ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.10.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

O zi pe Insula Mljet, unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Croației

TIPĂREȘTE URM de aici

Insula Mljet a fost, pentru mine, cireașa de pe tortul vacanței noastre din Croația. Acasă, în scurta documentare, la ea mi s-a făcut click și am fost foarte dezamăgită când de la agenție ne-au spus că nu se fac excursii decât după 1 iunie, când începea sezonul. Probabil că din această cauză nici n-am fost așa entuziasmată de variantele pe care le-am avut. Dar cum suntem întotdeauna norocoși, în ziua excursiei pe Peninsula Pelješac, când ne-am oprit la golful Prapratno pentru o bălăceală, am dat și de portul de unde pleacă ferry către Insula Mljet și după ce am luat toate relațiile ne-am dat seama că putem avea excursia noastră, pe cont propriu. Iar asta ne-a ajutat ca în ziua cu pricina să ne ducem la fix, fără să mai bâjbâim.

Până la 1 iunie sunt doar 4 curse de ferry pe zi, două la dus și la fel la întors, iar după 1 iunie mai apar încă 2 în peisaj, un dus și un întors.

Ghinionul a fost ca primul dintre cele două ferry de la dus să fie la ora 7 dar ca să ajungem la ora aia mai aveam de făcut și drumul de la Zaton la Prapratno, ceea ce ar fi presupus o plecare de acasă undeva între 5 și 6 dimineața. Ni s-a părut prea mult să ne sculăm la 5 pentru o excursie, pentru că eram totuși în vacanță. Așa că am convenit să mergem cu următorul, cel de ora 12 și să ne întoarcem cu ultimul, la ora 19,40 și am considerat că în șapte ore și ceva, cu mașina noastră la dispoziție ne-om face noi o idee despre insulă.

Ferry mai târziu ne-a permis să ne oprim la zidurile de la Ston și să le bifăm și pe ele. N-a fost chiar ușor urcușul pe ziduri dar imediat ce ne-am văzut pe ferryboat energia a ajuns din nou la cote maxime.

Traversarea am făcut-o așadar din Golful Prapratno, de pe Peninsula Pelješac, prin mica strâmtoare Mljet, până în portul Sobra, de pe insula Mljet și a durat cam o jumătate de oră.

Ca și costuri, am văzut într-un pliant un preț de 720 kuna de persoană, pentru o excursie pe Insula Mljet, care însemna aproape 100 de EUR. Pe noi ne-a costat ferryboat-ul 26 kune/persoană + 120 kune/mașina, pe sens, deci 344 de kune pentru amândoi, drum dus-întors, la care am mai adăugat o masă de 370 kune, intrarea în Parcul Național, 70 kune*2 persoane și poate 100 de kune o fi fost combustibilul și câteva mărunțișuri (o înghețată, un suc…). Atâta vreme cât nu știu ce includea cei 720 de kune/persoană mi-e greu să fac o comparație, dar noi am considerat că am ieșit foarte bine cu cei aprox 950 de kune (cam 130 de EUR), 2 persoane, transport, obiective, mâncat/băut.

Odată ajunși în port la Sobra, am intrat în punctul infoturistic care se află chiar acolo în port, pentru alte relații, pentru că acasă citisem povești frumoase, dar acum aveam nevoie de detalii tehnice. Știam că Mljet nu este o insulă mare dar nu aveam idee de suprafață, de șosele și voiam să ne lămurim ca să știm cum o abordăm și ce alegem să facem în cele peste 7 ore pe care le aveam la dispoziție.

Ne-am înviorat când am aflat că insula este lungă și îngustă, că are doar 43 de km între localitățile din capete, Saplunara și Pomena și puțin peste 3 km lățime. O singură șosea (impecabilă) o străbate pe mijloc, așa că am fost convinși că o să călcăm chiar de două ori într-un loc. Total greșit însă.

Răsfoind puțin un pliant am aflat că primii care au botezat locul au fost vechii greci și i-au spus Melita, adică miere și abia după ce slavii au apărut pe acele meleaguri, numele i s-a transformat în Mljet. Insula mai este cunoscută în lume și pentru că pe țărmurile ei a eșuat o corabie care îl avea la bord pe Apostolul Pavel și chiar există un mic port care îi poartă numele.

