin Giurgiu (pe acolo ne-am întors). Am fost în Didm.

3. Am folosit Google Maps, cu harțile Bulgariei&Turciei descărcate de acasă și a fost perfect.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2450 PMA (4 voturi)]

NasshuSE[Bascov [AG]]7r[22.08.18 20:09]

1. de ce Călărași/Silistra? e musai pe acolo? nici google maps nu vă ''rutează'' pe Călărași google.ro/maps/dir/Bucure ... d36.8968908!3e0

Citește review-urile scrise de @nicole33

vezi impresii, vezi impresii. vezi impresii

3. depinde, Android sau IOS?

Dacă e vorba de Android clar IGO... dar cu o vizită la ''băieții'' care pun folii

pentru IOS poți folosi Be-on-road.

RO/BG fără grija Waze cu 3g. 4g activ. În Turcia grija mare cu 3g/4g funcție de operator/abonament

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

nicole33AU[București]ConsAFA41r[22.08.18 20:45]

@Tinacris:

Este primul nostru drum cu mașina în Turcia. Ne gândim să trecem granița pe la Călărași.

Plecând din Bucureşti, varianta prin Călăraşi - Ostrov -Silistra nu este cea mai fericită alegere. Nu este nici cea mai scurtă şi nici cea mai bună din punctul de vedere al calităţii drumului, comparativ cu varianta prin Giurgiu - Ruse. Se poate pierde timp preţios la trecerea cu bacul, depinzi de programul acestuia, iar punctul de trecere a frontierei este unul micuţ - în caz de aglomeraţie, timpul de aşteptare fiind destul de mare.

Traseul preferat de mine, parcurs cel mai recent anul acesta în mai - iunie şi pe care îl recomand cu toată încrederea este următorul:

București - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Târgoviște - Omurtag - Kotel - Yambol - Elhovo - Lesovo - Hamzabeyli - Edirne - Istanbul - Adapazari - Osmaneli - Bilecik - Bozüyük - Kütahya - Afyon - Sandikli - Burdur - Antalya - Belek

Unde ar fi cel mai bine și "în drum" să achiziționăm cardul HGS având în vedere că nu suntem genul să ieșim din resort astfel încât vrem sa îl achiziționăm pe drum spre destinație fără să ne abatem de la drum (ca să nu pierdem timp).

La Istanbul, dar acolo este mereu aglomerat sau şi mai bine înainte de porţile de taxare de la ieşirea de pe autostrada O4 de la Sakarya-Adapazari, unde anul acesta nu era chiar nimeni.

În caz că nu le nimereşti sau nu vrei să pierzi timpul dacă prinzi aglomeraţie, poţi rezolva foarte elegant la oficiul poştal din Belek, aflat chiar înainte de intrarea pe "porţile" oraşului, variantă folosită de mine şi anul trecut şi anul acesta pentru a realimenta contul HGS profitând de perioada de graţie.

Indiferent de unde alegi să achiziţionezi sticker-ul HGS, este preferabil să plăteşti cu lire turceşti, pentru a nu risca refuzul primirii de euro sau o paritate dezavantajoasă pentru tine.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 3500 PMA (5 voturi)]

nicole33AU[București]ConsAFA41r[22.08.18 20:53]

@Tinacris:

Încă o întrebare: ce aplicație de navigație offline cu hărţi recomandati sa fie instalate pe telefon?

Noi am folosit maps. me care funcţionează foarte bine offline, deci fără costuri suplimentare.

Pe traseul prin România am folosit Waze, am continuat cu el puţin şi în Bulgaria, beneficiind de suficient internet gratuit în roaming de la Vodafone, dar l-am oprit pentru că eu nu aveam nevoie de GPS ştiind drumul cu ochii închişi, ci mai degrabă de informaţii despre trafic, dar nu a scris nimeni de poliţie şi alte chestii în Bulgaria.

Am mai pornit Waze-ul gratuit în vama bulgaro-turcă, fiind mai mult curioasă ce variantă de traversare a Istanbulului îmi recomandă şi apoi în apropiere de Istanbul, de această dată folosind datele mobile pe bani de la Digi (cea mai ieftină variantă în caz de nevoie), m-am lămurit despre ce este vorba şi l-am oprit.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

TinacrisGD[Bucuresti]6r[22.08.18 21:54]

@cosminap: Mulțumesc mult de răspuns. Te rog, îmi poți spune ora la care ai ajuns in granita la Călărași? Mai departe să te întreb la ce oră ai ajuns in granița cu turcii cred că nu are nici un rost având în vedere ghinionul ce l-ați avut! Bine că ați ajuns întregi și nevătămați asta-i important! Presupun că starea drumurilor prin Bulgaria pe traseul folosit de voi la dus a fost ok. Totuși îmi pare mai lungă (ca timp de parcurgere) varianta prin Malko Târnovo decât prin Elhovo -Edirne. O să pun in balanță tot ce voi afla. Mulțumesc mult.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

TinacrisGD[Bucuresti]6r[22.08.18 22:09]

@Nasshu:

Mulțumesc mult de răspuns.

1. Prietenii noștrii, cei ce ne vor însoți la drum și în concediu, locuiesc in Călărași. De aici și ideea de a trece granita pe acolo.

3. Android. - mulțumesc mult.

Am citit- o pe nicole33 dar și pe alții și am aflat astfel foarte multe despre ce mă interesa, totuși nu eram foarte lămurită cu privire la cele 3 puncte înșirate mai sus.

