ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.03.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2019
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 55 euro pe noapte ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ MD

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
96.25%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 158 BRL
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Bogari Hotel3

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Bogari Hotel, un hotel bun în Foz do Iguaçu

TIPĂREȘTE URM de aici

Spuneam în vezi impresii că plecând spre Foz do Iguaçu, am ajuns în Brazilia, dar nu în Foz do Iguaçu, am ajuns și acolo, mai târziu, cu altă mașină, alt șofer…

Mai întâi câteva cuvinte despre Foz do Iguaçu, al treilea oraș vizitat de mine în Brazilia, după Rio de Janeiro și Sao Paulo, vezi impresii.

Este așezat la granițele dintre Argentina, Brazilia și Paraguay, pe malul drept al Rio Iguaçu, la vărsarea lui în Rio Parana, este cunoscut ca punct de plecare spre două din cele 14 minuni ale lumii.

Descoperit în anul 1542 de exploratorul spaniol Cabeza de Vaca, odată cu Cascadele Iguazu, a rămas locuit de indienii Caingangues până în 1881 când au venit primii coloniști, opt ani mai târziu a fost înființată Colonia Militar Iguassu pentru ca în 1918 să fie denumit Municipio Foz do Iguaçu. Parque Nacional Iguazu, Ponte Internacional da Amizade peste Rio Parana între Brazilia și Paraguay, Ponte Tancredo Neves peste Rio Iguaçu, dar mai ales complexul energetic Itaipu Binacional au dus la dezvoltarea lui permanentă, ajungând astăzi la o populație de peste 250.000 de locuitori. Pe site-ul pmfi.pr.gov.br sunt mai multe informații.

De la Terminal de Omnibus din Puerto Iguazu la Bogari Hotel în Foz do Iguaçu

Am plecat dimineața în jurul orei 8:00 cu autobuzul de la Terminal de Omnibus de Ciduad de Puerto Iguazu spre Foz do Iguaçu, plătind 60 pesos de persoană, 3 dolari pentru amândoi, după vreo 15 minute am ajuns la vama argentiniană în care am coborât, fără bagaje, împreună cu toți ceilalți pasageri. Am primit viza de ieșire din Argentina, ca de obicei simplă formalitate, am trecut Ponte Tancredo Neves peste Rio Iguaçu și am oprit în vama braziliană.

Șoferul ne-a spus să așteptăm vameșul în autobuz, apoi ne-a zis să mergem noi cu bagajele la poliția de frontieră. Am coborât, a mai coborât cu noi un tânăr, am plecat toți trei spre ghișeele vamale, moment în care a plecat și autobuzul nostru spre destinația lui, noi ne uitam lung după el…

Am primit instant viza, eram singurele persoane ce treceau granița, și ne-am dus unde coborâsem, să așteptăm următorul autobuz…

Normal era să procedăm ca în Argentina: lăsam bagajele în autobuz, mergeam și luam viza braziliană și ne continuam drumul. Așa…, a venit un taximetrist care întâmplător era acolo și am ajuns cu el la hotel, cei circa 12 kilometri au fost parcurși în vreo 15 minute, am plătit 50 reali. S-a terminat cu bine!!

Cazarea s-a derulat rapid, eram singurii turiști sosiți atunci, am primit camera, am lăsat bagajele la sala de depozitare și am plecat la Terminal de Transporte Urbano pentru a ne continua programul.

Bogari Hotel a fost ales de pe Booking, la care este afiliat din martie 2015 și unde are un punctaj bun, 9,1 din peste 1880 de evaluări, cele mai apreciate fiind amplasarea, curățenia și personalul. Eu îi dau, pentru tot ce a oferit la cele 3 stele pe care le are, ceva mai mult.

Amplasarea hotelului

Hotelul este amenajat în clădirea cu 4 etaje din Avenida Brasil, 106-Centro, are telefonul +55 45 3521 5021, site-ul bogarihotel.com-fozdoiguacu.info, în portugheză, spaniolă, franceză, germană, engleză, coordonatele GPS 25° 32,102 S, respectiv 54° 35,145 V.

În imediata lui vecinătate, la doar 5 minute de mers pe jos se află Terminal de Transporte Urbano - Pedro Antonio de Nadai, punctul de plecare în plimbări spre Marco das 3 Fronteiras, vreo 6 kilometri, spre Usina de Itaipu circa 14 kilometri, Parque Nacional Iguaçu și Cataratas del Iguaçu la 26 – 27 kilometri.

