BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mâncare bună, servire rapidă, preţuri bune la Restaurantul Pensiune Mărginimea Sibiului, Orlat
22 martie 2024
Restaurantul Pensiune Mărginimea Sibiului îmi fusese recomandat de către un bun prieten şi, totodată, un bun cunoscător al zonei cu vreo şase luni înainte, când am petrecut un minisejur reuşit în Săliște la Pensiunea Domnescu, aleasă tot la recomandarea lui :p. Atunci am ales să mâncăm la Magna Villa în Sălişte pentru că era mai aproape de cazarea noastră, iar noi eram obosiţi după drum şi ne era și foarte foame, trecuse deja ora prânzului, iar noi sărisem şi peste micul dejun în graba plecării la drum.
Am ţinut însă minte sugestia primită şi am testat şi această „mâncătorie” cu prima ocazie, ocazie care s-a ivit chiar mai repede decât aş fi crezut prin stabilirea Păltinişului ca loc pentru multaşteptata Întâlnire AFA de anul trecut 😊 şi aşa am ajuns iar în zona Sibiului.
Pensiunea şi, implicit, restaurantul acesteia se află la câteva sute de metri de Mănăstirea Orlat şi pe aceeaşi parte cu aceasta. Noi am părăsit mai devreme autostrada A1, preferând să străbatem un drum mai lung, mai lent, dar şi mult mai pitoresc, traversând şi admirând satele din Mărginime.
Trecusem pe lângă această pensiune în octombrie 2023, cu ocazia plimbărilor făcute în zonă când am mai vizitat una alta şi ştiam că nu o pot rata.
Venind acum dinspre Gura Râului, restaurantul se afla pe partea stângă, foarte vizibil din DJ 106 D, astfel că am intrat direct în parcarea foarte generoasă a acestuia prin porţile larg deschise.
Adresa: Săliște, Fântânele nr. 278, 557170, Orlat, jud. Sibiu, România
Coordonate GPS: 45.76020 N; 23.94064 E
Website: pensiune-marginimea-sibiului.ro
Program: vineri ÷ duminică: 09.30 ÷ 22.00
Intrarea în restaurant precum şi în pensiune se face prin partea laterală a clădirii direct din parcare.
Restaurantul dispune de un interior generos având un aspect elegant. Ei zic că pot găzdui diferite evenimente festive având o capacitate de 140 locuri. Există şi o terasă exterioară cu vreo şapte mese înşirate pe toată lungimea clădirii, însă în martie nu era încă vremea potrivită pentru a mânca la terasă.
Am intrat în restaurant puţin surprinşi că nu era nicio masă ocupată la momentul sosirii noastre şi ne-am ales o masă lângă fereastră de unde puteam admira muntele. Eram doar noi doi şi cei doi ospătari.
Imediat ne-au fost aduse două meniuri. Răsfoiesc rapid meniul şi, fără să stau mult pe gânduri, comand două ciorbe de burtă (20 lei) cu adaos de smântână (3 lei) şi mujdei şi două porţii de şniţel de porc (22 lei) cu o singură porţie de cartofi prăjiţi (10 lei) pe care am împărţit-o amândoi.
Restaurantul oferă mâncare tradiţional românească, existând şi posibilitatea de a comanda mâncare pentru acasă, dar cu ridicare personală.
Meniul restaurantului, cu preţuri actualizate, poate fi consultat aici: restaurant-pensiune-margi ... lease.org/meniu
Până să ne fie adusă comanda, am vizitat toaletele, foarte curate, aerisite şi dotate cu toate consumabilele necesare.
În scurt timp ne-au fost aduse ciorbele, fiind servite dintr-un castron direct la masă. Am fost puţin surprinsă să primesc ciorba de burtă la farfurie, în cele mai mult locuri ciorba fiind servită în boluri mai mici sau mai mari.
Ciorba de burtă a fost foarte bună, porţia suficient de mare, exact pe gustul nostru deşi puseseră în ea şi boia, eu nu pun, dar mi-a plăcut 😊. Ca o comparaţie, ciorba de aici de la Mărginimea Sibiului a fost mult mai bună la gust decât cea comandată a doua zi la prânz la Pensiunea Alpina Casi.
După ce am terminat de mâncat primul fel am mai comandat şi o cafea espresso şi am ieşit pe terasă să fumez o ţigară, ospătarul aducându-mi cafeaua afară.
