Pestera Ursilor - Castelul de sub Pamant
Intre Oradea si Deva pe drumul ce duce spre satul Chiscau gasiti aceasta minune a naturii. Am fost de doua ori la Pestera Ursilor si din cate stiu este cea mai bine amenajata pestera din Romanaia. E drept ca este si inalta, (in unele locuri are 10m) si s-a putut face ceva pentru ca turistii sa o viziteze in conditii de muzeu daca pot spune asa. De ambele dati cand am fost, era atat de multa lume care astepta sa intre incat am stat cam 2 ore sa ne vina randul. Se intra in grupuri de max. 20 de persoane. Vizitarea dureaza aproximativ trei sferturi de ora.
Este superba. Natura a creat forme minunate de stalactite si stalgmite, iar ghizii au imaginatie si au botezat aproape fiecare formatiune cu un nume de personaj de basm (ex. Alba ca Zapada si cei 7 pitici). Pestera se desfasoara pe doua nivele, unul superior destinat turistilor si cel inferior unde au acces doar speologii.
Traseul ce poate fi vizitat, mai putin de jumatate din lungimea pesterii, are o alee din ciment pe mijloc si este feeric luminat pentru a scoate in evidenta formele ce le-a luat natura in ceteva milioane de ani. In zona destinata turistilor sunt cateva galerii si cateva sali fiecare avand cate un nume. Sala Lumanarilor sau Lacul cu Nuferi sunt doar cateva din splendorile acestei pesteri. Adevarate dantele din calcar incanta privirea si te duc cu gandul la fatadele palatelor orientale, sau in alte locuri la zveltele catedrale gotice. Apa se prelinge usor pe pereti dand o stralucire de basm locului.
Desigur acolo unde s-au gasit cele mai multe schelete de urs locul a primit numele « galeria ursilor. ». (este vorba de ursi de caverna, nu de ursul brun). Speologii declara ca multe formatiuni geologice sunt unice in Europa si rare in lume.
Cand aveti drum in zona, mergeti si vizitati o mega structura subterana, naturala.
Trimis de Diaura* in 28.12.09 15:32:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BEIUȘ / CHIȘCĂU [BH].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat review-ul la rubrica "Pestera Ursilor" deja existenta pe site. Sters dublura introdusa de autoare.
Cristi_an3000, iti multumesc pentru fotografii, dar consider ca nu toate isi au locul aici. Eu nu am postat, pentru ca la vremea respectiva nu aveam un apart foto prea bun, si am cumparat pliante de la intrare. Dar te rog sterge fotografiile care nu au legatura cu Pestera Ursilor
pozele lui cristian nu sunt atasate la review-ul tau, Diaura, ci la cel scris de el personal.
Ele sunt afisate aici prin functionarea automata a programului. Daca softul ce functioneaza pe site nu detecteaza fotografii atasate unui review dintr-o anumita destinatie, afiseaza automat alte poze incarcate la alte rimpresii din aceeasi destinatie.
Mi se pare nostima cererea ta adresata unui alt utilizator de a unele din pozele incarcate de acesta
Ma scuzi dar nu mi se pare normal peste un review sa intre automat alte poze. Una este sa vrea cineva sa adauge si alta e sa incarce programul automat.
In afara ca este o eroare de program ce consider ca trebuie remediata, uita-te si tu cum arata ; citesti despre stalactite si vezi o padure verde sau o farfurie cu mancare. Nu are nici o noima . Nici prin cap nu mi-a trecut ca " apar automat"...Chiar nu a mai sesizat nimeni pana acum in doi ani, acest lucru?
Lol, nu, nu a mai sesizat nimeni in acesti doi ani, pentru ca ceea ce sesizezi tu este ceva mai ciudat.
Tu de fapt sesizezi
1) Ca nu ar fi in regula ca un user sa poata incarca poze SI poze cu imprejurimile unei obiectiv turistic, si nu doar cu obiectivul turistic in sine.
Si ca
2) nu ar trebui sa fie permisa afisarea unor poze incarcate de alt utilizator (din acelasi obiectiv turistica) ca ilustratie la un review fara poze
Ambele aspecte sunt INTENTIONATE (nu sunt erori de program) si ele vor ramane pe mai departe.
- Aug.2019 Urșilor — scris în 10.05.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Lumea subpământeană a urșilor de peșteră — scris în 19.09.19 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 La Pestera Ursilor — scris în 19.08.17 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Din urs au mai rămas doar oasele — scris în 03.10.17 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Nov.2016 Pestera Ursilor - cea mai bogata pestera turistica din Romania — scris în 16.03.17 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Vizita acasa la ursii de caverna — scris în 22.08.16 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Pe urmele copilăriei — scris în 06.08.16 de cristina.eu din GALATI - RECOMANDĂ