Restaurantul pensiunii Steldan - «Ultimul dolar» din Horezu!
Atunci cand ti se face foame si esti pe drum trebuie neaparat sa te opresti undeva si sa mananci si nu oriunde, ci acolo unde iti face cu ochiul, acolo unde crezi ca poti manca intr-o atmosfera placuta tie si unde ai certitudinea ca nu te poti imbolnavi.
Cand ne-am gandit sa manacam eram undeva in zona Govorei si cand am trecut pe aici mi-am adus aminte de statiunea Baile Govora in care mergeam deseori cu ai mei cand eram mica, dar si in tabere scolare.
Nu ne-am oprit aici, nu prea aveam ce sa vedem, insa cum am intrat in Horezu, pe DN67, cum vii dinspre Bucuresti, la 45 de km de Ramnicu Valcea, imediat pe dreapta am ochit un restaurant destul de mare si instinctul nostru ne-a spus ca putem face un popas de masa. Pe una dintre copertine am vazut scris cu litere mici « Steldan », care e numele societatii ce il detine si care apartine pensiunii cu acelasi nume, afland ulterior ca acestuia i se spune «Ultimul dolar», cel putin asa ne-a spus ospatarita care ne-a servit.
Noi nu am ales sa stam inauntru, mirosea prea mult a mancare, desi asa ar trebui sa para normal, alegand insa o masa pe una dintre terase, de fapt, in zona pietruita dintre doua terase unde erau plasate cateva mese si balansoare din lemn.
Am fost serviti imediat, insa am solicitat sa se puna un servet pe masa deoarece nu era nimic si masa era prafuita. Servetul rosu si lucios mi-a adus aminte de restaurantele vechi, imagine a unor vremuri demult apuse... Important insa era faptul ca masa a fost acoperita, ca sa putem manca civilizat.
Am comandat ciorba de fasole cu costita, supa de pui si ciorba de vacuta care au fost foarte bogate si bune (7 lei fiecare).
La felul doi am ales ceafa de porc cu cartofi prajiti si salata de varza – 18 lei (sotul) si cotlet de porc cu legume mexicane trase in unt si salata de sfecla – 21 lei (eu).
Chiflele au fost uriase si gustoase, ca de altfel tot ceea ce am mancat.
La baie era curat si la chiuveta exista sapun lichid, insa nu functiona uscatorul de maini.
Restaurantul nu pare a avea mai mult de doua stele, dar parcarea era intesata de masini si acolo unde e lume multa se mananca ieftin si bun, nu? ! Am platit 62 de lei si pot spune ca am fost multumiti si va recomandam sa il incercati si voi.
Iar daca faceti aici popas, puteti sa vizitati Manastirea Hurezi sau sa va bucurati ochii de ceramica de Horezu, care are o cromatica aparte si poate infrumuseta cu succes o locuinta si va asigur ca nu o sa plecati fara sa cumparati ceva pentru voi sau pentru cei dragi!
Trimis de magdalena in 01.11.10 20:33:18
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Daca ati reusit sa serviti masa pe terasa inseamna ca vremea a fost frumoasa. Iar daca vremea a fost atat de frumoasa, inseamna ca ai vazut Ranca fara ceata...
Zile la fel de frumoase in continuare!
acum la o ora de seara o pofta nebuna de o ciorba m-a apucat deja dupa ce ai insirat felurile de mancare! daca esti la Valea Marei iti urez vreme frumoasa si clipe de neuitat!
D-aia ma enerveaza reviewurile tale!!! Ma faci MEREU sa mananc noaptea : P!!!
Cineva zicea pe aici ca ne-am specializat in review-uri culinare. In fond, ce-i rau in asta...
Distractie maxima la Ranca.
@creivean, stii foarte bine ce conteaza sa stii unde poti manca bine atunci cand esti in vacanta!
Cat despre specializari, unii sunt in drumuri, altii in plaje, dar, in acelasi timp, scriem si despre locatii de cazare, muzee, palate si alte obiective turistice cautate.
Eu cred ca toate aceste impresii contribuie la alegerea unui loc sau altul in care sa ne petrecem timpul liber!
Multumesc tuturor pentru aprecieri si pentru urari!
Pai daca mancarea este buna atunci e un restaurant unde merita sa oprim cand suntem la drum. Informatiile tale sunt foarte utile, @magdalena!
Am avut proasta inspiratie sa citesc review-ul tau pe stomacul gol...
Rog administratorii site-ului sa semnalizeze distinct review-urile despre restaurante si mancare, pot produce pagube insemnate, mai ales povestirile atat de amanuntite si explicite.
Felicitari pentru review!
Webm, as dori acest fond muzical: http://www.trilulilu.ro/Acelashi/65fa88ad71b1b4.
Multumesc!
foarte apetisant, cred ca iti amintesti cu drag gustul atator arome...
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Restaurante în Horezu şi împrejurimi" (deja existentă pe sait)
- Jul.2023 [Punct Gastronomic Local Bucătăria Elenei [Vaideeni]] Bucătăria Elenei din Vaideeni — scris în 19.09.23 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 [Restaurant Hanul Horezu] Hanul Horezu - restaurant — scris în 15.09.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant Necci] Necci - nota 10 + — scris în 14.07.21 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 [Pizzeria & Restaurant Aly & Aly [Slătioara,VL]] Pizzeria & Restaurant Aly & Aly - ori mâncăm pizza, ori mâncăm pizza! — scris în 27.06.21 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Păstrăvăria Romani [Romanii de Sus]] Nota 10 la Pastravaria Romani — scris în 02.09.20 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Păstrăvăria Romani [Romanii de Sus]] Păstrăvăria Romani, relaxare în mijlocul naturii — scris în 06.08.20 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2018 [Restaurant pensiunea Doi Cocoși] Restaurantul Doi Cocoşi - un loc unde să-ţi potoleşti foamea... şi cam atât. — scris în 25.10.18 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