După ce ai pus piciorul pe insulă nu ai cum să te încurci pentru că singura variantă este spre dreapta și ulterior, din sosea se fac ramificații spre cele câteva sate sau spre Jezero (lac). Pe insulă nu poți să mergi fără mașină și nu există transport în comun, dar dacă nu vii cu propria mașină, chiar în port este un punct pentru închirieri mașini, scutere și biciclete și erau foarte multe, iar clienți nu prea, la data aceea. Și singura benzinărie am văzut-o tot în port, la Sobra. Mai mult ca sigur o mai fi vreuna prin sate dar noi n-am avut nevoie și n-am fost atentă. Dar pe o insulă de 43 de km nu știu dacă ai nevoie de alimentare dacă vii cu plinul făcut de pe continent.

Pe șosea nu ne-am întâlnit cu mai mult de 7-10 mașini, toată ziua, cu toate că la punctele de atracție am văzut mai mulți turiști, în special asiatici. Cei mai mulți, probabil, erau cu cazare pe insulă, pentru că acest lucru este posibil în localitățile tradiționale și la asta visez și eu.

Ziceam că se pot închiria mașini, scutere și biciclete, dar despre biciclete nu știu ce să zic. Ar fi o soluție doar dacă aveți o bună condiție fizică. Șoseaua prin Mljet urcă și coboară, nu cred că este prea simplu, dar ca o compensație, traseele prin păduri, pe unde am văzut toată ziua bicicliști, sunt ceva de vis. Apropo de păduri, în afară de șosea și apă pe insulă o să vezi în rest numai pădure.

La câțiva km după ce am ieșit din port este o ramificație. Aici șoseaua te duce înainte vreo 30 de km către Govedari și Pomena, care sunt localitățile din capătul vestic al insulei, sau o iei la stânga către vestitele plaje din Saplunara, localitatea din extrema cealaltă, până la care mai erau 10-12 km.

Noi am ales să mergem înainte ca să facem ce era de făcut pe insulă și la întoarcere să ajungem și la plaje. Dar n-a fost chiar așa cum ne-am propus pentru că aproape toată șoseaua este pe coastă, cu peisaje care te înnebunesc și ne-am oprit de mai multe ori.

Prin zona satului Babino Polje, aproape de cheile cu același nume, chiar din șosea, este un indicator către Peștera lui Ulyse. Am reținut-o și am zis că la întoarcere ne oprim la ea, însă ulterior am vorbit cu cineva și ne-a spus că se coboară cam jumătate de oră până la mare și apoi se urcă înapoi până în șosea, pe peretele stâncos și înalt, unde ne-am fi lăsat mașina și că urcușul nu era deloc ușor. Așa că oricât de spectaculoasă ne-a spus că este peștera și mai ales drumul până la ea, nu ne-am mai simțit în stare după sutele, poate miile de scări urcate și coborâte la zidurile de la Ston, în dimineața aceea.

Apoi am intrat în Parcul Național Mljet și s-a schimbat situația. Insula Mljet este un paradis și mi-e teamă că o să mă pierd în descrieri care să înceapă cu cea/cel mai... Partea vestică a insulei a fost proclamată Parc Național în 1960 și este una dintre cele mai vechi arii protejate marine, iar pădurea de aici este cea mai protejată de pe coasta Adriaticii. Nu degeaba Insula Mljet împreună cu Parcul Național sunt renumite ca și Insula Verde.

În Parcul Național Mljet se găsesc două lacuri cu apă sărată, Marele Lac (Veliko Jezero) și Micul Lac (Malo Jezero), separate de Adriatica prin Canalul Soline, dar și un mare recif de corali.

În parc nu ai voie să faci o mulțime de lucruri ca să nu deranjezi cu nimic păsările, insectele, animalele marine și terestre care sunt din abundență aici. Nu ai voie să faci foc, nu ai voie să fumezi, să campezi, să înoți, să pescuiești, să vânezi, să acostezi, să rupi flori, să umbli în costum de baie prin parc, nici atâta să faci nudism, de asemenea, nu ai voie să umbli noaptea prin parc. Nici florile nu lipsesc din parcul Național Mljet. Se spune că aici înfloresc peste 25 de specii de orhidee.

