Mâncare bună la „Cyrano”
Cine ajunge în Oradea ca turist n-are de ce să-și facă griji în privința mâncării. Oferta este atât de bogată încât cu greu te decizi ce loc să alegi pentru a-ți potoli foamea.
Noi am stat în Oradea doar două zile pentru că – înainte de a pleca spre „Băile Felix” – am vrut să mai vizităm câteva locuri restante de la vizitele precedente... și încă ne-au mai rămas câteva de văzut, motiv pentru care va trebui să revenim😊
După ce am vizitat „Palatul episcopal romano-catolic” și „Bazilica Romano-Catolică Înălțarea Măicii Domnului” ce compun „Complexul Baroc” al Oradiei, am pornit – tot cu pasul, ca și la venire – să căutăm un restaurant unde să mâncăm. Am ajuns iar pe Calea Republicii unde, după părerea mea, sunt cele mai multe locuri de luat masa și multe magazine. Sunt restaurante, pizzerii, cofetării, gelaterii, cele mai multe cu terase proprii; este un fel de „corso” al Oradiei, unde circulă numai pietonii. Desigur, sunt la fel de multe restaurante și peste podul ce traversează Crișul Repede, spre Piața Unirii. Noi, fiind obosiți după atâta mers pe jos și „locuind” mai aproape de Calea Republicii, am decis să ne așezăm la un pahar de ceva rece pe terasa Restaurantului Cyrano.
Adresa este Calea Republicii nr. 7, și este deschis zilnic între orele 9:30 și 23:00, iar meniul complet îl puteți afla dacă accesați http://cyrano-restaurant.ro
Era timpul pentru o prânzo-cină și-am decis să rămânem aici, să mâncăm și, apoi, să mergem să ne odihnim. Nu am văzut nicio legătură între numele restaurantului și cel al năsosului dramaturg francez Cyrano de Bergerac:-??
Terasa nu era aglomerată, însă – chiar dacă era soare - bătea un vânticel, lucru care ne-a făcut să alegem să mergem în interior. Salonul este încăpător și are câteva mese și la etaj. Mi-a plăcut mult decorul manufacturat agățat pe tavan, la intrare, care seamănă cu un deltaplan😊, dar și micuțul godin, radioul vechi și vechile râșnițe de tot felul. :))
Am ales o masă la parter și, imediat ni s-au adus meniurile tipărite. Eu am luat un pahar de Campari Orange, fără gheață și Mihai o bere „Ciuc” , la halbă (400 ml). Am comandat supă gulaș tradițional, cu ardei iute și șnițel Cyrano cu cartofi prăjiți – pentru Mihai – iar eu am cerut păstrăv la grătar cu mămăliguță și mujdei de usturoi. Nu am luat desert pentru că Mihai ține sub control un diabet, iar eu – mare amatoare de deserturi – m-am abținut... greutatea îmi face probleme☹, odată cu trecerea anilor... asta nu m-a împiedicat, însă, când am plecat de la restaurant și am dat nas-în-nas cu o gelaterie, să nu iau un cornet de înghețată de mango (9 lei/cupă):))
Supa gulaș a venit cam după cinci minute, fierbinte, într-un castron de vreo 500 ml, și cu pâine foarte bună, făcută în cuptorul restaurantului, după cum ni s-a răspuns la întrebare. Ardeiul iute, verde, n-a fost iute deloc! :(Am gustat și eu din supă și mi-am propus să comand a doua zi, dacă vom ajunge tot aici. Păstrăvul meu la grătar a venit și el, bine făcut, însoțit de o porție de mămăligă care ar fi ajuns pentru trei (chiar patru) persoane și de un bol cu mujdei clasic, așa cum îmi place mie! :)
Totul a fost foarte gustos! Mihai, după ce a mâncat gulașul, n-a mai putut „dovedi” șnițelul, așa că ce a rămas în farfurie (destul de mult) am rugat să ne fie pus la pachet! :) Asta nu l-a împiedicat, însă, să mai ceară o bere!
Am mers și la toaleta de la parterul restaurantului și totul arăta bine, curat și cu toate cele de trebuință!
Am plătit 216 lei cu cardul, dar se poate și cash. Tips-ul l-am dat din mână, șeful mulțumindu-ne și invitându-ne să le mai trecem pragul, lucru pe care l-am și făcut a doua zi, mai mult din cauza ploii care se întețea. Ne-am oprit sub o umbrelă de la terasa restaurantului, iar o fătucă, angajată a restaurantului, recunoscându-ne, ne-a invitat înăuntru. Am zis „de ce nu?” , știind că aici se mănâncă bine. Adevărul, însă, este că nici nu mai aveam chef să căutăm, pe ploaie, un alt loc☹
De data asta eu am băut un pahar de Pinacolada„iar Mihai tot bere Ciuc. Abia-abia am putut mânca supa gulaș, iar Mihai s-a mulțumit numai cu o tocăniță brașoveană, foarte gustoasă și ea! :p Nu-mi mai amintesc exact cât a fost amenda pentru tot ce am consumat; de data asta am plătit cash, parcă vreo 250 lei, cu tips, cu tot!
Am mâncat și ne-am simțit bine la Cyrano! Are mulți clienți, atât pe terasă, cât și în interior. Timpul de așteptare a comenzilor este rezonabil, iar servirea este făcută de profesioniști, de aceea recomand, fără rezerve, când vi se face foame, să mergeți la” Restaurantul Cyrano” din Oradea :))
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de doinafil in 20.06.26 14:42:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORADEA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jun.2026 [SemiramiS Bistro & Cafe] Vă invit la o cafea bună, la „SemiramiS Bistro” - Oradea — scris în 12.06.26 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Capitolium] Capitolium — scris în 06.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Ciuperca] Mancarea intra mai bine cand ai priveliste frumoasa — scris în 29.09.23 de valentinag din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Restaurant Cyrano din Oradea – mâncare gustoasă — scris în 29.10.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant Piata 9] O experiență unică în România — scris în 30.07.21 de vamean1976 din VAMA [SV] - RECOMANDĂ
- Apr.2021 [Restaurant-pizzerie Old Mill / La Moara Veche] Experiență culinară deosebita — scris în 27.05.21 de Robertlau din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Cyrano, un cavaler al gustului bun orădean — scris în 04.03.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