La circa 300 de metri de hotel se află Muffato Supermercado, în sens opus, la mai puțin de 200 de metri este un bazar cu multe tarabe ce oferă o gamă largă de produse, suveniruri, tricouri, magneți, brelocuri, aceleași produse se găseau și în magazinele învecinate, spațioase, cu aer condiționat dar la alte prețuri...

Amatorii de shopping pot face o plimbare de 18-20 minute, mers lejer pe jos, până la Cataratas JL Shopping, condiții bune, ofertă foarte variată, prețuri acceptabile…

Facilitățile oferite

Hotelul are parcare proprie în garaj sau în stradă, păzită, cost 15 reali pe zi, tot contra cost efectuează transferuri la și de la aeroport, sau spre alte destinații. Hotelul are room service, iar la cerere depozitează bagajele în camera dedicată, oferă informațiile turistice, și prin biroul de turism de la parter, normal, contra cost, organizează excursii, asigură bilete la diferite spectacole sau obiective turistice, închiriază autoturisme.

Sunt acceptate mai multe tipuri de carduri printre care VISA și MasterCard, noi am plătit anticipat din august pentru că au avut o ofertă foarte bună. Când am ajuns acolo în ianuarie, prețurile la cazare erau mult mai mari, hotelul avea un grad de ocupare foarte mare….

Pentru deconectare hotelul oferă o piscină, posibilități de masaj, cadă cu jacuzzi sau hidromasaj, organizează și alte activități de deconectare, petreceri, cine tematice, ieșiri în pub-uri, sau activități de business cu sală dedicată, fax, copiator.

Mi-a plăcut că fumatul este interzis în tot hotelul, că aerul condiționat este simțit peste tot, că internetul wireless a funcționat foarte bine fără costuri suplimentare, că sunt create facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă. Nu știu ce să zic despre animalele de companie care nu sunt acceptate: îmi plac și mie, am și eu acasă, în curte…

Personalul vorbește engleza, spaniola, italiana, portugheza, este amabil, politicos, profesionist, …

Check-in se face între orele 12:00 - 24:00, contra unui document de identitate cu viză de intrare în Brazilia, check-out între 04:30 - 12:00, recepția fiind deschisă nonstop. Politica de anulare şi plată în avans variază în funcţie de tipul camerei și se stabilesc de comun acord la efectuarea rezervării, nu am discutat niciodată aceste subiecte.

Copiii mai mici de 6 ani sunt cazați fără costuri suplimentare în paturile existente, se poate introduce un pat suplimentar în cameră, copiii până la 12 ani plătind mai puțin, dar trebuie solicitarea turistului și acceptul hotelului, plata făcându-se în timpul sejurului.

La recepție era și un bancomat, pe care nu l-am folosit.

Camera

Camerele hotelului au 18 metri pătrați și sunt mobilate cu 2 paturi de o persoană în Cameră twin, cum am avut noi, cu 1 pat mare dublu în Camera dublă, sau cu 1 pat de o persoană în Cameră single.

”Am Fost Acolo” pe 16 ianuarie, pentru 2 nopți, având rezervare nerambursabilă, fără posibilitate de schimbare a datei sejurului sau de anulare, hotelul încasând banii în avans.

Am făcut rezervarea la începutul lunii august, pentru 55 euro pe noapte cu mic dejun inclus, un preț bun, zic eu, pentru ceea ce ni s-a oferit. Se pot achiziționa prânzul și cina, fiecare pentru un cost de circa 14 euro, nu am folosit această ofertă.

Camera cu draperia, perdeaua, cuvertura, pereții, pardoseala din gresia în nuanțe de bej și mobilierul maro era plăcută, odihnitoare, aspectul plăcut fiind dat și de tabloul cu Ponte Internacional da Amizade, de televizorul și oglinzile cu rame maro, pete lucitoare pe pereți. Și în celelalte camere era expus câte tablou cu peisaje, monumente sau clădiri deosebite. Tablouri, majoritatea cu flori, am întâlnit pe holuri și la recepție, în sala micului dejun predominau păsările...

Am stat la camera 4109 unde am avut frigider destul de mare, seif pentru bani și pașapoarte, televizor. Mi-a plăcut spațiul de depozitare, la demisol încălțăminte, la parter haine și bani, la mansardă perne și cuverturi, interesantă combinația lui cu masa și oglinda de cosmetizare… Salteaua și pernele comode, paturi mari, la vreo 2 metri, au creat condiții bune pentru odihna necesară după lungile plimbări făcute.