Nu am apucat eu să-mi termin ţigara, că a sosit şi felul principal, soţul meu începând să mănânce chiar înainte să apuc eu să fac fotografiile de rigoare.
Şniţelele au fost câte două la porţie, cam subţiri, dar mari, cartofii au fost buni şi suficienţi. Nu am putut termina tot din farfurii şi am luat la pachet aproape jumătate din mâncare. Am aruncat în portbagajul maşinii plasa cu casoleta cu şniţele şi am uitat-o acolo până a doua zi. Nici nu bănuiam atunci ce idee grozavă am avut, însă m-am felicitat la Păltiniş, după ce ne-a dispărut inexplicabil :D mâncarea lăsată la rece pe balconul camerei de la Vila Panoramic
Am cerut nota de plată menţionând că doresc să plătesc cu card bancar. „Amenda” a fost în cuantum de 104 lei, la care am adăugat 15 lei cash, deoarece am fost foarte mulţumită de gustul celor consumate, dar şi de rapiditatea servirii, important pentru noi care ne cam grăbeam fiind nerăbdători să ajungem la Întâlnire.
Tot graba de a ajunge mai repede la Păltiniş a fost şi motivul pentru care nu am comandat nimic de băut, dorind să ne păstrăm „setea” pentru lichidele de la focul de tabără şi cina care urmau. Aici am greşit puţin, deoarece trebuia să nu fi băut nimic de cu trei zile înainte, dar, dacă nu uit, mă voi pregăti corespunzător pentru Întâlnirea din acest an :D
Căutând pozele pentru articol, am constatat că nu apare pe bon şi cafeaua băută acolo, o cafea espresso foarte bună, comandată, ce-i drept, ulterior comenzii principale, dar preţul acesteia a fost cu siguranţă acoperit de atenţia, meritată, lăsată tânărului ospătar.
Preţurile au fost de mare bun simţ, mâncarea gustoasă, servirea rapidă, deci, RECOMAND! Restaurantul Mărginimea Sibiului atât celor care îşi petrec vacanţa în satele din Mărginime, celor aflaţi doar în plimbare prin această zonă atât de pitorească, cât şi celor aflaţi în tranzit spre/dinspre Sibiu, meritând ieşirea de pe autostradă pentru a mânca repede şi bine.
Trimis de nicole33 in 14.01.25 05:55:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂRGINIMEA SIBIULUI.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
Am oprit și noi de câteva ori să mâncăm la acest restaurant, de fiecare dată fiind mulțumiți de preparatele gustoase, servirea rapidă și amabilitatea personalului. Probabil că în Mărginime se obișnuiește să se pună boia în ciorba de burtă, Nina a mâncat de câteva ori și tot zicea ceva de boia, dar eu nefiind fan ciorbă de burtă, nu m-a interesat subiectul.
Restaurant Mărginimea Sibiului = mănânci bine, te simți bine!
Gânduri bune!
Arată bine de tot, atât restaurantul (cu a lui toaletă foarte curată , cât și mâncarea din farfurii!
Dacă terasei i s-ar adăuga o pergolă (sau o altă formă de umbrar), ar fi foarte bine, mai ales pentru perioada rece.
Ați făcut bine că ați luat doar o porție de cartofi prăjiți, mie mi se pare suficient ce-ați avut fiecare în farfurie! Dacă se va întâmpla să fim prin zonă, sigur vom merge și noi acolo!
Să vă fie de bine!... și mulți
@nicole33: Un restaurant bun în Mărginimea Sibiului, am mâncat de vreo două ori acolo (chiar l-am recomandat pe AFA în 2018). A fost o perioadă când era deschis doar de vineri până duminică, nu știu dacă mai practică acest program de funcționare (observ pe site că preiau comenzi online cu ridicare personală doar în zilele de weekend).
Vă pot spune că și partea de cazare e foarte bună - camere mari, moderne, prețuri decente. Am vizitat vreo două camere, iar o rudă apropiată a poposit aici foarte des în cursul drumurilor prin țară. Patronii sunt o familie tânără care încearcă să îmbunătățească treptat afacerea - mai au de făcut amenajări în exterior.
Numai de bine!
@nicole33: Boia în ciorba de burtă? În fine... treaba asta cu reinterpretarea rețetelor clasice e de bon-ton în zilele noastre. Sau o fi specific în Ardeal, cine știe.