La Polace, prima așezare din zona protejată pe care am întâlnit-o, cred că cea mai frumoasă localitate de pe insulă, unde este principalul port în care vin vasele cu turiști, ne-am oprit și la dus și la întors. Imaginea localității și a portului de sus, din șosea, este demențială. La Polace am văzut multe posibilități de cazare, restaurante pe malul apei, iar ruinele unui palat roman domină tot satul.

Noi am mers la Govedari, unde am parcat mașina pentru că mai departe, prin parc, se merge doar cu piciorul. Acolo am găsit din nou un punct info al parcului, am plătit taxa pentru parcul național, 70 kuna/persoană și ne-am îndreptat pe jos, cam 500 de m, către portul principal pentru insulița Sf Maria care se află în mijlocul Marelui Lac (Veliko Jezero), unde voiam neapărat să ajungem.

Insula Sf Maria, de pe Insula Mljet este proprietate a episcopiei benedictine din Dubrovnik. Pe ea se află doar Mănăstirea și Biserica Benedictină, din sec 12 și chiar dacă la data vizitei noastre era un proces de restaurare acolo, ele puteau fi vizitate.

Bărcile cu care ajungi de pe Insula Mljet pe micuța insulă Sf Maria sunt mici dar merg destul de des și încarcă oameni peste capacitatea ei. Stai cum nimerești acolo și jos și în picioare. Noroc că traversarea durează foarte puțin, max 10 minute.

De-a lungul Marelui Lac (Veliko Jezero) sunt mai multe debarcadere pentru a ajunge pe insuliță. Noi ne-am îmbarcat la unul din ele și înapoi am luat barca până la altul, acolo unde este Canalul Soline care separă cele două lacuri de Adriatica. Între cele 2 puncte era o distanță de 1,5 km pe care i-am făcut pe jos, pe o potecă printre vechea pădure de pini și Marele Lac, cu bănci, pe malul apei, unde ne-am oprit din când în când. A fost una dintre cele mai frumoase plimbări din această vacanță.

Am fi zăbovit mai mult pe poteca aceea dar mai aveam de ajuns și în cea mai vestică localitate a insulei, așa că după ce am ajuns din nou în punctul de unde plecasem ne-am suit în mașină și am pornit spre Pomena, o stațiune foarte, foarte, foarte…... unde visez să mă întorc și să stau măcar 2 nopți la singurul hotel de pe insulă pe care l-am văzut. Ne-am plimbat prin stațiunea liniștită și prin port și dintre toate terasele frumoase am ales să mâncăm launa mai retrasă, până la care am urcat puțin, Agroturism Dalmatino. Priveliște dumnezeiască, o stare de bine aproape de extaz și o mâncare excelentă, care a însemnat un platou cu pește, fructe de mare și legume pentru 2 persoane, care împreună cu 2 beri a făcut 370 de kuna.

Dacă tot vorbim de mâncare cred că cele mai bune resturante sunt la Pomena, în jurul portului, dar și la Polace, un sat deosebit sau în restaurantul de pe micuța insulă Sf Maria.

Ne-am întors pe aceeași șosea și ne-am abătut iarăși pe la Polace, localitatea și golful plin de ambarcațiuni, care se văd demențial din șosea și la care te poți abate liniștit pentru că nu trebuie să te întorci în șosea înapoi pe unde ai intrat ca să-ți continui drumul, ci ieși din localitate prin partea opusă.

