GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul « Floare de Colt » al hotelului Zan
Indreptandu-ne spre statiunea Voineasa, situata pe valea raului Lotru, deoarece ne era foame, venind dinspre Ranca si strabatand transalpina si mai apoi statiunea Vidra, am cautat ceva de mancare in zona (sunt cca 40 de km pe DN7A dinspre Obarsia Lotrului spre Voineasa pe un drum superb de munte, sau la 80 de km de orasul Ramnicu-Valcea). Ne-a facut cu ochiul un hotel-restaurant foarte aratos «Zan», cu o arhitectura interesanta, ce se incadreaza perfect in peisajul montan.
Terasa restaurantului denumit «Floare de Colt» este formata din barne si acoperis din lemn, iar in apropiere se aude un paraias.
Interiorul este unul foarte distins, rafinat, fetele de masa sunt albe cu naproane grena, restaurantul este zugravit in rosu-grena, in sfarsit nu mai este culoarea orange!
Scaunele sunt din lemn de culoarea ciresului, iar tapiseria din material sidefat in dungi crem cu grena. Peretii strapunsi de cateva ferestre mari sunt decorati cu tablouri micute, interesante, iar din loc in loc sunt pomisori si plante. Cateva LCD-uri dispuse strategic ajuta consumatorul sa priveasca emisiunile oferite din orice unghi. Si este necesar, pentru ca asteptarea este foarte mare... Am stat aproape o ora dupa o domnisoara sa ne ia comanda si sa ne-o onoreze, chiar daca atmosfera a fost «sustinuta» de Nana Mouskouri si de muzica country, nervii nostri au fost incordati la maximum.
Preferate sunt grupurile de turisti cazati in hotel, mai mult afaceristi dupa aspect, care pot oferi o consumatie generoasa.
Uitandu-ma in jur mi s-au lungit urechile dupa un platou Zan compus din sunca, cascaval, muschi file, carnaciori, slanina, bacon, telemea, ardei, rosii, castraveti si ceapa, foarte bogat pentru doua persoane, dar pot manca lejer si patru, asa ca vi-l recomand pentru micul dejun.
In tot acest rastimp am putut sa ma uit la detalii, in lipsa de altceva… Tacamurile erau puse in niste servete crem elegante, sidefate.
S-au “scos” insa cu un mic aperitiv din partea casei, care a constat dintr-o farfurie cu sunculita, branza si ceapa si un paharel de tuica!
La felul intai am comandat o ciorba de fasole (9 lei), iar la felul doi am mancat piept de pui si dovlecel cu mozzarela cu garnitura de cartofi gratinati (15 lei), mamaliguta cu branza si smantana (9 lei) si tochitura Zan (13 lei), toate fiind foarte bune. Consumatia totala s-a ridicat la 60 de lei si a mai inclus chiflele, un suc si o limonada mare.
In general preturile sunt specifice restaurantelor de patru stele, un meniu de pranz complet pentru doua persoane depasind lejer 100 de ron.
Cat despre hotel, obtineti informatii pe site-ul oficial: click aici, camerele duble cu mic dejun ridicandu-se la aproape 300 de ron/noapte, dupa pretul afisat la receptie.
Exista si un teren de tenis langa hotel, foarte mare si este dotat si cu nocturna.
Desi statiunea Voineasa, situata la o altitudine de cca 700 de metri, din punctul meu de vedere, este o statiune apusa, chiar daca aerul acesteia este puternic ozonat si ar fi recomandata pentru odihna si relaxare, pentru inlaturarea surmenajului si oboselii, acest hotel-restaurant a reusit sa o mai scoata la lumina.
Din Voineasa puteti ajunge in cca 20 de km in «statiunea» Vidra pentru a admira barajul si lacul Vidra (situat la cea mai inalta altitudine din tara, despre care am scris impresii aici : click aici), dar se pot face si unele trasee spre Rezervata natuala Latorita si Cataractele Lotrului (la cca 12 km in amonte), sau o excursie la Pestera Laptelui (la cca 20 de km sud de statiune) ori la Cheile Latoritei.
Noi am admirat Lotrul din zona localitatii Malaia, trecand de Valea Macesului , ce duce spre Lacul Malaia.
Trimis de magdalena in 23.11.10 10:15:10
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Webm, as dori, te rog, acest fond muzical:
http://www.trilulilu.ro/claudiu57/b85e8d567c7a99
Multumesc!
Retras punctele standard in conformitate cu noul regulament.
Este foarte posibil ca "paraul" ce se afla in spatele hotelului Zan sa fie chiar Lotrul!
Poate cineva sa imi confirme/infirme?
Pare un restaurant bun! E bine ca au dat ceva din partea casei, acel mic platou cu aperitive! Un restaurant ce merita retinut!
mi-a placut review-ul tau si uite ca am venit cu superbonusul! locul arata bine iar mancarea ai apreciat-o la maximum... suna tentant!
Am mancat si noi la un restaurant "Floare de Colt", la Pojorata, tot la pranz.
Un review bun pentru cei ce cutreiera pe acolo, nu se stie cand te apuca foamea si trebuie sa gasesti un local bun.
Foarte curios cum de a rezistat acest hotel in zona aceea atat de "parasita" in ultima vreme! Am inteles ca si tarifele ar fi maricele, totusi trebuie retinut!
Cred ca tocmai pentru ca este un hotel decent, nu am vazut o posibilitate de cazare "rasarita" pe acolo si se adreseaza si team-building-urilor, iar pentru Voineasa cred ca mai exista o nostalgie inca...
Cand am realizat insa ce drumetii poti face in zona, e de retinut un hotel asa imbietor!
Stiu ca zona este foarte frumoasa, aerul este curat, tocmai de aceea m-am bucurat ca mai exista si hoteluri decente.
S-au scos cu platoul cu slaninuta si branza. Mancarea arata foarte bine si cred ca afost si foarte gustoasa. Imi place cum arata restaurantul.
Mancarea arata super, preturile sunt accesibile, deci nu ne ramane decat sa ajungem in zona...
Felicitari pentru alegerea restaurantului si pentru ca ai reusit sa ajungi acolo, pe Transalpina, care nu e terminata... !
Bine de ştiut că există un astfel de restaurant în zonă.
Dar, @magdalena nu ai/aţi luat desert, un papanaş ceva (qui s'aime se taquine - a nu se citi mot a mot, a se citi, cine se place, se tachinează).
@creivean, fi-mea abia mananca un fel o data, sotul nu e cu dulciurile, iar eu mai am de dat jos... , asa ca, desert luam in situatii exceptionale!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 [Restaurant-terasă Casa Dexi [Mălaia]] Malaia Dexi, mai venim sigur — scris în 04.09.23 de ux130657 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2021 [Restaurant Pensiune Edelweiss [Voineșița]] Ospitalitate, mâncare bună și prețuri mici — scris în 09.02.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Restaurant-terasă Casa Dexi [Mălaia]] Terasa Dexi - una din puținele variante de a lua masa în zona Voineasa - Malaia — scris în 19.08.20 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Restaurant-terasă Casa Dexi [Mălaia]] Terasa Dexi - e bine de ştiut că există dacă vă e foame — scris în 01.09.19 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Restaurantul Pensiunii Roberto — scris în 24.08.18 de black_mamba din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 [Restaurant Floare de colț / Zan [Voineasa]] Restaurant Zan — scris în 05.06.17 de ngldaniel din BUCUREşTI
- Aug.2015 [Restaurant Floare de colț / Zan [Voineasa]] Restaurant Zan - Retete modificate ce devin ridicole — scris în 18.08.15 de gaparom din BRăILA - nu recomandă