ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.04.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JAN-2019
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
88.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Puerto Iguazu?

[fb]
NOU TIMP CITIRE: 6 MIN

Restaurante y Parrilla Rafa din Puerto de Iguazú

TIPĂREȘTE URM de aici

În review-ul precedent spuneam că am lăsat Păsările Colibri, acele gingașe minuni ale naturii, să-și continuie seara în Jardín de los Picaflores, grădina lor, și am mers în oraș pentru o scurtă plimbare și pentru masa de seară. Aveam, ca pentru toate excursiile mele, în documentația făcută înainte de plecarea din țară câteva restaurante cu aprecieri și prețuri bune, nu departe de locul de cazare, la care să mergem în Puerto de Iguazú.

Primul pe listă și primul la care am mers a fost Restaurante La Toscana, restaurant cu specific toscan și italian aflat la aproape 400 de metri de hotel, restaurant select, apreciat cu 4,5 puncte pe Tripadvisor care i-a acordat și 2 Certificate de Excelență, al doilea chiar în anul 2019. Era duminică seara și l-am găsit închis, în plus accesul se face numai cu rezervare prealabilă, așa că am renunțat și am mers la alt restaurant despre care voi scrie câte ceva.

Restaurante Parrilla este un "Restaurant Grătar" ce oferă a gamă foarte variată de fripturi la grătar, de regulă grătar cu cărbuni, și mai puține alte feluri de mâncare. Parrilla se face din carne marinată, cu mirodeniile specifice bucătăriei spaniole, usturoi, ardei gras, șofran, laur, ardei cayenne, …, și se servește cu diverse sosuri.

Restaurante Parrilla - Rafa la care am mers se află cam la 500 de metri de hotel, pe Av. Guaraní, numărul 46, la intersecția cu Road Fray Mamerto Esquiu, are telefonul cu numărul +54 3757 42-1290 și pe FB. Pe Tripadvisor este apreciat cu 4,5.

Zilnic, între orele 10 și 24, servește la masa de prânz și la cină preparate argentiniene și sud-americane, baza fiind preparatele la grătar și fripturile.

Am plecat de la hotel, plimbare plăcută pe străzile cu pomi, cu flori și multă verdeață, până la restaurant unde am ajuns pe înserat, erau deja mese ocupate, mai multe pe terasă și mai puține în interior.

Am rămas și noi pe terasă și privind localul în lumina becurilor electrice, credeam că sunt în altă parte … ni s-a vorbit în spaniolă de către un tânăr care ne-a adus meniurile, scrise doar în spaniolă, dar, amabil, tânărul ne-a dat detalii și a făcut recomandări. Înțelegeam limba spaniolă fără să o vorbim, te descurci destul de bine, nici nu trebuie să te stresezi pentru că pricepi, este mai pe înțeles decât portugheza care se vorbea în Brazilia…

Meniul oferit de Rafa cuprinde Grătare cu carne de porc sau de vită, cu pui sau cu diferiți cârnați, cu diferite Sosuri, de ciuperci, de piper, și însoțite de Garnituri, cartofi piure sau prăjiți, orez, …. Ca noutate, pentru mine, erau grătarele din anumite cărnuri, mușchiuleț, crupă, șale, picanha foarte apreciată acolo, și cap de listă “Parrilla para dos personas”. Se pregătesc Gustări, plăcinte cu carne, omlete, Paste, Salate, Pește și, ofertă savuroasă cu arome minunate și gusturi deosebite Mâncare prăjită, cap de listă “Milanesa”, un șnitel italian adaptat la America de Sud.

Sunt oferite Deserturi, plăcinte, budincă, brioșe, salată de fructe, și Băuturi, limonade diverse, apă minerală sau plată, răcoritoare din gama Pepsi, bere, vinuri, ….

