REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mâncare bună la Taverna diavolului din Târgu Mureș
Acolo sus este Catedrala Înălțării Domnului iar acolo jos este Taverna Diavolului. Acolo sus cântă îngerii iar acolo jos niște diavolițe deghizate în chelnerițe dau de mâncare celor care au avut curajul să coboare acolo jos. Acuma sper să mă ierte cititorii pentru glumă dar prea aproape s-au nimerit aceste două instituții un lăcaș de cult și un restaurant cu asemenea nume. Și până la urmă noi am intrat acolo pentru bucatele alese care se găsesc de mâncat pe aici.
Unde se află?
Această mâncătorie se găsește în Piața Trandafirilor centrul Târgu Mureșului. Ca și repere se află aproape de catedrala ortodoxă și de cea catolică, deci scorul este de 2 la 1 :)
Cetatea Târgu Mureș se află și ea destul de aproape de aici. Acest restaurant nu are mese pe trotuar ca celelalte mâncătorii de lângă. Se va intra pe sub o poartă și în spate în curte este zona de mese din exterior iar în pivniță zona de mese interior.
Adresa exactă este Piața Trandafirilor nr 55 Târgu Mureș tel. 0727758063.
Despre Taverna Diavolului
Această tavernă cu nume de necurat s-a deschis în 2015 și are ca specific bucătăria mediteraneană. Asta nu înseamnă că nu găsim alte mâncăruri din bucătăria internațională sau românească.
Spațiul cu capacitatea mai mare cca 120 persoane o are în curtea din orașul medieval Târgu Mureș. Are locuri atât la soare cât și la umbră unde vara este o plăcere să stai. Are și un spațiu destinat copiilor. Spațiul cu capacitatea mai mică este jos (cca 60 persoane) în pivniță care arată ca toate pivinițele din orașul vechi cu zidărie de cărămidă în formă de boltă. Aici se află și un bar. Toalete există atât în pivniță cât și în curte.
Orar și prețuri
Restaurantul este deschis de luni până vineri între orele 10.00-23.00, sâmbătă 10.00-24.00 iar duminică între orele 11.00-23.00
Prețurile se pot studia vizitând siteul restaurantului ladiavolorestaurants.ro/t ... erna-diavoluluisau intrând aici eeatingh.ro/targu-mures/t ... diavolului.html Intrând pe acest sait apăsând butonul toate produsele se găsesc cu fotografia și prețul aferent. De asemenea pe fiecare masă în afară de meniul clasic pe suport carton se găsește un cub cu codul QR imprimat pe el. Scanând acesta apare pe telefon tot meniul.
Se poate plăti atât cu cash cât și cu card de asemenea restaurantul livrează acasă prin intermediul livratorilor de mâncare (tazz, glovo, etc)
Ca și idee nu este cel mai ieftin loc de mâncat în Târgu Mureș dar nici cel mai scump.
Vizita noastră
Locul l-am găsit cu o seară înainte. Am intrat pe gangul pavat cu piatră cubică pe tavanul căruia stau agățate 3 lustre de fier. Pe pereții gangului pe niște panouri iluminate se va putea observa o parte din meniu cu prețurile aferente. Înaintând în curte pe pereți se vor putea observa fotografii istorice cu centrul Târgu Mureșului.
Apare și zona de terasă cu extrem de multă verdeață un deliciu în verile caniculare. Jumătatea din stânga este acoperită pentru a sta la umbră sau eventual ferit de ploaie iar jumătatea din dreapta este descoperită. Terasa este din lemn iar pardoseala piatră cubică. Plante la tot pasul.
Fiind noiembrie și pe deasupra și o zi mai friguroasă și ploioasă, am observat doar vreo 2 mese ocupate afară în zona acoperită, probabil și din motive de fumat.
Astfel am decis să coborâm în iad, pardon în pivnița Tavernei Diavolului. Peste tot se vede decorul toamnei, frunze galbene, bostani, lumânări asta pe scări și în curte. Jos în piviniță cărămida este aparentă doar pe boltă, pereții laterali sînt zugrăviți într-o culoare portocalie, iar pardoseala este gresie. La intrare se va trece pe lângă bar după care se va intra în zona de mese care sînt compartimentate în 3 spații. În spate de tot este toaleta.
