Solicitare CMR / ROMÂNIA

Minivacanta impreuna cu copiii in zona Brasovului

Trimisă în 02.08.15 08:40
autor andreea_cSR [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 19550

La sfarsitul lunii august vom merge in Brasov pentru 2-3 zile (de duminica pana marti), cu treaba, iar cu aceasta ocazie ii vom duce si pe copii la Dinoparc Rasnov.

Ne-am hotarat sa plecam totusi de acasa miercuri seara sau joi dimineata si astfe vom avea cateva zile (joi-sambata) sa oprim undeva pe traseul Timisoara- Brasov (sau chiar cu un mic ocol), la aer curat.

As dori atat recomandari de cazare la pensiuni/hoteluri cu facilitati pentru copii, cat si recomandari de petrecere a timpului liber, pentru copii activi.

Ma intereseaza parcuri gen Aventura Parc (cu locuri de catarat, tiroliene, etc), parcuri acvatice, etc.

Sunt interesante si obiective de vizitat, atractive pentru copii mici.

Orice idee este bine venita.

Multumesc


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: 1000
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 3 si 5 ani

Răspunsuri — pag 2 / 2

travoiceSV[04.08.15 09:10]

eu zic sa va faceti ,,cartierul general ,,in poiana bv. din citeva zile pe care le aveti nu puteti vizita totul. va deveni obositor. mai bine vizitati zona bv si stiti ca ati acoperit aceasta zona


andreea_cSRAUTOR SOL21r[04.08.15 11:54]

@travoice: poate nu ai văzut toată postarea...

In Brașov am fost de nenumărate ori si am văzut marea parte a obiectivelor turistice, dar acum vom merge strict in Brașov pt 3 zile unde vom vedea aventura Park, zoo, Tâmpa si poate si altceva funcție de dispoziția copiilor.

Pe lângă acestea mai avem la dispoziție încă 3 zile pentru a vedea alte atracții potrivite pentru copii. Si ei au mai fost in zona de câteva ori dar numai iarna si pentru ski. Acum vrem o alta abordare...

Așadar, eu zic ca avem la dispoziție timp suficient (6 zile) pentru a atinge mai multe obiective in zona, fără sa extenuat copiii...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

madginoJR3r[04.08.15 16:33]

O precizare, la Park aventura poate merge numai cel de 5 ani, pentru cel de 3 ani va fi probabil prea greu (oficial traseele de copii sunt de la 4 la 7 ani). In schimb chiar langa e lacul de la Noua cu barci/lebede, masinute (cred ca doar in weekend) si tobogane deci teoretic are ce sa faca dar va trebui sa va separati.

7 scari de asemenea ar fi un pic cam dificil pentru ei (drumul pana acolo e ok dar canionul propriu zis e problema) iar de tirolianele de acolo nu e cazul pentru ei.

Pe Tampa preferabil cu telecabina, pe serpentine cu copii ar fi ceva de urcat, discutabil pentru cel mic daca e ok sau nu.

Dino park si cetatea Rasnov sunt ok pentru amandoi, pestera Rasnov - depinde de cel mic cat de sperios e, la un moment dat se sting toate luminile si ramai cateva secunde in intuneric, noi la 4 ani nu am avut probleme.

In caz de plictiseala ca si loc de joaca Zao Planet, recomandat si mai sus.

La Zarnesti la rezervatia de ursi nu am fost dar am inteles ca trebuie programare la telefon si accesul se face numai cateva ore pe zi la ora fixa deci nu va duceti fara sa vorbiti inainte.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

vali30SV[04.08.15 18:49]

@andreea_c -

Ma bucur ca am putut fi de folos, sa aveti un sejur placut.

Cat despre mancare:

-Toate restaurantele sergiana sunt super ok am vazut ca ati fost la Ceasu' Rau dar puteti incerca in Groapa pe Muresenilor Braşov, Mureşenilor 28

http://sergianagrup.ro/restaurante/restaurant-sergiana/

- cea mai buna ciorba de burta se mananca la Roata Norocului

http://www.roata-norocului.ro/ro/index.php

Asta asa dupa gustul nostru si al prietenilor nostri.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

PTiberiusGD2r[04.08.15 20:21]

@andreea_c -

buna Andreea,

ce v-as recomanda:

In Rasnov, de urcat la Cetate. Se poate urca cu un teleferic/ lift, sau pe jos), de vizitat pestera din zona sau Pestera Dambivicioara.

in Brasov, chiar langa Parc Aventura este si Gradina zoologica, recent reamenajata.

la cativa km, la iesirea spre Tg Mures, este un Aquaparc ok (se numeste Paradisul acvatic, cu piscina si tobogane pt adulti si copii. cred ca varsta de 5 ani este la limita pentru tobogane, dar sunt piscine pentru varsta lor).

