GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Complexul Pestisorul de Aur de la Sancrai
Cuvant inainte
Crad ca ati observant ca in ultimele doua luni, am scris peste 20 de review-uri diverse. Vreti sa stiti de ce? Pentru ca la noi, vremea a fost mizerabila, frig, burnita, ceata groasa, sa nu-ti scoti nici cainele din casa. Azi, apre exemplu, e din nou ceata. Asa ca altceva mai bun de facut n-am, decat sa-mi reamintesc, scriind si postand imagini, de frumoasele zile insorite ale verilor ce-au trecut. De fapt, cred ca de-acum inainte, atunci cand va mai apare cate un nou review de-al meu, va veti da seama ca la noi e o vreme imposibila.
Complexul Darina-Pestisorul de Aur
Complexul se afla in comuna Sancrai, la 5 minute de Targu-Mures si cam la o jumatate de ora de aeroportul Transilvania, care, mai nou, renaste din propria-i cenuse. S-au introdus, pe langa altele, si zboruri directe spre Antalya si, din iunie 2020, si spre insula Creta. (Ura!) Complexul Darina-Pestisorul de Aur este un loc din judetul Mures unde turistii beneficiaza, pe langa conditii bune de cazare si masa, si de alte cateva servicii, precum: piscina, sauna, masaj, lac de pescuit populat cu crapi, caras şi somn.
Peisajul din complex si din jur, este unul deosebit, complexul e situat “la inaltime”, cocotat pe o colina inverzita, la marginea unei paduri, unde s-a amenajat, ca si-n cazul Complexului “Dracula”, o mini-gradina zoologica cu: caprioare, iepuri, fazani, pauni, caini de rasa, etc, ce se afla langa hotelul Laguna (4 stele), unde daca vrei sa ramai intr-un week-end timp de doua nopti intr-o camera dubla, nu e scump. Platesti doar 480 de lei (aproape 100 euro) si ai mic dejun inclus, adica dai cam cat 10 zile in Thassos sau Evia in luna iunie, prin firma aceea, stiti voi care, firma “x” din Timisoara pe care o dau eu mereu ca exemplu, care-ti asigura cazarea si transportul in Grecia, dar nu-ti da mic dejun. Aha, m-am prins, cred ca de-aici apare diferenta de "zile de sejur", de la micul dejun.
In complexul “Pestisorul de aur”, restaurantele si tesasa sunt mari, incapatoare, aici are rost sa-ti faci nunta, (daca ti s-a urat cu libertatea si viata de huzur). De-aici, poti opta pentru o vizita a orasului de pe Mures, poti admira biblioteca Teleki, Muzeul de etnografie, sala oglinzilor si galeria de pictura de la Palatul Culturii. Tot aici, in oras, poti inspira si smogul ce-l ”ejacu”, pardon, ce-l “ejecteaza” sutele de mii de masini particulare ale orasenilor. Si sa stiti ca nu e rau deloc sa mergi la serviciu cu masina, caci daca mergi pe jos sau cu bicicleta, (metrou sau tramvai nu exista), inspiri mai multi agenti nocivi decat din interiorul masinii proprii. Am intrebat odata un taximetrist, cand se opreste (la ce ora) circulatia “bara la bara” din oraa. “Numai noaptea, domnu’! ”, mi-a raspuns el.
Poate din cauza acestui aer specific aglomerarilor urbane produs de prea multe masini, plus un combinat chimic, in jurul orasului au aparut cateva oaze de relaxare precum acest complex (Pestisorul), cel de la Baile sarate Sangeorgiu de Mures, cel de la “Week-end”, cel de pe dealul Vatman sau cel de pe Platoul Cornesti.
Complexul “Pestisorul de aur”, dispune si de un lac cu ratuste si lebede, o insula cu cateva salcii, iar masa o poti servi in restaurantele complexului, pe terasa, sau in mici pavilioane de lemn, in aer liber. Fata de complexul de langa Sighisoara cu un nume celebru, “Dracula”, care e tot atat de frumos ca si "Pestisorul", preturile aici sunt mai “umane”, dovada si multimea de clienti, din complex. Daca urci si pana la mica gradina zoologica a complexului, mai ai si o perspectiva generala asupra peisajului din jur, presarat cu frumoase dealuri impadurite.
Cum sa scapi de stres?
