ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.03.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 18.05.15
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAR-2021
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 2 MIN

Gorj Casa Răsturnată - un loc ce merită vizitat

TIPĂREȘTE

În drumul nostru către Rânca în localitatea Bumbești-Pițic am văzut un panou publicitar cu Casa răsturnată. Am dat repede căutare pe prietenașul Google și am găsit câteva detalii despre ea. Am hotărât ca la întoarcere să-i facem o vizită;).

Adresa exactă: comuna Bumbești-Pițic, sat Poienari strada Dumbrava Mică nr. 1 județul Gorj

Venind dinspre Rânca, în satul Poienari imediat după Pădurea Colorată este un drum care în ~400 m ne duce în parcarea amenajată pentru vizitatorii Căsuței Răsturnate. Proprietarul Alex D., un tânar cu spirit antreprenorial s-a gândit să facă această căsuță ca și obiectiv turistic ideea venindu-i de la o vizită în Turcia unde există o astfel de construcție.

În prima fază, din 8 noiembrie 2020 căsuța a putut fi admirată doar pe exterior. Între timp au terminat și interiorul de amenajat și se poate vizita.

La intrarea în căsuță există un dispozitiv de înfoliat pantofii pe care din păcate nu m-am gândit să-l fotografiez.

Nu sunt multe camere dar ceea ce am văzut chiar ne-a plăcut. Ne gândeam că poate, fiind practic doar de decor, mobila și toate electrocasnicele să fie replici dar nu, sunt chiar produse de calitate.

Prima încăpere - bucătăria. Nu cred că am prea multe ce să povestesc decât că totul este poziționat cu susul în jos.

A doua încăpere - dormitorul, unde am fi vrut să ne odihnim puțintel dar... =)) n-am ajuns la pat :))

Parcă cea mai ciudată ni s-a părut baia :)

În exterior era o mică terasă unde deasemenea păstrând tematica era o masă cu scaune și o bicicletă, toate cu susul în jos :D

În luna Aprilie se preconizează a fi gata și parcul de aventură pentru adulți și copii peste 14 ani, dar și o minipistă tip karting. Totul inclus în costul biletului.

Adulți 15 lei, copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani 10 lei.

În viitor se amenajează și o sală unde se pot organiza diferite evenimente, o pizzerie. Sâmbăta și duminica se poate cumpăra și ķurtos ķolac, mai există un mic stand de unde se pot achiziționa magneți și alte suveniruri.

În curte mai sunt, tot pentru atragerea turiștilor și găini pitice, un cocoș moțat, o găină moțată, găini mătase japoneză (dada, nu vă mirați, o să le vedeți în poze) albe și negre.

Dacă treceți prin zonă nu ocoliți acest obiectiv, este ceva inedit și cred că merită.

Vacanțe frumoase vă doresc;)


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Încă nu este gata parc aventura.


[fb]
---
Trimis de diana2015 in 04.03.21 22:05:35
Validat / Publicat: 05.03.21 07:32:01

VIZUALIZĂRI: 12996 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diana2015); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Vedere terasă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44900 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[05.03.21 09:11:21]
»

Kijk Kubus - casele cubice înclinate din Rotterdam, colorate în galben și gri, 40 la număr (38 mici și 2 mari), își datorează existența ideilor creatoare ale arhitectului Piet Blom. El a înclinat cubul unei case obișnuite la 45 de grade și l-a fixat pe un stâlp. Grupate, lipite unele de altele, aceste îngemănări ciudate de elemente arhitectonice vor să sugereze "un sat în interiorul unui oraș, unde fiecare casă reprezintă un copac, iar toate casele împreună, o pădure. "

Casele mici sunt vândute sau închiriate ca spații de locuit, iar cele mari stau mai mult goale din cauza chiriilor exorbitante. Unul dintre apartamente este muzeu. Se întinde pe trei etaje cu living și bucătărie deschisă la primul nivel, cu două dormitoare și baie la cel de-al doilea și cu o mansardă piramidală, cu trei fețe, la ultimul nivel. Înclinarea pereților face ca un sfert din suprafața totală a apartamentului să fie de neutilizat.

