Solicitare CMR / EGIPTîncărcată de pe telefon!

Hurghada, hotel bun de balaceala in mare :)

Trimisă în 18.04.21 11:00
autor dnipPM [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 11346

Salutare tuturor.

As incerca Egipt pt. balaceala in mare, soare, mancarica decenta.

Am citit impresii, inteleg ca Egipt este sub Turcia (Am fost la Alva Dona Resort and Spa Belek - vezi impresii) nu avem pretentii de mega lux mai ales la 1300 euro maxim buget sezonul acesta, ce imi recomandati?

Sa fie decent,curat, sa putem sta in apa, inteleg ca se retrage mult dat. flux-reflux (este si vant), mancare buna, un peste, o midie, o carnita preparata bine, verdeata, piscine incalzite, si aerisit cat de cat, nu sugrumat de aglomerat.

Mai jos de Hurghada gen Soma bay, Makadi sunt plaje cu ape mai ok? Nisip, intrare buna, fara multi corali si pietre decat mai in larg sau capeti de pontoane ? flux reflux tot asa este?

Multumesc frumos de ajutor.

P.s. o vizita la piramide , Orange Bay Hurghada merita? Cairo deja..... parca prea mult pe drum si putin timp pt.vizitat. Nu ne-am aventura in multe excursii decat ce e reprezentativ pt.zona, in rest incarcat baterii, balaceala si soare.


  • PERIOADA: Mai -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 1300 [euro] -- TRANSPORT: Avion
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 1 / 2

fan bulgariaPM2r[18.04.21 11:53]

Bună ziua. Va recomand Sentido Palace Hurghada unde noua ne-a plăcut foarte mult.   Vezi impresii aici.

Am fost în august, nu exista problema fluxului și refluxului. Mâncarea și în general toate serviciile sunt foarte bune.

​Cat despre excursii, Cairo și piramidele înseamnă același lucru ca distanță. Foarte obositor dar merita. Am scris impresii despre ambele, și cazare și excursii.

​Vacanta frumoasa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

AZETIT12r[18.04.21 11:56]

@dnip:  Buna tocmai am scris despre Desert Rose - vezi impresii - se incadreaza in bugetul tau va fi chiar mai ieftin acum balaceala cat se poate de mult 

Eu zic ca o vizita in Cairo se merita daca sejurul e mai lung de ex se pleaca noapte se ajunge inapoi tot noaptea deci cca 23-24 ore

In caz contrar exista multe excursii mai scurte

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

dnipPMAUTOR SOL1r[18.04.21 12:05]

@AZE:  Multumesc, Desert Rose era pe lista... ...si Sentido Palace.  Mai  am Albatros Palace, Jazz Aquamarin, bine ar fi un pret bun sub 1300 ca na... anul acesta mai subtire cu banutii.


nicole33APL20r[18.04.21 12:12]

@dnip:  

Hurghada, hotel bun de balaceala in mare

După titlul solicitării tale, înţeleg că principalul criteriu important pentru tine îl constituie plaja sau mai exact intrarea în mare.

Atunci este foarte simplu: bagi un ochi pe hartă şi baleiezi cu zoom maxim toată zona de litoral a Hurghadei până cu 50 kilometri spre sud şi alegi după culoare.

O culoare deschisă indică prezenţa coralilor, vii sau morţi, chiar la mal, caz în care nu te vei putea bălăci în apă până la gleznă sau maxim până la genunchi la flux şi va trebui să foloseşti pontonul, mai lung sau mai scurt, după posibilităţi.

Alege hotelul în funcţie de plajă şi apoi caută impresii despre restul aspectelor gen cazare, mâncare etc.

Sa fie decent, curat, sa putem sta in apa, inteleg ca se retrage mult dat. flux-reflux (este si vant), mancare buna, un peste, o midie, o carnita preparata bine, verdeata, piscine incalzite, si aerisit cat de cat, nu sugrumat de aglomerat.

Aglomeraţia ar trebui să fie ultima ta grijă. Din cauza pandemiei, TOATE hotelurile din Egipt sunt obligate să funcţioneze la maxim 50% din capacitate, deci va fi suficient de aerisit.

În luna mai nu cred că ai avea nevoie de piscină încălzită, apa fiind suficient de caldă pentru baie. Marea majoritate a hotelurilor au cel puţin o piscină încălzită, dar iarna .

Vântul este o permanenţă în Hurghada indiferent de anotimp. Poţi prinde zile cu vânt sau zile cu vânt foarte puternic, la noroc. Dacă este cald afară şi în mai deja este cald bine, vântul te va deranja prea puţin spre deloc.

