EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mâncare bună, preţuri şi mai bune – Magna Villa, Sălişte
13 octombrie 2023
Magna Villa a fost recomandarea gazdei noastre de la Pensiunea Domnescu, când eram obosiţi după drum şi ne era foarte foame, trecuse deja ora prânzului, iar noi sărisem şi peste micul dejun în graba plecării la drum. Întotdeauna localnicii pot face cele mai bune recomandări, ceea ce s-a confirmat şi de această dată.
Mi s-a părut amuzantă coincidenţa ca în oraşul Sălişte – „Capitala” Mărginimii Sibiului, cunoscut şi drept Magna Villa Valachicalis (marele sat al românilor, conform primelor atestări documentare) să luăm masa tocmai la un restaurant numit Magna Villa 😊)
Restaurantul se află chiar la intrarea în Sălişte venind dinspre A1, pe partea stângă.
Trecusem pe lângă acest restaurant în drumul nostru spre Sălişte, cu doar o oră înainte, dar nu am văzut vreo firmă, nimic care să ne atragă atenţia. Culmea este că Lidl-ul aflat aproape alături l-am remarcat deşi nu mă interesa în mod deosebit să merg la cumpărături. Acest Lidl a fost de altfel şi reperul indicat de gazda noastră pentru a nu rata restaurantul.
Adresa: Strada Gării nr. 48 (DC 67), Săliște 55722
Coordonate GPS: 45.798433 N; 23.895968 E
Social Media: pe FB
Telefon: 0369.420.140
Program: zilnic: 08.00 ÷ 23.30
Parcarea
GPS-ul ne-a informat că am ajuns la destinaţie când ne aflam chiar la intrarea într-o mare parcare, frumos amenajată cu pavele, la capătul căreia de afla o clădire cu un singur nivel, însă nicio firmă. Acolo putea fi la fel de bine un restaurant, dar şi un magazin, de la distanţă eu nevăzând vreo diferenţă.
Opresc maşina în parcare pe unul din multele locuri libere aflate la dispoziţie şi mă îndrept spre clădirea cu multe geamuri. Încep să văd mese, scaune şi oameni şi capăt încredere că am ajuns unde trebuia.
Intru şi constat că acolo era o terasă închisă, în octombrie, posibil să fie altfel în sezonul cald, nu ştiu, unde, spre bucuria mea, se fuma. Mai bine de jumătate din mese erau ocupate, unii mâncau, alţii fumau, deh... fiecare cu plăcerea lui :D. Prima bilă albă, mare de tot :)
Ne alegem o masă puţin mai retrasă lângă fereastră, ne aşezăm şi imediat ne sunt aduse două meniuri. Răsfoiesc rapid meniul şi, fără să stau mult pe gânduri, comand câte o ciorbă de burtă (20 lei) cu adaos de smântână, o bere Ciuc la sticlă de 0,5 l (7 lei) pentru soţul meu şi o limonadă (15 lei) pentru mine, după care îmi aprind repede o ţigară în aşteptarea băuturilor, care au sosit în foarte scurt timp. Surpriza mare a fost însă alta. Nu am apucat să-mi termin ţigara că au şi sosit ciorbele, fierbinţi, aburinde. Este a doua oară când sunt servită într-un timp atât de scurt, după experienţa de la Pongal din Eforie din urmă cu vreo şapte ani. Deja aveau încă o mare bilă albă din partea mea 😊.
Ciorba de burtă a fost foarte gustoasă, însă a trebuit să comand suplimentar şi mujdei, noi mâncând cu mai mult usturoi decât majoritatea.
Ne-am astâmpărat foamea cu ciorba noastră preferată după care am stat puţin pe gânduri, nefiind hotărâţi dacă să comandăm şi felul doi, având în vedere că urma să luăm şi cina la pensiunea la care eram cazaţi, tot cu două feluri de mâncare, şi fusesem avertizaţi că porţiile sunt cu adevărat mari.