Casa răsturnată despre care vorbești este totalmente neutilizabilă. Oare cum ar fi să stai pe tron într-o toaletă răsturnată?

Și taxa de acces pentru a vedea – doar pentru a vedea – această ciudățenie este, cred, prea mare în condițiile în care “obiectivul turistic” nici măcar nu este finalizat. 10 lei taxa de acces pentru un copil de 3 ani? Păi, ce înțelege el din asta la vârsta când abia învață cum este normalul acestei lumi?

Valea celor XII din Dobreni – Neamț, un concept original, cu câteva căsuțe construite în stil arhaic, utilizabile, dar cu dotări minimale, a stârnit mari controverse tocmai din acest motiv.

Concluzia este că s-ar face orice pentru atragerea turistului, pentru obținerea de venituri.

P.S. Pădurea colorată ce este? De ce este colorată?​

webmasterX
[05.03.21 09:28:06]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Baia de Fier şi împrejurimi, BAIA DE FIER / POLOVRAGI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: (Alte) Locuri de vizitat în județul Mureş]

webmaster
[05.03.21 09:38:04]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

k-lator
[05.03.21 10:35:55]
»

@diana2015:

Inedită ideea pentru un” parc de distracție” la noi în țară. Nu cred că am mai auzit de așa ceva, iar de văzut nici atât. Conceptul ăsta cu chestii răsturnate mai poți întâlni prin câteva restaurante din București cum ar fi La Ciurucuri sau Sabatini, unde de asemenea, sunt lipite de tavan diverse chestii, la primul și obiecte de mobilier, la cel de-al doilea doar obiecte mici, în general ustensile de bucătărie.

Ne gândeam că poate, fiind practic doar de decor, mobila și toate electrocasnicele să fie replici dar nu, sunt chiar produse de calitate.  

Dacă tot stau cu fundul în sus pe tavan, fără vreo utilitate, are vreun sens să folosești produse de calitate??   ... Dar cred că asta e mai mult treaba investitorului, zic eu!

Una peste alta, să știi că mie mi-a plăcut faptul că ai scris despre locul ăsta, să aflăm și noi... dar cred că l-aș vizita când și dacă se va deschide Adventure Park, căruia îi văd utilitatea, doar dacă nu va trebui să mă dau pe tiroliana cu capul în jos...

@iulianic:

P. S. Pădurea colorată ce este? De ce este colorată?

Faptul că este colorată cred că este doar așa... ca să fie mai atractiv, dar cel mai probabil în zona aceea va fi amenajat parcul de aventură!

diana2015PHONEAUTOR REVIEW
[05.03.21 10:54:13]
»

@webmaster:  mulțumesc frumos

diana2015PHONEAUTOR REVIEW
[05.03.21 11:07:33]
»

@k-lator:  mulțumesc frumos pentru apreciere. Din punctul meu de vedere chiar dacă există persoane care consideră inutilă această construcție, mi se pare un punct de atracție și totodată astfel acel sat necunoscut până acum, v-a fi un loc de "pelerinaj"

Pădurea probabil a fost colorată pentru a fi un punct de reper deoarece exact pe lângă ea este drumul ce duce la Căsuță, iar Parcul de aventură este în aceiași curte cu Casa răsturnată. Deja erau multe elemente poziționate dar neterminate. Oricum se lucra intens la parc,   am văzut oameni care se ocupau de acest lucru

Mulțumesc încă odată pentru vizită și vot

​Călătorii frumoase

Nasshu
[05.03.21 12:34:34]
»

@k-lator

Faptul că este colorată cred că este doar așa... ca să fie mai atractiv

'„Lucrarea de arta” apartine lui Mihai T.. Proiectul s-a vrut, initial, sa fie un protest „artistic” impotriva defrisarilor ilegale. Arbori taiati legal sunt marcati cu vopsea rosie (parca), pesemne de si de aici ideea de a-i colora.