Am citit impresii, inteleg ca Egipt este sub Turcia (Am fost la Alva Dona Resort and Spa Belek  nu avem pretentii de mega lux mai ales la 1300 euro maxim buget sezonul acesta, ce imi recomandati?

Să fim serioşi, Alva Donna Belek este un hotel ok, dar nici vorbă de megalux . Despre plaja acestuia nu vreau să comentez mai mult, situaţia fiind similară tuturor hotelurilor din Bogazkent, pentru că hotelul este la câţiva kilometri de Belek, iar diferenţele se văd şi în preţ.

Eu cred că poţi găsi în Egipt hoteluri cu servicii mai bune decât cele de la Alva Donna, cu singurul minus pentru băuturile de import, neincluse în concept.

Dacă nu te cramponezi de acel buget maxim de 1300 euro şi poţi suplimenta bugetul cu aproximativ 150 euro/familie, îţi pot recomanda Steigenberger AlDau Beach - unul din cele mai bune hoteluri din Hurghada, cu condiţii şi servicii foarte bune şi cu o plajă şi intrare în mare perfecte pentru bălăceală, aşa cum îţi doreşti, hotelul fiind peste Alva Donna cam la toate capitolele.

Fluxul şi refluxul te vor afecta doar într-o mică măsură, iar pentru o intrare mai abruptă în mare poţi folosi plaja hotelului Steigenberger AquaMagic, aflată chiar alături.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

nicole33APL20r[18.04.21 12:34]

@dnip:  

P. s. o vizita la piramide, Orange Bay Hurghada merita? Cairo deja... parca prea mult pe drum si putin timp pt. vizitat. Nu ne-am aventura in multe excursii decat ce e reprezentativ pt. zona, in rest incarcat baterii, balaceala si soare.

Pentru o primă vacanţă în Egipt, vizitarea piramidelor (Cairo) şi a mormintelor din Valea Regilor (Luxor) mi se par cele mai reprezentative şi de neratat, Egiptul oferind pe lângă soare, plajă şi bălăceală şi foarte multă istorie. Ambele excursii sunt lungi şi obositoare, dar şi satisfacţiile sunt pe măsura efortului depus.

​Pentru Cairo se pleacă noaptea la 1-2 şi te întorci abia la miezul nopţii, dar ai bucuria de a fi văzut piramidele, cea a lui Keops fiind una din minunile lumii antice,   şi Sphinxul şi toate comorile din Muzeul de Egiptologie.

​Pentru Luxor plecarea se face la 5 dimineaţa şi întoarcerea este pe la 23. Durata este mai scurtă, dar căldura este mai mare şi mai greu de suportat. Se vizitează templul din Karnak, trei morminte din Valea Regilor, Templul lui Hatshepsut, coloşii lui Memnon.

​Un ghid pasionat şi informat îţi va face ambele excursii de neuitat.

Orange Bay este o găselniţă a agenţiilor low cost din Hurghada, mult lăudate pe acest sait până la intoxicarea cititorilor. Sunt preferate de cei care nu au posibilitatea de a face snorkeling sau scufundări (astea costă extra) la hotelul la care sunt cazaţi. Îţi oferă un prânz frugal pe vas în legănarea valurilor şi puţin timp petrecut pe insula Giftun la o plajă frumoasă, dar unde nu ţi se oferă mai nimic... în afara posibilităţii de a face o insolaţie pe cinste sub soarele arzător.

Dacă doreşti să faci această minicroazieră, eu ţi-aş recomanda să alegi Paradise Island, pe aceeaşi insulă, dar pe o plajă mult mai frumoasă, cu masa la un restaurant de pe insulă, şi timp de leneveală la umbra unor umbrele "maldiviene" incluse în preţ. Opririle pentru cele două reprize de snorkeling sunt similare. Se oferă echipament gratuit, dar, din motive evidente de igienă, este preferabil să foloseşti propriul echipament.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

dnipPMAUTOR SOL1r[18.04.21 12:40]

@nicole33:  Putem suplimenta, mai ales daca cunoscatorii au fost multumiti de Steingerberger A... Sincer decat sa imi dau palme de alegerea proasta prefer sa dau in plus ceva si sa fim multumiti. Noi suntem iubitori de mare, la piscine putem merge oriunde. Conteaza mancarea sa fie calitativa, curatenia, candrul ambiental cu verdeata, nu betoane si piatra.

Da Alva Donna nu este cel mai luxos, plaja nu ne-a placut in mod deosebit dar nu a fost o alegere rea.

