ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.06.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: jud. Ilfov
ÎNSCRIS: 11.06.14
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
MAY-2017
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Restaurantul Kornat, Zadar

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Probabil că la câte locuri de dormit am descris, și încă n-am terminat, unii dintre voi se întreabă dacă am mai și avut timp să mâncăm altfel decât pe fugă, pe stradă sau aiurea. Ei bine da, deși Croația nu m-a impresionnat nici pe departe cu mâncărurile ei, am câteva locuri unde m-aș întoarce oricând. Unul dintre ele este un restaurant pe malul mării, foarte aproape de cazarea noastră din Zadar, un loc elegant sub toate aspectele.

După ce ne-am cazat, am dat oarecum cu banul imaginar dacă să mâncăm pe aproape de casă ori să mergem spre centru. Foamea ne-a oprit lângă casă și bine a făcut. Singurul loc unde se putea mânca serios de prânz, îl ochisem deja dar ne-a fost recomandat și de gazde, restaurantul Kornat de la capătul Liburnska obala, locul despre care chiar ei spun că oferă un moment de liniste în cursul unei zile aglomerate, un moment când te oprești să admiri vasele ce vin în port și în același timp te delectezi cu aromele și gusturile produselor lor. Chiar așa a fost.

Intrăm pe ușa restaurantului Kornat și până să ne lămurim bine pe unde, ce și cum, o voce feminină ne urează bun venit în engleză și ne întreabă din ce țară suntem și cum dorim să comunicăm, doamna știind și germană, franceză și rusă. Ne invită la o masă liberă la alegere, primim meniul și până să-l studiem, se înființează lângă noi un ospătar binevoitor, gata să dea explicații la tot ce era pe liste, ba mai mult, să se asigure că nu vor fi probleme la sfârșit așa că ține să ne amintească elegant că acel "couvert" este 15 kuna de persoana! Păi nouă ne e foame și de couvertul acela vom primi ceva să ne amăgim până e gata comanda. Și așa a fost, pate de ton, pastă de brânză și măsline cu pâine de casă pregătită cu ardei gras. Excelent dar cam puțin.

Între timp, până să rezolve bucătăria comanda, omul nostru tot aducând tăria, limonada și oliviera, încearcă să fie amabil: " A, România, Budapesta!! " Nu, nu e Budapesta, Doamne păzește! Nu știe mai mult și încercăm formula care de obicei merge peste tot deși nu ne place, Hagi, Comăneci, Dracula!! Nici asta nu-l luminează, nu e microbist, nu e satanist, e ocupat cu munca așa că scapă cu un grup de indieni auriți care tocmai intrau în local. Dar ce ne interesa cel mai mult în acele momente, mâncărița, ajunge repede la noi, bine pregătită și elegant aranjată pe farfurie. Omul nostru baleta elegant printre mese, ba cu meniuri, ba cu sfaturi, cu farfurii și sticle, atent la fiecare client. La un moment dat am râs, zic cred că are ochi pe toate părțile craniului!

Acum aproape că nu-mi mai amintesc ce a comandat soțul, dar a fost ceva de genul "pește nobil de Adriatica" (ce-i folosea noblețea, era mort în farfurie), un pește mărișor și singurel pe platou, pe care ospătarul s-a oferit să-l dezoseze. "Păi și eu ce să fac, asta face parte din plăcerea de a mânca pește! " Deci refuzat. Eu am ales rapid biban de mare "îmbrăcat de sărbătoare" în sos de roșii și pătrunjel, servit cu mămăligă neagră! De fapt mămăliga m-a atras, putea fi orice fel de pește că tot asta alegeam. Se pare că fără voie l-am impresionat pe ospătar, a zis că mă pricep, se gândea să ne recomande felul acesta!

Vinul casei, a strâmbat din nas, nu este chiar cine știe ce! Dar vinurile la sticlă da, pe gustate. Soțul a ales vinul roșu sec la 160 kune sticla de 3 sferturi, a fost mulțumit dar nu în mod deosebit.

