ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.10.2017
DE Cdia
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Beius
ÎNSCRIS: 05.07.15
STATUS: PARTENER
LUNA
SEP-2017
single
"ECHIPA" A INCLUS:
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
93.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Oradea și împrejurimi

Delicii dulci la Crinul alb

TIPĂREȘTE

Despre Restaurantul Pizzerie Crinul alb s-a mai scris aici vezi impresii, postare pe care am găsit-o în timp ce voiam să vă împărtășesc gusturile mele culinare...

Ei, o zi întreagă în Oradea... așteptând să vină doctorii la program la o policlinică privată să-mi vizez fișa medicală pentru permis... poate duce la "destrăbălări" culinare... Și doar mă știtți, nu mă dau în lături... (dar îmi revin eu și am să vă povestesc apoi numai de castele, orașe, mănăstiri, că iar trebuie să iau măsuri anti delicii culinare).

Vorba lungă...

Pașii m-au dus întâmplător în fața restaurantului, pe malul Crișului Alb. M-am gândit că e locul potrivit unde să-mi petrec o jumate de oră, admirând cursul lin al apei. Ei, nu a fost chiar așa: geamurile mari ofereau o priveliște demnă de un constructor: cărămizi, ciment, sticlă - se construia viitoarea terasă a restaurantului, dar atmosfera dinăuntrul restaurantului nu m-a lăsat să mă șucăresc că nu am cea mai bună vedere.

Plăcut, plăcut, plăcut... așa pot descrie.

În restaurant multă lume, nu chiar de la intrare, primele 3 mese fiind libere și oferind acces liber la vitrina cu dulciuri... deci, ață la ea!

Și să nu vă spun, ... dar nu vă spun, vă recomand să mergeți să vedeți...

Eu am ales merengue (de care gustasem în Polonia anul ăsta... până atunci nici nu am știut că există!)

Am luat o porție de tort bezea (așa îi zic ei) și un icecoffee frappe (sau cum s-o fi numind, ca niciodată nu nimeresc, dar noroc că vă dați voi seama...)

Prețurile sunt medii, poate cam pipărate pentru a lua zilnic masa acolo, dar... să recunoaștem... merită, clar merită câte o ieșire din asta. Veti vedea in fotografiile atasate ce oferte ale zilei erau, nu am să pierd timpul cu pomelnicul, dar...

Uff, merengue!

Ce arome, ce texturi! Să nu ziceți că iar vă corup!

Blat de bezea... îmhhmm... crocant... cremă fină, delicată, fructe de pădure aromate... îmhmm... Nu mai continui, dragilor, că porniți spre prima cofetărie să căutați...

Si am primit 2 bucăți, aia era o porție.

Bun, bun, FOARTE BUN!

Și ca să vă conving, vă spun că nu a trecut luna și, la următoarea raită prin Oradea, mi-am dus prietena la tort bezea la Crinul alb. îmmmhhmmm... miam...

Merengue este și dansul național al Republicii Dominicane, iar prăjitura este bezea cu fructe si crema (frisca, crema cu fructe sau ciocolată.

Miam.


---
Trimis de Cdia in 06.10.17 16:15:28
Validat / Publicat: 06.10.17 17:16:40
VIZUALIZĂRI: 2116
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cdia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13050 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

mishu [06.10.17 17:25:35] »

@Cdia: Am prins primul vot si cum era sa ratez asa ceva . Apoi m-am gandit, sa sterg votul, sa nu-l sterg, adica tu ne parjolesti aici cu pozele si cu povestea si noi sa te votam.

Apoi m-am gandit ca si tie ti-o fi rau cand povestesti ca tu le-ai si gustat si acum cand iti aduci aminte e si mai rau .

Asadar m-am bucurat de ce am citit, felicitari, votat cu mare drag.

Zoazore [06.10.17 18:43:24] »

@Cdia: Ia să mă fac io că nu văd frumușață de merengue! Dar pot? Neah! Și când și știu ce bun e...

Ia să fiu eu puțin, dar puțiiin cârcotașă: Crinul Alb cu trandafiri roșii? Neah, clar, nu-l recomand! Nu vă duceți acolo să ne mâncați nouă bunătate de merengue! Ia nu vă duceți! Ia, aveți curaj? Rezistați?

(Gata, fetelor, tot tortul e-al nostru! La treabă!)

Cdia [06.10.17 22:24:39] »

@Zoazore: @Mishu:

Fetele, eu am zis ca ma potolesc, de mâine trec la cumințenie (cred că și anul trecut când v-am povestit de Morarul din Roșia și apoi de Festivalul Cârnaților eram la detox), dar azi am mai găsit niște poze în telefon cu niște locații super de luat masa.

Apropo, ieri am avut un eveniment la serviciu și mi-a zis o colegă tânără, foarte frumoasă și subțirică (clar fotomodelă...) că dacă eu mai fac îmhmmm... când gust ceva, ea n-o să reziste și o să tot mănânce...

Drept îi că eu (se și vede!!!) mănânc și cu ochii...

Alex_Macedo [06.10.17 22:54:48] »

Adevărat, merengue de Crinul Alb, într-adevăr are un anume gust... dar și la Binj -... ehm... Beiuș, în crișănește... - am mâncat foarte bine... eh... când aveam drumuri din Oradea. Sper că de atunci... cam 6 ani......s-a schimbat înspre bine...

Cdia [08.10.17 09:07:39] »

@Alex_Macedo: La Beiuş era renumită încă dinainte de 89 Cofetăria Central, acolo ne ostoiam pofta de dulce cu o Moneasa, un doboş sau un cremeş...

Acum Moneasa nu mai e la fel, dar cremeşul e la mare căutare încă. În urmă cu câţiva ani au venit doi colegi de la Oradea şi unul a avut temă de casă de la mama lui: Să ne aduci cremeş de la Binş.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, Cdia, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.100803136826 sec
ecranul dvs: 1 x 1