Aici ne-am băut nessul de dimineață, corect eu, alții cafeaua, la măsuța din colțul camerei chiar dacă avea un singur scaun…

În baia mare, îmbrăcată în gresie și faianță, cu cabină de duș, uscător de păr și obiecte sanitare specifice, predomina cremul-alburiu exceptând blatul chiuvetei de granit cu inserții maronii, prosoapele albe și parcă mai era ceva… N-au lipsit articolele de igienă, săpun, șampon, bune calitativ, schimbate sau completate zilnic.

Micul dejun

Micul dejun inclus în preț, de tip bufet, se servește între orele 7:30 și 10:30, are o ofertă bună, diversificată, zic eu.

Am avut mâncare rece, produse lactate, unt, brânză, cascaval, iaurt, diverse gemuri, produse din carne, salam, șuncă, mâncare caldă, ouă ochiuri, omletă, șuncă și cârnăciori prăjiți, pizza. Am avut fructele mele preferate, pepenele roșu și papaia, dar și ananas, banane, portocale și, combinația lor, salata de fructe….

Au mai fost foietaje și prăjiturele, fără mare căutare, sucurile diverse, ceai, cafea.

De la Bogari Hotel la Aeroporto Internacional de Foz do Iguaçu /Cataratas, (IGU)

În jurul orei 10 am plecat pe jos spre Terminal de Transporte Urbano pentru a lua autobuzul numărul 102 cu care am mers la aeroport. Biletul costă 3,75 reali ca orice bilet de autobuz și se plătește taxatorului de la intrarea în terminal. Cei 16 kilometri dintre hotel și aeroport au fost parcurși în vreo 35 de minute, mers lejer, așa că pe la 10:45 eram în aeroport, destinația Sao Paulo, Maksoud Plaza Hotel, unde am ajuns, vezi impresii.

Recomand această cazare pentru poziționarea ei în zona centrală, zonă sigură, liniștită, și pentru distanța mică față de Terminal Transporte Urbano. Interesant îmi pare modul de a călători din acest terminal: plătești valoarea biletului la intrare, la taxator care îți dă voie să treci de turnichet, mergi la peronul autobuzului pe care vrei să-l iei... dacă cobori dintr-un autobuz, poți urca în altul fără să mai plătești.

Este recomandat și amatorilor de ceai sau cafea, la recepție se găseau permanent un termos cu cafea și unul cu apă fierbinte pentru ceai, plicuri cu zahăr, ceai, …, pahare de unică folosință pentru ceai, cafea, dar și pentru caipirinha, permanent împrospătată, ca să fie rece pentru cei amatori …...

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de mprofeanu in 30.03.19 17:47:47
Validat / Publicat: 31.03.19 10:37:36
VIZUALIZĂRI: 417INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51300 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 158.00 BRL pe cameră

 • ECOURI la acest review

  5 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [31.03.19 10:36:13] »

  Bună recomandarea

  Mutat în rubrica "Bogari Hotel [Foz do Iguacu], [ALTE ZONE]" (nou-creată pe sait)

  --

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  webmaster [31.03.19 10:41:37] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  mprofeanu [31.03.19 10:51:45] »

  @webmasterX: Este OK!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  robert [31.03.19 11:27:58] »

  @mprofeanu: "Cei 16 kilometri dintre hotel și aeroport au fost parcurși în vreo 35 de minute, mers lejer" - nu va suparati pe mine, dar aici sigur s-a produs o greșeală. Poate e vorba de 1,6 kilometri! =)

  Foarte bună recomandarea este de luat în calcul! Deci ca să înțeleg eu bine ați avut cazare și pe partea braziliană și pe cea argentiniană a cascadei Iguazu?

  Felicitări și pentru articol, dar și pentru excursia temerară!

  mprofeanu [31.03.19 21:28:56] »

  @robert: De la hotel la aeroport am mers mai întâi pe jos și cu bagaje cam 200 m până la terminal autobuze urbane. De aici am luat autobuzul 102 care oprește și la aeroport la plecări, ..., lejer, nu era aglomerat nici autobuzul nici orașul la acea oră.

  Am prins în altă zi o aglomerație în același autobuz, când am venit de la cascade, pentru că el merge și până acolo...

  Da, am stat mai întâi în Argentina și apoi în Brazilia și așa recomand pentru a vedea toată zona și a o înțelege.

  Sper să scriu dar nu știu când!...

  Mulțumesc frumos pentru ecou!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  mprofeanu, robert

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0902228355408 sec
  ecranul dvs: 1 x 1