Deși desertul a intrat greu, totuși am zis să nu ratez, văzusem când a adus la o masă de asiatici și după câte feluri de exclamații s-au scos, eram aproape sigură că este bun. Am comandat prăjitura casei cu cremă albă! Iar a strâmbat elegant din nas istețul nostru ospătar " păi nu cred că vă place, are multă nucă de cocos și ceva banane, am impresia că nu prea agreați cocosul"!!! Asta-i bună! Ăsta-i în legătură cu mama Omida! Adevărat, nu mă omor deloc după nucă de cocos, deci desertul avea șanse să rămână pe farfurie. Din putinele feluri, toate la același preț, 20 kuna atunci dar 25 kuna azi, ne recomandă prăjitura cu fistic și caramel. O nebunie!!

Nota de plată a fost pe măsură, 615 kune. Am ales să plătim cu cardul, a funcționat perfect și aproape instantaneu am primit SMS-ul băncii (oare la cazare de ce aveam probleme?), ospătarul și-a primit dreptul în euro.

Am rămas un timp la masă admirând marea apoi când ne-am ridicat a venit și ne-a condus, așa cum a făcut cu toți clienții localului cât am stat noi acolo.

Acum, privind înapoi, este un restaurant mai scump dar unde am intra cu plăcere dacă revenim în Zadar. Este curat și elegant, personalul se poartă frumos (când am fost noi, ambii chelneri au avut o ținută ireproșabilă), mâncarea a fost foarte bine preparată și servită. Este bine poziționat, la capătul peninsulei, în partea opusă față de Orga Mării, există o parcare cu ora vis-a-vis (trebuie respectat timpul, se ridică mașinile). Față de alte restaurante din Zadar, aici am fost mult mai încântați de calitatea și cantitatea produselor raportate la prețul plătit deși este simțitor mai scump.

La acest restaurant se organizează seri tematice de bucătătie mediteraneană, ținute de un bucătar celebru al Croației, premiat atât în Europa cât și în Japonia. Aici puteți găsi pe meniu preparate din fructe de mare și trufe iar dacă nimeriți în perioada unor evenimente gen Pink Week, meniurile au preț fix dar există un mod de a dona bani pentru cei bolnavi de cancer sau pentru alte acțiuni umanitare. Am primit și noi invitația de a participa la un alt eveniment, meniul era fix de 100 kune fructe de mare combinate cu trufe, nu știu dacă vinul intra în preț dar nu era de noi, nu agreem trufele, plus că plecam din Zadar cu o zi înainte și oricum donația putea fi o problemă financiară dacă era organizată altfel decât depunerea discretă a unei sume, undeva.

Din păcate, poze nu prea am reușit să fac, doar câteva când am prins un moment mai liber, cu clienți mai puțini dar am găsit un filmuleț pe youtube, film de văzut pe propria voastră răspundere!

Webmaster, te rog atașează youtube = a_1U-7tOYnE

Multumesc.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de elviramvio in 21.06.17 18:00:35
Validat / Publicat: 22.06.17 06:19:49

VIZUALIZĂRI: 2217 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Interiorul restaurantului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[22.06.17 06:19:25]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Zadar?, ZADAR" (nou-creată pe sait)

elviramvioAUTOR REVIEW
[22.06.17 06:55:34]
»

@webmasterX:

Multumesc.

crismis
[22.06.17 08:34:26]
»

@elviramvio: Chiar așa, care era treaba cu mămăliga neagră?! Din ce era făcută?

