#E#D
96864 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Drumul spre Antalya

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
21.09.2019
DE
Avatar Tinacris
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 05.06.16
MEMBRU: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2019

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
N/A

#M#0
   
încărcat de pe telefon!

București - Istanbul - Altintas - Antalya și retur Antalya - Altintas - București


Sâmbătă 24.08.19 ora 7.00 am plecat din București spre Istanbul prin Giurgiu (40 min in vama), 15 euro / 38 leva vignieta bulgărească plătită cu cardul la o mică benzinarie la cateva min de nebunia din vamă - se poate achita și online) și apoi am urmat traseul Razgrad - Targovishte - Kotel (atenție că prin satele de munte sunt dâmburi de reducere a vitezei) - Elhovo (aceeași poveste cu dâmburile și la trecerea pe lângă acest orășel) - vama Hamzabeyli (am ajuns la 13.30 - trebuie să menționez că am avut 2 opriri - cumulate = 40 min).

In vamă am stat 2h 30 min 😬 - apoi am mers spre Edirne (nu am mai oprit la intrarea pe autostrada la punctul lor de taxare unde trebuie sa traversezi autostrada pt a lua stick hgs că nu aveam lire la noi si din experiența de anul trecut știam că acolo nu au POS pt a putea achita cu cardul. Am oprit la un moment dat la o benzinărie cu PTT pt a cumpăra acel HGS, dar nu aveau stickuri, așa că am pornit mai departe).

Cu cât te apropii mai mult de Istanbul cu atât traficul devine mai aglomerat, iar autostrada se îngustează la 2 benzi. Turcii au un stil de condus tare " tupeist", dacă lași distanță față de cel din fata ta imediat se găsește un turc să se strecoare. Iar depășirile se fac pe toate părțile.

Pe la 18.30 am ajuns la prima cazare intermediară, in Istanbul - pe partea asiatică (vezi impresii. Am trecut prin tunelul submarin. Aproape de cazare am gasit un PTT de unde am luat HGS de 70 lire, dar nici aici nu au acceptat să plătesc cu cardul, deși aveau POS. A trebuit să scot de la bancomat lire.

După 2 nopți petrecute aici am plecat mai departe la drum. Spre Altintas aveam in plan să vizităm cascada Masukiye selale, dar am abandonat ideea din cauza piticului cel mai mic (a avut o zi mai proastă și ne- a mai încărunțit puțin și pe noi 😁); așa că am mers pe podul spre Bursa (la taxare se accepta plata cu cardul așa că cel mai bine e sa aveți bani pe card și nu vă mai doare capul!). Traseul e foarte plăcut.

Cu tot cu popasuri am făcut 5h până în Altintas unde am avut încă o noapte de cazare.

A doua zi după mic dejun am pornit spre Antalya (ora 9.30). Pe acest segment de drum am întâlnit poliție și radare. Aici e bine sa încercați să mergeți în ritmul localnicilor. Noi așa am făcut și am scăpat cu bine de cel puțin 3 radare. Am ajuns la Dosinia resort la fix pt a servi prânzul )vezi impresii).

Ca și concluzie drumul până în Antalya e bun si frumos cu excepția vămilor in care stai de ți se acrește.

Întoarcerea: Antalya (15.30) - Altintas (vreo 4 h), iar a doua zi pe la 8 am pornit mai departe pe lângă Bursa pe marele pod și cu atenție mare să nu intram prin centrul Istanbulului, am luat-o pe centura ocolitoare, trecând Bosforul chiar pe lângă marea Neagră. (Până anul viitor sigur vor termina lucrările de înțepare a centurii in dreptul orășelului Silivri, ceea ce va fi super pt cei ce tranzitează.)

Apoi in vama Hamzabeyli am stat doar vreo oră. Aici să aveți pregătiti 3 euro sau echivalentul în lei/leva/lire. Și să nu uitați de vinietă să fiți acoperiți ca perioadă sau sa vă luați una nouă.

Deși am făcut destul de multe popasuri am apucat să trecem munții bulgarilor chiar înainte să se însereze, tot pe același traseu: Kotel - Targovishte - Ruse (și iar va zic: nu uitați de dâmburile de încetinire!).

Deși în vama noastă era super mare aglomerație erau deschise 4 puncte și s-a mers neașteptat de repede (40min). Și în această vamă va trebuie 2 euro sau echivalentul. Am ajuns in București pe la miezul nopții. Bine că era sâmbătă, iar ziua următoare am avut-o pt tihnă!

La drumul spre turci, noi am preferat sa plecăm cu rezervorul plin din țară și apoi la turci am alimentat de la Shell, BP sau chiar Petrol Ofisi (parcă așa ceva se numea), iar la întoarcere la fel am plecat cu plinul făcut de la turci (preturile sunt puțin mai mici decât la noi, parcă puțin mai ieftine in apropierea Istanbulului, decât a Antalyei), dar despre calitate nu știu ce să zic... turcească 🙄.

Despre hărți:

Prin Bulgaria am mers cu waze-ul, dar in Turcia am închis roamingul de date mobile, dar am avut descărcate hărțile pe aplicația gps numita sygic (de la tom tom). Ca și backup am avut pe celălalt telefon hărțile descarcate de la Google maps. Cu toate astea tot am reușit să ratam o stradă la dreapta in Istanbul 😁!!!

Mașina cu care am mers a fost pe firmă, așa că am avut nevoie la vama turcă de procură (făcută de o firmă luată de pe net localizată chiar lângă consulatul Turciei). La vamă mi-a fost cerută această procură.

Călătorii plăcute!

---
Impresii încărcate de Tinacris in 21.09.2019 23:13:38

Validat / Publicat: 22.09.19 09:26:14


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în TURCIA.
VIZUALIZĂRI: 666


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Tinacris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  11250 PMA (din 13 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
#M#1

Autorul nu a încărcat până în acest moment nicio fotografie care sa fie atașată acestui set de impresii

Vezi eventual "Alte fotografii din această destinație" (încarcate de alți utilizatori)


#G#2B

  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0880179405212 sec