Solicitare CMR / ITALIA - EMILIA-ROMAGNA

Rog recomandare inchiriere masina Bologna

Trimisă în 09.11.15 16:45
de gigiocPM [Rm Valcea]
» VIZUALIZĂRI: 7807

Salutare tuturor,

Vreau sa mi petrec sarbatorile de iarna in Italia ca atare mi-am facut un planning sa vizitez mai multe orase : Bologna, Pisa, Florenta.

Pt asta mi am luat un avion pana la Bologna, de acolo din aeroport mi-am propus sa inchiriez o masina pt cele 5 zile cat stau acolo ca sa vizitez cele 3 orase.

Aici am intrebari... Pe site-ul rentals.com la societatea firefly gasesc urmatoarele conditii :

1. "Despre plata" :

Pentru aceasta rezervare aveţi nevoie de un card de credit.

Şoferul principal trebuie sa fie posesorul unui card de credit în nume personal pentru a putea prelua maşina. Pe acest card trebuie sa fie suficiente fonduri pentru a acoperi depozitul/excesul (care se vor bloca pe durata închirierii). Cardul va fi de asemenea utilizat pentru plata taxelor locale, echipamentului suplimentar şi pentru orice alta achiziţie făcută la ghişeul furnizorului.

Cardurile de debit si plata cash nu sunt acceptate.

2. Sumă pentru Depozit / Franşiză

Compania de inchirieri va solicita un depozit de 1510,00 € exclus taxe. la preluarea masinii. Depozitul se va returna dupa inchiriere, atata timp cat conditiile au fost indeplinite.

Masina are un exces de dauna de 1510,00 € exclus taxe.

Masina are un exces de furt de 1510,00 € exclus taxe.

Datorita fluctuatiei ratei de schimb si alte posibile comisionae bancare, compania de inchirieri nu-si poate lua responsabilitatea pentru diferenta dintre suma platita si cea rambursata.

Acum : nu am nici card de credit pt ca nu mi trebuie, doar cel de salariu care este unul de debit.

Iar 2, sa ti blocheze 1500 de euro pe card? pentru 4 zile? mi se pare enorm. Daca iti constata nu stiu ce avarie ai pierdut banii. Asta daca nu mai faci o extra asigurare de inca 100 de euro sau ceva de genul.

Am mai fost in alte tari, taxa asta era parca: Anglia 200 lire, Franta vreo 300 euro, Spania : 400 parca la Sixt, Europcar.

Dar astia cer 1500 de euro?

Asta inseamna ca nu voi reusi sa inchiriez nici o masina...

Imi puteti recomanda ceva? altceva mai ieftin si fara conditii idioate? Ce parere aveti?

Multumesc,


 • PERIOADA: dec -- NOPŢI CAZARE: 4
 • BUGET: 150 euro -- TRANSPORT: auto
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 0

Răspunsuri la solicitare

CostiCO[Piteşti]26r[09.11.15 19:49]

@gigioc -

Să le luăm pe rând.

1. Ai nevoie de card de credit, altfel nu poți închiria mașină decât cel mult de la vreo agenție mică, ce umblă cu limba scoasă după clienți. Nu-ți recomand o astfel de variantă, riscul este foarte mare. Oricum, o astfel de variantă nu o poți găsi decât la fața locului, nicidecum pe internet.

Trag concluzia că ești la prima închiriere de mașină, altfel ai fi avut un card de credit. Nu poți nici să folosești cardul de credit al altcuiva, decât dacă va merge și acel cineva cu tine.

Ca atare, singura soluție - încă un card, pe lângă cel de salariu/debit. Cât mai rapid.

2. Într-adevăr, acest exces este foarte mare. Cred că ai ales o mașină scumpă, pentru că excesul se calculează în funcție de tipul mașinii închiriate, de numărul de zile și de țară (Italia este o țară cu risc mare). De aceea, suma diferă de la o țară la alta.

Faptul în sine, că suma e mare nu e o problemă. Chiar dacă, Doamne ferește, ai un accident, nu ți se reține toată suma, decât dacă distrugerea mașinii este 100%, altfel suma reținută este proporțională cu suma totală a daunelor, adică plătești doar franșiza, exact ca la orice asigurare casco. Și la casco, dacă nu vrei franșiză, plătești o poliță mai mare.

Ca să scapi de blocarea acestei sume, singura soluție este adăugarea la asigurare a opțiunii de exces zero, care costă încă ceva (100 €, spui că ți-a afișat). De altfel, eu te sfătuiesc să o plătești oricum, pentru că în acest fel dormi liniștit. Nu te zgârci la bani, pentru că zgârcenia poate să ducă la cheltuieli mult mai mari.

Condițiile nu sunt idioate, sunt doar acoperitoare pentru furnizor și asigurator.

În afară de firefly, condițiile la celelalte firme furnizoare pe care ți le afișează rentalcars sunt la fel?

