GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
"Situata la 1,5 km de Pestera Ursilor in satul Chiscau la poalele muntilor Bihorului si la granita de vest a Parcului Natural Apuseni, locatia va ofera un acces direct la frumusetile acestuia, adica puteti vizita pe putin 15 Obiective Turistice care vor ramane amintiri de neuitat pentru Dvs."
Am calatorit cu masina personala. Eram cazati in Felix si ne-am spus ca e pacat sa nu facem si o excursie. La Pensiunea Maria am mancat extraordinar de bine si de ieftin. oamenii de acolo sunt minunati. Am promis ca revenim pentru frumusetea zonei dar nu ne-am tinut de cuvant pentru ca ne-a luat valul calatoriilor in strainatate.
Pestera Ursilor ne-a impresionat foarte mult pe toti 3 dar nu voi insista in a o descrie aici decat prin fotografii.
La intoarcere am vizitat un muzeu de etnografie si m-am tot intrebat cata pasiune trebuie sa aibe sau ce fel de om trebuie sa fie acela care aduna si intretine un astfel de loc fara sa ceara nimic de la turisti.
Pastram o amintire foarte frumoasa si daca ajungeti in zona merita efortul. De acolo voiam sa mergem la Scarisoara dar am fost avertizati ca ne putem rupe masina pana acolo, asa ca am renuntat pana ce vor indrepta drumurile.
Trimis de carmenm in 13.12.09 23:17:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BEIUȘ / CHIȘCĂU [BH]. A mai fost în/la: Dupa ce ne-am cunoscut tara am inceput sa facem vacante in strainatate
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (carmenm); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.55371600 N, 22.56936700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Din peste 1500m cat are pestera ca si lungime, se pot vizita doar aproximativ 500m si asta doar cu ghid si in grupuri organizate de maxim 15 - 20 de persoane. Cele trei sali care pot fi vizitate sunt: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racovita si Galeria Lumanarilor. Pestera nu este iluminata permanent si de fiecare data cand grupul paraseste una dintre galerii ghidul ramane in urma si stinge lumina... vorba aceea: " ultimul stinge lumina ".
In galeria Emil Racovita este acel schelet intreg de urs de pestera - din foto - in pozitia in care a murit de foame dupa ce s-a surpat intrarea in pestera si a ramas blocat acolo acum 15.000 ani - dupa spusele ghidului. Tot ghidul a zis ca in 2007 a fost o echipa de la National Geografic despre pestera Ursilor si acelasi ghid vinde pe sub mana DVD uri cu secvente din filmarile brute de la acel reportaj.
avantajul acestei pesteri este ca a fost descoperita accidental si foarte tarziu ani 70 sau 80, fiind inchisa pina cand a fost amenajata a scapat de ravagiile asa zisilor colectionari de suveniruri, fata de alte pesteri celebre din tara, tot displayul uluitor de stalacmite si stalactite a ramas intact, si acest lucru o face poate cea mai frumoasa pestera din Romania!
http: //www. trilulilu. ro/transp/b6a2037e589dad
parca am reascultat ghidul pesterii, n-as fi putut tine minte pentru reproducere exactitatea informatiilor dar mi le-am amintit, asa este
@carmenm,
avand in vedere ca Pestera Ursilor este un obiectiv destul de important, mi-am permis sa despart obiectivul definit de tine (Pestera Ursilor si Pensiunea Maria) in doua obiective distincte. in concluzie poti sa gasesti Pensiunea Maria definita ca obiectiv separat aici
si eventual daca ai timp poti sa spui mai multe pe pagina pensiunii intr-un review separat despre conditiile de cazare sau alte aspecte care ti se par tie relevante.
Draga Carmen, intentionez sa petrec si eu un week-end cu prietenii la Pestera Ursilor (sunt la prima vizita a pesterii) iar pentru ca timpul ne permite am vrea sa vedem cat mai multe in zona.
Ai scris in review ,,puteti vizita pe putin 15 Obiective Turistice". Mi-ai fi de mare folos daca mi-ai spune cateva dintre ele, sa ne stabilim si noi programul/traseul. Multumesc anticipat!
@vanda: Informații despre Parcul National Apuseni puteți găsi pe siteul parcapuseni.ro.
Daca timpul va permite v- as recomanda Ghetarul de la Scarisoara si Focul Viu.
Si Cetatile Ponorului sunt superbe dar deja aveți nevoie de echipament adecvat.
Daca îmi spuneti in ce zona va cazati va pot face si alte recomandări in apropiere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2019 Urșilor — scris în 10.05.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Lumea subpământeană a urșilor de peșteră — scris în 19.09.19 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 La Pestera Ursilor — scris în 19.08.17 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Din urs au mai rămas doar oasele — scris în 03.10.17 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Nov.2016 Pestera Ursilor - cea mai bogata pestera turistica din Romania — scris în 16.03.17 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Vizita acasa la ursii de caverna — scris în 22.08.16 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Pe urmele copilăriei — scris în 06.08.16 de cristina.eu din GALATI - RECOMANDĂ