Solicitare CMR / AMERICA de SUD

Barra Da Tijuca vs Copacabana

Trimisă în 19.12.20 08:18
de nkRemusCH [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 261

Buna ziua,

Urmeaza o calatorie in Brazilia si ultima zona de stat este la plaja in Rio. Sunt indecis in ce zona sa-mi iau cazarea pentru 4 nopti, in Copacabana sau in Barra da Tijuca.

Multumesc!


 • PERIOADA: aprilie -- NOPŢI CAZARE: 4
 • BUGET: 450 euro
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 0

Răspunsuri la solicitare

geopSR[Bucuresti]4r[19.12.20 11:32]

Nu cred ca plaja din Barra da Tijuca oferă un asa interesant spectacol cum e cel de pe Copacabana, care are terase multe si e frumos de bătut la picior, chiar pentru o plimbare lunga, care sa cuprindă si Ipanema.

Atentie insa la soare, este extrem de puternic, localnicii se dau cu crema protectoare de 50 si tot sunt bronzați, dar si la faptul ca nu o sa aveți nicaieri condițiile de plaja gen resort.

Plajele nu sunt ca la noi cu șezlonguri, ci cu scaunele ca la tenis, multi vânzători ambulanți, nu e chiar relax-ul pe care il găsești chiar si la cateva dintre cunoscutele plaje din Mamaia.

Si vizavi de mancare, pentru ca am facut un review pe tema asta, vedeți episodul 1 din sezonul 4 al serialului Netflix "Cineva sa-l hrănească pe Phil", care e dedicat Rio de Janeiro...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

grecudoinaSE[Brașov]ConsAFA18r[19.12.20 11:33]

@nkRemus:  Daca vrei sa vizitezi orașul Rio atunci optează pentru Copacabana, plaje frumoasa, dar nu excelează, aproape după mine de Ipanema + cea mai frumoasa plaja, de muntele Corcovado, cu statuia lui Cristi și cu acces la toate obiectivele orașului.

Hotelurile din zona plajei Copacabana au excursii de 15 h, cu ghid vorbitor in ce limba soliciți, care face un tur al Orașului cu opriri pe unde trebuie conform descrierilor mele din rw și asigură intrări cu prioritate, la teleferice unde sunt cozi de o zi, dar ghidul va duce pe traseu direct la teleferice. Pretul include și masa de prânz, și este în jur de 100 $ cu intrările peste tot plătite.

Am stat 5 zile dar 2 zile le-am pierdut pe la gradina zoo, care nu este deosebită și statul la plaja, vizitarea tarabelor din piata de la Ipanema, care merita să o vedeți, preturi f. mici, mers pe jos in plimbare, zona sigură, de fapt la hotel primiti sfaturile cum să circulați în siguranță, pe unde, vezi rw meu - vezi impresii.

Zona bine asigurată pentru turiști și după dezastrul pandemiei făcut în Brazilia, probabil preturile sunt mult mai mici la hotelurile de la Copacabana.

Aveti grija, să mergeți cu vaccinul făcut și călătorie frumoasa.

La Barra de Tijuca, zona făcută pe o limbă mlăștinoasă sunteți prea departe de oraș și numai dacă sunteți interesat de plajă și de preturi fff. mici.

Drum bun!

N.B.: grecudoina este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația AMERICA de SUD
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nkRemusCH[Bucuresti][19.12.20 13:24]

@grecudoina:  In Barra da Tijuca am gasit un hotel de 4 stele foarte frumos, cu un balcon si cu un view minunat catre ocean la un pret foarte bun cu mic dejun inclus.

​Am vazut ca pretul la taxi pana in zona Copacabana nu este deloc mare si timpul este unul foarte scurt.

​Ma intereseaza un hotel bun, cu balcon si vedere spre ocean.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

geopSR[Bucuresti]4r[19.12.20 13:47]

@nkRemus: Cu Uber e si mai ieftin 


nkRemusCH[Bucuresti][19.12.20 13:52]

@geop:  Asta zic.   Considerati ca este obositor ca merg pana in zona de vizitat din Rio 2 zile la rand din 4 pe care vreau sa le petrec acolo?  

