ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.09.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Plaje în Zadar

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Unde facem plajă în Zadar

TIPĂREȘTE URM de aici

Zadarul este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Croației. Este un oraș cu o mulțime de obiective turistice. Dar este și un oraș cu un litoral foarte lung, cu multe locuri unde să faci plajă.

Înainte de a pleca spre Zadar am căutat informații despre locurile unde putem face plajă și cu greu am obținut informațiile căutate. Așa că m-am hotărât să scriu un articol despre plajele din Zadar.

De la început vă spun că nu am stat la soare pe toate aceste plaje, doar pe trei din ele, dar într-o zi am pornit pe malul mării să vedem aproape toate plajele din oraș. Majoritatea plajelor poartă numele hotelului sau restaurantului din apropiere.

Plaja Riva. Încep periplul nostru de la Oraga Marii, poate cel mai întins loc unde am văzut oameni la plajă, dar și făcând baie în mare, este plaja Riva (așa am numit-o eu) se întinde de la Orga Mării până în micuțul golf Fosa. Are o lungime de aproape 1 kimlometru. Este tot odată și alee de promenadă. Printre turiștii care se află la plimbare vezi o mulțime de oameni care stau pe betonul străzii, întinși la soare, iar când doresc să se răcorească sar în apa marii.

Plaja Ovciva. Este amplasată imediat după golful Fosa, în spatele unui zid al cetății. Nu este prea lungă, maxim 100 de metri. Este plină de pietre mari. Nu este preferată de mulți turiști.

Plaja Zara. Este următoarea plajă pe faleză. Aparține de restaurantul cu același nume. Este aproape complet betonată. Are un mic ponton, folosit ca trambulină. Apa este limpede. Apar și prime geamanduri. Este o plaja destul de bună. Turiștii se pot bucura și de produsele restaurantului cu terasa până pe malul mării.

Plaja Kolovare. Este una dintre cele mai populare plaje din Zadar. Aici am fost de cele mai multe ori la plajă. Este o plajă distinsă cu Steag Albastru- care se oferă pentru limpezimea și curățenia apei mării. Este dotată cu cabine pentru schimbat hainele, cu dușuri pentru clătirea de sare la ieșirea din mare, salvamari. Este o plajă cu pietriș destul de mic. Tot aici se găses platați mai mulți pini și măslini și nu puțini sunt turiști care caută umbra acestora în timpul petrecut aici. Este singurul loc unde am văzut șeslonguri în Zadar. Se ofereau celor care erau cazați la hotelul Kolovare, care se află în spatele plajei. Tot pe acestă plajă turiști pot sta și sub umbrele din stuf. Un restaurant oferă băuturi răcoritoare și alcoolice celor care sunt însetați. Există și un centru de închiriat echipament pentru scufundări. În apă este amenajat un loc de joacă gonflabil pentru copii, cu trambuline. Obiectul preferat al copiilor era o funie groasă acățată de o grindă. Copii se agățau de funie, se balansau apoi cădeau în mare. Apa este curată și limpede. Când mergeam dimineața la plajă era așa limpede că se vedea fundul mării la mare distanță de plajă.

Plaja Karma. Este în imediata apropierea a plajei Kolovare. E prima plajă unde am stat la soare în Zadar. Are o lungime de vreo 200 de metri. Este lipsită de nisip, iar pietrele sunt destul de mari. Apa este curată, dar pe fund sunt pietre mari și ascuțite. Am stat doar atunci aici și o recomand. Totuși dacă sunteți cu copii și nu găsiți loc pe plaja Kolovare, ei se pot bucura de locul de joacă de la Kolovare.

Plaja Cuba Libre. Următorul loc de plajă poartă numele Cuba Libre după restaurantul cu același nume care se află pe plajă. Este o plajă destul de bună cu apă lipede, pietrele nu sunt prea mari, iar doritorii se pot bucura și de umbra unor pini. Restaurantul pune la dispoziția clienților și niște paturi pliabile de pe care se pot bucura de razele soarelui.