Cele 7 ore au trecut ca gândul și într-o cursă contracronometru ne-am îndreptat spre port. Când am ajuns la intersecția care ducea către cele trei plaje de nisip din Saplunara, un loc care se spune că rămâne de neuitat dacă ai apucat să-l vezi, am pornit într-acolo într-o cursă chiar nebună pentru că nu aveam așa mult timp la dispoziție. Drumul acela de vreo 12 km este și el extraordinar de spectaculos, dar cu multe serpentine, pe care urci și cobori și asta ne-a îngreunat deplasarea. Nu mai zic că tot timpul ai peisaj de coastă care te omoară cu zile și pentru care te oprești des. N-am reușit să ajungem până la plaje, nici nu mai aveam mult, cred că 3-4 km, dar ne-am dat seama că mai aveam sub 10 minute până la ultimul ferryboat. Nu știu cum a făcut soțul, a zburat…. că ne-am urcat în ultimul minut pe vas, am fost ultima mașină. Noroc că șoseaua este ușor în pantă spre port pentru că eram pregătiți să facem cu mâna disperați și să țipăm dacă vasul pleca. N-a fost cazul, dar nici mult nu mai era. În câteva secunde după ce ne-am văzut pe vas s-a ridicat trapa și am plecat din portul Sobra.

Până la urmă am bătut toată insula dar n-am văzut tot ce trebuia, așa că sper din tot sufletul ca aici chiar să mă întorc. Poate că nu este o destinație faimoasă dar v-o recomand din toată inima și sper ca pozele să mă ajute să vă spun mai bine. Iar eu îmi doresc cu ardoare 2-3 nopți pe insula Mljet.

La Mljet se poate ajunge cu excursii din Portul Turistic Gruž din Dubrovnik, în aprox o oră, dar numai în sezon, sau poți face singur excursia asta cu ferry de pe Peninsula Pelješac, din golful Prapratno, iar traversarea durează mai puțin. Se mai ajunge cu ambarcațiuni și din Split sau Korčula, din câte am văzut pe un pliant, dar nu am experimentat noi, așa că este o informație care trebuie verificată.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Aurici in 06.10.18 07:38:07
Validat / Publicat: 06.10.18 12:10:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CROAȚIA.

VIZUALIZĂRI: 6102 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Portul din Sobra, Insula Mljet. În clădirea din stânga este punctul infoturistic iar în dreapta centrul de închirieri auto și biciclete.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 65000 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[06.10.18 12:08:36]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii opționale din zona Dubrovnik, DUBROVNIK" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

Dan&Ema
[06.10.18 17:44:51]
»

@Aurici:

Până la urmă am bătut toată insula dar n-am văzut tot ce trebuia, așa că sper din tot sufletul ca aici chiar să mă întorc. Poate că nu este o destinație faimoasă dar v-o recomand din toată inima și sper ca pozele să mă ajute să vă spun mai bine. Iar eu îmi doresc cu ardoare 2-3 nopți pe insula Mljet.

Cum sa nu convinga pozele urcate la acest articol. Mirific! Paradis!

Nu ramane decat sa ti se implineasaca dorinta sa te poti intoarce cadva aici sa vizitezi si ce n-ai prins.

Felicitari pentru articol si poze! Numai de bine!

webmaster
[06.10.18 17:52:30]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

--

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Zoazore
[06.10.18 19:07:13]
»

@Aurici: Ce culoare ireală are marea acolo! Și verdele parcă e mai verde.

Votat cu mare drag!

mishu
[06.10.18 21:05:33]
»

@Aurici: Superb si imi aduce aminte de vacanta mea (melancolie de toamna). Felicitari, votat cu mare drag.

crismis
[06.10.18 21:54:55]
»

@Aurici: Superb! Deja îmi dai idei...

AuriciAUTOR REVIEW
[07.10.18 10:02:21]
»

@all: Vă mulțumesc tuturor pentru apreciere și pentru cuvintele voastre frumoase și scuze pentru reacția întârziată. Ieri am fost la Festivalul vinului din Republica Moldova și cu toate că am văzut ecourile voastre aseară târziu, am zis să nu fac vreo boacănă .

Dacă veți fi vreodată prin zonă, vă recomand să alegeți Mljet cu toată încrederea.

Așa este, Zozo! Așa multe culori ale apei parcă n-am mai văzut nicăieri.

@webmaster: Mulțumesc mult.

Zi faină, tuturor!

M'Liviu
[01.11.18 19:32:30]
»

Foto 52 si 57 Superbe peisaje! Vacante frumoase in continuare!

AuriciAUTOR REVIEW
[02.11.18 11:17:50]
»

@m liviu: Merci de vizită, vacanțe frumoase și ție!

adina p.
[26.12.18 12:12:31]
»

@Aurici: Buna Ziua,

In vara 2019 ne-am hotarat sa mergem si noi in insula Mljet, Croatia, si anume in Kozarica.