Aici e un mic interviu cu M. T. in care vorbeste despre acest proiect.

k-lator
[05.03.21 12:47:06]
»

@Nasshu:  Aaaa... super tare! Nu știam de  acest proiect, mi-a scăpat, deși acum am citit că există din 2017. Trebuie să-mi fac mea culpa

Mulțumesc frumos pentru info!

nicole33
[06.03.21 10:15:40]
»

@diana2015:  

Dacă treceți prin zonă nu ocoliți acest obiectiv, este ceva inedit și cred că merită.

Excelentă această recomandare a unui obiectiv turistic cu adevărat inedit în peisajul autohton şi îţi mulţumesc pentru semnalarea acestuia. ​

În prima fază, din 8 noiembrie 2020 căsuța a putut fi admirată doar pe exterior. Între timp au terminat și interiorul de amenajat și se poate vizita.

Să plăteşti doar pentru a admira casa din exterior şi mie mi se pare puţin exagerat, deoarece senzaţiile ​deosebite le ai tocmai în interior, acolo este tot hazul.

Proprietarul Alex D., un tânar cu spirit antreprenorial s-a gândit să facă această căsuță ca și obiectiv turistic ideea venindu-i de la o vizită în Turcia unde există o astfel de construcție.

Bănuiesc că inspiraţia i-a venit după vizitarea Ters Ev din Antalya, de fapt din Kundu, prima casă răsturnată din Turcia, deschisă vizitatorilor în urmă cu vreo şase ani. Am avut şi eu intenţia de a o vizita în 2018, dar m-am luat cu altele, a se citi "pietroaie"  istorice şi am uitat, dar  nu regret amânarea acestei vizite, deoarece casa este în curs de mutare undeva în zona aeroportului din Antalya, intenţionându-se şi extinderea acesteia.

Ideea acestei case răsturnate s-a bucurat de succes​, astfel că o nouă casă răsturnată este în curs de finalizare în Adana, însă mai greu accesibilă turiştilor decât cea din Antalya.

Nu am ştiut de această casă din Gorj, pentru că sigur nu aş fi ratat-o, viitorul parc de aventură fiind un argument în plus pentru vizitarea acestei atracţii, dar mă pot lăuda cu vizitarea în urmă cu mai mulţi ani a unei case răsturnate mult mai mari şi mai complexe în Mallorca​, în cadrul celui mai mare parc tematic de pe insulă, Katmandu Park. Aflată într-o vacanţă de două săptămâni în Magaluf, m-am amuzat copios într-o dupăamiază vizitând Katmandu - the upside-down house - casa răsturnată, experienţa fiind una deosebită, chiar dacă, spre sfârşitul vizitei, resimţeam o oarecare ameţeală . ​​

diana2015PHONEAUTOR REVIEW
[06.03.21 15:50:04]
»

@nicole33:  mulțumesc frumos pentru apreciere și vot

Mie mi s-a părut o idee extraordinară și m-am gândit că, fiind la început încă nu este cunoscut obiectivul. Cred că multă lume ar dori să vadă așa ceva și la noi nu doar în străinătate.  

Știi ce-i culmea? Ieri, vineri 5 martie au dat și la TV despre această nouă atracție turistică în România și m-am bucurat că am văzut-o printre primii

Mulțumesc încă odată, pup

nicole33
[06.03.21 16:16:50]
»

@diana2015:  

Mie mi s-a părut o idee extraordinară și m-am gândit că, fiind la început încă nu este cunoscut obiectivul. Cred că multă lume ar dori să vadă așa ceva și la noi nu doar în străinătate.  