Mie îmi sună ca și cum ai pune castraveți murați în tiramisu, dar dacă tu zici c-a fost bună... nu mai contează.
În schimb mi se pare super, super accesibil din punct de vedere al prețului. Am fost duminica trecută într-o cârciumă mai de cartier, așa, din Brașov și un burger, bun, dar nu să te dea pe spate, era 79 de lei. O ciorbă de perișoare, cu trei perișoare cât capacul de la o sticlă de Coca-Cola era 32 de lei. L-am întrebat pe ospătar dacă ciorba are și foiță de aur în ea, s-a uitat tâmp la mine și n-a mai venit la masa noastră. A continuat o doamnă care cred că era obișnuită cu tâmpiți ca mine
Dacă te prinde foamea în drum spre Gura Humorului, îmi permit să-ți recomand Hanul Pădurarului. E în aceeași parcare cu Hanu Ancuței,” gard în gard” cu benzinăria (parcă Lukoil).
@Safta Radu:
”Am oprit și noi de câteva ori să mâncăm la acest restaurant, de fiecare dată fiind mulțumiți de preparatele gustoase, servirea rapidă și amabilitatea personalului.
Uite că şi după câţiva ani impresiile sunt la fel de bune, exact aceleaşi aspecte le-am remarcat şi apreciat şi eu la data vizitei mele.
”Probabil că în Mărginime se obișnuiește să se pună boia în ciorba de burtă, Nina a mâncat de câteva ori și tot zicea ceva de boia, dar eu nefiind fan ciorbă de burtă, nu m-a interesat subiectul.
Habar nu am dacă faza cu boiaua este o caracteristică a zonei sau doar o pasiune a bucătarului de la acest restaurant. Eu nu am pus niciodată boia în ciorba de burtă şi nici în alte locuri nu am mai întâlnit acest obicei, iar eu nu pierd nicio ocazie de a mânca această ciorbă, indiferent unde ajung.
Impactul vizual este destul de important, boiaua schimbându-i puţin culoarea, dar, din fericire, gustul nu a fost afectat şi asta a fost mai important pentru noi.
” Restaurant Mărginimea Sibiului = mănânci bine, te simți bine!
Să ştii că aşa a fost
Mulţumesc mult pentru recomandare, vizită şi ecou!
@doinafil:
”Arată bine de tot, atât restaurantul... cât și mâncarea din farfurii!
Şi mie mi-a plăcut
Restaurantul este spaţios, elegant, potrivit şi pentru evenimente festive, aici parcarea generoasă constituind un avantaj important.
”Dacă terasei i s-ar adăuga o pergolă (sau o altă formă de umbrar), ar fi foarte bine, mai ales pentru perioada rece.
Din fotografiile găsite pe internet, am văzut că vara folosesc umbrele mari pe terasă. Iarna însă, doar fumătorii, oropsiţi ca de obicei , ce mai ies pe terasă.
”Ați făcut bine că ați luat doar o porție de cartofi prăjiți, mie mi se pare suficient ce-ați avut fiecare în farfurie! Dacă se va întâmpla să fim prin zonă, sigur vom merge și noi acolo!
Ştiam deja de la precedenta vizită în Mărginime cât de mari sunt porţiile de mâncare. Nouă ne era foame, recunosc, dar nu aveam în plan să ne îndopăm cu cartofi prăjiţi, foarte buni de altfel.
Noi am fost mulţumiţi de tot, astfel că recomand cu încredere acest restaurant cu mâncare tradiţională românească.
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
@tata123 🔱:
”Un restaurant bun în Mărginimea Sibiului, am mâncat de vreo două ori acolo (chiar l-am recomandat pe AFA în 2018).
Ştiam
Am citit cu interes articolul tău, la fel ca şi pe al lui Radu, care a fost primul care a scris despre acest restaurant, astfel că am mers cu toată încrederea acolo şi nu am fost dezamăgită, ba dimpotrivă.
” A fost o perioadă când era deschis doar de vineri până duminică, nu știu dacă mai practică acest program de funcționare (observ pe site că preiau comenzi online cu ridicare personală doar în zilele de weekend).