​​Multumesc de recomandari.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

delia1SV1r[18.04.21 13:16]

 @dnip:  Buna ziua! Ne-am intors de o saptamana din Hurghada. In legatura cu excursiile va pot spune urmatoarele:

- preferabil Paradise beach in loc de Orange deoarece apa este mai adanca si se poate      face baie​. La Orange pe o lungime de cateva sute de metri nu am vazut nici o coafura - deasupra apei, ci numai genunchi. Costa 24 euro la Karex Tours si merita facuta pentru cele 2 opriri pentru snokeling. In rest se sta o ora si jumatate la umbra pe insula. Este aceeasi insula (Giftun) doar ca alte plaje.

- Luxor este alta excursie, 48 euro la Karex. Este posibil sa adauge 3 sau 5 euro depinde de locul de unde va ia si va lasa masina. El formeaza grupuri de romani cu ghid in lb.romana. Se ofera apa si o masa la un restaurant pe malul Nilului. Merita fiecare banut spun eu.  

- in desert, cu balonul, parasailing, acvariu, depind de dispozitia, curiozitatea si bugetul fiecarui individ. ​

- Cairo costa tot 48 de euro, Karex are cele mai mici preturi, este ceva colaborator al Sisi Travels, dar eu nu am fost considerand ca aces oras are atat de multe de oferit incat merita un sejur exclusiv. Sunt aproximativ 800km dus-intors.

    Vacanta minunata sa aveti! ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

dnipPMAUTOR SOL1r[18.04.21 13:31]

@delia1:  Karex unde ii gasesc? Se pot contacta pe net sau trebuie mers  unde au sediul?  

Parasailing am facut la turci si as repeta si aici, ma gandesc ca pretul e mai ok decat dincolo.

Paradise am vazut pe youtube e super.

Si ca hotel o recomandare? ​Unde ati stat?  

Multumesc. ​​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

delia1SV1r[18.04.21 13:46]

@dnip:  Karex [...] telefon dar din Romania doar pe whatsapp, au pagina de Fb. nu mergeti la el, vine el la dvs. Noi am stat la "La rosa waves" dar nu sfatuiesc pe nimeni sa mearga acolo (vezi impresii).

Aveti grija la toti cei care vin cu propuneri pentru orice. Veti fi pur si simplu coplesit de propuneri si oferte. Sunt agasanti intr-un fel anume. Nu te poti supara dar nici nu poti pleca.   Intr-un final noi le raspundeam ca "am fost ieri, am luat ieri, sunt a 5-a oara aici" si scapam.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmasterX[18.04.21 13:51]

@delia1:  Numere de telefon, adrese de mail și alte date ce pot fi considerate informații personale nu pot fi menționate în mesajele publice.

Puteți trimite, in schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (click pe "nume_utilizator", apoi pe linkul TRIMITE MESAJ PERS - e afişat cu roşu în usercard-ul acelui utilizator)...


nicole33APL20r[18.04.21 14:34]

@dnip:  

Karex unde ii gasesc? Se pot contacta pe net sau trebuie mers  unde au sediul?  

Nu trebuie să te agiţi cu o agenţie sau alta, diferenţele între agenţiile locale fiind infime. Am acasă un teanc de flyere de la diverse agenţii şi toţi vând aceleaşi excursii la aceleaşi preţuri, +/- 1 euro, nerelevant şi în majoritatea cazurilor la preţuri mai mici decât ale excursiilor oferite de touroperatori. ​

Pe acest sait s-au învăţat să-şi facă reclamă absolut gratuit câţiva "întreprinzători" locali, ridicaţi în slăvi de către turişti. De ce? Doar Allah ştie .

Scriitorii de reclame, pentru că articole nu se pot numi acele scrieri, omit să precizeze esenţialul şi anume faptul că acele "oferte de nerefuzat" au fost obţinute în condiţii speciale​, gen grupuri numeroase şi excursii la pachet, şmecheraşii reuşind să le bage pe gât turiştilor naivi, dar tare dornici de chilipiruri şi aiureli ca Orange Bay (nu Paradise Island, pentru că aia costă mai mult ) sau safari în deşert, unde te umpli doar de praf, că de exces de adrenalină pe teren plat este cam greu să ai parte.

