GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Fattoria del Gusto – rapid și savuros
Prima zi de septembrie se anunță însorită, perfectă pentru o plimbare relaxantă pe vechile străzi ale burgului sibian. După amiază ne întoarcem la hotelul Exclusive situat în apropierea râului Cibin și a pieței cu același nume (vezi impresii) și hotărâm să încercăm preparatele din restaurantul aflat la parterul hotelului de patru stele.
Clădirea modernă din str. Ion Luca Caragiale nr. 1A găzduiește la parter restaurantul Fattoria del Gusto, un local deschis unde se interpretează în stil propriu bucătăria italiană, în principal. Adresa web a unității este: hotelexclusive.ro/restaur ... toria-del-gusto. Atunci când ne-am cazat am primit de la Recepție un voucher de reducere cu 16% a consumației în restaurant – venise vremea să îl valorificăm.
Descriere local. Am fost plăcut impresionați de designul interior al localului: totul se asortează, începând de la fotolii și fețe de masă, până la draperii și culoarea pereților gravitând în jurul cromaticii mov, crem și albastru. Spațiul interior este delimitat în două incinte separate printr-un perete de sticlă. Cel dintâi spațiu se află în fața barului cu tejghea lucioasă, inserții de piele și scaune înalte tapițate; aici se află amplasate și câteva mese a câte patru locuri fiecare. Al doilea spațiu e un pic mai generos și polarizează în jurul unui stâlp – acesta este „îmbrăcat” pe trei laturi cu canapele moi și pernuțe asortate, aici aflându-se trei mese cu șase locuri (socotind și cele două locuri de pe canapele). În această încăpere găsim și mese de patru persoane, dar și o masă de opt locuri; scaunele tapițate sunt mai mult un fel de fotolii moi. Perdele albe, flancate de draperii asortate cu celelalte culori ale restaurantului, acoperă ferestre mari care se deschid către parcul din jur. Pe mese se află decorațiuni ale căror culori sunt în ton cu restul spațiului. Se observă mâna unui specialist în design interior. Sistemul de climatizare este încastrat în tavan, unde observăm casete pictate în culoarea alb-albastră a cerului cu nori.
Meniu și comanda. Ne-am răsfățat pe una din canapelele centrale, am primit rapid cele două meniuri (preparate și băuturi; se pot consulta și online) și le-am răsfoit curioși. Am comandat pentru început câte un cappuccino vienez (7 lei) și o caffe latte (8 lei) care au sosit imediat Felurile principale cerute au constat în: file de șalău crocant în fulgi de porumb (25 lei) cu cartofi natur (6 lei) și piept de pui la cuptor cu busuioc, mozzarella și sos de roșii Napoli (21 lei) având drept garnitură cartofi wedges (6 lei). Am fost uimiți de rapiditatea cu care ne-au fost aduse preparatele – maxim 20 minute, abia sorbisem câte o gură din băuturile calde. După ce ne-am înfruptat din produsele delicioase am comandat un singur desert: Cheese cake Exclusive (biscuiți digestivi, brânză de vaci, mascarpone și un sos de fructe de pădure; 15 lei) – foarte bun. Prezentarea, gustul delicios, porțiile potrivite, rapiditatea comenzii ne îndreptățesc să îl felicităm pe bucătarul restaurantului. Chelnerul amabil și zâmbăreț merită remarcat la rândul său, a venit de câteva ori în timpul mesei pentru a se interesa dacă ne mai trebuie ceva ori cum au fost preparatele.
Meniul conține și alte preparate, grupate în categorii: startere reci, salate, pizza, paste, supe, pește si fructe de mare, preparate din carne de pasăre/porc//vită/miel, garnituri și desert. Nu lipsește și o selecție de preparate românești: bulz, traista ciobanului, șnițel vânătoresc, scăricică de porc marinată etc.
Terasa exterioară. În fața restaurantului se află și o terasă exterioară dotată cu mobilier de ratan. Copertine retractabile asigură în zilele călduroase umbra atât de căutată. Spațiul verde este amenajat foarte drăguț: gazon impecabil, copăcei decorativi, mai multe pâlcuri de lavandă împrăștiau un miros suav, trandafiri înalți.
În concluzie, recomand să savurați o masa la Fattoria del Gusto, veți fi uimiți de priceperea bucătarului, calitatea serviciilor și profesionalismul personalului. Mi-a rămas gândul la pulpa de rață confiată, saltimbocca romană sau lava cake de ciocolată cu înghețată de vanilie. Vom reveni cu siguranță în acest loc.
Trimis de tata123 🔱 in 20.09.16 13:45:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@tata123: Am prins primul vot, insa nu pot sa nu ma amuz asa cum am comentat si mai devreme, la cate articole care au legatura cu bucutaria au fost publicate azi.
Sa fie vremea de vina?
Oricum ar fi, ne bucuram de tot ce aflam in legatura cu bucataria noastra sau internationala si-i dam inainte. Cat despre acest loc este unul care trebuie tinut minte.
Felicitari, votat cu placere.
@mishu: Mulțumesc... se pare că dimineața există mai multă ambiție în a scrie despre restaurante și alte unități de alimentație. Șoricelul numit „foame” ne atacă de la primele ore ale dimineții... trebuie să știm doar cum să îl potolim puțin (eventual îl punem să alerge în roată ). Dacă privim la fotografii ori ne mai alinăm poftele, ori le stârnim mai rău. Soluții? Fiecare după rețeta proprie.
@tata123: Cred ca indiferent de moment efectul asupra mea e acelasi. Ieri am reusit sa dovedim si ultima gogoasa adusa de cel mare de la Sibiu, asa incat aceste articole au si partea gustoasa .
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Restaurant Delis] Restaurant Delis, Piața Mică — scris în 16.08.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2024 [Hanul din Tulgheș] Hanul din Tulgheș - mai bine nu se putea! — scris în 01.04.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 Sibiu — scris în 11.01.24 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Doner la Sibiu — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Super Mamma / Nicolae Bălcescu] La Super Mamma... nu mai e ce era odată! — scris în 03.04.23 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Mar.2023 [Restaurant Suzzy] La „Suzzy” se mănâncă bine! — scris în 10.03.23 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant Jacob Grill House] Jacob Grillhouse — scris în 22.02.23 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