Meniul

Aș fi vrut să comand Parrilla Picanha, eram curioasă cum arată, dar am luat un Parrilla para dos personas, un mix grătar cu diferite cărnuri de porc, cu pui, cu cârnați și cu altele, și Papas fritas. Ca de obicei am renunțat la băuturi, pentru desert urmând să ne decidem mai târziu.

Am dat comanda, am făcut câteva poze, am mai butonat telefonul iar tânărul nostru prieten a adus pâine și o gustare, “Limbă cu un sos puțin iute, acrișor”, amândouă din partea casei (?!?!), nu au apărut pe nota de plată.

Gustarea a fost bună, avea gust plăcut și era răcoritoare, apoi a sosit și Grătarul solicitat, arăta apetisant, plăcut văzului și mirosului, apoi și gustului..., dar jumătatea era cam mare pentru mine…, întreg, de ajuns pentru noi doi, așa că am renunțat la desert.

Carnea a fost foarte fragedă și gustoasă, aromată, bună rău, iar cunoscuta specialitate argentiniană Chorizos Criollos, “Cârnații Creoli”, nici prea duri, uscați, nici prea moi, umezi, se topeau în gură, dar se simțea și aroma condimentelor folosite, piper negru măcinat grosier, ardei, usturoi tocat, se adaugă vinul roșu în compoziție. Tot tradițională, foarte gustoasă și cu totul deosebită este Morcilla Dulce, “Sângeretele” nostru, un cârnat negru cu sânge, ceapă și alte mirodenii.

Toate preparatele au fost gustoase, mai mult sau mai puțin fripte, fiecare comesean și-o face după gust, grătarul cu cărbuni arzând permitea continuarea frigerii….

Văzând pozele cu “Grătarul Rafa”, acum când povestesc aceste lucruri, mi-am amintit de excursia făcută în Turcia în noiembrie anul trecut, când aș fi mâncat o “Ciorbă de burtă” și o “Friptură” …, conform principiului “cea mai bună pasăre e porcul”, dar a trebuit să aștept întoarcerea în țară.

A sosit și Nota de plată, 690 pesos (ARS), circa 10 euro, corect nu a sosit pentru că ni s-a spus suma pe care am achitat-o cu în plus, cash și ne-am despărțit, cu mulțumiri reciproce, de tânăra noastră gazdă.

Totul a fost bine, mâncarea gustoasă, aromată, atmosfera plăcută, deconectantă, tânărul care ne-a servit atent, amabil, este specificul argentinian al zonei, prețul unul bun, zic eu, iar Parrilla și ca restaurant și ca mâncare merită recomandarile date și le recomand și eu celor ce ajungeți în Puerto de Iguazú.

Precizez că este un restaurant gen terasă fără prea multe pretenții la care se mănâncă ieftin și bine, erau și localnici dar și turiști străini la masă. La cât de umblați eram noi toată ziua, ca să nu zic alergați, … o masă cu multă carne și cu proteine era binevenită…

Acestea sunt ultimele mele impresii despre Puerto de Iguazú, un oraș ce merită să-l vedeți și în care să stați mai mult de trei zile cât am stat noi.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 20.04.20 15:22:05
Validat / Publicat: 20.04.20 16:06:28
VIZUALIZĂRI: 153INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Puerto de Iguazú, Restaurante y Parrilla Rafa, Parrilla para dos personas, un mix grătar
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33950 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX [20.04.20 16:05:07] »

Bună și această recomandare

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Puerto Iguazu? , PUERTO IGUAZU" (nou-creată pe sait)

​​

mishu [20.04.20 16:10:08] »

@mprofeanu:  Desi tocmai m-am sculat de la masa, tot am inghitit in sec la vederea bunataturilor cu care v-ati ospatat.

Felicitari, sa va fie de bine, votat cu mare drag.

mprofeanu [20.04.20 18:56:11] »

@mishu:  Mulțumesc frumos! Și eu am mâncat de seară!

Cu drag, ​  !  

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, mprofeanu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0647799968719 sec
ecranul dvs: 1 x 1