Sfatul meu este să analizezi şi oferta touroperatorului cu care se poate negocia la preţ mai mic decât cel de listă, dar şi două - trei oferte de la agenţiile locale, oricare! , să întrebi exact ce includ şi ce alte cheltuieli sunt extra şi să alegi varianta cea mai avantajoasă pentru tine, pentru ceea ce doreşti tu să faci în această vacanţă pentru a nu o transforma într-un maraton din care să vă întoarceţi mai obosiţi decât atunci când aţi plecat. ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

MirindaSR2r[18.04.21 14:38]

Buna! La pretul de 1300 eur sigur vei gasi un pachet care corespunde așteptărilor tale. Verifica ofertele agențiilor iar apoi cauta informatii pe acest site pentru fiecare hotel. Ofertele agențiilor diferă ca pret pentru aceeași perioadă si hotel. Poti face o alegere înțeleaptă si prin alegerea unei agenții cu pachete bune raport calitate pret.  

Legat de servicii in Egipt trebuie sa oferi bacșiș la check in, la menajeră, la sofer, la ghid etc evident daca doresti. Dacă nu dai bacșiș s ar putea sa nu fii încântat de locatia camerei, de curățenie etc. Permanent unde mergi bacșișul este un cuvânt nelipsit din vocabular.

Serviciile spa la multe hoteluri nu sunt incluse si se platesc separat. Eu am plătit 50 usd pentru 50 min masaj egiptean pentru 2 pers insa prețurile sunt mult mai mari. Pot ajunge si la 100 eur de pers. Hotelurile sunt in afara stațiunilor si sincer este mai bine. Nu te poti deplasa în voie ca in Turcia. Cand am fost in Hurghada ghidul astepta dupa noi sa nu ne pierdem, sa nu fim agresați etc.

Pentru excursii recomand sa participi la minim 2 maxim 3 excursii ca sa ai timp să te odihnești, sa faci plaja, baie. Dacă alegi excursiile la Luxor si Cairo vei pierde două zile de plaja si vei ajunge seara la ora 22 sau 23 la Hotel.

Excursia la Orange Bay merita experienta si include una sau două sesiuni de snorkeling si oprire de 1,5 ore sau 2 ore pe insula. Mie personal mi a placut desi am avut rau de mare eu si jumatate din turisti. Pe vasul de croazieră vor fi in jur de 25 de pers datorita distantarii sociale ceea ce este ok deoarece este si mai intim. După oprirea la Orange Bay se serveste pranzul pe vas. Eu personal am sărit peste prânz ca nu ma simteam bine de la rau de mare si apa de mare. Pe insula nu ti se permite accesul cu băuturi si alimente, iar bauturile pe insula sunt foarte scumpe. O bere costa cam 10 eur.  

Ideea este ca la întoarcerea în România m am simtit foarte bine de la soare, mare, apa, vitamina D naturală, relaxare si am in continuare o stare de bine chiar dacă suntem in pandemie.

Iti recomand sa te gândesti in avans la ce excursii sa participi. Ca si optiuni ar fi : Luxor +Orange Bay; Cairo +Orange Bay; Cairo+Luxor; La toate aceste variante poti merge si la Safari daca esti o persoana mai activa. Eu personal am ales prima variata si Hurghada tour. Imi doresc sa mai ajung in Egipt astfel incat nu am vrut sa epuizez toate optionalele. Costul pentru excursii va fi in jur de 100 eur de pers si depinde de agentia din Egypt. Pachetul Cairo + Luxor va costa insa mai mult de 150 eur. La toate excursiile trebuie sa negociezi si sa fii in contact cu reprezentatul agentiei deci trebuie sa ai net.

In Egipt se poate face plaja până la ora 17.30 apoi va bate vântul si nu mai poti sta la plaja după 18. Cam asta s a intamplat in zona Hurghada.

Iti doresc sa ai o alegere inspirată!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AndoxPA1r[18.04.21 15:37]

Albatros White Beach amfostacolo.ro/oferte-spe ... =2&sid=2#OA2048 Are o oferta speciala super buna pana in 25 aprilie pentru toata luna mai, cam 1100 euro/camera.

Hotelul este super OK, camere faine, mancare OK, plaja cu nisip si fara corali (este in zona unde este si Steigenberger).

Daca nu iei un hotel de lux peste 2000 euro, gen Rixos sau Baron​ trebuie sa intelegi ca fata de vermurile bune cam toate au scazut preturile din lipsa de turisti si impliciti au taiat din... diverse.   Albatros White, dadeai cu tunul si nu-l gaseai sub 1600-1800 camera, acum e 1100 (si asa majoritatea)   iti dai seama ca nu o sa mai fie mancarea si bauturile la fel ca atunci cand costa 1800... ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

dnipPMAUTOR SOL1r[18.04.21 17:09]

@Mirinda:  Multumesc de lamuriri.