Plaja stânca. Urmează o bucată de plaje care nu știu cu se numește. Pot să-i spun cu ”stânci înalte”. Fâșia de uscat este destul de îngustă cu pietre mici. Malul este foarte abrupt format din stâci. Înălțimea de pe stâncă până la apă după părerea mea este de minim 4 metri. Nu puțini sunt cei care sar de pe stânci direct în apă. Chiar am văzut un puști de 10 ani care a sărit în apă. Am zis curajos copil. Mama sa în aștepta în apă iar puștiul a sărit.

Plaja Arbanasi. Urmează după cea cu stânci. Aici stâncile scad în înălțime și nu permit statul la plajă pe malul mării. Turiștii fac plajă printre pinii din pădurea de lângă stănci, iar când dores să se răcorească coboară pe niște trepte construite printre stânci, în apa mării. Aici este și un chemping unde erau parcate foarte multe rulote. În interiorul chempingului sunt restaurante, fast-food-uri, magazine suveniruri. Este un loc foarte frumos. Recomand acest loc pentru relaxare pentru că există și terenuri pentru practicarea unor sporturi, volei, tenis.

După plaja Arbanasi urmează portul Luka Gazenica, locul de unde pleacă multe vapoare în croaziere. Sunt unii turiști care fac plajă pe fâșia de pământ ce duce spre port.

Pornind în celaltă parte a orașului, găsim plaje cu pietriș destul de fin. Am trecut podul care face legătura dintre orașul vechi cu cel nou apoi am pornit pe malul golfului. Prima plajă este destul de mică, este peste drum de clădirea Maraska. Pe mica fâșie de pământ sunt și câteva umbrele din stuf și șeslonguri.

Plaja Uskok. Este situată la aproximativ 2 kilometri de podul care face legătura dintre cele două orașe. Este o plajă destul de lată cu pietriș destul de măricel. Apa este curată și liniștită.

Plaja Punta Mica. Este formată din două părți. Una întinsă cu pietriș și o parte într-o mică pădure de pin. Este printre cele mai frumoase cu baruri pe plajă, dușuri, loc pentru schimbat. Pietrișul nu este pre mare iar apa limpede și liniștită.

Plaja Borik. Poate cea mai frumoasă plajă din Zadar. Este situată în partea de nord al orașului. În mare parte este acoperită cu pietriș fin, aici sunt și porțiuni cu nisip, o parte în pădurea de pini, dar și o platformă betonată. Sunt dușuri, loc pentru schimbat, salvamar. Se pot închiria bărci, bicilete pe apă, cataramane etc.

Noi, peste tot unde am fost la plajă, am fost încălțați cu papuci speciali (un fel de teniși), pentru că pietrișul este foarte deranjant la mers, iar în apă pietrele sunt destul de ascuțite în unele locuri. Dacă sunteți cu copii să știți că nu pot face castele din nisip. Sigur mai sunt și alte plaje în Zadar dar noi nu le-am descoperit.

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

---
Trimis de zlatna in 11.09.17 09:37:21
Validat / Publicat: 11.09.17 12:38:33
VIZUALIZĂRI: 16229INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CROAȚIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 soarele încălzește apa mării
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 56500 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  17 ecouri scrise, până acum

  robert [11.09.17 12:45:06] »

  Tare asta: Zlatna face plajă în Zadar!

  webmaster [11.09.17 14:35:40] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

  — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ===

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  zlatna [11.09.17 14:39:03] »

  @webmaster: Multumesc mult.

  elviramvio [11.09.17 23:17:34] »

  @robert:

  Da, dar "aurul" (zlatna) a stat la soare nu in zadar in Zadar! S-a informat pentru noi!!!

  elviramvio [11.09.17 23:20:21] »

  @zlatna:

  Foarte bune informații pentru cei ce doresc sa petreaca o vacanta acolo. Pe Riva sunt din loc in loc si scari metalice in apa.

  zlatna [12.09.17 15:44:21] »

  @elviramvio: Da ai dreptate, am uitat de scările cu ajutorul cărora se coboară în apă. Bună completarea.

  zlatna [12.09.17 15:46:37] »

  @robert: E aproape ca ”Stanca stă-n castan cu Stan”

  robert [12.09.17 15:54:43] »

  @zlatna: 😀😀😀

  mishu [12.09.17 20:12:27] »

  @zlatna: Excelent articolul si foarte util, la fel ca si votul meu, felicitari.

  zlatna [12.09.17 20:35:25] »

  @mishu: Mulțumesc mult.

  dan16 [07.07.18 20:32:51] »

  Buna ziua!