alt loc de distractie pentru copii este si Zao planet (Brasov, Str Fundatura Harmanului, gasiti detalii pe net la http://zaoplanet.ro/). ne place acolo cinema 7d, dar si multe altele.

in drum spre Brasov, v-as recomanda un popas la Avrig (acolo plecam noi acum in vacanta, la Pensiunea Ferma Brandusa). este situata la 10 km distanta de Avrig si de drumul national DN1.

alt loc recomandat de oprire (la aer curat) ar fi si Balea Cascada. daca copiii nu au rau de masina, avand in vedere ca sunt ceva curbe pana acolo, merita urcat. deviati din drumul national, dupa Scoreiu si inainte de Carta este un sens giratoriu unde ar trebui sa o luati catre Balea) privelistea este spectaculoasa. daca erau un pic mai mari, ar fi putut merge si pana la cascada, sa ar putea ca alternativa sa admire raul care curge zgomotos pe acolo.

nu ma pricep la locuri de cazare cu facilitati deosebite oentru copii, dar va recomand doua spatii de care care mi se pare ok si apoi intrati pe site-ul lor / sunati pt detalii:

Pensiunea "Luiza", chiar la intrarea in Brasov dinspre Timi (pe strada Lunga). consider ca ofera servicii de calitate. are si o cofetarie foarte buna: "Tante Luiza", cu prajituri facute din materiale foarte bune - copilul meu e innebunit dupa ele.

o alternativa de cazare, apropiata de centrul vechi si de padure (muntele Tampa) este Hotel Kolping. mi se par ok si la servicii si la calitatea mesei. verificati daca au pentru copii ceea ce va doriti.

sa va bucurati de vacanta!

Tiberiu

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

alex.davidCH[05.08.15 09:05]

Copiii sunt un pic prea mici pentru cateva din propunerile de mai sus, iar perioada de 2-3 zile nu permite foarte multe plimbari. Va recomand sa va focusati pe maxim 2-3 obiective.

- Paradisul Acvatic http://www.paradisulacvatic.ro/en/ copiilor o sa le placa aici.

- Gradina Zoologica, aici au renovat si extins domeniul, mai mult ca sigur copiii vor fi incantati.

- Parc Aventura parc-aventura.ro/en

Pentru ziua in care mergeti la Rasnov la Dinoparc, va recomand ca dupa vizitarea parcului sa mai mergeti inca vreo 20 km spre Zarnesti/Plaiul Foii, la Popasul Craiului popasulcraiului.ro si eventual chiar sa petreceti o noapte acolo. Aer curat, liniste, mancare buna si plimbare cu ponei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

andreea_cSRAUTOR SOL21r[05.08.15 10:23]

@madgino - Multumesc. Stii cumva daca este impusa si o limita de inaltime sau numai de varsta? Copilul va implini 4 ani la 1 luna dupa vizita in parc, deci e pe acolo. El a mai fost in astfel de parcuri si ii place sa parcurga trasee, sa se dea cu tiroliana, etc.

Referitor la 7 scari si eu ma tot gandesc daca e sau nu ok sa-l ducem pe cel mic. E cam mic si uneori imprevizibil...

Despre tampa, categoric cu telecabina. Si noi cred ca suntem cam comozi din fire si alegem telecabina peste tot unde se poate...

Pestera de la Rasnov vrem sa o vedem. desi noi am mai fost la cetate, in pestera nu am ajuns. Copiii nu sunt deloc speriosi, chiar le plac si castelele groazei si alte astfel de atractii din parcurile de distractii.

@vali30 - vom incerca si restaurantele propuse de tine. Multumim. Mie imi place mult si restaurantul hotelului Clasic Inn. Gatesc chiar foarte bine si portiile sunt consistente.

@PTiberius - Multumim. La Avrig am mai fost si noi de 2 ori pana acum si am fost si la Balea cascada si la Balea lac, adica pe tot transfagarasanul mai putin la cetatea poienari, nu am ajuns inca sa urcam.

Am vazut pe net o pensiune in zona Avrigului care are si cai si alte activitati, pensiunea Natura http://www.pensiunecazare.ro/ si ne tenteaza sa oprim si la ei 1-2 nopti, in drum spre brasov, dar inca nu ne-am hotarat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

madginoJR3r[05.08.15 12:17]

@andreea_c - practic nu e limita nici de inaltime nici de varsta, cat timp dai banii te lasa, eu n-am vazut pe nimeni refuzat, cel mult o sa-ti sugereze ca e prea mic copilul. In schimb am vazut multi copii micuti plangand si coborati in 1-2 minute de la start pentru ca nu faceau fata fizic la trasee.