Daca se poate face plaja pn. la 17:30 si apoi e vant, dupa se poate sta la piscine? Ne e mai protejat in interior? ​

Seara am inteles ca se face racoare, e necesar ceva deasupra?

​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nanaGD1r[18.04.21 17:43]

Suntem in Egipt, pentru a treia oara, seara sunt 30 grade, dimineata 27.

​In bugetul dvs s-ar incadra resortul Desert Rose, unde am stat 2 sejururi (vezi impresii), + o excursie la piramide. Cei mai multi turisti din avionul cu care am sosit, de fiecare data, au ales Desert Rose. Plaja e larga, sezlongurile rasfirate, 3 baruri pe plaja, iar fluxul si refluxul nu va afrcteaza. Puteti face snorkeling. Mancarea a fost decenta.

Acum suntem la Steigenberger Pure Lifestyle - only adults, net superior hotelului Desert Rose, dpdv al serviciilor, ambianta, dar plaja e ingusta si aglomerata. In apa sunt corali si aveti nevoie de papuci.  

Hotelurile sunt ocupate doar 50% din cauza pandemiei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

MirindaSR2r[18.04.21 17:57]

@dnip:  Buna! Da obligatoriu ceva de genul: un sal sau o geaca mai subtire de primăvară sau o bluza de training sau un pulover mai subtire etc. Eu seara stăteam cu geaca ca era vânt, dar vroiam sa ma plimb prin resort si pe plaja, sa fac mișcare și sa ma bucur de peisaj, vacanta.

​La piscine nu te mai lasa sa faci baie dupa ora 18 din motive de siguranta dar poti sa stai pe lângă piscină. Beach bars sunt si ele deschise până la ora 18 cat se face plaja.

​Acum eu iti spun cum a fost experienta mea. Probabil depinde de perioada, hotel deoarece vara s ar putea sa creasca perioada de plaja cu 30 min sau o ora.

​In mare nu recomanda înotul dupa ora 18 din motive de siguranta. Dacă este o zi cu vânt puternic și eu am prins vreo 3 zile, ai nevoie de ceva care sa te protejeze de vânt.

​Obligatoriu crema de plaja la tine si pastile de stomac imodium sau ce mai ai nevoie gen nurofen etc si bani mărunți de 1$ pentru bacșiș.​In Egipt totul se negociază inclusiv pastilele. Iti doresc sa le tii doar in bagaj si sa nu ai nevoie.

​Eu am avut probleme si am luat o doza dubla de Imodium. Depinde de organism aici, ca sotul nu a avut probleme  cu stomacul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

dnipPMAUTOR SOL1r[18.04.21 18:23]

@nana:  Scuze de atatea intrebari.   Vad pe google earth ca Steing. Pure Lifestyle e langa St. Aldau. Plaja pare comuna. Ai acces a la ambele plaje, piscine? La intrare in apa pare nisip, nu vad corali. Papuci vesnic avem la noi unde mergem. Ponton vad, doar de barci in dreapta si stanga. De acolo se poate intra in apa mare pt. vazut corali cu masti?  

Mancare ok zici? Un pestic, un crevete?

Dintre cele 2, ​Desert si Steing. care v- placut mai mult?

Multumesc de lamuriri​

​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL20r[18.04.21 19:45]

@dnip:  

Vad pe google earth ca Steing. Pure Lifestyle e langa St. Aldau. Plaja pare comuna. Ai acces a la ambele plaje, piscine?

Da şi nu

Hotelurile sunt unul lângă altul. Plajele nu sunt alăturate. După plaja de la S. AlDau urmează centrul de sporturi nautice, apoi plaja destinată turiştilor de la S. Aqua Magic şi abia după aceasta este plaja de la S. Pure Lifestyle.

Nu ai acces la plaja altui hotel din lanţ în sensul că nu poţi folosi şezlongurile, umbrelele sau beachbarul, dar poţi intra în mare de pe plaja hotelului dorit şi te poţi bălăci în voie. ​ Eu intram pe la AquaMagic, pentru că marea se adâncea mai repede şi era mai pe gustul meu. La AlDau intrarea era doar cu nisip, destul de lină, perfectă pentru cei cu copii, dar enervantă pentru cei dornici să înoate cît mai repede

La intrare in apa pare nisip, nu vad corali.

Nu-i vezi din simplul motiv că NU EXISTĂ.