Găsim și aici diferite piese de decor, tablouri cu aceeași temă Târgu Mureșul istoric și cuiere de pus hainele. Pe mese se va găsi acel cub cu codul QR, un meniu de bază și o micuță vază cu flori.
Fiind și ora mesei într-o sâmbătă după masă pivnița avea destui vizitatori.
Studiind meniul am vrut să mănânc ceva din meniul casei, era o rețetă acolo cu pulpă de pui la cuptor cu afine și morcovi caramelizați. Familia însă mâncătoare de pizza m-a corupt, am comandat toți trei pizza am plusat doar eu cu o ciorbă țărănească foarte bună și fierbinte cu smântână și ardei iute. În rest ne-am păstrat tradiția cu 2 capriciosa mari și un 4 stagioni. La urmă am cerut un carton și din pizza neconsumată la masă a mai ieșit una la pachet :) Ca și băuturi am consumat toți trei pepsi.
Totalul de plată a fost 168 lei.
Încărcând articolul am observat că au mai fost aici 2 useri AFA și au fost mai harnici, nu au consumat pizza :)
În principiu recomand locul, rog WM să atașeze acest video la început, mulțumesc youtube
Trimis de AZE in 11.11.23 20:24:18
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU MUREȘ.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@AZE: Să fie vreo coincidență? Anul ăsta ai văzut diavol tasmanian, ai fost la Balta Dracului și-acum ai mâncat la Taverna Diavolulului
Ne bagi în ispită cu pizzele alea și ne izbăvești de vicleana bere cu un pepsi.
Frumoasă terasa aia. Cred că-i o plăcere vara să stai acolo și să te” aghezmuiești” cu vreo 2-3 beri
@AZE:
O recomandare interesantă, de reţinut. Având în vedere numele, oricum este uşor de reţinut . Interesantă şi poziţionarea contrastantă cu cele sfinte din apropiere.
Pizzele comandate de voi arată foarte bine, sunt mari şi bogate. Probabil tot pizza m-ar fi tentat şi pe mine să comand.
Pivniţa nu pare genul meu. Sunt mult prea multe trepte de coborât şi apoi de urcat. Însă terasa, care arată într-un mare fel, mi se pare alegerea ideală, evident în sezonul cald.
Să vă fie de bine!
@ghisor: Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot.
Răspund și eu într-un târziu. Poate nu îți vine să crezi dar am observat denumirea când am primit bonul fiscal. Când am intrat am văzut că scrie de o tavernă dar nu am fost atent. Locul este chiar fain așa cum am scris au mai fost 2 useri anterior pe acolo (2018 și 2021, doinita și silvia turdoran) și au mâncat altfel de bunătăți decât pizza.
O zi faină îți doresc
Pizza este preparatul despre care nu știam înainte de 1989. Acum ne luăm revanșa și mâncăm toate pizzele pe care nu le-am mâncat înainte de 1989 ????????????.
În altă ordine de idei sînt foarte multe alte feluri de mâncare și dacă deschizi echivalentul la acel cod QR menționat în articol o sî vezi câte alte bunătăți mai există pe acolo în afară de pizza. De fapt chiar o să încerc să atașez acel cod QR la acest articol în formă de poză.
Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot, o zi faină.
@AZE: O să te contrazic puțin. Dar asta vine oarecum să confirme cele spuse de tine, c-am aflat de pizza după '89. În vara lui '87 am comandat prima dată în viaţa mea pizza la Terasa Tineretului din Costineşti. Eram cu 3 colegi, ne-au adus pizzele, colegii mei au început să înfulece, eu aşteptam. Ce-aşteptam? Pâinea
După aceea, i-am povestit mamei mele ce-am mâncat şi ea s-a apucat să facă şi-acasă, cu felii de pâine pe post de blat şi pe post de toppinguri, tot ce mai rămânea prin frigider.
De pizza adevărată, aşa e, după 1989 am aflat.
@AZE:
”Pizza este preparatul despre care nu știam înainte de 1989. Acum ne luăm revanșa și mâncăm toate pizzele pe care nu le-am mâncat înainte de 1989
Te înţeleg perfect. Cam aşa am făcut eu cu ciorba de burtă, căreia ani la rând nu-i suportam nici măcar mirosul. Prima ciorbă de burtă, excepţional gătită de fosta mea soacră (Dumnezeu s-o ierte), am mâncat-o după vârsta de 30 de ani şi, culmea, mi-a plăcut , mult. De atunci şi eu îmi tot iau revanşa şi nu ratez nicio ocazie, având mult de recuperat . Am început să o gătesc şi eu acasă, perfecţionându-mă cu fiecare nouă experienţă.