Oricum, grăbește-te cu obținerea cardului de credit, altfel va trebui să folosești alte mijloace de transport. La urma urmei, ce te costă să-ți faci un card de credit? Câteva zeci de lei, taxa de administrare anuală.

Succes!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

gigiocPM[Rm Valcea]2r[09.11.15 20:21]

@Costi - salut costi, in primul rand merci pentru raspunsul profi.

Am folosit de multe ori masini de inchiriat in strainatate, doar ca au fost platite de compania unde lucrez, eu mergand la ghiseu doar cu voucherul.

Pe cont propriu am inchiriat o singura data in Anglia, unde garantia a fost de 200 lire, si culmea am prezentat cardul de debit. Nu mi-a zis ca nu ar fi bun. Compania cred ca era Alamo.

Dupa ce am citit raspunsul tau am reluat cautarea pe siteul rental.com si intr-adevar excesul difera de la o companie la alta dupa cum urmeaza : target rent firelfy 1500 euro, Goldcar si Noleggiare 1200 parca iar SicilybyCar doar 300.

Aleg cea mai ieftina masina, nu-mi trebuie decat ceva sa ma deplasez. Chiar si asa excesul este foarte mare.

Acum ramane de vazut cum o sa procedez.

Din cate am mai citit pot sa fac asa :

1. Imi fac acum o rezervare la cea mai ieftina firma, cea mai ieftina masina cu asigurare extinsa, o sa ma coste cred un 600 Ron sa zicem. O simulare de pe siteul celor de la wizz imi arata un 300 de ron plus asigurarile astea. Rezervarea o garantez cu cardul de debit dupa care voi merge la banca si pana in decembrie cand plec eu voi avea si un card de credit.

2. Varianta 2 : imi fac o rezervare la o firma de renume. Sixt parca am verificat mai devreme. Oricum era una unde inchirierea costa mult mai mult un 200 de euro cu asigurare cu tot deci 900 de lei. Iar parca tot pe site ul lor aparea ca excesul acela il poti garanta cu cardul de debit.

Orice as alege caut solutia cea mai convenabila.

Un pret mare al masinii de inchiriat plus costul avionului, transportul si parcarea pana la aeroport cred ca o sa mi depaseasca maxim suma pe care as fi cheltuit-o daca as fi mers direct cu masina mea din Romania.

Legat de cardul credit, firma de inchirieri iti blocheaza suma apoi ti o elibereaza. Totul sper sa se intample in perioada de gratie sa nu platesti dobanzi inutile. Dar asta o sa mai intreb la banca.

salutari

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gigiocPM[Rm Valcea]2r[09.11.15 22:04]

Ma gândeam cum reușește cel de la ghișeul de închirieri sa facă diferența între cardul de credit și cel de debit. Ambele sunt embosate cu litere în relief.

În acest caz pot sa mi aleg o mașină la care garanția este mai mica. Iau toate Asigurarile ca sa fiu sigur și la ghișeu acolo ii dau cardul de debit ing și asta e. Bat câmpii?

Merci

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CostiCO[Piteşti]26r[10.11.15 00:27]

@gigioc -

Cel de la ghișeu poate vedea foarte bine dacă e card de debit, sau de credit, în momentul prenotării acestuia. Practic, programul folosit îi „spune” asta. Acum, e posibil totuși ca să-ți accepte și cardul de debit, dacă acesta are un descoperit de cont suficient de mare. Știu că cei de la ING (și nu numai ei) au astfel de carduri, eu însumi am cardul de salariu de acest fel.

Oricum, încearcă să faci rezervarea cu cardul de debit cât mai repede, ca în cazul în care totuși nu-l acceptă, să ai timp să-ți scoți unul de debit.

Și eu am unul de acest fel, pe care nu-l folosesc, practic, decât pentru închirieri de mașini, de-asta mi l-am și făcut.

Dar e bun și dacă ai nevoie la un moment dat de un împrumut. Oricum, e mult mai rentabil decât la Provident!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Jimmy1PM[Timişoara]5r[10.11.15 11:36]

Despre închiriere nu pot să vă sfătuiesc, dar am văzut că accesul în centrul oraşelor istorice este foarte restricţionat. În Florenţa sunt bariere cu cartelă, iar maşinile utilitare, care au acces numai până la 9, trebuie să fie neapărat electrice.

Nu m-am putut întâlni cu nişte prieteni italieni, care aveau, bineînţeles, maşină, dar nu o puteau folosi, pentru că m-au chemat undeva, departe, la capătul unei linii de tramvai într-un parc. Informaţi-vă asupra acestui aspect.