Mulțumesc mult.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

cosminapSR[Focșani]8r[23.08.18 08:01]

@Tinacris: La Calarasi am ajuns in jur de 10 pentru ca am stat foarte mult la podul de la Maracineni (Buzau).

La Malko Tarnovo eram in jurul orei 9, a doua zi, pentru ca am dormit la Burgas. E o vama mai mica asa ca e posibil sa fie si mai libera (nu am vazut niciun tir).

Am avut emotii la trecerea prin vama Hamzabeyli crezand ca va fi foarte aglomerat, dar am trecut prin ea rapid, la intoarcere.

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (1 voturi)]

TinacrisGD[Bucuresti]6r[23.08.18 15:42]

@nicole33: Mulțumesc mult de răspuns!

Fiind 2 familii: unii din București, alții din Călărași, ne gândim să încercăm ambele variante: la dus prin Călărași, iar la întoarcere pe varianta sugerată de tine.

De la Silistra până la Șumen e clar că alta varianta nu există, dar mai departe de la Șumen spre Istanbul există mai multe variante de traseu și aici eram curioasă pe care ar fi cel mai indicat sa o alegem.

Putem trece prin tunelul Eurasia fara sticker HGS?

Mulțumesc mult.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

nicole33AU[București]ConsAFA41r[23.08.18 22:24]

@Tinacris:

Fiind 2 familii: unii din București, alții din Călărași, ne gândim să încercăm ambele variante: la dus prin Călărași, iar la întoarcere pe varianta sugerată de tine.

Nu aveam cum să ghicesc combinaţia de mai sus şi, văzând că eşti din Bucureşti, am încercat să-ţi ofer cea mai bună variantă pentru un bucureştean.

Drumul spre Turcia mi s-a părut mereu mai greu de parcurs decât cel de întoarcere acasă, motiv pentru care ţi-aş sugera să laşi varianta prin Călăraşi pentru întoarcere, când vei putea aprecia în cunoştinţă de cauză dacă merită să parcurgi un drum mai lung atât ca număr de kilometri, cât şi ca timp de parcurs.

Mai ales pentru că vorbim despre primul vostru drum în Antalya, eu nu aş risca experimente de acest gen, cu atât mai mult cu cât vei avea şi doi copii mici în maşină.

Putem trece prin tunelul Eurasia fara sticker HGS?

Sincer, nu ştiu. Eu am avut credit suficient în contul HGS la momentul intrării în tunel.

Experienţa traversării oraşului Istanbul pe sub Bosfor este una interesantă, mie mi-a plăcut mult, dar contează foarte mult şi ziua şi ora la care vei ajunge acolo, intrarea din partea europeană fiind într-o zonă foarte aglomerată.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

nicole33AU[București]ConsAFA41r[23.08.18 22:47]

@Tinacris:

De la Silistra până la Șumen e clar că alta varianta nu există, dar mai departe de la Șumen spre Istanbul există mai multe variante de traseu și aici eram curioasă pe care ar fi cel mai indicat sa o alegem.

Variante de la Şumen la Istanbul sunt multe, important este pe unde doreşti să intri în Turcia.

Dacă alegi varianta prin Malko Târnovo, ai avea varianta cea mai scurtă prin Aytos şi Burgas, cu multe serpentine în zona Aytos sau varianta mult mai lungă mergând de la Şumen pe autostrada A2 spre Varna şi apoi pe E87 spre sud, tronsonul Varna - Burgas fiind mai greu de parcurs în caz de aglomeraţie, cu depăşiri dificile în zonele cu o singură bandă pe sens.

Eu nu am trecut niciodată pe la Malko Târnovo, pentru mine nefiind deloc avantajos să merg în zigzag toată Bulgaria şi nici să fac zeci de kilometri în plus. De 1 Mai anul acesta am ajuns însă în zonă şi pot să-ţi confirm faptul că tronsonul Burgas-Ţarevo este ok, iar de la Ţarevo mai sunt doi paşi până la frontiera cu Turcia.

În cazul în care alegi vama Lesovo-Hamzabeyli, variantă pe care ţi-o recomand, ai putea încerca următorul traseu:

google.com/maps/dir/Silis ... 18!2d41.9946743. Partea finală a acestuia am parcurs-o şi eu anul acesta în mai-iunie şi a fost ok.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2800 PMA (4 voturi)]

YodaPM[Bucuresti]5r[24.08.18 09:39]

@Tinacris:

Putem trece prin tunelul Eurasia fara sticker HGS?

Am citit pe AFA ca un coleg a luat stickerul HGS de la o benzinarie TP (Turkey Petroleum), aflata la vreo 10 km dupa vama de la Hamzabeyli. Eu nu am gasit pe Google benzinarie TP la 10 km de vama, dar am gasit una la vreo 30 km, la Küçükdöllük. Poate sa fie bine de incercat.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

YodaPM[Bucuresti]5r[24.08.18 10:47]

@Tinacris: Uite, am gasit si referirea la benzinaria de care scriam mai sus: http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=87483&d=drumul-spre-antalya--cu-masina-la-mediterana.


 • [13] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 21.04.19 -- 12:11:30 (acest segment de cache se va actualiza în 21.04 20:11:30)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns]
  • SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 • [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  pagină generată în 0.267718076706 sec