Zoazore
[22.06.17 08:52:23]
»

@elviramvio: Splendidă treaba! Dar, ca și @crismis, și eu întreb: din ce sau cu ce-i mămăliga neagră?

elviramvioAUTOR REVIEW
[22.06.17 09:06:26]
»

@crismis:

Din mălai obișnuit cu ceva sepie, au zis ei! Eu cred că era clasicul cărbune alimentar- am tot căutat informații pe net, la hotel, îți dai seama - era prea neagră ca păcura și nu avea nici un gust deosebit față de mămăliga noastră. Felul a fost delicios, reunosc că nu mi-ar displace să încerc iar. De bună seamă că avea mirodenii necunoscute nouă.

elviramvioAUTOR REVIEW
[22.06.17 09:14:49]
»

@Zoazore:

Îi răspunsei Cristinei, se zice că la fierberea mălaiului obișnuit se adaugă diferite cantități de cărbune alimentar, după cât de neagră se dorește a fi. Istețul a zis că e cu sepie că așa e specificul localului, lauda vinde, știu. Ca și combinație, e bună, mălai cu cărbune și sos de roșii, n-ai probleme ????mănânci pe rupte! Acum să știi că am găsit și în Serbia chestia asta, undeva la un local modest, deci adevărul cred că e cărbunele.

Zoazore
[22.06.17 09:28:52]
»

@elviramvio: Ciudată combinație! Interesantă, totuși!

Bine că v-a plăcut!

zlatna
[22.06.17 09:44:34]
»

@elviramvio: Am trecut articolul la favorite. Poate o să trecem şi noi pragul acestui restaurant.

Farfuria ta arăta foarte bine. Nu sunt un mare iubitor de peşte dar aş fi mâncat din aceea farfurie. Mămăligă neagră nu am mâncat până acum, am vazut numai la emisiunile culinare de la tv.

La desert chiar mi-a lăsat gura apă.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
giuliani
[22.06.17 10:04:24]
»

@elviramvio:

Din mălai obișnuit cu ceva sepie, au zis ei! Eu cred că era clasicul cărbune alimentar- am tot căutat informații pe net, la hotel, îți dai seama - era prea neagră ca păcura și nu avea nici un gust deosebit față de mămăliga noastră.

Restaurantul este clasat conform tripadvisor pe locul 8 din 170 de astfel de locatii din Zadar. Asadar in primele 5%, spuma gastronomiei locale cum s-ar spune si as presupune ca s-a folosit chiar cerneala de sepie in prepararea produsului. Restaurantele asa de renumite nu isi permit chiar sa minta clientii pe fata

mishu
[22.06.17 10:07:25]
»

@elviramvio: Of! asa trebuie inceput un ecou la restaurant. Am zis sa fiu insensibila, insa nu mi-a iesit si chiar daca am fost avertizati ca filmuletul putem sa-l vedem doar pe raspunderea noastra, nu am putut sa rezist, astfel incat l-am vazut, dar m-am uitat doar cu un ochi, insa efectul nu a jost la jumatate .

Cred ca e de preferat sa platesti ceva mai mult dar sa fii multumit decat sa faci ecomonie iar rezultatul sa fie zero.

Mi-a placut, am savurat si pozele, felicitari, votat cu mare drag.

elviramvioAUTOR REVIEW
[22.06.17 10:46:05]
»

@mishu:

Te cred!!! Desertul a fost... din pacate a fost!

giuliani
[22.06.17 10:48:53]
»

@elviramvio:

PS: Ca o remarca haioasa, citind titlul rubricii "Unde mancam in zadar? " ma gandeam oare despre ce noi diete si alte mancaruri cu putine calorii s-o mai vorbi pe aici astfel incat au fost denumite "mancaruri in zadar" )))

Oricum, frumos restaurantul si mancarea

elviramvioAUTOR REVIEW
[22.06.17 10:51:47]
»

@zlatna:

Succes!! Si pofta buna, au si carnuri rosii. Si poate istetul nostru a retinut combinatia Romania/Bucuresti.

Intra pe pagina lor de net, unele preturi s-au marit de la 1 iunie dar nu exagerat, plus ca la orice ora, cand am fost noi, meniul cu preturi era afisat la vedere, puteai sa-ti faci un calcul si la 4 dimineata daca n-ai somn!!! Si daca vrei sa mergi seara si sa stai la terasa, in luna aia calduroasa de mergeti voi, sa faci o rezervare.

elviramvioAUTOR REVIEW
[22.06.17 10:58:21]
»

@giuliani:

Stiu cum e clasat, am intrat si eu pe Trip. dupa ce am mancat acolo si sunt de acord ca este corecta notarea.