Cine spune că a făcut snorkeling pe plaja de la ALDAU Beach, bate câmpii cu graţie. Sau a făcut, că nu te împiedică nimeni să-ţi pui masca pe faţă şi să bagi capul în apă, dar nu a văzut nimic. Am fost acolo şi am filmări subacvatice care îmi susţin spusele. ​ mai mulţi peştişori amărâţi am văzut oriunde în Turcia decât acolo. Snorkeling înseamnă mult mai mult.

​Marea Roşie oferă o lume subacvatică incredibil de frumoasă şi de variată cui ştie unde să caute.

Papuci vesnic avem la noi unde mergem.

Nu ai nevoie de papuci dacă alegi Steigenberger AlDau Beach. Îi cari degraba. Şi nici de masca de snorkeling

Ponton vad, doar de barci in dreapta si stanga. De acolo se poate intra in apa mare pt. vazut corali cu masti?  

În pontonul acela mi-am pus şi eu speranţe, dar degeaba. Nu ai voie să faci baie acolo şi cred că nici nu ţi-ar conveni să dea peste tine cei cu bărcile şi să te accidenteze. ​

Dintre cele 2, ​Desert si Steing. care v- placut mai mult?

Gusturile nu se discută, dar diferenţele dintre cele două sub aspectul mâncării, cazării şi restului serviciilor sunt ca de la cer la pământ în favoarea lui Steigenberger. ​

=​

La 17,30- maxim 18,00 apune soarele şi se întunecă imediat. Din acest motiv nu mai este permisă baia în mare sau în piscine. Nu are nicio legătură cu vântul care oricum bate tot timpul-​​​​​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nanaGD1r[18.04.21 21:23]

De la Steigen. Pure Lifestyle ai acces la orice facilitate oferita de celelalte doua hoteluri din lantul Steigenberger: plaja, piscine, restaurante. Invers nu stiu. Sincer, banuiesc ca nu, intrucat exista o diferenta de pret intre ele plus faptul ca Pure Lifestyle e only adults. Oricum, se vede diferenta si intre sezlongurile celor 2 hoteluri ????, iti dai seama imediat pe teritoriul carui hotel esti.        

​Daca as avea un buget de 1300 euro as alege Desert Rose fara sa stau pe ganduri. Pentru plaja si snorkeling.  E o splendoare din punctul asta de vedere. Nu am avut probleme nici cu indigestii, mancarea a fost diversificata deci nu am nimic de reprosat. Au fost si pesti, fructe de mare, sushi, miel, rata, etc.

Desert Rose e un resort foarte bun, pentru un buget mediu. Steign. Pure Lifestyle e cu vreo 2 trepte superior dar lasa de dorit plaja si varietatea meniurilor. Azi erau meduze in apa si alte mizerii. Nu ne-a placut. Degeaba ai muzica live, pian, flaut, etc daca plaja e sub standardul hotelului.  

​Seara e placut, adie vantul dar nu e cazul de maneca lunga.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dnipPMAUTOR SOL1r[18.04.21 21:34]

Multumesc mult de lamuriri, m-am mai luminat ????, am taiat de pe lista unele locatii, am adaugat altele, am citit recenzii.

A fost cineva la Jazz Aquamarin?

Sentido Mamluk Palace?

Sentido Palm Royale Soma Bay? ​


nicole33APL20r[18.04.21 22:26]

@nana:  

De la Steigen. Pure Lifestyle ai acces la orice facilitate oferita de celelalte doua hoteluri din lantul Steigenberger: plaja, piscine, restaurante. Invers nu stiu. Sincer, banuiesc ca nu, intrucat exista o diferenta de pret intre ele

Nu cred că este aşa cum spui sau, cel puţin, SIGUR nu era aşa în urmă cu un an jumătate când am fost eu acolo, dar nu cred că s-au schimbat prea multe de atunci.

Eu am stat la ALDau Beach şi aveam acces la AquaMagic doar între 9-17 şi doar la facilităţile din curtea acestuia, exclus la plajă sau la beach bar.

​La Pure nu am fost interesată să merg, deoarece plaja lor nu mi-a plăcut. Hotelul fiind nou în 2019, probabil nu apucaseră să amenajeze corespunzător şi plaja, aşa cum făcuseră la AlDau Beach.

Cei de la Pure veneau la restaurantul principal de la AlDau fără probleme, la piscine şi la Lazy River, dar nu am văzut niciunul pe plaja hotelului AlDau, chiar dacă intrarea în mare era mult mai ok ca la ei, iar plaja era mai lată şi mult mai aerisită. Doar şezlongurile erau mai elegante pe plaja de la Pure. ​

La restaurantele a la carte aveau acces toţi turiştii, indiferent de hotelul în care erau cazaţi, dacă îşi făceau rezervare prealabilă la automat. ​

Eu am fost extrem de dezamăgită de lipsa coralilor şi a peştişorilor frumos coloraţi de la AlDau şi situaţia mi s-a părut similară în tot golful.

