GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Iulius Town Timisoara
Pe unde treceam prin Timisoara, intersectii principale gaseai indicator catre Iulius Town. Am zis ce o fi aici? Hai sa vedem si noi ce se afla aici, ce poate fi asa deosebit la un mall?
Nu m-am gandit vreodata sa scriu despre un centru comercial review, dar acesta m-a impresionat.
Iulius Town se gaseste la adresa Piața Consiliul Europei, nr. 2, nu este departe de cazarea pe care am avut-o, la aproximativ 1,5 km. Se ajunge destul de repede. Daca sunteti cu masina se ajunge si mai repede. Are locuri de parcare suficiente, cateva in exterior, iar alte cateva sute de locuri in parcarea subterana. Noi am gasit loc afara, si a fost ok. Ca in aproape orice parcare din Timisoara, tariful este tot de 5 lei pe ora.
Am gasit pe site ul lor cateva informatii interesante:
"Iulius Town este povestea de succes prin care un mall s-a transformat într-un proiect mixt ambițios, animând o zonă urbană cu moștenire industrială și reconectând-o cu orașul. IULIUS este parte din Timișoara de peste 15 ani, un reper pentru locuitori, un nume cu rezonanță. Dezvoltarea Iulius Town Timișoara a venit firesc, din dorința de a continua misiunea asumată de a fi relevanți pentru comunitate și de a fi parte activă în dezvoltarea sa.
Acum este acel „centru” al orașului, în jurul căruia gravitează viața urbană, pentru că îmbină în cel mai armonios mod funcțiuni de retail, office, parc și entertainment, într-un singur loc. Este un spațiu vibrant, care îmbunătățește viața comunității și care îmbracă în verde experiențele sociale.
Inaugurat în 2019, Iulius Town este singurul proiect mixt de regenerare urbană din vestul țării, realizat de compania IULIUS și Atterbury Europe, şi cea mai mare investiţie din regiune, în valoare totală de 442 milioane de euro. "
Ce m-a impresionat pe mine la acest centru comercial sau mall sau ce o fi, a fost parcul "Iulius garden". Ca orice mall are foarte multe magazine, mai multe sali de cinema, restaurante, terase, cofetarie etc. Dar ce nu am mai vazut la noi la mall uri a fost acest parc plin de verdeata, pomi deosebiti, bancute amenajate frumos si acoperite de vegetatie curgatoare, alei pietonale, lacul cu nuferi si vegetatie de apa, podul peste lac, superb. Iar pentru copii un carusel frumos si cu multe luminite, foarte interesant. (Atasez video).
Aceasta este o zona de vizitat, chiar recomand, am ramas placut impresionata de ce am gasit aici.
Ce se mai gaseste aici:
"
• cea mai mare suprafață de retail din afara Bucureștiului * 105.000 mp * 450 de magazine
• cele mai noi concepte de retail din Europa
• 12 săli de cinema * primul concept cinema VIP (cină și film all inclusive) din afara Capitalei
• cel mai mare centru de fitness din țară * piscină semiolimpică
• prima grădiniță cu predare în limba engleză și curriculum britanic din Timișoara * școală primară
• cea mai mare varietate de cafenele și restaurante tematice
• parc * carusel venețian * piațete evenimente * lac
• 4 clădiri office premium * 80.000 mp * 30 companii multinaționale * 5.000 angajați
• 3 săli de evenimente * până la 1.000 de participanți
• parcare supraetajată și subterană * peste 4.000 de locuri
• peste 800 de spații pentru biciclete
• pasaj auto subteran * două benzi pe sens, 200 m lungime * galerie de artă stradală"
Mai multe detalii se gasesc pe site ul lor oficial.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Locatie aproape de centru.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Metode de relaxare si distractie cat cuprinde.
Trimis de deeutza in 16.10.22 08:43:03
- A fost prima sa vizită/vacanță în TIMIȘOARA
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (deeutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@deeutza: Foarte tare! N-am știut că există așa ceva în România... Citeam și mă gândeam cât s-au scremut autoritățile locale la Galați (și sub ce presiune a societății civile!!) să scoată la lumină un amărât de mall, în care cea mai mare atracție este cinematograful 3D... Și nu cred că sunt mai mult de 10 ani de atunci... Din păcate, sunt 2 Românii, de-o parte și de alta a lanțului carpatic...
@crismis:
” Din păcate, sunt 2 Românii, de-o parte și de alta a lanțului carpatic...
Ei, nu chiar. Iulian Dascălu a început, acum mai bine de 20 de ani, cu Iulius Mall din Iași, în locul fostei cantine din complexul studențesc Tudor Vladimirescu (cel mai mare campus universitar din România). Terenul pe care se află acest mall nu a permis extinderea, așa că l-a lăsat cumva în adormire (funcționează și azi, e ținut în viață de studenți) și s-a reorientat către zona Palatului Culturii, unde a construit Palas-ul. Cu grădinile pe care le știți. În contul chiriei terenului a intrat restaurarea Palatului, în anii de dinainte de 2010, când nu exista noțiunea de fonduri europene. În Iași a fost atunci un mare scandal, gen Salvați Palatul Culturii de la renovarea clădirii și înfrumusețarea unei zone aflate în paragină ????.
Același Iulian Dascălu a construit ulterior Iulius Mall-urile din Cluj și Timișoara. Frumoase, dar nu se compară cu Palas-ul.
@crismis:
Să știți că mie îmi plac destule orașe din vechiul Regat (în primul rând Craiova, Târgoviște, Câmpulung Muscel, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț). Iar unele dintre ele chiar sunt și bine gospodărite!
Îmi place mult Bucureștiul, de asemenea.
L.E. Am fost nu de mult la film, în Iulius Mall . Un film românesc, Balaur - îl recomand. Nu îmi dădeam seama unde e filmat: o stradă cu case noi, banale, deși scumpe, un cartier cu blocuri mizere, în care îți e frică să urci în lift, un deal împădurit la margine, dincolo de râu, cu cărări pustii etc.
La un moment dat, într-un plan general luat cam de la înălțimea dealului, recunosc Râmnicu Vâlcea. Ulterior, apare și o mașină cu numărul vizibil - VL. Și o bucată din zidul unui liceu - îl știam, era Lahovari.
Ce vreau să spun: depinde ce selecție de imagini se oferă. Turistic vorbind, Rm. Vâlcea e un oraș spendid. Dar probabil că mulți dintre locuitori sunt nemulțumiți de condițiile de viață, de modul în care edilii administrează urbea.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 Timișoara – am redescoperit orașul în zile de sărbătoare — scris în 12.12.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Timisoara partea II - Piata Unirii si Piata Balcescu — scris în 10.10.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Timisoara partea I — scris în 09.10.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Timișoara — după 15 ani — scris în 01.08.22 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2021 O Timișoară altfel — scris în 05.08.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Timisoara — „Mica Viena” a Romaniei — scris în 17.10.20 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Rătăcind prin Timișoara anului 2019 — scris în 17.12.19 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