Solicitare CMR / zSTRATOSFERAîncărcată de pe telefon!

Sesizare agenție turistică

Trimisă în 03.01.19 13:46
de crismisTIT [Galați]
» VIZUALIZĂRI: 606

Salutare, prieteni AFA-iști! Și încă o dată, La Mulți Ani!

M-am întors de câteva ore din vacanța de Revelion. A fost vorba de o excursie organizată de o agenție turistică (mare).

Deoarece am identificat ceva probleme de organizare și cum cred că lumea e un loc perfectibil, m-am gândit să le sesizez cuiva. Am scris deja pe pagina de fb a agenției, unde am constatat că mai scrisese cineva din grup, în aceeași notă. Am distribuit ambele postări în spațiul public, pentru a avea mai mult impact, dar și din teama că ar putea fi șterse de agenție (paranoia, deh!). Evident că voi povesti și pe AFA, doar să-mi pun un pic de ordine în timp și în poze.

Întrebarea este: e de ajuns atât? Mă gândeam să trimit o scrisoare oficială-ceva, dar nu știu exact cui, astfel încât să aibă cel mai mare impact. Nu-mi doresc să dau cu pietre, cât să fie remediate neajunsurile la care am fost martoră și care mi-au stricat (un pic) vacanța! Nu prea știu cum stă treaba cu agențiile turistice, mai ales cu astea uriașe...

Mulțumesc în avans!


 • PERIOADA: Dec
 • BUGET: 0 lei
 • ADULŢI: 3

Răspunsuri la solicitare

AndoxPA[Sighisoara][03.01.19 23:18]

In afara de evitat agentia asta "mare", care nu este de fapt prea mare scrisoarea oficiala poti sa o trimiti la ANPC. Intamplator am vazut ce ai scris pe FB si strict la ce ai scris acolo, repet, strict ce ai scris acolo nu cred sa ai ceva sanse de reusita.

Adica, cazarile au fost cele din oferta? 5* in Antalya (si unul foarte bun dupa parerea mea-Rixos Sungate), 4 * la Pamukkale - (care voua nu v-a placut)? Clasificarile nu le face agentia ci ministerul de resort din tara respectiva, asa ca daca v-au promis 4 si 5* si asta ati primit, care este problema? Mesele promise, le-ati primit? Mic dejun, pranz, cina sau ce ati avut in oferta? (nu cunosc ce program ati avut). Daca da, la fel, sunt acoperiti, ca voua nu v-au placut... ghinion. Transportul cu autocar si ghid in limba romana ati avut? Daca da, la fel cum poti dovedi ca a fost bun sau prost? Ai semnat vreun contract ca ghidul este obligat sa-ti ofere anumite informatii, cantitative sau calitative?

Poti pe viitor tine seama ca, ieftin si bun, nu exista! Scump si prost, se poate dar ieftin si bun, niciodata.

Si mai poti sa le faci reclama negativa pe diferite canale.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (6 voturi)

crismisTIT[Galați]2r[04.01.19 00:28]

@Andox: Mulțumesc pentru raspuns (pe care îl intuiam întrucâtva!

Dacă nu am fi avut termeni de comparație, aș fi tăcut și aș fi zis că na, așa o fi trebuit să fie! Din păcate, din 10 autocare, noi (majoritatea turiștilor din autocarul nostru) am fost singurii nemulțumiți. Ca să nu mai zic de altă excursie pe care am făcut-o acum 4 ani, cu altă agenție, în Cappadocia, de unde ne-am întors plutind de fericire, deși condițiile de cazare și/sau mâncare au fost absolut comparabile cu cele de acum.

Problema a fost ghidul, clar. De fapt, combinația inedită de ghid turc vorbitor de rusă plus traducătoare din Rep. Moldova, nevorbitoare nativă de limba română! Dacă asta se cheamă "ghid în limba română"... Comunicarea între turiști și ghid a tins către 0, fără să exagerez deloc! În plus, omul chiar are probleme de comportament! Nu cred că e normal să minți în mod repetat turiștii asupra progamului ce va urma, să-l schimbi cum ai tu chef și să lași oamenii (câțiva răciți, copii etc) în stradă în Antalya, pe ploaie, îndemnându-i să se plimbe, că e o "vreme foarte romantică"! Seamănă puțin a bătaie de joc, nu crezi?! A, și la final să pretinzi bacșiș, că "e un obicei ce turcii îl iubesc foarte mult"!

Știu că nu există "ieftin și bun", dar nici în Cappadocia n-am plătit mai mult.

Oricum, am înțeles. Reclamă negativă. Nu prea mă pricep la asta, dar dacă trebuie ...

Mulțam încă o dată!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

elviramvioAU[jud. Ilfov]35r[04.01.19 08:57]

@crismis:

Din păcate reclamă negativă nu prea ai unde să-i faci. Doar pe fb și numai pe paginile turistice care-ți acceptă comentariul. Dacă administratorul unei pagini are alte interese însă legate de agențiile turistice, îți șterge postarea.

Referitor la firma cu care ai mers, am fost și eu tentată de o ofertă a lor, noroc că am avut timp să sap adânc 🤣. Oricum mersul cu agenție este loterie curată. Eu am avut noroc, din 3 excursii așa, 3 au fost bune, mulțumitoare.