Suntem din Cluj si am vrea sa stim ce traseu ati ales pana in pen. Peljesak si golful Prapratno.

Am citit cu interes impresiile dvs despre vacanta in aceasta insula.

Va multumim.

AuriciAUTOR REVIEW
[26.12.18 12:35:54]
»

@adina p. : Bună,

Noi am fost cu mașina personală în Croația și am avut cazarea în Zaton, în apropierea Dubrovnik-ului. De acolo până la portul Prapratno, Peninsula Pelješac, de unde am luat ferry pentru Mljet, sunt sub 50 de km. Drum de coastă, spec-ta-cu-los! Peninsula Pelješac este spectaculoasă. Noi am fost de 2 ori pe acel drum. O dată în plimbare pe Drumul Vinului și prin peninsulă și apoi cu ocazia excursiei pe Mljet.

Dacă mă întrebi despre drumul din România până la Dubrovnik-Zaton am avut un articol numai despre asta, cred că găsești acolo toate detaliile. Dar voi din Cluj cred că aveți un drum aproape la fel de lung (sub 1000 de km), aprox paralel cu cel pe care am venit noi doar puțin mai pe sus, prin Sarajevo-Mostar-Peninsula Pelješac (Prapratno).

Este perfect dacă vă duceți cu mașina, aveți nevoie de ea pe insulă. Dacă nu, este un centru de închiriere chiar unde oprește feryy, la Sobra.

Abia aștept să ne povestești cum ți-a plăcut.

Dacă vrei să mă mai întrebi ceva, cu mare drag.

adina p.
[26.12.18 16:27:40]
»

@Aurici: Mulțumesc mult. Mergem și noi cu masina personala. M-Am uitat puțin pe Google și am găsit 2 trasee: prin Sarajevo sau prin Uzice, Mocra Gora. Cred ca mergem pe varianta 2 iar la întoarcere venim prin Sarajevo.

Încă nu am găsit bilete disponibile pentru ferry dar probabil e prea devreme.

Iar pe insula am găsit o cazare la Kozarica, aproape de parcul acela național.

Mulțumesc încă o data.

AuriciAUTOR REVIEW
[26.12.18 21:43:33]
»

@adina p. : Păi de la Uzice-Mokra Gora drumul este comun cu cel pe care ne-am dus noi. La Mokra Gora, neapărat o pauză pentru Muzeul trenului, o să-ți placă. Este parcare mare la intrare, intrare liberă și sub o oră de vizitat.

Noi n-am rezervat niciodată bilete pentru ferry online și n-am rămas vreodată pe afară. Dacă te duci în sezon sunt mai dese, chiar nu cred că asta este o problemă. Noi ne-am dus cu un ferry gol-gol, nu cred că Insula Mljet este prea căutată la momentul acesta.

Apropo de asta cred că am zis că insula este liniștită. Dacă vă duceți pentru plajă, natură și liniște puteți petrece o vacanță întreagă, dar dacă sunteți mai agitați (ca mine), s-ar putea ca în 2-3 zile să vreți acțiune.

Și nu uitați dacă vă duceți pe insulița de pe insulă, aceea cu mănăstirea, să vă îmbarcați de la o stație și să luați bărcuța înapoi la altă stație, pentru că o să faceți o plimbare extraordinară pe marginea lacului.

Vacanță plăcută de pe acum și să ne spui la întoarcere cum a fost.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adina p.
[26.12.18 22:12:15]
»

@Aurici: Mulțumesc. Abia aștept sa va povestim.

Am mai fost la Mocra Gora, la intoarcerea din Muntenegru, anul trecut; am fost și cu trenulețul acela gen mocanita noastră. A fost o vacanta frumoasa.

Cred ca așa vom face și noi, vom lua bilete direct de acolo. Noi mergem la final de iunie, cred ca nu va fi fiare aglomerat.

iuhas*
[22.01.19 19:44:16]
»

O mică rectificare: pe insulă EXISTĂ transport în comun. Este făcut cu niște autobuze mici, între Sobra și restul localităților. Orarul lor este legat de sosirile/plecările din Sobra a ferry-ului și a navelor rapide.

adina p.
[22.01.19 21:17:54]
»

@iuhas: Multumim de informații.