  Foarte interesante si utile informatiile dvs. despre Zadar. Intentionez ca in aceasta vara, mai bine-zis la inceputul lunii august, sa ajung si eu in aceasta locatie. Intrebare: cum sunt dispuse plajele in raport de zona centrala a orasului, in special plaja Kolovare? Se poate ajunge pe jos sau cu masina? Daca ajung cu masina, in ce conditii se parcheaza?

  Multumesc anticipat!

  zlatna [07.07.18 21:48:57] »

  @dan16: Buna zeara.

  Plaja Kolovare se află la sud de oraşul vechi. Chiar după ce se temină Cetatea urmeză micul port Fosa, apoi plajele. Practic e ţărmul mării şi în funcţie de locaţia care se află în spatele plajei e şi denumirea plajei.

  Plaja Kolovare e în spatele hotelului cu acelaşi nume. Cam la vreo 300-400 metri de portul Fosa. Noi ne-am dus numai pe jos, Am fost cazaţi în apropierea oraşului vechi langă mallul din Zadar City Galeria, la Delmare Apartament.

  Se poate ajunge şi cu maşina la plajă, (este un drum care trece pe deasupra plajelor) dar nu vă recomand, locurile de parcare sunt limitate, şi nu are rost să vă învârtiţi în zonă până găsiţi un loc liber.

  În ce zonă aveţi cazarea? poate vă ajunt cu traseul de la locaţie până la plaja Kolovare.

  Toate cele bune.

  dan16 [07.07.18 21:56:00] »

  @zlatna: Multumesc pentru promtitudinea raspunsului!

  Inca nu am rezervat cazarea... prospectez deocamdata. Mi-am facut o lista cu apartamente pe booking, insa mai evaluez oferta!

  zlatna [07.07.18 22:03:21] »

  @dan16: Ok.

  Dacă vă mai pot ajuta și cu alte informatii vi le ofer cu plăcere.

  dan16 [08.07.18 12:44:06] »

  Multumesc foarte mult!

  dan16 [28.07.18 23:40:10] »

  @zlatna: buna seara!

  Revin cu o intrebare: intre plaja Kolovare si plaja Borik, care este de preferat si care ar fi plusurile si minusurile fiecareia. Am de ales din punct de vedere al cazarii, intre doua locatii, una in partea de nord a orasului, cam la 800 m de plaja Borik și cealalta in sud, la cca. 450 m fata de plaja Kolovare. Ca preferinta, as dori ca plaja sa aiba si ceva vegetatie unde sa poti sta la umbra atunci cand ”soarele arde”.

  Multumesc din nou!

  zlatna [30.07.18 09:49:33] »

  @dan16: Scuze de întârziere.

  Pe plaja Borik am fost doar în trecere nu am făcut plajă, are avantajul că are mai mult nisip. Are dezavantajul că e cam departe de orașul vechi, la vreo 5 kilometri, deci e greu să vi pe jos iar cu mașină, locurile de parcare sunt mai tot timpul pline și toate sunt cu bani (cam scumpe).

  Palaja Kolovare e mult mai aproape de orașul vechi, pe plajă sunt mai mulși pini și măslini unde te poți ascunde de soare, locurile acestea sunt foarte vânate de turiști.

  Eu v-aș recomanda cazarea care e mai aproape de Kolovare, pentru a putea merge pe jos în plimbările către orașul vechi.

  Concediu plăcut.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  dan16, elviramvio, mishu, robert, zlatna

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0805368423462 sec
  ecranul dvs: 1 x 1