Atunci am sărit direct la desert, comandându-mi o porţie de vulcan de ciocolată amăruie cu îngheţată de vanilie, care arăta foarte bine în farfuria unei doamne de la o masă vecină. A durat ceva mai mult până am primit desertul, dar nu m-a deranjat să aştept, între timp savurându-mi limonada. Desertul a fost extraordinar atât ca gust, cât şi ca prezentare, iar combinaţia inspirată de rece cu fierbinte a fost mereu pe gustul meu.
Am vizitat şi toaletele, curate, fără mirosuri şi dotate cu toate consumabilele necesare. În drum spre acestea am aruncat o privire şi în interiorul restaurantului, mult mai elegant decât terasa, cu fotolii confortabile şi cochet decorată. Am făcut şi câteva fotografii. Atunci mi s-a părut ciudat că nu era nicio masă ocupată, toţi clienţii preferând mesele de pe terasă, chiar dacă nu toţi erau fumători, bănuiesc eu, deoarece nu existau scrumiere pe toate mesele. Ulterior cred că am ghicit şi motivul: dacă nefumătorii ar fi mâncat în interiorul restaurantului, unde nu i-ar fi deranjat nimeni cu fumul ţigărilor, cum ar mai fi putut cârcoti ei referitor la educaţia celorlalţi =))
Am cerut nota de plată menţionând că doresc să plătesc cu numerar. „Amenda” a fost în cuantum de 97 lei, la care am adăugat 13 lei, pentru că am fost foarte mulţumită de cele consumate şi de-a dreptul încântată de rapiditatea servirii. Soţului meu i-a plăcut atât de mult încât mi-a propus să mâncăm la Magna Villa şi în ziua plecării spre casă, dar eram prea sătui după micul dejun copios de la Pensiunea Domnescu şi nu am mai oprit.
Preţurile au fost de mare bun simţ, mâncarea gustoasă, servirea rapidă, deci, RECOMAND! Magna Villa atât celor care îşi petrec vacanţa în Sălişte, cât şi celor aflaţi în tranzit sau în plimbare prin satele din Mărginime. Fumătorii îmi vor mulţumi cu siguranţă pentru pontul cu terasa acoperită. Ceilalţi? Nu cred :D. Parcarea spaţioasă şi gratuită constituie un alt avantaj important.
Trimis de nicole33 in 08.01.24 00:17:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂRGINIMEA SIBIULUI.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@nicole33: Elegant, frumos, ciorba bună, servire promtă, ce să-ți mai dorești? Parcă altfel se vede restul zilei după o experiență culinară reușită. Aș mai face eu un comentariu, așa... din solidaritate vicioasă , dar am zis în alt ecou că mă opresc, așa că n-o să-l fac, dar măcar în vârful degetelor care mă manâncă, el există (comentariul, zic).
Nu-mi rămâne decât să mă tot întreb, retoric, evident, de ce unii pot să se prezinte în fața clientului așa și să-l facă pe client să recomande cu încredere locația lor, iar alții te fac să fugi de la ei cu viteza luminii. Tot sper în adevărul zicalei cu” fiecare pasăre pe limba ei piere” și până atunci să mă bucur când citesc despre un loc în care poți mânca și de unde nu pleci dezamăgit.
@Pușcașu Marin:
”Aș mai face eu un comentariu, așa... din solidaritate vicioasă , dar am zis în alt ecou că mă opresc, așa că n-o să-l fac, dar măcar în vârful degetelor care mă manâncă, el există (comentariul, zic)
Nu fi retinut! Aici nu este nici un pericol! 😂
@nicole33 :
”Ulterior cred că am ghicit şi motivul: dacă nefumătorii ar fi mâncat în interiorul restaurantului, unde nu i-ar fi deranjat nimeni cu fumul ţigărilor, cum ar mai fi putut cârcoti ei referitor la educaţia celorlalţi
Asta a fost maximum! 😂
Si iar ai scris articolul cu ciorba aia care arata intr-un maaare fel si care, te cred pe cuvant, a fost si foarte gustoasa! Eu am "mancat-o" cu lapte, ca abia maine voi fi la Buzau, daca s-o circula (eu sper ca NU!)