Recomand oricând AlDau pentru plaja cu nisip şi intrarea în mare cu nisip, pentru condiţiile de cazare şi serviciile oferite, dar niciodată pentru snorkeling. ​​​​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

elenaadinaPR23r[19.04.21 17:47]

Sunt multe hoteluri la care poti merge cu bugetul propus si cu plaja cu nisip in mare... Acum depinde si ce noroc ai... De ex. cand am fost la Steingerberger Aldau Beach, fusese cred furtuna pe mare si in tot sejurul marea a fost plina de meduze, ceea ce nu mi-a placut deloc, nu mai intram cu bucurie in apa, eram stresata sa nu  ating  meduzele, care apropo, cand m-am atins de una, la mana, am simtit o senzatie de arsura multe ore... e chiar foarte neplacut... In schimb foarte bine a fost in mare la Fort Arabesque Resort Spa & Villas  (vezi impresii Fort Arabesque - Paradisul coralilor şi al peştilor)

Pentru balaceala eu as recomanda BEACH ALBATROS RESORT HRG, SHERATON SOMA BAY,  ALBATROS WHITE„  PALM ROYALE SOMA BAY, ALI BABA PALACE, CARIBBEAN WORLD SOMA BAY, SENTIDO MAMLOUK PALACE

Alegeri inspirate va doresc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

elenaadinaPR23r[19.04.21 17:57]

@dnip:  La Jazz Aquamarin plaja in mare nu e cu nisip si trebuie sa mergi mult pina se adinceste apa, celelate hoteluri sunt super OK.   Chiar la Sentido Palm Royale Soma Bay plaja e minunata, cu nisip fin in mare, si distanta suficienta  intre sezlonguri, ai intimitate... Si la Sentido Mamluk Palace e bine, doar ca plaja e comuna cu Sunrise Garden Beach si e mai aglomerata...

In schimb hotelul este in Hurghada la bulevard si te poti plimba, acum nu mai stiu cu pandemia asta, care sunt regulile, sigur te poti plimba pe strada dar nu stiu daca masca e obligatorie... ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

dnipPMAUTOR SOL1r[19.04.21 19:25]

@elenaadina: Multumesc de raspuns.   Intrebare prosteasca de om invatat cu plaje de nisip sau piatra. La hotelurile unde sunt corali incepand de la apa mica pn. in larg, cu papuci clar se poate sta in apa dar pana ajungi la apa mai mare cum este? Calci pe ei? Ca de inotat in apa de glezna si genunchi nu ai cum ????. Ca de pe pontoane esti in apa mare direct dar ma intreb la apa mica cum e.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APL20r[19.04.21 23:58]

@dnip:  

La hotelurile unde sunt corali incepand de la apa mica pn. in larg, cu papuci clar se poate sta in apa dar pana ajungi la apa mai mare cum este? Calci pe ei? Ca de inotat in apa de glezna si genunchi nu ai cum ????.

Evident că este imposibil să poţi înota când apă abia îţi trece de glezne.

Eu nu înţeleg de ce şi-ar dori cineva să umble aiurea câteva zeci sau sute de metri, chiar şi dotat cu papuci, pe coral mort şi tăietor şi cu toate "buruienile" subacavatice ​care i se încurcă printre picioare. Îmi pare masochism curat. Pontonul este singura soluţie şi logică şi comodă în acelaşi timp.

Ca de pe pontoane esti in apa mare direct dar ma intreb la apa mica cum e.

La apă mică este naşpa.

Chiar dacă apa la capătul pontonului este adâncă, dacă ştii să înoţi nu este nicio problemă, iar dacă nu ştii sau nu ai încredere în forţele proprii, la hotelurile la care am fost eu existau veste de salvare gratuite pe care le foloseau începătorii, chiar şi copiii. Salvamarul are grijă să ajusteze vestele pe talia fiecăruia şi este mai atent la aceştia fiind oricând gata să intervină. ​​​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

k-latorSE5r[20.04.21 00:00]

@dnip:  Buna, acum sunt in Sahl Hasheesh, mai la sud de Hurghada si pot sa-ti dau urmatoarele detalii: Apa marii 22 de grade C, in aer 32 de grade C.  Dimineata si seara este un vanticel foarte placut, care face sederea afara mai mult decat suportabila. La orele pranzului, intre 13 - 15 nu prea este de stat la plaja sau la piscina. Cel putin mie, mi se pare ff cald.

