ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.10.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
AUG-2017
cuplu fara copii
PREȚ 400 kuna ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Trogir și împrejurimi

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Am mâncat bine, la Vikend

TIPĂREȘTE URM de aici

Într-una din zilele petrecute în concediul din Croația, am plecat să vizităm Splitul. Am plecat de la Zadar spre Split pe drumul național numit Jadranska Magistrala, drum ce merge, în mare parte, paralel cu marea Adriatică. Drumul este foarte spectaculos, trece prin numeroase stațiuni și sate pescărești. Încă de la dus între Sibenik și Trogir, am văzut un restaurant, care ne ca-m făcea cu ochiul, așa că l-am ochit și la întorcere am oprit ca să mâncăm.

Restaurantul se află în localitatea Podorljak, la 38 de kilimetri de Sibenik și 20 de kilometri de Trogir. Se numește Vikend Grill. Ca să-l găsiți ușor vă dau coordonatele GPS: N – 43.532976 și E – 16.013148.

De ce ne-a făcut cu ochiul restaurantul? pentru că parea curat, avea parcarea mare și erau mașini parcate semn că mânâncă multă lume acolo. Nu ne-am înșelat în nici o privință. Parcarea restaurantului este încăpătoare, cel puțin 20 de mașini, restaurantul curat, și lume multă.

Era aproape ora 17 când am ajuns la restaurant, am parcat mașina și ne-am îndreptat spre restaurant. Nu am coborât bine din mașină că un angajat care cocea un purceluș la un rotisor în aer liber, aflat în curtea de lângă restaurant, ne-a urează un binevenit în engleză și ne poftește în restaurant.

Restaurantul este construit din piatră albă, are în componeță o terasă și o sală închisă. Pe terasă sunt vreo 10 mese iar în interior vreo 20 de mese. Cand am urcat spre terasă acesta era ocupată în întregime, atunci am vrut să intrăm în restaurant, dar patroana (cred) care avea ceva treabă înăuntru, ne întreabă câte persoane suntem, îi spun că două, atunci ne roagă să așteptăm puțin, cheamă un angajat și imediat ne pregătește o masă pentru doi afară pe terasă într-un spațiu care era liber. I-am mulțumit, ne-am așezat la masă, imediat am primit și două maniuri, pe care am început să le studiem atent.

Am început să răsfoim meniurile, se pot servi toate cele trei mese ale zilei, meniul este bugat în produse, se pregătesc mâncăruri atât din bucătăria croată cât și din restul Europei. După ce am răsfoit meniul am ales, soția un mix gril cu salată de varză și cartofi iar eu cartofi cu plescăvița și salată asortată, roșii cu varză. Ca băutură am ales apa minerală Jamnica, pe care am băut-o peste tot pe unde am mâncat în Croația, s-a nimerit să o alegem o dată, ne-a plăcut apoi numai acestă apă am consumat.

Până să vină mâncarea am admitrat priveliștea, în apropierea restaurantului e un mic munte cu copaci destui de mari, lucru cam rar în acestă parte a Croației, iar chiar lângă restaurant mai mulți măslini. Pe măsură ce se eliberau mese dintr-o anumită parte a terasei acestea erau rearanjate și pregătite pentru un eveliment. Aici urma să se desfășoare spre seară o mică petrecere.

A venit mâncarea, mixul gril era compus din ceafă de porc, mici, piept de pui, cârnați. La majoritatea meniurilor pe care le-am comandat în Croația, apărea pe farfurie o pastă de ardei, era dulce. Eu am primit două bucăți mari de plescăvița. Bine-înțeles că soția nu aputu mâncă toată cantitatea de carne, așa că soțul grijuliu a avut grijă să îi ia o parte din carne. Toată mâncarea a fost gustoasă și preparată bine.

A venit nota de plată, cam 400 de kuna, am achitat apoi am plecat mai departe fiind foarte mulțumiți de serviciile oferite de restaurant.

Vă recomand acest restaurant dacă ajungeți în această zonă a Croației.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de zlatna in 16.10.17 09:51:32
Validat / Publicat: 16.10.17 12:32:32
VIZUALIZĂRI: 2312INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CROAȚIA
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 plescăvița mea cu cartofi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 45500 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată

  • ECOURI la acest articol

    10 ecouri scrise, până acum

    webmasterX [16.10.17 12:31:58] »

    Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Trogir și împrejurimi, TROGIR" (nou-creată pe sait)

    zlatna [16.10.17 12:54:31] »

    @webmasterX: Ok.

    webmaster [16.10.17 19:39:16] »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    zlatna [16.10.17 19:45:38] »

    @webmaster: Mulțumesc mult.

    elviramvio [16.10.17 20:52:23] »

    @zlatna:

    Bunicele pleșcavitele la croați dar sârbii le fac și mai bune!

    Bună informația cu locul de domolit demonii din stomac! 🍲

    zlatna [16.10.17 23:44:08] »

    @elviramvio: Mulțumesc pentru vizita si vot.

    Când eram student în Timișoara mâncăm destul de des plescavița și mi se părea bună. Când am fost în Muntenegru am mâncat iarăși, cu un gust mult mai bun. Cea din Croația a fost mai bună decât cea din Timișoara dar nu mai bună decât cea din Muntenegru.

    În Serbia încă nu am mâncat.

    Toate cele bune și mare grijă la demonii stomacului.

    elviramvio [16.10.17 23:46:17] »

    @zlatna: 😁

    Dan&Ema [17.10.17 08:18:11] »

    @zlatna: SB😃

    zlatna [17.10.17 08:20:25] »

    @Dan&Ema: Mulțumesc.

    mishu [22.10.17 18:13:54] »

    @zlatna:

    Bine-înțeles că soția nu aputu mâncă toată cantitatea de carne, așa că soțul grijuliu a avut grijă să îi ia o parte din carne.

    , Doamne ce sot grijului , dar ce bine arata farfuria.

    Pai sa va fie de bine, mie ciar daca nu m-am sculat de la masa de multa vreme tot mi-au facut farfuriile cu ochiu', asadar felicitari, votat cu mare placere.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema, elviramvio, mishu, zlatna

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

    [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
    AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
    pagină generată în 0.0744829177856 sec
    ecranul dvs: 1 x 1