Acesta a fost şi motivul pentru care am apreciat iniţiativa celui care a adus pentru prima dată la noi în ţară "casa răsturnată", atracţie care s-a bucurat de mare succes pe alte meleaguri şi articolul tău, util pentru că altfel nu aflam această noutate.

Mă bucur să văd că parcurile tematice şi de aventură încep să prindă teren şi la noi. Cele de afară sunt foarte căutate, intrările sunt mereu scumpe, dar lumea plăteşte preţul cerut fără să comenteze, iar mâncarea şi băutura în cadrul acestora cresc preţul total al distracţie​i.

​​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
k-lator
[06.03.21 17:03:42]
»

@diana2015:  

Da, așa este, am văzut și eu știrea și culmea, era la vreo două ore după ce citisem articolul tău! Atunci am gândit” wow, stranie coincidență!” ... eeeii, coincidență sau nu, poate tânărul ăsta va avea noroc să-și dezvolte afacerea și să devină ceva de interes mai larg! Eu îi doresc din tot sufletul să aibă succes, că  prea multe alte chestii se duc din ce în ce mai la vale, în ultimul timp.

​Să ai weekend plăcut! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
diana2015PHONEAUTOR REVIEW
[06.03.21 20:32:43]
»

@k-lator:  mulțumesc frumos, asemenea

Aurici
[10.03.21 16:14:30]
»

Ce tare! Nici eu nu am știut de casa asta. Dar am vizitat una în Austria, cred că am și scris de ea. Și nu pot să o uit pentru că am făcut niște poze demențiale acolo, adică și noi cu susul în jos.  

Mulțumim de info, am pus-o și eu la răboj. ​

diana2015PHONEAUTOR REVIEW
[10.03.21 21:50:09]
»

@Aurici:  cu mare drag

Pentru țara noastră este ceva inedit și asta​ datorită inițiatorului acestui proiect. Sincer eu n-am văzut în Austria și nici în Turcia acest tip de casă dar am avut privilegiul să fiu printre primii care au văzut-o pe aceasta

Am să citesc review-ul tău,   cred că mi-a "scăpat"​

Pup și mulțumesc pentru vizită și vot

Aurici
[10.03.21 23:27:08]
»

Hai că m-ai pus la treabă și am scotocit să văd unde am scris de casa răsturnată din Austria. Știam că n-am scris un articol separat, ci am inclus-o printre altele din vacanța aceea.

Ai fost pe acolo, nu ți-a scăpat nimic , dar a fost prea multă informație și prea de mult, nici eu nu țin minte tot ce citesc pe aici, nici n-am avea cum. Articolul e lung tare, băteam câmpii mai mult pe vremea aceea, dar dacă vrei să vezi câteva poze cu casa din Vomperbach, sunt chiar pe la început.

vezi impresii.

Mă bucur că e și la noi în țară una, abia aștept să ajung și eu. Și felicitări că ai ajuns printre primii la ea.

Te pup, îți doresc cât mai multe călătorii anul acesta.

tata123 🔱
[16.04.21 11:25:54]
»

@diana2015:  Mulțumim pentru articol/semnalare. Am văzut și eu la tv reportajele de promovare a acestei noi atracții turistice din zona Baia de Fier - Oltenia de sub Munte. „Căsuța răsturnată” se alătură „Pădurii colorate” îmbogățind potențialul turistic al zonei. Aș mai adăuga drept chestie inedită „hamacele la înălțime” amplasate din 2018  în zona Cheilor Galbenei/Peștera Muierilor (gorjeanul.ro/unic-in-tara ... la-baia-de-fier).

L. E. Artiștii plastici au revenit în martie în Pădurea colorată pentru a planta noi arbori (stirileprotv.ro/divers/ar ... nta-copaci.html). ​

Numai bine! ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, diana2015, iulianic, k-lator, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Baia de Fier şi împrejurimi:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.078300952911377 sec
  ecranul dvs: 1 x 1