Cat priveste sepia, am o indoiala - nu zic ca la Kornat nu folosesc sepie, la ce preparate au n-ar fi o problema - dar un documentar cu camera ascunsa, facut de o televiziune serioasa acum cativa ani, m-a lamurit cum este cu bucatareala corecta la marile restaurante, chiar m-am distrat atunci legat de meniul vegetarian care doar pe reteta era asa. Asta e, noi comandam, ei ne asigura ca totul e o. k., noi multumiti, ei platiti, deci vorba lui Itic, merge afacerea si partile fericite!

Vacante frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvioAUTOR REVIEW
[22.06.17 11:01:42]
»

@giuliani:

A fost unul din putinele locuri unde am mancat bine si pe gustul nostru la croati. Tot in Zadar am mancat o pizza dupa care salivez si acum iar sotul cand vrea sa ma necajeasca, imi aminteste de ea.

Amintiri culinare, partea fara de care o vacanta n-ar avea farmec!

krisstinna
[22.06.17 17:57:04]
»

@elviramvio: Să vă fie de bine, doamnă

Interesantă mămăligă

Haios și un pic tupeist acel "mama Omida", te-a citit bine

danaeldreny*
[22.06.17 18:47:20]
»

Greu să mai găsești sataniști în zilele noastre... bine că încă mai sunt nobili morți în farfurie nedezosați

danaeldreny*
[22.06.17 18:58:16]
»

@giuliani: "PS: Ca o remarca haioasa, citind titlul rubricii "Unde mancam in zadar? " "

articolul ăsta e hai de la cap la coadă

"Tot in Zadar am mancat o pizza"

ANILU
[22.06.17 20:07:43]
»

@elviramvio: Scump, gustos, elegant, terasă, malul apei, deci a făcut toți banii.

Asta dacă am făcut eu bine paritatea, aproximativ 85 euro!!!!

M-am lămurit cu mămăliga neagră, îmi ce bine arată farfuria, în poză...

Iar de desert nu mai zic nimic!

Am mâncat un iaurt și mi-a trecut.

Aștept continuarea impresiilor din călătorie, cazările le-am urmărit pas cu pas.

Seară plăcută.

elviramvioAUTOR REVIEW
[23.06.17 10:12:03]
»

@krisstinna:

Multumesc mult, doamna draga!

Da, tipul se descurca foarte bine, asa-i era gena dar si patroana, tripli ochi de vultur!

elviramvioAUTOR REVIEW
[23.06.17 10:16:07]
»

@danaeldreny:

M-ai facut sa rad cu primul ecou. !

Ei bine, pentru mine "Zadar n-a fost în zadar", asta urmeaza cu povesti, cu istorie, cu concursuri, mare, soare, elevi fericiti, călugări, etc. Încă mai am de pus câteva cărămizi la articol și-i dau drumul spre voi, Zadar a rămas până acum orașul croat de care m-am îndrăgostit.

O zi frumoasa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvioAUTOR REVIEW
[23.06.17 10:19:49]
»

@ANILU:

Multumesc draga mea.

Sa stii ca mai am cateva cazari, acum doua zile ma gandeam sa-mi iau cuvantul inapoi si sa le mai aman pe aici dar... le termin curand, unele sunt de luat in seama pentru cei care pleaca de acum in vacanta.

Cand termin - nu mai sunt multe - primul articol de suflet va fi despre Zadarul de ieri si de azi.

O zi frumoasa sa ai!

Mamaliga neagra e un moft totusi, e la gust la fel cu cea aurie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, crismis, danaeldreny*, elviramvio, giuliani, mishu, zlatna, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Zadar?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068817853927612 sec
    ecranul dvs: 1 x 1