Eu cunosc doua metode. Sau joci sah cu computerul, “joc care te scoate practic din aceasta lume si uiti de tot si de toate” sau iesi din oras, intr-o zona aerisita. Cateva ore cu adevarat relaxante, le poti avea, doar intre-un loc unde cerul e albastru si vegetatia e multa, unde florile te napadesc si aglomeratia si vacarmul orasului dispare. Acest loc se afla si aici, la marginea orasului in complexul turistic Darina - Pestisorul de Aur. E-un loc mai izolat, loc bine ales, departe de “lumea dezlantuita" si “de vajaiala” inervanta a vehiculelor ce trec de obicei pe o sosea principala, loc ideal pentru un “team building”, o intalnire cu prietenii sau pentru o onomastica.
Ura! E august!
E vara, e cald, e week-end, ieri mi-a intrat si salariul pe card, deci azi sunt generos, "jumatatea mea" imi face fara-ncetare ochi dulci si comanda cam tot ceea ce vede ca e mai bun pe lista de meniuri, ce mai!, ma simt minunat! Si rasfatat. Doar odata-n an e august, nu de doua ori. Eu, ca un adevarat “august” turistic, imi pastrez pozitia pe piedestal si-ncep sa fac poze cat mai frumoase, nu imi permit sa va trimit imagini de proasta calitate, asa ca am ales tocmai aceasta frumoasa zi insorita de august si am si fotografiat (ceea ce nu prea fac eu de obicei) pana si-o farfurie plina. De ce? Pentru ca aici, toate mancarurile si bauturile mi-au cazut bine la stomac si mi s-au parut ca “au gust”.
Complexul mai ofera si o sala de conferinte dotata cu aparatura video si de sonorizare si suficiente locuri de parcare.
Eu merg in acest loc, de obicei, atunci cand am oaspeti sau cand fac un fel de “tur de-o zi” al judetului meu. La “Pestisorul" luam masa, si-apoi, mergem intr-un loc unde se poate escalada un deal, (pentru a ne umple plamanii plini de smog, cu oxigen) sau o baie, pentru a elimina excesul ponderal acumulat la restaurant. In cazul de fata, dupa “Pestisorul”, am pornit-o spre “Padurea Rortunda” din Reghin (35 Km), unde eram curios sa vad daca stejarul secular mai “sta-n picioare” si apoi, de la Reghin, am pornit-o spre Baile sarate de la Ideciu de Jos (6 Km), pentru "balaceala si bronzeala". Pretul in vara lui 2018 la Baile Ideciu, era de 8 lei/adulti si 4 lei/copii iar inchirierea unu sezlong costa 5 lei.
Stejarul secular din Reghin, cunoscut si sub numele de “stejarul singuratic”, se afla pe un platou de langa o padure, care, privita din avion, are o forma rotunda, si care, de mai bine de un secol si jumatate, vegheaza, precum un “body-guard” sau un consilier local, asupra orasului. In urma cu un deceniu, acesta a intrat in competitia “Arborele anului” si s-a clasat pe locul 6 din 87 de arbori intrati in concurs, la nivel national. Se pare ca, arborele a fost plantat in anul 1849, pentru a comemora Revoluţia din 1848. Astazi, stejarul nu arata prea bine, o vagauna cam mare se casca in trunchiul lui, se stie ca stejarul a fost lovit de un fulger, la radacina lui s-a injectat beton pentru ca sa nu se prabuseasca, metoda care s-a utilizat si-n Paris, pentru batranii platani de pe Champs-Elysees.
@Web, te rog videoclipul, mersi! https://www.youtube.com/watch?v=QyURQzu9Tms
Trimis de dorgo in 18.01.20 08:42:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU MUREȘ. A mai fost în/la: prin tara
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@dorgo: Un loc foarte frumos, o alegere inspirata, felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Travelers Coffee & Bistro] Travelers Coffee & Bistro — scris în 26.11.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Căsuța Din Pădure Pizzeria Mario] Casuta din Padure — scris în 13.11.23 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Taverna Diavolului] Mâncare bună la Taverna diavolului din Târgu Mureș — scris în 11.11.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- May.2023 [Orobianco Ristorante] Orobianco - o experiență de încercat — scris în 10.09.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Căsuța Din Pădure Pizzeria Mario] La casuta - oricand revin cu drag — scris în 28.10.22 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- Jan.2022 [Restaurant Laci Csarda] Experienta negativa! — scris în 16.01.22 de ux123412 din TG MUREș - nu recomandă
- Nov.2021 [Country Cheese & Wine] Country Cheese and Wine — scris în 02.12.21 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