- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Descoperă zona Beiuș-Ștei-Chișcău / BEIUȘ / CHIȘCĂU [BH]
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 9 din care: 1 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 7.85
- GRAD RECOMANDARE: 87.50%
- INFO ON WEB: N/A
Descoperă zona Beiuș-Ștei-Chișcău / BEIUȘ / CHIȘCĂU [BH] - impresii și recomandări
[9] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2020
- trimis de: Marcumandru PREMIUM, din [Oradea] — în 23.03.20
Schitul Huta Finiş — un templu de pace în inima Munţilor Codru-Moma
Cum am mai scris în reviewul "Finisul - o vale de liniste si traditie" din 2017, Comuna Finiş este o regiune pitorească şi multiculturală, ce face parte din regiunea etnografică a Depresiunii Beiuşului. Reşedinţa comunei este localitatea omonimă, un sat mediu, cu circa 1.700 de suflete, într-o răscruce a trei trepte de relief: Munţii Codru-Moma (care în sudul satului ating deja 500m), Dealurile de Vest (pe care se cultivă intens viţa-de-vie) şi lunca Crişului Negru. [...] — vezi review [+9 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2019
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 30.10.19
Biserici de lemn bihorene – mărturii ale istoriei
Din cele mai vechi timpuri, poporul – care nu a avut întotdeauna un simț al monumentalului, al grandiosului, dar l-a avut cu prisosință pe acela al distincției, al fineții și eleganței – și-a clădit biserici de o mare varietate de stil, cu multe bogății și podoabe, ce dețin atât valori materiale, cât și spirituale, sintetiza Ernest Bernea în lucrarea „Civilizația română sătească”. Primele lăcașuri de cult au fost ridicate din lemn, geniul meșterilor populari [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2019
- trimis de: KSV PREMIUM, din [Tulcea] — în 21.08.19
Pădurea Craiului
Dragi tovarăși și prieteni, bine v-am regăsit! Iată că după o călătorie lungă și anevoioasă, după descoperirea unor locuri noi, a venit și timpul să mă întorc acasă. Chiar dacă nu este prima (și sper nici ultima călătorie) în scop recreativ, pot spune că este cea mai emoționantă de pînă acum. În drum spre Felix am văzut cei doi pui de urs, care arătau jalnic și cerșeau mîncare de la trecători, iar la întoarcere, ca un, adevărat, om cu simțul orientării [...] — vezi review [+30 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2018
- trimis de: fredutza PARTENER, din [Bucureşti] — în 13.09.18
Omul sfințește locul!
Plecăm din Băile Felix pe DN76/E79 până în dreptul localității Sudrigiu, facem stânga spre Chișcău (DJ763), comuna Pietroasa, să vizităm Peștera Urșilor, când observăm pe partea dreapta a drumului, la nr. 86 Muzeul Etnografic Horea și Aurel Flutur. Oprim pe partea stângă lângă un șopron ce adăpostește o moară de măcinat, mașini de epocă, un tractor și căruțe. Pe panoul de la intrare scrie mare: INTRAREA GRATUITĂ. Program de vizită marți - duminica: 9:30 [...] — vezi review [+50 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2018
- trimis de: Marcumandru PREMIUM, din [Oradea] — în 12.06.18
O frana rapida la Stei ('Capitala Frutti Fresh')
Dupa ce am vizitat Izbuc, venind de la Moneasa am decis sa ne oprim in Stei. "Orasul proiectat la Moscova" este cunoscuta drept sediul firmei European Drinks-Foods, care isi are o fabrica de sucuri la 10 km de Stei, la Sudrigiu, si o alta fabrica (cred ca de mancare, Rieni Drinks) la Rieni, la vreo 3-4 km de Stei. Steiul este un oras care a prosperat in Epoca de Aur, datorita minei de uraniu de la Baita, de langa oras, la inceputul drumului care se suie in Arieseni-Vartop. Se spune ca au fost [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2018
- trimis de: Marcumandru PREMIUM, din [Oradea] — în 12.06.18
Oprire la Izbuc
In anterioara mea recenzie am povestit experientele acumulate la Moneasa. Am mai precizat la final ca am ales o alta ruta catre casa decat Oradea - Tinca - Beliu - Sebis - Moneasa si am pornit de-a lungul Crisului Alb, tranzitand Gurahontul si la Varfurile virand catre Bihor. Drumul intre Varfuri si Stei a fost filtrat de portiuni pietruite, inca neasfaltate. Inainte de Stei am decis sa vizitam faimosul Izbuc intermitent de la Calugari, un izvor miraculos, cunoscut pe plan regional pentru [...] — vezi review [+6 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2017
- trimis de: Marcumandru PREMIUM, din [Oradea] — în 24.03.18
Finisul - o vale de liniste si traditie
Mama mea Emilia a copilarit in satul Finis, comuna Finis din judetul Bihor. Mult am mers in copilarie la bunici la Finis. Matusa mea Ana traieste in Beius, municipiul despartit de sat de Crisul Negru si are o cabana pe asfaltata Vale a raului Finis. Ruta catre localitate este banala: pornesti din Oradea, tranzitezi statiunea Baile Felix, te indrepti catre Ceica, apoi Sambata, Rabagani, Pocola si Beius, unde, la Judecatoria virezi la dreapta, apoi la stanga, apoi din nou la dreapta si treci [...] — vezi review [+2 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
NU RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2016
- trimis de: Marcumandru PREMIUM, din [Oradea] — în 20.02.18
[Cetatea Kornis, Pomezeu] Aventura dezamagitoare
POVESTIRE SI ITINERARIU Mama mamei mele, bunica mea traieste in Finis, o comuna langa Beius. Asa la vreo 3 saptamani, in fiecare sambata merg la Finis s-o vizitez pe Elisabeta. Asa conduceam eu spre Finis cand, la rascrucea de drumuri de la Rabagani, unde scrie Pomezeu pe indicator, sub ea scrie Cetatea Kornis. Acasa am cautat nitica pe net despre "cetatea Kornis". Cele mai multe informatii le-am gasit din judetul Cluj, la ceva castel Kornis din Manastirea-Szentbenedek din judetul Cluj, la [...] — vezi review [+1 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2010
- trimis de: adrian2010 GOLD, din [sannicolau-mare] — în 16.09.10
Manastirea Izbuc - o oaza de liniste
Intr-o sambata ne indreptam foarte bucurosi spre locul de plecare din Sannicolau-Mare, pentru a merge in excursia organizata la Manastirea Izbuc, in Bihor! La ora 6 a fost plecarea si am facut aproximativ 5 ore cu o pauza cam de 30 de min.! Pe drum nu stiam la ce sa ma astept! Nu m-am uitat la nici o poza inainte, deci nu stiam absolut nimic de acesta manastire din Muntii Codru Moma, decat povesti de la niste oameni foarte incantati care au mai fost o data la acesta manastire si au spus ca [...] — vezi review [+16 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review