Vacanțe frumoase pe 2019!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

crismisTIT[Galați]2r[04.01.19 09:32]

@elviramvio: Mulțumesc, Elvira! Repet: nu vreau să obțin niciun avantaj personal din treaba asta, am vrut doar să sesizez agenția, poate găsesc o formulă mai bună de ghidaj data viitoare! Pur și simplu, asta n-a funcționat!

Nu zic "niciodată", dar probabil că multă vreme vom evita genul ăsta de excursii - noi cu loteria suntem un pic cam paraleli! Am nimerit în această vacanță printr-o conjunctură. Una peste alta, vom rămâne cu lucrurile frumoase - locurile vizitate, oamenii cu care am interacționat pozitiv, prieteniile legate! Peste o lună, două, probabil că vom râde în hohote amintindu-ne de ghidul turc...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

elviramvioAU[jud. Ilfov]35r[04.01.19 09:47]

@crismis:

Sunt convinsă că voi veți face haz de asta peste un timp! Aici ne asemănăm tare mult 😂!

Cât despre avantaje materiale, nici nu se poate discuta, plus că nici nu sunteți genul de oameni care cer asta. Dar e bine de știut că pot exista surprize neplăcute cu unele agenții și asta se află doar din ce scriu unii și alții. De exemplu dacă eu mai aveam o îndoială că nu i-am ales atunci, acum știu că am făcut bine. Oricum problema are multe aspecte, tu știi asta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

michaela_1961PM[Pitesti][04.01.19 17:02]

Îmi pare rău că excursia voastră a avut parte de acest ghidaj trilingv din care bănuiesc că a iesit o varză.

Aseară uitandu-mă la un reportaj despre Cappadocia mă gândeam aşa că mi ar plăcea o excursie cu autocarul care să includă Istanbulul, Goreme, ceva zile in Antalya... excursie care sa o organizeze agentia AFA, ca sa fiu sigură ca totul ar fi fară surprize. Eh, visam si eu... sau poate dau vreo idee cuiva?!

Revenind la haz de necaz, acum muuulti ani, cred ca prin 2000 am avut cazare la vila in Kusadasi. Intr-o zi, cand sotii si alti prieteni de-ai nostri erau la plaja cu copii, ne găseste la vilă pe mine si prietena mea turcul de la agentia parteneră din Ro. Şi ne prezintă el un album cu poze frumos colorate de la o Seară turcească si cum că e pacat sa ratăm aşa ceva... Bineîneles că ne-a convins, am luat biletele si am mers pe plaja sa le spunem tuturor ce surpriza minunata avem pentru ei. Ce sa-ţi spun, a fost cea mai mare bătaie de joc de care am avut parte. Ne-a dus cu un autocar undeva f. departe, acolo un cort nenorocit, pietris pe jos, vin acru si mâncare ioc, pentru ca deja dăduseră iama nişte englezi pe cele 5-10 platouri existente, iar spectacolul de toata jena. Eu şi prietena mea încercam sa părem chiar încântate, ca doar noi luasem biletele deloc ieftine, dar n-am avut nicio şansă cu feţele căzute ale celorlalţi din grup. Cel puţin consortul meu... aoleeeu, să mă mănânce nu alta. Nasol a fost că a trebuit sa si suportam până s-a terminat pe la 1-2 noaptea ptr ca atunci plecau autocarele.

Ceea ce vroiam să spun este că nu prea există petrecere la care sa nu ne amintim de minunata Seară turcească. O sa va treaca si va fi un motiv de haz cu siguranta. Concedii minunate sa aveti!

Acum, revenind la partea serioasă, este drept ca in cazul vostru e bine de facut public ca macar altii sa evite astfel de excursii. Mai exista un site care are unul din topicuri denumit "Discutii despre agentiile de turism". Incearca pe google fix denumirea asta. E bine de scris si acolo si pe viitor de cules informatii despre agentii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

crismisTIT[Galați]2r[04.01.19 20:39]

@michaela_1961: Mulțumesc frumos pentru răspuns și sugestii! Stai liniștită, deja ne distrăm și am făcut haz de necaz cu brio și la fața locului! Vorba fiicei mele: "Asta va fi o excursie pe care în niciun caz n-o vom uita! " Distractivă și pățania voastră, ce să zic?!

Cappadocia se poate face acum și pe cont propriu, citește articolele lui @irinad, de exemplu. Noi am fost cu altă agenție, pe care îndrăznesc s-o recomand, pentru că am mai fost și în Creta cu ei și de fiecare dată am fost foarte mulțumiți. În fine, cred că deocamdată o să evităm agențiile, cel puțin o vreme!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

michaela_1961PM[Pitesti][04.01.19 22:19]

@crismis: Mulţumesc de sugestii! Am facut o parte din Turcia mulţi ani pe cont propriu. Acum, ceea ce m-a făcut să mă gândesc la agentie/autocar este faptul că nu stiu cât mai pot conta pe reflexele soţului/ale mele, mai ales într-un oraş ca Istanbulul, mai ales dupa un accident al soţului...

In fine, nu am mai fost demult plecaţi mii de km, am preferat avionul si nici nu este cazul anul acesta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

 • [8] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 06.04.20 -- 18:58:13 (acest segment de cache se va actualiza în 07.04 02:58:13)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.104511022568 sec
  ecranul dvs: 1 x 1