Parerea mea e ca n-o sa poata dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercati, poate o sa fie ok. Eventual sa-l lasati pe cel mare o tura sa evaluati de jos traseul si apoi sa decideti.

Atentie, in weekend este aglomerat si este indicat sa fiti acolo la 10 altfel veti sta la coada pentru echipament, in plus traseele sunt aglomerate si este mai greu pentru cei mici atunci cand sunt zoriti de cei mai mari, asa ca va recomand sa mergeti in timpul saptamanii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

andreea_cSRAUTOR SOL21r[05.08.15 13:01]

@madgino - cel mare a inceput sa mearga pe astfel de trasee inainte de 3 ani. E drept ca era mai inalt, avea deja 1 m inaltime (limita minima in multe parcuri de acest fel) si doar la nivelul 1, unde e necesara doar manevrarea unei singure carabine. Deja la nivelul 2 nu ajungea sa le manevreze.

Pe cel mic l-am dus la 2 ani si 7 luni prima data si a parcurs mai mult de jumatate de traseu dar cu ajutorul fratelui sau, deoarece nu ajungea sa manevreze carabina fiind prea mic de inaltime.

A plans cand l-am dat jos deoarece el ar mai fi vrut sa stea, dar il incetinea pe fratele lui.

Cat despre rezistenta nu-mi fac nici o problema mai ales ca cel mic e mult mai ambitios decat fratele sau cand e vorba de catarat sau alte astfel de activitati.

Multumesc de pont, o sa incercam sa mergem dimineata.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

amenamUC[07.08.15 10:26]

Servus Andreea, ai aici link-ul de la Aventura Parc din Dragus

http://www.aventura-dragus.ro/

Are exact ce iti doresti. Nepoata mea si cu verii ei au fost acolo si au fost foarte incintati.

Sa aveti o vacanta faina.

Numai bine,

Gigi

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Delia IoanaCH[07.08.15 16:24]

@andreea_c - buna eu iti recomand in Moeciu de Jos Pensiunea Delia Scarlat Simona mâncarea este extraordinar de buna, iar gazdele sunt super primitoare, la 3 km de Bran aici aveti aventrura park la zarnesti, A qua park la Brasov, Dino park la Rasnov... toate sunt foarte aproape. La Bran castelu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

andreea_cSRAUTOR SOL21r[09.08.15 13:52]

Am incercat sa fac un miniprogram tinand cont de preferintele si puterile copiilor. Nu l-am incarcat exagerat ca sa avem si timp de relaxare, dar daca se va putea, mai introducem si altele.

Am exclus 7 scari, ar fi mult prea dificil pentru cel mic.

Am exclus si aquaparcurile, sunt mult prea "slabute" fata de ce avem noi aici in zona (peste granita) si ar fi pacat sa ne ocupam timpul si asa limitat pentru ceva ce nu are nimic iesit din comun...

Iata ce a iesit:

Miercuri: drum +cazare Predeal (probabil la Pasul Clabucetului daca au disponibil)

Joi: Urcat la Babele + plimbari prin zona - cazare predeal

Vineri deplasare spre Zarnesti: Vizita rezervatia de Ursi + wolf park zarnesti. Cazare undeva in zona: Bran-Zarnesti-Rasnov.

Sambata: Cetatea Rasnov, dino Park Rasnov si Pestera Valea cetatii. Deplasare si cazare la Brasov (probabil la Hotel Classic Inn)

Duminica: Parc Aventura, Gradina zoologica Noua si parcul cu lacul din zona.

Luni: Urcat Tampa + Zao Planet + Cinema 7D

Marti in drum spre casa, cetatea Fagarasului

Marea mea dilema a ramas unde ne cazam vineri seara in zona Bran-Zarnesti-Rasnov. Ma tenteaza oarecum Club Vila Bran, dar pe booking.com nu au camere disponibile. Am sa incerc sa sun la ei, dar intre timp mai caut si alte idei de cazare, preferabil cat mai aproape de Rasnov.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

neeneeGD3r[09.08.15 15:06]

@andreea_c - parerea mea e sa dormiti ambele nopti (joi si vineri) in aceeasi locatie, nu e distanta mare pana la Predeal. e sfarsit de saptamana, perioada de concedii si e mai usor sa faci rezervare pentru 2 nopti, si nici nu mai carati bagajele dupa voi

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

andreea_cSRAUTOR SOL21r[09.08.15 18:16]

@neenee: miercuri si joi dormim la Predeal. Cum vineri ajungem la Zărnești si sâmbăta vom fi la Râșnov, nu vedeam sensul sa ne întoarcem seara la Predeal, iar dimineața sa venim înapoi. Nu e distanța mare, e drept dar e perioada concediilor si se pierde foarte mult pe drum din cauza aglomerației.