Restaurantul arata intr-adevar elegant, ceea ce ma face sa ingros putin obrazul si sa-ti propun o oprire aici daca se va materializa excursia la Gura Raului.
Prea arata bine tot pe acolo!
Sa va fie de bine!
În Săliște am avut cazare de două ori, dar înainte de covid, habar nu aveam de existența acestui restaurant, poate a fost deschis după anul 2019, de aceea ți-am recomandat altceva când m-ai întrebat unde poți lua masa în zonă.
Curățenia, amabilitatea, servirea rapidă și mâncarea bună sunt aspecte pozitive pentru orice restaurant, doar așa atragi clienții, iar afacerea merge bine. Îmi amintesc, nu cu plăcere, că prin 2018 am oprit să mâncăm la un restaurant într-o localitate din apropierea orașului Horezu, eram în drum spre Baia de Fier, iar doamna care servea, puțin mai în vârstă, era așa de supărată pe viață de ziceai că ne ia la bătaie, doar că nu țipa la noi când i-am spus ce dorim să mâncăm! Subit ne-a pierit cheful de mâncare și nu știam cum să plecăm mai repede de-acolo !
Îmi place că ai pus poze cu ciorba de burtă, care arată super, dar mă gândesc și la Zozo, știu că tu ai numai gânduri bune la adresa ei, în niciun caz nu cred că ar exista un strop de sadism!
Ca de obicei, un review foarte bun, dar și un pont pentru cei care ajung la Săliște și vor să-și astâmpere foamea.
Gânduri bune!
@Safta Radu:
”Îmi place că ai pus poze cu ciorba de burtă, care arată super, dar mă gândesc și la Zozo, știu că tu ai numai gânduri bune la adresa ei, în niciun caz nu cred că ar exista un strop de sadism!
😈
@Zoazore:
E tentantă propunerea ta de a da o fugă la Magna Villa, dar din păcate e un pic mai greu de realizat. Odată ajunși la Gura Râului, de la Păltiniș, trebuie să mergem mai departe, aproape 20 de km până la Săliște, drumurile din Mărginime sunt de regulă foarte înguste, nu poți circula cu viteză, de la Gura Râului la Săliște facem cel puțin 30-35 de minute, plus cât stai la restaurant, apoi deplasarea înapoi spre Păltiniș, nu știm nici cum va fi vremea atunci, mai vedem.
@Safta Radu: Ok! A fost doar o propunere!
Tu cunosti zona mai bine si ma bazez pe asta. Dar la Hanzu tot as vrea sa mergem!
@Pușcașu Marin:
”Elegant, frumos, ciorba bună, servire promtă, ce să-ți mai dorești? Parcă altfel se vede restul zilei după o experiență culinară reușită.
Într-adevăr, am avut o experienţă culinară reuşită la acest restaurant. Nu am avut ce să le reproşez, ci doar cuvinte de laudă.
Încă de la intrare m-a surprins numărul mare de localnici care luau prânzul aici, cam toate maşinile din parcare aveau numere de Sibiu, iar acest lucru mi-a dat şi mai multă încredere. Când să plătim, ospătăriţa ne-a zis ceva şi de un "meniul zilei", probabil la un preţ încă şi mai convenabil, dar nu am cerut detalii suplimentare.
”Nu-mi rămâne decât să mă tot întreb, retoric, evident, de ce unii pot să se prezinte în fața clientului așa și să-l facă pe client să recomande cu încredere locația lor, iar alții te fac să fugi de la ei cu viteza luminii.
Deşi nu aştepţi răspuns , eu cred că la noi piaţa nu este încă reglată şi că se mizează mult pe faptul că după un client nemulţumit, care sigur nu va reveni, vor veni oricum alţii, tot aşa o singură dată şi se pare că strategia asta, vizibil păguboasă pentru ambele părţi, încă funcţionează. Din păcate, până nu le va mai călca nimeni pragul şi vor fi nevoiţi să închidă şandramaua, încă vor fi destui dezamăgiţi, păcăliţi, ţepuiţi.