@nicole33: Se pare că ne cam potrivim la gusturi ???? (atât la pizza cât și la ciorba de burtă)
Ciorba de burtă este preferata mea oriunde mă duc la oricine. Acasă încă nu am reușit ????.
Dar când mă duc la soacra mea sau la cumnata din Zalău bag mai multe porții fără să mai rămână loc pentru felul doi. De fapt rețeta e: ciorba de burtă+smântână+ardei iute+pălinca de Zalău ????
@ghisor:
”Dar asta vine oarecum să confirme cele spuse de tine, c-am aflat de pizza după '89. În vara lui '87 am comandat prima dată în viaţa mea pizza la Terasa Tineretului din Costineşti. Eram cu 3 colegi, ne-au adus pizzele, colegii mei au început să înfulece, eu aşteptam. Ce-aşteptam? Pâinea
Bună asta cu pâinea. La vremea respectivă eu nu mâncam aproape deloc pâine, deci nu aş fi avut ce aştepta .
Prima ta experienţă cu pizza mi-a amintit de primele vacanţe petrecute la bulgari la all inclusive când zâmbeam la vederea unor compatrioţi care mâncau frigănele CU. pâine şi li se părea OK
Eu am descoperit pizza prin 1988-1989 când ieşeam cu colegii de facultate pe la crâşmele din centrul Bucureştiului. Dacă tu aşteptai pâinea , eu am mâncat DOAR pâinea de pe margine, adică bordura blatului de la pizza, şi am ciugulit timid câte o ciupercuţă sau o feliuţă de salam. Problema la mine a fost cu roşiile pe care nu le suport deloc, iar bucătarul respectiv în loc de sos de roşii pusese din belşug o tocătură de roşii cu tot cu seminţe pe aproape toată suprafaţa blatului. Asta se întâmpla undeva în Piaţa Rosetti.
Am început să apreciez cu adevărat pizza vreo doi ani mai târziu, când o reglam eu folosind doar sos picant, astfel nemaisimţind gustul roşiilor. Deh... fiecare cu piticii lui.
@AZE:
”Se pare că ne cam potrivim la gusturi (atât la pizza cât și la ciorba de burtă)
Ciorba de burtă este preferata mea oriunde mă duc la oricine.
Într-adevăr, se pare că avem aceleaşi preferinţe culinare deşi venim din zone diferite ale ţării.
”Dar când mă duc la soacra mea sau la cumnata din Zalău bag mai multe porții fără să mai rămână loc pentru felul doi. De fapt rețeta e: ciorba de burtă+smântână+ardei iute+pălinca de Zalău
De acord cu meniul ăsta cu ciorbă de burtă şi la felul întâi, dar şi în loc de felul al doilea. O singură dată am luat şi a treia porţie de ciorbă de burtă, în loc de desert şi nu am mai putut mânca nimic nici la cină.
Peste pălincă eu sar, este prea tare pentru mine şi oricum nu-mi lipseşte pofta de mâncare , iar ardeiul iute îl înlocuiesc cu nişte mujdei suplimentar.
Săptămâna care vine cred că mă apuc să fac nişte ciorbă de burtă, că prea mi-ai făcut poftă după discuţia asta. Oricum este singura ciorbă de care nu mă plictisesc nici după trei zile . Şi poate mă învrednicesc să scriu şi eu ceva despre ultimele mâncătorii încercate.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Travelers Coffee & Bistro] Travelers Coffee & Bistro — scris în 26.11.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Căsuța Din Pădure Pizzeria Mario] Casuta din Padure — scris în 13.11.23 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- May.2023 [Orobianco Ristorante] Orobianco - o experiență de încercat — scris în 10.09.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Căsuța Din Pădure Pizzeria Mario] La casuta - oricand revin cu drag — scris în 28.10.22 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- Jan.2022 [Restaurant Laci Csarda] Experienta negativa! — scris în 16.01.22 de ux123412 din TG MUREș - nu recomandă
- Nov.2021 [Country Cheese & Wine] Country Cheese and Wine — scris în 02.12.21 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Nov.2021 [Casa Mureșană Bistro / Bd Pandurilor] Casa Mureseana — scris în 30.11.21 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