Cum la clasic Inn in Brașov nu au loc sâmbăta si vom sta la ei doar duminica noaptea si luni noaptea, ne-am hotărât sa stam in zona Bran - Râșnov sau poate chiar Poiana Brașov, 2 nopți, adică vineri si sâmbăta.

Acum căutam cazare in zona, neaparat cu mic dejun.

Aștept recomandări.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

madginoJR3r[10.08.15 11:36]

@andreea_c:: Lunea telecabina Tampa are program mai scurt, ar fi bine sa suni la ei sa intrebi exact sa nu ai surprize.

Pe valea Prahovei drumul este foarte aglomerat, am auzit multa lume stand 1-2 ore in trafic chiar si in timpul saptamanii. Nu stiu ce sa-ti recomand aici, eventual daca aveti de mers sa plecati cat mai de dimineata si sa aveti prin masina diverse anti plictiseala, apa si ceva de rontait.

Pentru rezervatia de ursi din Zarnesti, neaparat sa suni din timp la ei pentru program, am auzit la radio ca au 120 de veterinari in vizita si s-ar putea sa fie prea ocupati pentru turisti.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ioana.190192GD22r[10.08.15 14:00]

@andreea_c - La mai putin de 10 min de mers cu masina de Castelul Bran, in Moeciu de Jos, pe partea stanga se afla Casuta cu ponei. Am stat acolo cu sora mea cea mica care este inebunita dupa cai. Nu mai stiu daca micul dejun era inclus in pretul afisat pentru cazare, pentru ca de asta s-au ocupat parintii mei, dar sigur se poate manca acolo si chiar foarte bine. Privelistea este foarte frumoasa iar copiii au si ceva frumos de facut, sa calareasca poneii.

Au si jocuri si o biblioteca plina cu tot felul de carti pentru toate varstele.

Singurul lucru un pic deranjat este ca nu prea e izolat fonic. Dar noaptea nu a fost nicio problema, liniste totala.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

andreea_cSRAUTOR SOL21r[10.08.15 15:26]

@madgino, @ioana. 190192 - va multumesc.

Am vazut si eu ca, lunea pe Tampa se urca doar dupa 12:30. Vom vedea daca mai facem mici modificari in sensul de a inlocui tampa cu Park avetura, pentru a o lasa pe aceasta din urma, pentru luni cand nu e asa de aglomerat...

la zarnesti vom suna cu siguranta cu cateva zile inainte de plecare

referitor la cazare, am acoperit si cele 2 zile lipsa, in sensul ca le vom petrece la poiana Brasov, la Hotelul Escalade, care, cel putin teoretic, indeplineste in mare parte "pretentiile" noastre: loc de joaca, piscina, mic dejun inclus, etc.

Distanta pana la zarnesti si rasnov este mica si in plus avem activitati si in timpul liber.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dorina_brasovCH[12.08.15 19:56]

@andreea_c - pentru copii in Brasov aveti o zona frumoasa la Lacul Noua, acolo se afla Aventura Park, preturi convenabile cu trasee de la varste destul de mici. Tot in zona Lacului Noua se afla si un strand cu topogane, (cu piscine exterioare, bun numai pe vreme frumoasa). La intrarea in Brasov se mai afla un complex cu piscine acoperite dar si exterioare "Paradisul Acvatic". In centru orasului pe aleea de sub Tampa sunt locuri amenajate pentru copii, totodat pentru 5 lei biletul este un autobuz etajat care timp de aproximativ 2 ore face un tur cu obiective mai importante de vazut. Din pacate eu locuind in Brasov nu va pot recomnda locuri de cazare cu facilitati pentru copii. In principiu cazarile la pensiunile de la marginea orasului au cam aceleeasi preturi cu cele din centru istoric. Ideea este ca pe timp de weekend sunt un pic mai mari peste tot, dar parerea mea este ca ar trebui sa incercati chiar o negociere de pret (desi in aceasta perioada am vazut foarte multi turisti). Sper sa ajute un pic raspunsul meu chiar daca a venit atat de tarziu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dorina_brasovCH[12.08.15 20:02]

@dorina_brasov - pentru cazare in zona Bran iti propun Pensiunea Katharina, este foarte aproape de Vila Bran, aproape de castel.


FlorinAndreiSR20r[13.08.15 07:46]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

amenamUC[18.08.15 10:38]

@andreea_c - Cu placere,

Sa va distrati fain.

Numai bine,

gigi


  • AFIȘATE rsp [31-53] — din total 53 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.17685294151306 sec
    ecranul dvs: 1 x 1