Mi-a venit ideea de a sta o zi in plus si sa ma impart intre Barra da Tijuca si Copacabana Beach. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

grecudoinaSE[Brașov]ConsAFA18r[19.12.20 14:15]

@nkRemus:  in zona orașului cel puțin 3 zile îți trebuie, o zi pentru muntele Corcovado, acolo e coada, apoi sus este vizita in jurul lui Cristos, biserica de dedesubt, etc, apoi școala de dans samba interior, stadionul de unde începe parada,

​ urmează Catedrala in zona de centru, apoi turul plajelor cu piața deosebita de la Ipanema, Copacabana și a 3 zi pentru muntele cu teleferic in 2 trepte, cel mai înalt cu  priveliște asupra întregului Rio, multele Căciulă de Zahăr. ​Sus este o zona cu restaurant.

​Pentru orașul Rio îți trebuie 3 zile făcută în forță de dimineața până seara.

​Zona unde ai găsit hotelul, mai mult de 1 zi făcută în aceeași forță că în celelalte obiective îți este suficient.

​Si mai ai in centru aproape de zona Catedralei este celebrul stadion unde este și muzeul de fotbal care sa zic vizita o poți lega in a 3 zi.

​ Este un oraș imens, ce am scris sunt cele mai mari obiective, care daca ajungi acolo trebuiesc vizitate.

​La Barra in afara de construcția noua pt Campionat și plaja frumoasa, pierzi sau te relaxezi. Depinde ce vrei.

N.B.: grecudoina este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația AMERICA de SUD
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nkRemusCH[Bucuresti][19.12.20 14:54]

@grecudoina:  Nu exista tichete pentru a evita coada la Cristos?


grecudoinaSE[Brașov]ConsAFA18r[19.12.20 16:06]

@nkRemus:  biletul îl iei de la casa chiar înainte de a urca in teleferic, prețul este pt teleferic. Dupa ce se urca ceva 20 persoane in teleferic treci in spatiu pt următorul luând biletul.

​Lumea - turistii stau liniștiti la rand și  noi am stat, ghida ne-a pus la rand, dar ea a plecat la casa și a prezentat nr de turiști pe care ii avea, apoi a venit ne-a luat, timp in care următorul teleferic ne-a așteptat gol, turiștii au fost luați următorii de următorul care deja venise. Este foarte bine organizat, biletul îl iei după ce intri pe peronul cu telefericul.

​Singura șansă este sa aranjați eventual cu taximetristul sa meargă el sa discute cu brazilienii care lucrează acolo și apoi să va duca la intrarea pe platforma. Dar și așa timpul este foarte scurt, aceeași problema este și la Căciula de Zahar, sau la velodromul de la Școala de samba.

​Rio este un oraș imens, daca nu ai mai fost in excursii ca NY, Sydnei, Tokyo, atunci nu poți intelege. Sunt orașe unde numai sa ajungi de la un obiectiv la altul îți trebuie multe ore care zboară de nu-ți vine să crezi. Pentru aceste orașe îți trebuie 4-5 zile.

​Alta soluție ar fi sa iei un Citat -Tour, al orașului pentru 2-3 zile, dar cea mai buna rămâne la hotel, de unde sa iei un tur ghidat de o zi cu mic dejun. Ei rezolva toate problemele de cozi, distanta. Iar banii sunt meritati.

​Singur nici 3 zile nu o sa-ti ajungă iar costurile vor fi depășite. Te vei rătăci, transportul in comun este riscant. Am fost și cu autobuzul, de când urci pe o singura ușa, nu poți trece în interior decât după ce plătești bilet apoi casiera îți deschide o portiță de treci in autobuz.

​Citeste cu atenție rw-urile toate de la Rio,

N.B.: grecudoina este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația AMERICA de SUD
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nkRemusCH[Bucuresti][19.12.20 16:14]

@grecudoina:  taxiurile sau uber-ul este sigur? este un mijloc de transport sigur?


grecudoinaSE[Brașov]ConsAFA18r[19.12.20 17:05]

@nkRemus:  da, garantat, despre Uber nu știu, pt că atunci când am fost eu nu erau. Dar taxiurile cu tariful cel mai mic sunt cele de culoare roșie. Galbenele sunt cele mai scumpe, asta am învățat de la brazilian din Rio, partener de zbor pe ruta Iguazu -Rio

N.B.: grecudoina este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația AMERICA de SUD
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

geopSR[Bucuresti]4r[19.12.20 21:28]