Şi la data vizitei mele, în martie 2024, restaurantul funcţiona tot aşa, doar de vineri până duminică, probabil din lipsa clienţilor, însă dacă m-aş fi cazat acolo în timpul săptămânii, programul acesta m-ar fi deranjat mult.
”Vă pot spune că și partea de cazare e foarte bună - camere mari, moderne, prețuri decente. Am vizitat vreo două camere, iar o rudă apropiată a poposit aici foarte des în cursul drumurilor prin țară. Patronii sunt o familie tânără care încearcă să îmbunătățească treptat afacerea - mai au de făcut amenajări în exterior.
Pensiunea nu arată deloc rău, am văzut şi eu fotografii cu camerele, însă în zonă eu am descoperit şi alte variante cu o poziţionare mai avantajoasă pentru ceea ce caut eu şi îmi doresc. Iar dacă prind restaurantul închis, atunci pentru mine chiar ar fi o problemă.
Implicarea patronilor este de apreciat, iar acolo mai sunt multe de făcut, spaţiul este generos şi poate fi ordonat şi organizat mai bine.
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
@Pușcașu Marin:
”Boia în ciorba de burtă? În fine... treaba asta cu reinterpretarea rețetelor clasice e de bon-ton în zilele noastre. Sau o fi specific în Ardeal, cine știe.
Mie îmi sună ca și cum ai pune castraveți murați în tiramisu, dar dacă tu zici c-a fost bună... nu mai contează.
Îţi dai seama că şi eu am fost surprinsă de acest ingredient absolut neaşteptat, care i-a schimbat culoarea cu care eram obişnuită. Ne uitam miraţi unul la celălalat, dar am atacat-o cu curaj şi nu ne-a dezamăgit.
Din fericire, boiaua dulce nu i-a schimbat şi gustul, doar culoarea
”În schimb mi se pare super, super accesibil din punct de vedere al prețului. Am fost duminica trecută într-o cârciumă mai de cartier, așa, din Brașov și un burger, bun, dar nu să te dea pe spate, era 79 de lei. O ciorbă de perișoare, cu trei perișoare cât capacul de la o sticlă de Coca-Cola era 32 de lei. L-am întrebat pe ospătar dacă ciorba are și foiță de aur în ea, s-a uitat tâmp la mine și n-a mai venit la masa noastră. A continuat o doamnă care cred că era obișnuită cu tâmpiți ca mine
Aici preţurile au fost foarte bune, iar în privinţa calităţii şi a gustului nu am avut nimic de reproşat. Am văzut în meniul lor de pe sait că preţurile se menţin în continuare la un nivel convenabil, ciorba scumpindu-se doar cu 1 leu, iar şniţelul de porc cu vreo 3 lei, absolut nesemnificativ în comparaţie cu alte restaurante pe unde am mai fost.
Credeam că sunt singura care şochez oamenii cu comentarii de genul ăsta, dar mă bucur să constat că am "concurenţă"
”Dacă te prinde foamea în drum spre Gura Humorului, îmi permit să-ți recomand Hanul Pădurarului. E în aceeași parcare cu Hanu Ancuței,” gard în gard” cu benzinăria (parcă Lukoil).
Mulţumesc pentru pontul oferit. Voi studia "problema", iar de se va concretiza ceva, urmează... impresiile
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 [Restaurant Magna Villa [Săliște]] Mâncare bună, preţuri şi mai bune – Magna Villa, Sălişte — scris în 08.01.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Poiana Bradului [DN1]] Un restaurant ok pentru o masa de pranz in tranzit — scris în 25.10.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 [Restaurant Casa Măgura [Cisnădie]] Casa Măgura, o opțiune excelentă în Cisnădie! — scris în 12.05.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Oct.2019 [Restaurant pensiune Sibiel] Restaurant pensiunea Sibiel — scris în 19.11.19 de elise din SIBIU - RECOMANDĂ
- May.2019 [Restaurant complex Montana Garden [Rășinari]] Aproape de foarte bine — scris în 09.02.20 de traian.leuca † din PLOIEșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 [Restaurant pensiune Casa Belvedere [Cisnădioara]] Tzepuiala si tupeu — scris în 12.11.18 de simona2016 din ALBA IULIA - nu recomandă
- Sep.2018 [Restaurant Pensiunea Mărginimea Sibiului [Fântânele,Orlat]] Restaurant-pensiune „Mărginimea Sibiului” – lângă Orlat — scris în 27.09.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