EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Micul dejun și cinele festive —Restaurantul Complexului Păltiniș
Complexul Alpina-Casi are în componență și un restaurant. Locul în care eu am stat cel mai mult, în care s-au desfășurat majoritatea activităților noastre.
Sala este mare, lambrisată cu lemn și grinzi de rezistență tot din lemn. Este decorat rustic-elegant.
Cu ce nu m-am prea împăcat eu? Cu podeaua în pantă. Gresie pe jos, panta suficient de mare…
Decorurile erau frumoase, vase din lut, flori, papagali, acvariu cu peștișori… Draguț, intim, cald, primitor.
Personalul era format din tineri indieni și pakistanezi. Înțelegeau și vorbeau limba română, dar le străluceau ochii dacă li se vorbea în engleză.
Aici am mâncat trei mic dejunuri, un prânz , o cină cu prietenii și două cine festive.
Tot aici a fost și sediul Comitetului de primire. De aceea am stat eu în marea parte a timpului în restaurant
În seara de joi, am fost așteptați cu o cină bună, substanțială. Deși pe drumul de venire am fost hrănită bine de Tati, cu pizza, strudel cu mere, covrig de Ianca (Brăila), am văzut că așa era modelul, deci am mâncat din nou. Un ditamai șnițel de pui, suculent și fraged, cu două polonice de piure din cartofi din ăia de cresc în pământ, nu în congelator. Salată de varză roșie. Desert, două clătite cu dulceață de căpșune.
Am reușit să dovedesc doar jumătate din tot: jumătate din șnițel, un polonic cu piure și o clătită.
Diminețile am avut bufet suedez. Deși aceleași feluri zilnic, pe mine nu m-a deranjat! Era lapte cald și asta m-a făcut fericită.
Ce a fost?” Șnițele din pâine” , acele frigănele, sau pâine cu ou, omletă, ouă ochiuri, cremvursti, cereale, unt, brânză, cașcaval, brânză topită, zacuscă, gem, lapte cald, ceai, pâine și pâine prăjtă. Cafeaua comandată la bar, foarte bună.
Ce ne-a distrat este că muștarul, zacusca, gemul de prune / piersici și ketchup erau pe aceeași farfurie și mulți am confundat ketchup cu gemul. Inclusive eu!
Dacă ar pune un aparat și în restaurant, ar reduce mult timpul de așteptare pentru o cafea.
Prânzul de vineri l-am avut cu @roth și prietena ei, Simona, tot acolo. @roth a luat o ciorbă de vacă, eu și Simona, amândouă o porție de cartofi prăjiți și câte un papanaș cu smântână și dulceață de piersici. Simona a luat și o salată de roșii cu castraveți.
Prima cină festivă a venit după degustarea de la focul de tabără. Cordon bleu cu cartofi la cuptor și salata de conopidă și gogoșari murați. Desert, papanaș. Bun, că mâncasem la prânz. Seara n-a mai intrat. N-am dovedit toată cina... Și cred că majoritatea a luat la pachet carnea
Micul dejun de sâmbăta a fost puțin diferit. Mi-am băut laptele cu o jumate de coltuc de cozonac de la k-lator.
La prânz am mâncat în excursie.
Cina festivă de sâmbătă a cuprins un grill mix de carne, cu cartofi și salată de varză alba. Desert, o superprăjitură cu fructe, prea bună și prea puțină. Aici am dovedit cartofii, salata și bucățica de ceafă.
Ați sesizat că nu am spus nimic despre băutură. La masa 4 (în 2015 tot la masa 4 am stat), s-a băut vișinată și un vin superb, adus de @kmy. Din păcate, eu nu am putut decât gusta acel vin. De rest, am constatat ce apă bună au în Păltiniș. Am carat carafele ca sacagiul.
Bucătarul foarte bun, personalul de servire amabil și prompt. Dacă am așteptat? Habar nu am! Am dansat, am vorbit, am fost afară la fumat… găseam mâncarea pe masa.
DA, aș recomanda! Dar puneți o mașină de cafea și în restaurant!
Trimis de Zoazore in 31.03.24 23:19:18
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PĂLTINIȘ [SB].
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Zoazore: let's agree to disagree...
@Dragoș_MD: La modul la care ai vazut ce mi-am luat eu, predominant lapte, mie mi-a placut. Asa este, de gustibus, dar am mancat si mai rau in locatii cu pretentii.
@Zoazore:
Să-ţi fie şi să ne fie de bine!
”Cu ce nu m-am prea împăcat eu? Cu podeaua în pantă. Gresie pe jos, panta suficient de mare…
Podeaua aia în pantă m-a deranjat puţin şi pe mine, dar nu când mâncam , ci când dansam, dându-mi senzaţia că am băut prea mult, deşi nu o făcusem
”Personalul era format din tineri indieni și pakistanezi.
Tot mai mulţi patroni de restaurante şi hoteluri angajează asiatici, care se dovedesc mai muncitori decât ai noştri, mai amabili, în pofida barierei lingvistice, uneori depăşită.
”Aici am mâncat trei mic dejunuri, un prânz și două cine festive.
Cinele au fost de fapt trei , doar două festive, este drept, dar tu povesteşti în review şi despre cina de joi, luată într-un cadru restrâns.