@nkRemus: Din ce am vazut plaja Barra da Tijuca e neamenajata, nu stiu daca merita. La Rio Othon Palace am plătit un pic peste 90 €, este exact in mijlocul plajei, vedere pe mijloc, spectaculoasa, atat ziua cat si noaptea. Daca nu te deranjeaza sa te muți, încearcă doua cu doua zile... Eu am ales excursia de o zi in Rio, cea cu pădurea tropicala nu m-a dat pe spate, in schimb mi-a placut Ihla Grande si Arrail do Cabo

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nkRemusCH[Bucuresti][20.12.20 08:07]

@geop:  Salut,

Mi-am refacut putin planurile, am renuntat la o zi in Sao Paulo si am adaugat in Rio, am gasit sa rezerv la Hilton Copacabana Rio 4 nopti, apoi, in a 5-a zi plec spre Barra de Tijuca pentru inca 2 nopti, urmand ca la pranz sa plec spre aeroport.

In total voi avea 2 nopti in Sao Paulo si 6 in Rio ​.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

geopSR[Bucuresti]4r[20.12.20 08:55]

@nkRemus:  sejur placut! Dupa parerea mea insa orasul Rio, in sine, se poate vedea si in 2 zile, ca nu chiar toate obiectivele sunt interesante pentru fiecare. Eu sugeram si imprejurimile, desi Armacao dos Buzios nu m-a incantat atat de tare.

De la Hilton poti face o plimbare  de o ora jumatate, pana la Sheraton, la capatul celalalt al plajei Ipanema​, ai la 15 minute Hotelul Copacabana Palace, cu o terasa / piscina superba unde poti bea ceva, la Rio Othon Palace ai o terasa la ultimul etaj cu o vedere exact la mijlocul plajei Copacabana, esti aproape de Mariu s degustare... Oberv ca ai timp si de plaja 

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nkRemusCH[Bucuresti][20.12.20 11:12]

@geop:  Exact, vreau sa stau si la plaja


mprofeanuAU[Piteşti]28r[29.12.20 10:49]

@nkRemus:  Am fost în Rio în ianuarie 2019 și am stat în zona Copacabana 4 nopți, de fapt pe o stradă paralelă cu ea, vezi impresii, foarte aproape de metrou, o cazare convenabilă ca preț... cu cât te îndepărtezi de plajă cu atât este mai ieftin... am vizitat anumite zone doar pe cont propriu și mai ieftin cu metroul și autobuze.... se poate ajunge și la plajă... am scris despre ce se poate face acolo...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

grecudoinaSE[Brașov]ConsAFA18r[29.12.20 12:18]

@mprofeanu:  sunt de acord cu tine privind cazarea, dar cu vizite făcute cu metroul și autobuze in contextul actual, unde corona virus face ravagii în Rio, am mari rețineri. Eu nu intru nici la mine acasă în autobuze.

​In Rio in aprilie situația este critică și măsurile de restricții sunt foarte drastice.

​Cu o firma turistica luată de la hotel poți face vizita în condiții de siguranță și fără a sta toată ziua numai la cozi cu distanțare, cu masca, chiar daca ai vaccinul făcut.

​Acolo vaccinarea populației va fi în aprilie, la un % mic ținând cont de Nr mare de locuitori. Asa că trebuie să iei în considerare, situația prezentă

N.B.: grecudoina este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația AMERICA de SUD
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

mprofeanuAU[Piteşti]28r[30.12.20 23:21]

@grecudoina:  Eu am prezentat modul in care am facut vizita in Rio, nu cum sa o faca si colegul nostru de pe AFA. Mijloacele de transport nu erau aglomerate, am stat mereu pe scaun, in contextul actual nu as merge nici la Capatana de Zahar, nici la Corcovado...

Un Nou An mai bun cu sanatate si impliniri! ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

grecudoinaSE[Brașov]ConsAFA18r[31.12.20 09:45]

@mprofeanu:  da și eu am mers la gradina zoo cu autobuzul, unde toată lumea stătea pe scaun și după ce intrai în autobuz, treceai sa iei biletul și numai după ce ai luat biletul îți deschidea o portiță de intrai pe platforma cu scaune. Un an bun nou, altfel, cu sănătate și călătorii de sărbătorile de iarnă în siguranță

N.B.: grecudoina este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația AMERICA de SUD
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

 • [18] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 26.01.21 -- 04:08:00 (acest segment de cache se va actualiza în 26.01 12:08:00)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.123113870621 sec
  ecranul dvs: 1 x 1