”Aș mai face eu un comentariu, așa... din solidaritate vicioasă, dar am zis în alt ecou că mă opresc, așa că n-o să-l fac, dar măcar în vârful degetelor care mă manâncă, el există (comentariul, zic).
Mă aşteptam să comentezi, este o ţară liberă, mi-ar fi plăcut chiar să o faci, desigur din aceeaşi solidaritate , iar eu cu certitudine nu te-aş fi jignit etc., ci aş fi apreciat tactul şi eleganţa intervenţiei şi poate aş fi învăţat să fiu la rândul meu mai temperată.
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
@Zoazore:
”Nu fi retinut! Aici nu este nici un pericol!
Gândim la fel, simţim la fel...
Mi-ai luat-o înainte de data asta.
”Asta a fost maximum!
Să fiu sinceră până la capăt, atunci în octombrie am fost puţin nedumerită, pentru că nu mi se părea deloc logic. Am înţeles abia anul ăsta care-i şpilul
”i iar ai scris articolul cu ciorba aia care arata intr-un maaare fel si care, te cred pe cuvant, a fost si foarte gustoasa! Eu am "mancat-o" cu lapte, ca abia maine voi fi la Buzau, daca s-o circula (eu sper ca NU!)
Pe "Toţi Sfinţii" că a fost la fel de bună precum arăta . Ţie cred că ţi-ar fi plăcut din prima doar cu adaos de smântână, dar ce smântână! , că abia am reuşit să o punem în ciorbă şi să o omogenizăm. Noi am cerut şi nişte usturoi extra spre uimirea ospătăriţei, care, de atâta uimire, a şi uitat să ne pună mujdeiul la plată .
Bine că nu mi-am făcut păcate cu tine azi noapte târziu când a fost validat articolul.
”Restaurantul arata intr-adevar elegant, ceea ce ma face sa ingros putin obrazul si sa-ti propun o oprire aici daca se va materializa excursia la Gura Raului.
Ce să faci? Iar dai din casă? Vrei să afle toată lumea că, din motive independente de voinţa noastră, niciuna nu avem numărul regulamentar de ani, ştii tu care? Offf...
Vedem, vorbim, mai e destul până atunci.
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
@Safta Radu:
”În Săliște am avut cazare de două ori, dar înainte de covid, habar nu aveam de existența acestui restaurant, poate a fost deschis după anul 2019, de aceea ți-am recomandat altceva când m-ai întrebat unde poți lua masa în zonă.
Eu ajungeam în Sălişte pentru prima dată şi îţi dai seama că nu ştiam aproape nimic, în afara recomandării cvasigenerale că în Mărginime se găteşte foarte bine şi mănânci până nu mai poţi pentru a nu jigni bucătarul care ţi-a umplut farfuria şi masa cu atâtea bunătăţi. Mă temeam chiar să nu păţesc mai rău ca la all incusive, în sensul că să rămân certată cel puţin o lună de zile cu cântarul de acasă
Habar nu am de câtă vreme funcţiona, la ce foame aveam crezi că mai stăteam eu să studiez istoria locaţiei de la '907 încoace şi ce personalităţi or fi trecut şi mâncat pe acolo de-a lungul anilor
Bănuiala mea este că s-a numit altfel înainte, "Mark" sau ceva în genul ăsta şi era chiar mai sofisticat ca în prezent.
Am trecut de două ori şi pe lângă localul recomandat de tine, era şi greu de ratat la cât este de mare , însă nu am oprit. Antamasem deja micul dejun şi cina la Domnescu şi abia făceam faţă provocării şi asta sărind peste masa de prânz.