AuriciAUTOR REVIEW
[22.01.19 21:46:48]
»

@iuhas: Tot ce se poate, dar mă gândesc că există mai degrabă în sezon, nu în extrasezon (când am fost și noi). Nu am văzut nici un autobuz/microbuz când a ajuns ferry în Sobra și nici unul la plecare. Nu cred că mă înșel pentru că, după cum am spus și în articol, am întâlnit mașini cât să le numărăm pe degete în ziua aceea și am bătut insula de la un capăt la altul. Eu cred că mi-ar fi atras atenția autobuzul/microbuzul. Dar, mulțumim de info, este bine de știut.

Totuși ai nevoie de mașină ca de aer pe insulă. Nu cred că este suficient ca un autobuz să te ducă din port până în localități. În plus, cel puțin anul trecut, cursele nu erau prea dese: 2 pe zi până la 1 iunie și 3 după.

Mulțumim încă o dată, oricum. Este bine ca cei interesați să verifice asta în funcție de data la care și-au propus o excursie pe Mljet.

iuhas*
[23.01.19 07:34:32]
»

@Aurici:

Da, dacă vrei să te miști pe insulă ai nevoie de mașină.

Autobuzele circulă și în extrasezon, foarte probabil că mai rar. Transportul este în special pentru puținii locuitori ai insulei. Sunt două rute de bus pe insulă: Saplunara-Sobra și Pomena-Sobra.

Vă pot spune cu siguranță că:

- Stația din Saplunara este în față la Studenac iar primul autobuz pleacă la 5 dimineața, pt cei care merg la Dubrovnik cu vasul “Nona Ana”. Gazda mea îl folosea când mergea în Dubrovnik.

- Seara în jur de ora 21 autobuzul aduce în Saplunara pasagerii de pe “Nona Ana”. “Nona Ana” este singura legătură cu Dubrovnik care funcționează tot anul cu același orar.

- Același lucru se întâmpla în partea a doua a dimineții (când în Sobra sosea nava “Krilo” și cam tot pe atunci și ferry-ul din Parapratno) și în partea a doua a după-amiezii (când se întorcea “Krilo”).

- Stația în Sobra este lângă chioșcurile cu rent-a-car

- Autobuzul de Saplunara e vechi și extrem de zgomotos. Cursa de 5 dimineața îmi dădea deșteptarea

AuriciAUTOR REVIEW
[23.01.19 10:30:55]
»

@iuhas: Informații foarte utile pentru care îți mulțumim încă o dată. Totuși la fața locului ele se mai bat cap în cap. Fiind în Dubrovnik, noi de acolo am vrut să ajungem pe Mljet, dar răspunsul celor din port a fost categoric nu, până la 1 iunie. Nici vorbă să ne spună ceva de vasul Nona Ana. Ulterior am descoperit portul de la Prapratno și posibilitățile de acolo, dar prima încercare am făcut-o în portul de la Dubrovnik, cum spuneam.

Mă bucur că ai intervenit. Informații de acest gen caut eu pe AFA. Că ani și împărați și domnitori, și cine s-a bătut cu cine... găsim cu mai multă ușurință.

Dar nu ne spui și tu povestea ta? Mi-ar plăcea mult să citesc cum ai văzut tu insula.

Călătorii frumoase în continuare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iuhas*
[23.01.19 11:01:54]
»

@Aurici: Să știți că și în sezon e cam greu dacă nu chiar imposibil să faci Dubrovnik-Mljet și retur în aceeași zi. Asta din cauza orarelor companiilor. Culmea e că Mljet-Dubrovnik și retur se poate face în aceeași zi )

Iar cu mașina proprie pe insulă se poate ajunge doar din Parapratno.

Eu am văzut insula ca pe un paradis extrem de liniștit (mai ales partea sudică).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adina p., Aurici, crismis, Dan&Ema, iuhas*, M'Liviu, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂExcursii opționale din zona Dubrovnik:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063400983810425 sec
    ecranul dvs: 1 x 1