Noi am ales Premiere Le Reve&spa Hotel, iar gradul de ocupare aici este cam de 30-35%, asadar in ceea ce priveste aglomeratia, nu trebuie sa-ti faci foarte mari griji. 70% dintre acestia, sunt romani

La hotelurile unde sunt corali incepand de la apa mica pn. in larg, cu papuci clar se poate sta in apa dar pana ajungi la apa mai mare cum este? Calci pe ei?

Intrarea in apa in dreptul acestui hotel este de la capatul unui ponton (aprox 20 de m), dar cand te cobori in apa, poti atinge cu picioarele nisipul fin. Sunt anunturi la intrarea pe ponton ca este recomandat sa nu calci pe corali, pentru a-i proteja, asa ca papucii de baie nu ti-ar folosi la nimic. Nimeni nu intra in apa de la malul marii (respectam regulile, asa-i frumos!)

Diferenta dintre flux si reflux este foarte mica. De ex: daca dimineata apa iti vine pana la gat, cand intri de pe ponton, dupa ora 16, iti ajunge putin pana mai jos de umeri! In opinia mea, nu trebuie sa cauti zone cu intrare in mare direct de pe plaja. Pestii si toate vietatile se cuibaresc in/printre corali si ies din cand in cand, asa ca este o lume mirifica in apa acolo unde sunt corali.

​Sfatul meu este sa alegi un hotel care iti place si sa nu tii cont de intrarea in apa de pe ponton/direct de pe plaja.

Daca doresti mai multe detalii, iti pot spune oricand!

Sa ai inspiratie la alegerea hotelului!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dnipPMAUTOR SOL1r[20.04.21 09:29]

@k-lator:  Superb hotelul, sunt curioasa in larg pe ponton se poate sta lejer in apa fara curenti, valuri mari? Te poti bucura de baie, vazut corali pesti cu masca?

La masa au un pestic, o midie, un crevete?

Multumesc de lamuriri. ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

elenaadinaPR23r[20.04.21 19:16]

@dnip

" La hotelurile unde sunt corali incepand de la apa mica pn. in larg, cu papuci clar se poate sta in apa dar pana ajungi la apa mai mare cum este? Calci pe ei? "

Pana acum nu am fost la nici un hotel care sa aiba corali foarte aproape de tarm, chiar si la Fort Arabesque tot trebuia sa mergi vreo 15 m, pana acolo era nisip, iar coralii nu sunt razleti prin apa ca buretii in iarba, sunt formatiuni de diferite marimi, pe suprafete mai mari sau mai mici, ca niste insulite, inconjurate de nisip... deci poti sa inaintezi in apa linistit fara sa calci pe corali... Si unde erau corali,   chiar cand  era reflux, marea tot avea 1 m adancime...

​Deci nu ai de ce sa-ti faci griji... Pina la corali poti inota linistita...  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

k-latorSE5r[20.04.21 22:22]

@dnip:  După cum spuneam, la hotelul Premiere Le Reve & spa, intrarea in mare se face de pe ponton, intrucat de la mal este o zona de recif de corali. Daca vrei sa intri direct in mare trebuie sa mergi mult pe mal, aproape de limita resortului si chiar nu merita. Mai bine te bucuri de vietatile colorate care se vad cu ochiul liber mergand pe ponton, apa fiind clestar si de aprox 1/2m pana aproape de capatul pontonului.

​Zona de bălăceala și snorkeling este generoasa și ingradita cu balize, care se poate depasi adesea de cei experimentati.

​Dupa cum spuneam, poti atinge nisipul fin stand in picioare, coralii incepand cumva la marginea acestei zone ingradite.

​La coborarea in apa, dimineata pe la 9:30 adancimea este cam 1,60 m iar pe la 16:00, este cam 1,35-1,40 m datorita flux/ reflux, aproape ca nu conteaza.

​Mancarea - se gaseste si peste, salate de fructe de mare si in plus, sunt restaurante italian, mediteranean si japonez (daca esti fun sushi). Midii n-am vazut pana acum, dar sunt aici doar de 3 zile ????????.

​Toate cele bune si iti doresc sa alegi un hotel la care sa petreci o vacanta de vis.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

dnipPMAUTOR SOL1r[20.04.21 22:28]

Multumesc de raspunsuri. Vacante de vis sa aveti!


  • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 33 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.18320512771606 sec
    ecranul dvs: 1 x 1