”Îmi amintesc, nu cu plăcere, că prin 2018 am oprit să mâncăm la un restaurant într-o localitate din apropierea orașului Horezu, eram în drum spre Baia de Fier, iar doamna care servea, puțin mai în vârstă, era așa de supărată pe viață de ziceai că ne ia la bătaie, doar că nu țipa la noi când i-am spus ce dorim să mâncăm! Subit ne-a pierit cheful de mâncare și nu știam cum să plecăm mai repede de-acolo!
Nasol momentul! Eu surprize din astea neplăcute nu am avut până acum. Principala mea problemă era cu timpii de aşteptare prea lungi, mai ales atunci când îmi era foame rău. Sau cu servirea preferenţială şi cu prioritate a clienţilor sosiţi după noi. Atunci mă enervez şi mă ridic şi plec pur şi simplu. După mai bine de o oră de aşteptare poate consuma cele comandate de mine împreună cu propria familie, nu-mi pasă. Mănânc doar un covrig pe stradă, dar nu accept bătaia de joc.
”Îmi place că ai pus poze cu ciorba de burtă, care arată super, dar mă gândesc și la Zozo, știu că tu ai numai gânduri bune la adresa ei, în niciun caz nu cred că ar exista un strop de sadism!
A, nu, nici vorbă de sadism. Aş face eu aşa ceva? Tot din prietenie, desigur, îi mai trimiteam când şi când pe WhatsApp şi poze cu ditamai oala cu ciorbă de burtă de pe aragazul meu din bucătărie. Avea minim patru zile la dispoziţie să vină dacă voia
Pontul să ştii că-i bun, inclusiv pentru faptul că aici puteai mânca atunci când voiai şi îţi era foame, fără să depinzi de programul impus de vreo pensiune, iar preţurile mi s-au părut mai mult decât OK.
Mă bucur că am reuşit să aduc un update şi să completez cu un restaurant bun, de recomandat, şirul "mâncătoriilor" din satele Mărginimii.
Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!
@Safta Radu:
”E tentantă propunerea ta de a da o fugă la Magna Villa, dar din păcate e un pic mai greu de realizat. Odată ajunși la Gura Râului, de la Păltiniș, trebuie să mergem mai departe, aproape 20 de km până la Săliște,
Şi mie mi se pare cam complicat traseul propus, drumurile din Mărginime fiind destul de ocolite, dar la Gura Râului vreau să ajung cu tine. Şi cu Tiza, desigur, că la Hanzu nu-i cere nimeni buletinul
Dacă întârziem prea mult pe drumuri, nu aş vrea să piardă seara de gală, festivităţile etc.
”nu știm nici cum va fi vremea atunci, mai vedem.
Emoţii în legătură cu vremea am oricum. Păltinişul este la altitudine destul de mare şi parcă văd că mă apuc ca Păcală să pun cauciucurile de iarnă tocmai la sfârşit de martie
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2022 [Restaurant Poiana Bradului [DN1]] Un restaurant ok pentru o masa de pranz in tranzit — scris în 25.10.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 [Restaurant Casa Măgura [Cisnădie]] Casa Măgura, o opțiune excelentă în Cisnădie! — scris în 12.05.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Oct.2019 [Restaurant pensiune Sibiel] Restaurant pensiunea Sibiel — scris în 19.11.19 de elise din SIBIU - RECOMANDĂ
- May.2019 [Restaurant complex Montana Garden [Rășinari]] Aproape de foarte bine — scris în 09.02.20 de traian.leuca † din PLOIEșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 [Restaurant pensiune Casa Belvedere [Cisnădioara]] Tzepuiala si tupeu — scris în 12.11.18 de simona2016 din ALBA IULIA - nu recomandă
- Sep.2018 [Restaurant Pensiunea Mărginimiea Sibiului [Fântânele,Orlat]] Restaurant-pensiune „Mărginimea Sibiului” – lângă Orlat — scris în 27.09.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 [Restaurant motel Ela [Tălmaciu, DN7]] Din ciclul "toate mi se întâmplă numai mie ;* " — scris în 07.06.18 de diana2015 din BUCUREşTI - nu recomandă