”N-am dovedit toată cina... Și cred că majoritatea a luat la pachet carnea
Am luat-o, dar ce folos? Altul decât hrănirea pisicilor cu două sau patru picioare din Păltiniş
”Ați sesizat că nu am spus nimic despre băutură.
Păi chiar nu ai amintit nimic despre băutura inclusă în cadrul meselor de seară.
@nicole33:
”Cinele au fost de fapt trei , doar două festive, este drept, dar tu povesteşti în review şi despre cina de joi, luată într-un cadru restrâns.
Asa este, dar la cea de joi am apucat sa fac poze. Oficial au fost doua, cea de joi, asa cum ai spus, a fost in cadru restrans. Am facut corectura si in text, ca sa nu mai existe dubii.
”Păi chiar nu ai amintit nimic despre băutura inclusă în cadrul meselor de seară.
Pentru ca subiectul nu ne-a interesat. Eu am carat carafele cu apa plata, fiindca asta am baut eu. Nu s-a baut nici vinul pus de ei pe masa, nici sticla de Coca-Cola, ramasa nedeschisa. Am si scris asta in articol.
”Ați sesizat că nu am spus nimic despre băutură. La masa 4 (în 2015 tot la masa 4 am stat), s-a băut vișinată și un vin superb, adus de @kmy. Din păcate, eu nu am putut decât gusta acel vin. De rest, am constatat ce apă bună au în Păltiniș. Am carat carafele ca sacagiul.
@Zoazore: acum citesc si eu rw-urile despre Paltinis, am fost ocupata cu instalarea in casa de vacanta, sunt mai aproape de tine...
Papanasul meu nu a fost bun, era uleios, in schimb prajitura de sâmbata a fost buna. Garnitura de cartofi de sâmbata nu prea, cartofii erau fierti in proportie de 75%... i-am lasat in farfurie.
Un expresor de cafea era necesar, sa stai sa ceri la chelner cafeaua de dimineata...experienta cu cafeaua de dimineata din mai multe locuri pe unde am fost ne-a determinat sa ne dotam cu un expresor manual, asa ca in fiecare dimineata de la Paltinis beam o cafea expreso in camera si apoi veneam la micul dejun. Nu-ti mai zic de diferenta de gust intre cafeaua din camera si cea de la restaurant, ma opresc ca sa nu zici sa sunt cârcotasa...
@Yolanda:
”acum citesc si eu rw-urile despre Paltinis, am fost ocupata cu instalarea in casa de vacanta, sunt mai aproape de tine...
Si cand treceti sa ne mai vedem? Vizitati si voi Braila...
”Papanasul meu nu a fost bun, era uleios, in schimb prajitura de sâmbata a fost buna. Garnitura de cartofi de sâmbata nu prea, cartofii erau fierti in proportie de 75%... i-am lasat in farfurie.
Cred ca ai avut tu ghinion. Papanasul mancat de mine la pranz a fost excelent. Seara nu am mai putut manca nimic. Rulada aia din carne, Cordon bleu, l-am luat in camera.
”Un expresor de cafea era necesar, sa stai sa ceri la chelner cafeaua de dimineata... experienta cu cafeaua de dimineata din mai multe locuri pe unde am fost ne-a determinat sa ne dotam cu un expresor manual, asa ca in fiecare dimineata de la Paltinis beam o cafea expreso in camera si apoi veneam la micul dejun. Nu-ti mai zic de diferenta de gust intre cafeaua din camera si cea de la restaurant, ma opresc ca sa nu zici sa sunt cârcotasa...
Nu am de ce sa spun ca esti carcotasa! Gusturile nu se discuta. De exemplu, mie nu-mi place cafeaua Lavazza, dar este doar chestie de gust. Sa stii ca si eu, fiindca beau cafeaua rece si amara, am venit cu ea gata facuta de acasa, in sticlute de 500 ml. Dimineata, pana la micul dejun, o savuram in balcon.
Si, da, un espressor ar fi fost mai mult decat util in restaurant.
Multumesc mult pentru vizita, ecou si aprecieri.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 [Restaurantul Hotelului Cindrel] Cindrel, din nou — scris în 25.03.24 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Mar.2024 [Restaurant complex turistic Alpina-Casi] A fost bine la Alpina Casi Păltiniş — scris în 24.03.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Restaurant complex turistic Alpina-Casi] Intalnire colegiala — scris în 10.06.21 de Bamby din GIURGIU - RECOMANDĂ
- Mar.2019 [Restaurantul Hotelului Cindrel] Un restaurant decent - la hotelul Cindrel — scris în 18.03.19 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Mar.2019 [Restaurant Conradt at Hohe Rinne Păltiniș] Restaurantul Conradt @ Hohe Rinne Păltiniș — scris în 18.03.19 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Feb.2019 [Restaurant complex turistic Alpina-Casi] Complex turistic Alpina-Casi — scris în 04.02.19 de kafka_2007 din SIBIU
- Jul.2018 [Restaurant complex turistic Alpina-Casi] Semne mari de intrebare cu privire la profesionalism si modul de servire al clientilor — scris în 21.08.18 de c123456 din BUCUREşTI - nu recomandă