S-ar putea să fie mai simplu să umblaţi între oraşe cu trenul (25 euro un drum), iar în oraşe pe jos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

gigiocPM[Rm Valcea]2r[10.11.15 13:49]

@Jimmy1 - merci pt raspuns. Am in plan sa vad cat mai multe chestii in acest sejur. Pt asta imi trebuie o masina cu care sa ma deplasez intre orase. Masina o las in parcarea hotelului dupa care ma deplasez pe jos sau cu transportul in comun.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

claudiu 71SE[Wiener Neustadt]14r[10.11.15 20:32]

@gigioc -

Salut, spre exemplu aici: sunnycars.com, poti plati prin PayPal dureaza 5 min. sa-ti faci cont

sau poti plati prin SEPA, este o firma foarte serioasa iar la simularea mea autoturism inchiriat de la ei pentru Bologna, aeroport pentru 5 zile cu asigurare full, fara limite km etc. cautiune 0 te costa in jur de 150€.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

abancorSE[Bucureşti]1r[11.11.15 09:10]

E foarte bună avertizarea lui Jimmy1. Multe orașe italiene (aproape toate cele turistice, deci pe care probabil le vei vizita) au în centru o zonă de trafic restricționat (ZTL - zona a traffico limitato).

Regulile de acces sînt specifice fiecărui oraș în parte. La fel punctele de acces (de pildă în Florența sînt semafoare de care poți trece dacă arată verde - ceea ce se întîmplă la orele la care accesul e permis; în Pisa nu sînt semafoare).

Regulile permit în anumite condiții și accesul clienților hotelurilor, care sosesc la volan. Condițiile astea în general țin în general de intervalul petrecut în ZTL și de parcarea în anumite parcări.

Nu ignora chestiunea. Caută pe net informații despre ZTL din orașele unde vrei să mergi (exemplu pentru Pisa, dar și cu informații generale: athomeintuscany.org/2011/ ... ed-traffic-zone) și, dacă vezi că hotelul unde ai rezervare e în interiorul ZTL, discută apoi cu hotelul ca să afli cum poți să ajungi acolo, unde trebuie să parchezi etc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

gigiocPM[Rm Valcea]2r[11.11.15 09:46]

@abancor - Salut. merci pt raspuns. Fara sa stiu despre aceste reguli mi-am luat hoteluri in zone limitrofe oraselor (aeroport, etc) tocmai pentru a evita taxe de parcari in oras etc. Fiecare zi intr-un oras diferit. Deplasarea intre hoteluri si centrul oraselor o sa o fac cu autobuzul, etc.

Mi-as inchiria o masina pentru ca daca ar fi sa folosesc transportul in comun intre orase (Bologna-Florenta, Florenta- Pisa) pentru 2 persoane tur-retur as ajunge la acelasi pret cu al masinii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gigiocPM[Rm Valcea]2r[11.11.15 12:40]

@claudiu 71 - salut

merci pt sfat, am intrat pe site.

intr adevar, m ar costa 136 de euro, anulare gratuita.

iti blocheaza pe card intre 300 si 500 de euro ca si garantie. tot e ceva.

acum sper sa mearga cu cardul de debit, o sa las o suma mai mare in cont. o sa intreb si la ING daca i posibil pt ca nu as vrea sa mi fac acum un card de credit special pt asta (taxe de emitere, taxe anuale, etc).

De platit vad ca merge si direct cu cardul nu neaparat pay pal sau SEPA. Cred ca o sa folosesc aceasta varianta sunny cars.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

claudiu 71SE[Wiener Neustadt]14r[11.11.15 13:10]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

dalumianSR[Bucuresti]7r[17.03.17 18:31]

Salut!

Am o nelamurire legata de inchirierea unei masini in Florenta.

Am facut o rezervare pe autoeurope.ro de la Hertz pt. un Fiat 500L cu REFUNDABLE EXCESS WITH SUPER COVER la pretul de 197 Euro/6 zile. In voucherul primit de la autoeurope scrie ca este inclus:

Refundable Excess with Super Cover. The rental company

will block (a minimum of) the equivalent of the excess

amount, on the credit card in the primary driver's name -see

full explanation under "Refundable Excess with Super Cover"

De asemenea, pentru a grabi procesul de predare primire este recomandat sa fac checkinul online pe site la Hertz, acolo unde am introdus datele de identificare.

Dupa acest check in primesc confirmarea de la Hertz in care este detaliata si plata si anume>

141 Euro inchirierea masinii si optional, Super Cover (Excess Waiver) daily 40.26 EU.

Nu mai inteleg, am sau nu am asigurarea aia cu exces 0?

Multumesc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

hremusJR[Brasov][20.04.17 19:19]

@Costi: Pana la urma cum ai procedat? Cum ai rezolvat cu excessul? Masina cum s-a prezentat. Dar cu carburantul?

Urmeaza sa merg la Bologna, si apoi spre Ravena si Rimini.

Multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dalumianSR[Bucuresti]7r[21.04.17 07:01]

@hremus: Vezi ca am scris eu un articol despre inchiriera masinii la Florenta in sectiunea Sfaturi utile pentru vacanta la Florenta. Poate te ajuta.

amfostacolo.ro/hotel9.php ... orenta&id=21797

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

 • [14] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 30.11.20 -- 14:17:38 (acest segment de cache se va actualiza în 30.11 22:17:38)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.13436293602 sec
  ecranul dvs: 1 x 1